ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Φλεβάρη 2019
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αποφασιστική μάχη για Συνέδριο των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών

Κόντρα στην προσπάθεια των εργατοπατέρων, με τις «πλάτες» της κυβέρνησης, να επιβάλουν στην ΟΙΥΕ ένα Συνέδριο με εργοδότες, «μαϊμούδες» και μπράβους!

Ο περιβόητος πρόεδρος της ΟΙΥΕ, Δ. Καραγεωργόπουλος, παρέα με μπράβο και... «μαϊμού» αντιπρόσωπο
Ο περιβόητος πρόεδρος της ΟΙΥΕ, Δ. Καραγεωργόπουλος, παρέα με μπράβο και... «μαϊμού» αντιπρόσωπο
Σε φιάσκο, που ξεκίνησε το Σάββατο με την εμφάνιση ένοπλων μπράβων στο χώρο διεξαγωγής του και κατέληξε την Κυριακή στη διάλυσή του, μετέτρεψαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ).

Επί δύο μέρες, οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ αντιπρόσωποι, σωματεία και εργαζόμενοι έδωσαν τη μάχη για την πραγματοποίηση πραγματικού Συνεδρίου των εργαζομένων, απαλλαγμένου από την παρέμβαση της εργοδοσίας, από το όργιο νοθείας όλου του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και χωρίς τους μπράβους που κουβάλησε η ηγεσία της Ομοσπονδίας.

«Φέρανε τους μπράβους μες στα σωματεία, να ποια είναι η "δημοκρατία"»

«Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στη διήμερη κινητοποίηση των συνδικάτων.

Το Συνέδριο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου. Ομως, οι αντιπρόσωποι διαπίστωσαν στο χώρο του Συνεδρίου την παρακάτω ανήκουστη κατάσταση: Στην αίθουσα που θα διεξάγονταν οι εργασίες, μέσα, αλλά και γύρω από το ξενοδοχείο κυκλοφορούσαν μπράβοι, οι οποίοι παίρνοντας απευθείας οδηγίες από τους εργατοπατέρες της πλειοψηφίας και τον ίδιο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Δ. Καραγεωργόπουλο, προσπαθούσαν να εκφοβίσουν τα μέλη του ταξικού κινήματος, αλλά και να «πουλήσουν» προστασία στα διευθυντικά στελέχη, που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες «σωματείων» και επεδίωκαν να εμφανιστούν οι ίδιοι ως σύνεδροι! Ανάμεσα στους μπράβους, διαπιστώθηκε από τους εργαζόμενους πως υπήρχε και ένας τουλάχιστον που έφερε γκλομπ και όπλο.

Με την αποφασιστική τους στάση, αντιπρόσωποι και συνδικαλιστές εμπόδισαν τις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων
Με την αποφασιστική τους στάση, αντιπρόσωποι και συνδικαλιστές εμπόδισαν τις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων
Μάλιστα, οι τραμπούκοι που επιστρατεύτηκαν από τους εργατοπατέρες τόλμησαν να χτυπήσουν τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος χρειάστηκε να λάβει ιατρική βοήθεια στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν έμεινε χωρίς απάντηση. «Φέρανε τους μπράβους μες στα σωματεία, να ποια είναι η "δημοκρατία"», κατήγγειλαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, τόσοι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι που βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο όπου ήταν προγραμματισμένο να γίνει το Συνέδριο, όσο και τα σωματεία και οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από αυτό. Με την αποφασιστική στάση αντιπροσώπων και συνδικαλιστών, οι τραμπούκοι πετάχτηκαν τελικά έξω από το ξενοδοχείο.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών και εκλεγμένων συνέδρων κατέθεσε μήνυση για την παρουσία και τη δράση ένοπλων μπράβων, ποινικών στοιχείων, στο Συνέδριο.

Συνεχίζοντας ωστόσο τον εκφυλιστικό κατήφορο, οι εργατοπατέρες κατέθεσαν μήνυση για υποτιθέμενη «παρεμπόδιση» του Συνεδρίου, ζητώντας μάλιστα «αποζημίωση» 100.000 ευρώ!

Να σημειωθεί ότι η ΔΑΣ έχει καταγγείλει τη συμμετοχή πάνω από 400 διευθυντών στις καταστάσεις ψηφισάντων που ανέδειξαν τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία, ξεκαθαρίζοντας πως η παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τους εργαζόμενους.

Μπράβοι μέσα στο χώρο του συνεδρίου...
Μπράβοι μέσα στο χώρο του συνεδρίου...
Προκειμένου να υπερασπιστούν τον εργοδοτικό σχεδιασμό, οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας κατέφυγαν αρχικά σε μπράβους, «εξαφάνισαν» κάρτες αντιπροσώπων πριν καν την προγραμματισμένη έναρξή του, για να τις δώσουν σε νόθους και διευθυντικά στελέχη, ενώ στη συνέχεια, όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν τα σχέδιά τους, μεθόδευσαν τελικά τη μη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

«Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε σε όλους αυτούς που, δύο μέρες τώρα, διέλυσαν το Συνέδριο της ΟΙΥΕ, δεν επέτρεψαν στους πραγματικούς αντιπροσώπους των εργαζομένων από τους χώρους δουλειάς, από όλη την Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί ένα γνήσιο εργατικό Συνέδριο, είναι ένα: Μην καρτεράτε να λυγίσουμε, ούτε για μια στιγμή», τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους το μεσημέρι της Κυριακής ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για το Συνέδριο «με εργοδότες, μαϊμούδες και μπράβους», που προσπάθησε να οργανώσει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας.

Υπενθύμισε ακόμα ότι τις επόμενες μέρες συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που θα κορυφωθούν στα μέσα Μάρτη, με μεγάλη συγκέντρωση στο χώρο διεξαγωγής του, στην Καλαμάτα.

Ανακοίνωση 173 εκλεγμένων αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΟΙΥΕ

Με την αποφασιστική τους στάση, αντιπρόσωποι και συνδικαλιστές εμπόδισαν τις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων
Με την αποφασιστική τους στάση, αντιπρόσωποι και συνδικαλιστές εμπόδισαν τις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων
«Ως εδώ! Εξω οι μπράβοι και η εργοδοσία από τα σωματεία!», τονίζουν σε κείμενο που συνυπογράφουν 173 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΟΙΥΕ από δεκάδες σωματεία όλης της χώρας.

Οπως υπογραμμίζουν, οι καταγγελίες που καταθέτουν και η μάχη που έδωσαν και δίνουν, «δεν αποτελούν ένα ενδοσυνδικαλιστικό γεγονός, δεν είναι μια μάχη για την καρέκλα», όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί από διάφορα επιτελεία, αλλά αφορούν «τη σήψη που έχουν προκαλέσει οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας, που φέρνουν διευθυντές και εργοδότες να ψηφίζουν αντί για εργαζομένους, που φέρνουν ΜΑΤ και το "συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας μέσα στα Εργατικά Κέντρα και εσχάτως πλήρωσαν και έφεραν μέχρι και νονούς της νύχτας στις εργασίες του Συνεδρίου της ΟΙΥΕ, για να τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν εργαζόμενους και συνδικαλιστές».

Ειδικά όσον αφορά την παρουσία μπράβων, οι αντιπρόσωποι καλούν την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ομάδα Βασιλόπουλου - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) να τοποθετηθεί γύρω από το «πού τους βρήκαν, πόσα τους πλήρωσαν, από πού κρατά η σκούφια τους».

Καλούν «κάθε έντιμο συνδικαλιστή - αντιπρόσωπο που είδε με τα μάτια του τι έγινε στο Συνέδριο, να βγάλει τα συμπεράσματά του» και τους εργαζόμενους «να οργανωθούν στα σωματεία, να ανέβει ο διεκδικητικός αγώνας, ώστε όλοι αυτοί που σήμερα κάθονται στο σβέρκο μας με την ιδιότητα των συνδικαλιστών, να πάρουν πόδι από τις γραμμές του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος».

  • Τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και ενέργειες της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ - ομάδα Βασιλόπουλου) καταγγέλλουν μια σειρά Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία. Μεταξύ άλλων, ανακοινώσεις καταγγελίας έχουν εκδώσει: Τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Ιωαννίνων, Λαυρίου, Ζακύνθου, Λέσβου. Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Ζακύνθου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ενωση», Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, Τύπου και Χάρτου.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συναγερμός απέναντι σε όσους θέλουν τα συνδικάτα παράρτημα της εργοδοσίας

Τη διάλυση του Συνεδρίου της ΟΙΥΕ με ευθύνη των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει τα εξής:

«Οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ομάδας Βασιλόπουλου - ΣΥΡΙΖΑ διέλυσαν σήμερα (σ.σ. την Κυριακή) το μεσημέρι το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Αντί για Συνέδριο αντιπροσώπων, εκλεγμένων από πραγματικούς εργαζόμενους που ήρθαν από όλη τη χώρα, για να συζητήσουν τα προβλήματα των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης τους, τα στελέχη της εργοδοσίας, που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους, όχι μόνο προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν νόθους αντιπροσώπους, αλλά προσπάθησαν να τους επιβάλουν με επιστράτευση ένοπλων μπράβων, ανθρώπων της νύχτας και ποινικών, οι οποίοι δεν δίστασαν να χτυπήσουν αντιπροσώπους Συνδικάτων.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης, που μετά την παρουσία των ΜΑΤ στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του ασφαλίτη μέσα στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, επιστράτευσαν αστυνομικές δυνάμεις και σε αυτό το Συνέδριο, οι οποίες μάλιστα δεν έκαναν το παραμικρό όταν καταγγέλθηκαν οι οπλοφόροι - μπράβοι.

Σωματεία και εργαζόμενοι έδωσαν για δυο μέρες τη μάχη ενάντια στην απροκάλυπτη ανάμειξη της μεγαλοεργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, απαιτώντας την πραγματοποίηση Συνεδρίου των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, με επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων.

Τέτοιο Συνέδριο δεν ήταν στις προθέσεις όλων όσοι, το προηγούμενο διάστημα, έβαλαν την ίδια την εργοδοσία μέσα στα σωματεία, με διευθυντικά στελέχη όχι μονάχα να "σέρνουν" στην κάλπη εργαζόμενους, αλλά να εκλέγονται και οι ίδιοι αντιπρόσωποι και μέλη διοικητικών συμβουλίων. Δεν πτοούνται ούτε από το αποτέλεσμα των εκφυλιστικών πρακτικών που ζέχνουν, όπως και τα κόμματα, οι πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν. Δεν τους "καίγεται καρφάκι" αν οι μεθοδεύσεις τους απομακρύνουν τους εργαζόμενους από την οργανωμένη δράση.

Το Συνέδριο που επεδίωξαν να γίνει, είχε μόνο στόχο να βάλουν "τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα". Δεν τους αρκεί πλέον ούτε η στήριξη μιας αντεργατικής πολιτικής που μεγαλώνει την εκμετάλλευση των εργαζομένων και τα κέρδη του κεφαλαίου. Θέλουν τα ίδια τα αφεντικά μέσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Γι' αυτό και πολλοί από τους εργατοπατέρες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ έχουν οι ίδιοι πιάσει στασίδι, είναι και οι ίδιοι εργοδότες, εκπρόσωποι ΔΣ ανώνυμων εταιρειών.

Η κατάσταση είναι πλέον στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων, που η συμμετοχή τους στα σωματεία αποτελεί απόφασή τους και όχι προϊόν εργοδοτικών πιέσεων, εκβιασμών και απειλών.

Καλούμε όλα τα Συνδικάτα, την εργατική τάξη της χώρας να "κόψει" την όρεξη όσων θέλουν να μετατρέψουν το εργατικό κίνημα σε παράρτημα του ΣΕΒ, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, των μεγαλεμπόρων και τραπεζιτών.

Το ΠΑΜΕ έχει ήδη καλέσει όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε συναγερμό!

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν, πετώντας από πάνω τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα.

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα

Η συζήτηση που γίνεται ήδη μέσα στους χώρους δουλειάς για το ρόλο των εργατοπατέρων σε ΓΣΕΕ και μια σειρά Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, που ελέγχουν με τη στήριξη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, χρειάζεται το επόμενο διάστημα να φτάσει παντού!

Μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και οργανώνονται περιοδείες, συσκέψεις και συνελεύσεις στην Καλαμάτα, αλλά και σε άλλες περιοχές:

  • Την Τρίτη 26 Φλεβάρη, το πρωί, θα γίνουν περιοδείες στους εργαζόμενους στο δημαρχείο Καλαμάτας και στις 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.
  • Την Τετάρτη 27 Φλεβάρη θα γίνουν περιοδείες σε εμπορικά καταστήματα.
  • Την Πέμπτη 28 Φλεβάρη θα γίνουν περιοδείες στα καταστήματα των τραπεζών.
  • Την 1η Μάρτη θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση των σωματείων, με θέμα: "Συνέδριο ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα - Η ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και η αλλαγή συσχετισμών - Οι θέσεις του ΠΑΜΕ".

Στις 14 Μάρτη όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Καλαμάτα!

Το ΠΑΜΕ καλεί τη μέρα έναρξης του 37ου Συνεδρίου σε συγκέντρωση έξω από το χώρο που θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο.

Να επικρατήσει παντού το σύνθημα: ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ. Εξω οι "μαϊμούδες" - αντιπρόσωποι».

Κατρακύλα χωρίς πάτο για την ηγεσία της ΓΣΕΕ

«Η κατρακύλα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δεν έχει πάτο», προσθέτει το ΠΑΜΕ σε νεότερο δελτίο Τύπου, με αφορμή την απαράδεκτη και απειλητική ανακοίνωση που εξέδωσε για το Συνέδριο της ΟΙΥΕ η ΓΣΕΕ.

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ, υπεύθυνος του οποίου είναι ο περιβόητος Δ. Καραγεωργόπουλος, «εξαφανίζονται» τα μπραβιλίκια με ανθρώπους της νύχτας που ο ίδιος έφερε και καθοδήγησε ενάντια σε συνδικαλιστές και εκλεγμένους αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΟΙΥΕ, αποδίδονται «αντιδημοκρατικές και αντισυνδικαλιστικές συμπεριφορές» στο ΠΑΜΕ, ενώ ζητείται εκ νέου συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προφανώς για να απαιτήσουν ακόμα ενεργότερη συμβολή της αστυνομίας στην περιφρούρηση της νοθείας και της εργοδοτικής παρέμβασης στις γραμμές των εργατικών συνδικάτων.

«Ο εργοδότης - υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΓΣΕΕ, ο οποίος ήταν αυτός που έφερε μπράβους, ποινικούς, νονούς της νύχτας στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, αντί να έχει μπει στη θέση του, βγάζει απειλητικές ανακοινώσεις ενάντια στα συνδικάτα και στους συνδικαλιστές που παλεύουν καθημερινά να γίνονται συνέδρια χωρίς εργοδότες, νόθους και μαϊμούδες».

«Η κατρακύλα δεν έχει πάτο!», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους «με κάθε μέσο να βρεθούν στην Καλαμάτα τη μέρα έναρξης του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ!».

Οι «μαϊμούδες» στο βήμα...

Στο βήμα του συνεδρίου... τα διευθυντικά στελέχη - «μαϊμούδες» εξηγούν τα κοινά συμφέροντα εργοδοτών και εργαζομένων
Στο βήμα του συνεδρίου... τα διευθυντικά στελέχη - «μαϊμούδες» εξηγούν τα κοινά συμφέροντα εργοδοτών και εργαζομένων
Από το συνέδριο - παρωδία δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείψουν οι... αντιπρόσωποι - «μαϊμούδες» που φρόντισαν να «εκλέξουν» οι εργατοπατέρες, με διαδικασίες νόθες και απολύτως καθοδηγούμενες από την εργοδοσία.

Τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη μέρα του υποτιθέμενου συνεδρίου, η ΔΑΣ κατήγγειλε την ωμή εργοδοτική παρέμβαση και με χιουμοριστικό τρόπο: «Μαϊμούδες» έφτασαν στο χώρο του συνεδρίου για να νομιμοποιηθούν ως «αντιπρόσωποι» των εργαζομένων, κρατώντας παράλληλα ταμπέλες που υποδείκνυαν την ιδιότητά τους, ως διευθυντών σούπερ μάρκετ, διευθυνόντων συμβούλων επιχειρήσεων και μετόχων Ανωνύμων Εταιρειών.

Ανεβαίνοντας μάλιστα στο βήμα του συνεδρίου, είπαν στους εργαζόμενους τον... πόνο τους, αφού το ΠΑΜΕ δεν τους αφήνει να ασκήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και να ψηφίσουν στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων! Μίλησαν για τις συναδελφικές σχέσεις και τα κοινά συμφέροντα που συνδέουν αφεντικά και εργαζόμενους, αφού ανήκουν στην «οικογένεια» της επιχείρησης. Ερωτώμενοι δε για τα προβλήματα των εργαζομένων, οι «μαϊμούδες» απάντησαν... αφοπλιστικά: «Οι εργαζόμενοι δεν έχουν προβλήματα... Εμείς τραβάμε όλο το άγχος!».

Ολα αυτά βέβαια με τη συνοδεία των απαραίτητων... μπράβων - «γορίλων», πίσω από το βήμα, με τους οποίους άλλωστε οι «μαϊμούδες» συνδέονται με στενές συγγενικές σχέσεις. Οι «γορίλες» έδωσαν το «παρών» για να διασφαλίσουν τον... εποικοδομητικό διάλογο και να διευκολύνουν την εξαγωγή σωστών συμπερασμάτων, για την ανάγκη οι εργαζόμενοι να βάλουν πλάτη για «κερδοφορία και ανάπτυξη» των αφεντικών τους...

Κυβερνητικό «Πρακτορείο» στην υπηρεσία της αθλιότητας

Τις «πλάτες» που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην κατρακύλα των εργατοπατέρων και την ωμή εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα ήρθε να επιβεβαιώσει το απαράδεκτο «ρεπορτάζ» που αναμετέδωσε το Σάββατο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ - ΜΠΕ, το οποίο αναπαράχθηκε όλο το Σαββατοκύριακο από σειρά αστικών ΜΜΕ, διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα όσων συνέβησαν στο Συνέδριο της ΟΙΥΕ, με εντολή προφανώς του Μεγάρου Μαξίμου.

Το εν λόγω «ρεπορτάζ» υπογράφεται από την Ιωάννα Καρδάρα, δημοσιογράφο του ΑΠΕ και τακτική αρθρογράφο - δημοσιογράφο του «ΠΡΙΝ» (ΝΑΡ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ), η οποία αν και βρισκόταν στο χώρο του Συνεδρίου, περιγράφει μια... «εικονική πραγματικότητα», άκρως βολική για τη συγκάλυψη της αθλιότητας των εργατοπατέρων.

Συγκεκριμένα, το απαράδεκτο κείμενο του ΑΠΕ - ΜΠΕ κάνει λόγο για... «ένταση ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και σε μέλη της ΟΙΥΕ», διαστρεβλώνοντας πλήρως όσα είδαν όλοι όσοι βρίσκονταν στο Συνέδριο, δηλαδή την παρουσία και την επίθεση μπράβων ενάντια σε Σωματεία - μέλη της ΟΙΥΕ, ενάντια σε εκλεγμένους αντιπροσώπους και σε συνδικαλιστές, οδηγώντας μάλιστα στον τραυματισμό του Ν. Μαυροκέφαλου, μέλους της διοίκησης του ΕΚΑ (αλήθεια, πού πήγε αυτός ο τραυματισμός στο «ρεπορτάζ» του ΑΠΕ;).

Επιπλέον, το κείμενο του κρατικού Πρακτορείου, καλλιεργώντας εντυπώσεις που αναπαρήγαγαν μετά όλα τα φιλο-ΣΥΡΙΖΑίικα ΜΜΕ, φρόντισε να αναπαράγει ανακοίνωση που είχε βγάλει πριν τρεις μέρες (!) η ηγεσία της ΟΙΥΕ, στην οποία αυτοί που έφεραν τους μπράβους στο Συνέδριο ισχυρίζονταν προκλητικά ότι «το ΠΑΜΕ ετοιμάζει ομάδες αποφασισμένων τραμπούκων»! Δεν «είδαν» βέβαια η δημοσιογράφος και το ΑΠΕ - αφού είχαν την... «ανησυχία» να ψάξουν προηγούμενες ανακοινώσεις - τις αλλεπάλληλες καταγγελίες σωματείων και του ΠΑΜΕ, με στοιχεία για το όργιο νοθείας και την απροκάλυπτη εργοδοτική παρέμβαση...

Ακόμα και στο εύστοχο δρώμενο με τις «μαϊμούδες» το ΑΠΕ είδε «εισβολή» συνέδρων της ΔΑΣ! Εισβολή πού; Στο Συνέδριο που ήταν εκλεγμένοι;

Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, επιβεβαιώνοντας τον πραγματικό ενορχηστρωτή αυτής της διαστρέβλωσης, ο διορισμένος από την κυβέρνηση πρόεδρος και διευθυντής του ΑΠΕ, Μ. Ψύλος, ...ενοχλήθηκε από την τεκμηριωμένη κριτική που δημοσιεύτηκε στο «902.gr» για την απαράδεκτη πρακτική του Πρακτορείου και χωρίς να απαντήσει σε τίποτα από τα παραπάνω, βγαίνει και «ζητάει και τα ρέστα», ζητώντας από την ΕΣΗΕΑ να πάρει μέτρα, μιλώντας τάχα για «στοχοποίηση δημοσιογράφου»!

Αφαντοι...

Αντίστοιχα ενοχλημένο με τα κυβερνητικά επιτελεία εμφανίζεται και το «ΠΡΙΝ», το οποίο σε ανάρτησή του αναπαράγει τον ανυπόστατο ισχυρισμό περί «στοχοποίησης δημοσιογράφου», κάνοντας γαργάρα όλη τη δικαιολογημένη κριτική.

Διαμαρτύρεται, μάλιστα, πως ο σχολιασμός στο «902.gr» για το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου του ΑΠΕ και του «ΠΡΙΝ» «προχωρά στην εξίσωση πως η θέση του "Πριν", του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι η συγκάλυψη των όσων προκλητικών και απαράδεκτων έγιναν στο συνέδριο της ΟΙΥΕ από την πλευρά του εργοδοτικού συνδικαλισμού».

Οσο κι αν ψάξαμε, βέβαια, παρότι όλος ο τόπος βούιζε όλο το προηγούμενο διάστημα από τις καταγγελίες σωματείων και του ΠΑΜΕ για το όργιο νοθείας και ωμής εργοδοτικής παρέμβασης μέσα στα συνδικάτα μπροστά στο Συνέδριο της ΟΙΥΕ, δεν βρήκαμε τίποτα σχετικό από το «ΠΡΙΝ», το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οσο κι αν κοιτούσαμε, την ώρα που δινόταν η διήμερη μάχη στο Συνέδριο απέναντι σε νόθους, μπράβους και εργοδότες, δεν είδαμε καμιά απολύτως παρέμβαση αυτών των δυνάμεων, ήταν «άφαντοι», σε μια Ομοσπονδία μάλιστα που έχουν εκλεγμένους αντιπροσώπους. Το ΝΑΡ περιορίστηκε να βγάλει μια ανακοίνωση... δύο μέρες μετά τα γεγονότα, μόλις χτες, για να μας πουν ότι «καταδικάζουν» την παρέμβαση της εργοδοσίας... Μην σκοτώνεστε παιδιά!

Πιο κάτω και απ' τον πάτο...

Κι εκεί που λες ότι οι εργατοπατέρες έχουν πιάσει πάτο, έρχονται δηλώσεις όπως η χτεσινή του Π. Κυριακούλια, γγ της ΟΙΥΕ και επικεφαλής της ΕΑΚ Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΣΥΡΙΖΑ), για να αποδείξει ότι υπάρχει πάντα και πιο κάτω στην κατρακύλα.

Αφού σπεύδει να υπογραμμίσει ότι η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ συνυπογράφει πλήρως τα ψέματα των ανακοινώσεων της ηγεσίας της ΟΙΥΕ, αφού αναπαράγει τα προκλητικά περί «βιαιότητας και τρομοκρατίας που άσκησαν οργανωμένες δυνάμεις του ΠΑΜΕ», αφού αμφισβητεί την ύπαρξη μπράβων στο Συνέδριο (!) και ισχυρίζεται ότι μπορεί να πρόκειται περί «προβοκάτσιας» (!!!), καταλήγει τελικά στο απαύγασμα της σιχαμάρας:

«Σε κάθε περίπτωση όμως», λέει, «το μεγάλο θέμα δεν είναι ούτε οι "μπράβοι", ούτε "τα εργοδοτικά σωματεία", αλλά ότι το Συνέδριό μας διαλύθηκε με πράξεις που παραπέμπουν σε ολοκληρωτικού τύπου καθεστώτα και δυστυχώς έγιναν με πολιτική απόφαση του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ».

Προφανώς και το πρόβλημά τους είναι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ και όχι οι μπράβοι και οι εργοδότες που οι ίδιοι μπάζουν στο συνδικαλιστικό κίνημα... Γνωστά πράγματα, που δεν χρειάζονται ιδιαίτερο σχολιασμό. Ενα ερώτημα μόνο: Μπορεί εργαζόμενος, μπορεί συνδικαλιστής να ανέχεται αυτόν τον αισχρό αντικομμουνισμό, αυτήν την κατρακύλα χωρίς φρένα των εργατοπατέρων, με πρώτα βιολιά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

ΚΚΕ
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την πρωτοφανή αθλιότητα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για την εργοδοτική τρομοκρατία που εκδηλώθηκε στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και με την παρουσία ένοπλων μπράβων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σημερινή (σ.σ. το Σάββατο 23/2) πρωτοφανή, ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας και των παρατρεχάμενων εργατοπατέρων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σε αγαστή συνεργασία, εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της εργοδοσίας που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους, προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν ένα συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους κι όταν αυτή η προσπάθεια παρεμποδίστηκε από τους εργαζόμενους, τότε κατέφυγαν στην επιστράτευση ένοπλων μπράβων κι ανθρώπων της νύχτας, οι οποίοι και χτύπησαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες γι' αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα, όχι μόνο γιατί οι άνθρωποί της στα συνδικάτα νομιμοποιούν το όργιο βίας και νοθείας, αλλά και γιατί αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παρούσες, δεν έκαναν το παραμικρό ακόμη κι όταν καταγγέλθηκαν συγκεκριμένα οι οπλοφόροι μπράβοι.

Είναι πλέον υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και των συνδικαλιστών που δεν μπορούν να ανεχτούν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, να παλέψουν για συνδικάτα που θα είναι πραγματικά των εργατών κι όχι των εργοδοτών, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Τηλεφωνική παρέμβαση στην αρμόδια υπουργό

Για τη στάση ανοχής των αστυνομικών δυνάμεων μπροστά σε όσα διαδραματίστηκαν κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου της ΟΙΥΕ, ακόμα και όταν καταγγέλθηκε η παρουσία ένοπλων μπράβων, τηλεφωνική παρέμβαση στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, πραγματοποίησε το Σάββατο το βράδυ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ