ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Νοέμβρη 2014
Σελ. /24
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Τα δίνουμε όλα για να κερδηθεί η μάχη της αυριανής απεργίας!

Μεγαλώνει η ευθύνη των ταξικών δυνάμεων, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και την υπονόμευση από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό

Η αυριανή, πανεργατική πανελλαδική απεργία είναι μια μάχη που πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί. Κόντρα στις δυσκολίες και την υπονόμευση από την πλευρά του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, είναι κρίσιμο ζήτημα να καταγραφεί η διάθεση και η ετοιμότητα των εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να δώσουν με ταξικούς όρους τη μάχη, για να μην περάσουν τα μέτρα που σχεδιάζουν κυβέρνηση - βιομήχανοι - τρόικα, σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα που συντρίβονται από τον ίδιο αντίπαλο: Τα μονοπώλια και τη στρατηγική τους, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση και με ποιο μείγμα διαχείρισης αναλαμβάνει να την προωθήσει κάθε φορά.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε 67 συνολικά απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, στις 11 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 11 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Για την προπαγάνδιση της απεργίας, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σωματεία, επιτροπές ανέργων και Λαϊκές Επιτροπές, έκαναν χτες μαζική εξόρμηση - κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην οδό Αριστοτέλους. Στη διάρκεια της κινητοποίησης άπλωσαν ένα γιγαντοπανό στην πρόσοψη του κτιρίου του ΙΚΑ, με το οποίο καλούσαν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Αγαλμα Βενιζέλου, σε αγώνα για «να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν μαζικά συνταξιούχοι, εργαζόμενοι από τους κλάδους των κατασκευών και το εμπόριο και άνεργοι που συσπειρώνονται στις επιτροπές ανέργων.

Τα στελέχη του ΠΑΜΕ, εκατοντάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους κλάδους, έδωσαν και δίνουν μέχρι την τελευταία ώρα τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Αύριο το πρωί, η μάχη θα κορυφωθεί στις απεργιακές φρουρές και μετά στις απεργιακές συγκεντρώσεις, που πρέπει να βουλιάξουν κυριολεκτικά την Αθήνα και τις άλλες πόλεις.

Από την κινητοποίηση χτες στη Θεσσαλονίκη
Από την κινητοποίηση χτες στη Θεσσαλονίκη
Η απεργία αποτελεί σταθμό σε μια μάχη που χρειάζεται να κορυφωθεί, όπως ακριβώς τα αντιλαϊκά μέτρα που συζητάνε κυβέρνηση και τρόικα αποτελούν τον κρίκο μιας μακριάς αλυσίδας ανατροπών, που έρχεται από μακριά και θα γίνει προσπάθεια να επεκταθεί.

Από την πλευρά των εργαζομένων, η μάχη αυτή απαιτεί σταθερότητα και συνέπεια, σωστό προσανατολισμό, συσπείρωση δυνάμεων, διαρκή έγνοια για τη βελτίωση της λειτουργίας των συνδικάτων, ήττα της γραμμής του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, παλιού και νέου. Μ' αυτούς τους όρους δόθηκε η μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο και η πείρα του αξιοποιείται τώρα στην οργάνωση της απεργίας, αλλά και μετά από αυτή.

ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Καλούν αύριο σε παν-κινητοποίηση

Συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

Από προηγούμενη συγκέντρωση των δυνάμεων της κοινωνικής συμμαχίας
Από προηγούμενη συγκέντρωση των δυνάμεων της κοινωνικής συμμαχίας
Να κλείσουν τα καταστήματά τους και να πάρουν μέρος στην απεργία καλεί τους αυτοαπασχολούμενους η ΠΑΣΕΒΕ: «Δεν βολευόμαστε με την "εγγυημένη φτώχεια", δεν "τσιμπάμε" στην ανάπτυξη που συνθλίβει το λαό. Οργανώνουμε τη δράση μας, κλείνουμε τα μαγαζιά μας και συμμετέχουμε στις 27 του Νοέμβρη μαζί με τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών στρωμάτων για την επιτυχία της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας».

Σε συμπόρευση καλεί τους φτωχούς αγρότες η ΠΑΣΥ: «Η μικρομεσαία αγροτιά δικαιολογημένα βρίσκεται σε αναβρασμό και είναι αποφασισμένη να αντιπαλέψει τις πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ, που τη θέλουν στον Καιάδα του ξεκληρίσματος. Πρέπει με όλες της τις δυνάμεις να αγωνιστεί για την επιβίωσή της, δίνοντας προοπτική στον καθημερινό αγώνα για άλλη πολιτική και εξουσία με στόχο τη λαϊκή ευημερία. Πρέπει στον αγώνα της αυτό να "συναντηθεί" με τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Η απεργία στις 27 Νοέμβρη να 'ναι το επόμενο κοινό αγωνιστικό μας βήμα».

«Η ανεργία, τα τετράωρα και τα 5μηνα, η απλήρωτη δουλειά και ο εθελοντισμός είναι το μέλλον που θέλουν για μας τις γυναίκες και τα παιδιά μας», σημειώνει η ΟΓΕ και προσθέτει: «Να μην ανεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα! Μπορούμε να απαιτήσουμε δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και με τον πλούτο που παράγουμε, αρκεί να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον μας στα δικά μας χέρια».

Κάλεσμα στους σπουδαστές απευθύνει το ΜΑΣ: «Οσοι αγανακτούν, όσοι λένε "κάτι πρέπει να γίνει" είναι ώρα να κάνουν το βήμα! Να μπουν στον αγώνα! Δεν χωράει άλλη αναμονή! (...) Να δυναμώσει η συμπόρευση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος με τους εργάτες και το ΠΑΜΕ, με όλο τον εργαζόμενο λαό ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας πλήττει όλους! Ετσι παίρνουμε και δίνουμε τεράστια δύναμη!».

Οι διεκδικήσεις των απεργών

Ουσιαστικές αυξήσεις παντού:

 • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς.
 • Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών Συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις.
 • Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα:

 • Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με το παραπάνω!
 • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
 • Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
 • Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.
 • Αμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.

Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας:

 • Κάλυψη όλων των ανέργων για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.
 • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες.
 • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
Αγροτικό συλλαλητήριο αύριο στην Καρδίτσα

Από παλιότερη κινητοποίηση των αγροτών

MotionTeam

Από παλιότερη κινητοποίηση των αγροτών
Συλλαλητήριο με τρακτέρ οργανώνει αύριο, μέρα της πανελλαδικής απεργίας, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, (ΕΟΑΣΚ). Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, όπου θα γίνει και η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Από εκεί, όλοι μαζί - εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών - θα στείλουν μήνυμα κοινού αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής.

Σε προκήρυξη που εξέδωσε η ΕΟΑΣΚ, τονίζεται: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονή, ταλάντευση, ολιγωρία. Ο,τι κατακτήθηκε ήταν αποτέλεσμα σκληρών μαζικών αγώνων και συγκρούσεων με αυτές τις πολιτικές. Δεν μας χάρισε ποτέ κανείς τίποτα, δεν υπάρχουν αυτόκλητοι σωτήρες, ειδικά όταν αυτοί συμφωνούν με την ΚΑΠ της ΕΕ, αφού η ΚΑΠ υπήρχε και πριν τα μνημόνια και ξεκληρίζει κάθε χρόνο 20.000 μικρομεσαίους αγρότες».

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στάσεις εργασίας και όχι απεργία αποφάσισαν να κηρύξουν τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας οι πλειοψηφίες στα σωματεία αστικών συγκοινωνιών. Σύμφωνα με τις αποφάσεις τους:

 • Τα μπλε λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κυκλοφορούν από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ.
 • Το μετρό και ο Ηλεκτρικός θα λειτουργούν από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.
 • Το τραμ θα κυκλοφορεί από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ είχε ζητήσει να συνεδριάσουν τα συνδικαλιστικά όργανα και να γίνουν γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για απεργία. Ωστόσο, η πρόταση απορρίφθηκε από τις πλειοψηφίες.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 67 πόλεις

Αθήνα, 11 π.μ., Ομόνοια

Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς, 11 π.μ., πλατεία Καραϊσκάκη

Ελευσίνα, 11 π.μ., πλατεία Ηρώων

Λαύριο, 11 π.μ., Αγαλμα Μεταλλωρύχων

Μέγαρα, 10.30 π.μ., πλατεία Ηρώων (Εργατικό Κέντρο)

Αλεξανδρούπολη, 10 π.μ., Δημαρχείο

Βέροια, 10 π.μ., πλατεία Ωρολογίου

Γιαννιτσά, 11 π.μ., πλατεία ΕΠΟΝ (πεζόδρομος)

Γρεβενά, 10.30 π.μ., πλατεία Λαχαναγοράς

Δράμα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Εδεσσα, 11 π.μ., Μικροί Καταρράκτες

Καβάλα, 11 π.μ., Δημοτικός Κήπος

Καστοριά, 10 π.μ., πρώην Νομαρχία

Κατερίνη, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Κιλκίς, 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης

Κοζάνη, 10 π.μ., πεζόδρομος

Κομοτηνή, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Νάουσα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Ξάνθη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Πολύγυρος, 10 π.μ., Δημαρχείο

Πτολεμαΐδα, 10.30 π.μ., παλιό πάρκο

Σέρρες, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Φλώρινα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Αγρίνιο, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Αργος, 10.30 π.μ., πλατεία Αγίου Πέτρου

Γιάννενα, 10 π.μ., Δημαρχείο

Αρτα, 10 π.μ. Εργατικό Κέντρο

Ηγουμενίτσα, 10.30 π.μ., πεζόδρομος

Καλαμάτα, 10.30 π.μ., πλατεία 23ης Μάρτη

Κόρινθος, 11 π.μ., περιβολάκια

Πάτρα, 10.30 π.μ., πλατεία Γεωργίου

Πρέβεζα, 10 π.μ., Φόρος

Πύργος, 10 π.μ., πλατεία ΟΤΕ

Σπάρτη, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Τρίπολη, 10.30 π.μ., πλατεία Πετρινού

Αλιβέρι, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Αμφισσα, 10.30 π.μ., πλατεία Λαού

Αταλάντη, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Θήβα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Ιστιαία, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Κάρυστος, 10 π.μ., πλατεία

Λαμία, 11 π.μ., πλατεία Πάρκου

Λιβαδειά, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Οινόφυτα, 11 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

Χαλκίδα, 10 π.μ., πλατεία Αγοράς

Αλμυρός, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Βόλος, 10 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου

Ελασσόνα, 11 π.μ., απέναντι από το Ταχυδρομείο

Καρδίτσα, 11 π.μ., κεντρική πλατεία

Λάρισα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία

Τρίκαλα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία

Σκιάθος, 11 π.μ., παραλία (Μπούρτζι)

Σκόπελος, 10.30 π.μ., παραλία

Φάρσαλα, 10 π.μ., πλατεία Δημαρχείου

Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο

Ηράκλειο Κρήτης, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Ικαρία, 11 π.μ., Εύδηλος

Κέρκυρα, 10 π.μ., πλατεία Σαρόκο

Κεφαλονιά, 10.30 π.μ., Αργοστόλι, Εργατικό Κέντρο

Κως, 10.30 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

Μυτιλήνη, 11 π.μ., πλατεία Σαπφούς

Νάξος, 11 π.μ., παραλία (πλατεία παλιού Δημαρχείου)

Ρόδος, 11 π.μ., ΟΑΕΔ

Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο

Χανιά, 10 π.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων

Χίος, 10 π.μ., Απλωταριά

Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ

Απεργούν σήμερα οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Εξαιτίας της σημερινής απεργίας, ο «Ριζοσπάστης» δε θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη 27/11/2014. Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία του κλάδου «να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, πιο αποφασιστικά στο δρόμο της ταξικής ενότητας και πάλης που άνοιξε με το συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη. Με τη συμμετοχή μας στην απεργία της Τετάρτης 26 Νοέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 27 Νοέμβρη δίνουμε αγωνιστική απάντηση σε κυβέρνηση - εργοδοσία, που υλοποιώντας τα προηγούμενα αντεργατικά μέτρα, προετοιμάζουν νέα επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα». Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στις 12 μ. στην ΕΣΗΕΑ και αύριο στις 11 π.μ. στην Ομόνοια.

Την Πέμπτη δε θα λύσει κάβος!

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια την Πέμπτη, καθώς οι ναυτεργάτες συμμετέχουν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες των πλοίων. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ καθώς και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών καλούν στην απεργιακή προσυγκέντρωση στις 5.30 π.μ. και στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Ο Δ. Κουτσούμπας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί και θα κάνει δηλώσεις στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, αύριο Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ., στην Ομόνοια.

Στο Τμήμα επειδή προπαγάνδιζαν την απεργία!

Στο Αστυνομικό Τμήμα Πολίχνης οδηγήθηκαν, με εντολή του εργοδότη της εταιρείας επίπλου «ΜΕΞΥΛ - Σαρηκεχαγιάς», μέλη του Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι, με ηχητική εγκατάσταση σε ένα αυτοκίνητο που γύριζε στις γειτονιές της Δυτικής Θεσσαλονίκης, μετέφεραν το κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία, ενώ ταυτόχρονα αποκάλυπταν και την εργοδοτική αυθαιρεσία της συγκεκριμένης εταιρείας που αρνείται να πληρώσει σε εργαζομένους της δεδουλευμένα 2 χρόνων, αναγνωρισμένα και με δικαστικές αποφάσεις.

Με εντολή του εργοδότη, ο οποίος απείλησε με μήνυση για «διατάραξη οικιακής ειρήνης», η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγή των μελών του Συνδικάτου, με πρόσχημα ότι δεν είχαν άδεια για τα ηχητικά! Παρέμβαση στο Αστυνομικό Τμήμα έκαναν εκπρόσωποι του Συνδικάτου Κατεργασίας Ξύλου Θεσσαλονίκης, μέλη άλλων σωματείων και ο Λεωνίδας Στολτίδης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Κατήγγειλαν τη μεθόδευση της εργοδοσίας, αλλά και τη στάση της αστυνομίας, που χωρίς κανένα λόγο κρατούσε επί ώρες τους εργαζόμενους, ενώ δεν κάνει τίποτα για να επιβάλει στον εργοδότη τις δικαστικές αποφάσεις για πληρωμή των δεδουλευμένων.

Μετά την παρέμβαση των συνδικαλιστών, οι εργαζόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Στον έναν από αυτούς επιβλήθηκε πρόστιμο 100 ευρώ και του αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης για ένα μήνα, με πρόσχημα ότι δεν είχε άδεια για τα ηχητικά!

Απεργοσπαστική ενέργεια από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου

Την απεργοσπαστική ενέργεια της Περιφερειακής αρχής Βορείου Αιγαίου, που οργανώνει σύσκεψη για τον τουρισμό τη μέρα της πανεργατικής απεργίας, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού καλεί σε σύσκεψη τους περιφερειακούς συμβούλους της Λέσβου και φορείς του νησιού, πράγμα που προκάλεσε την παρέμβαση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου, που ζήτησε τη μετάθεση της ημερομηνίας της σύσκεψης, ως δείγμα στοιχειώδους σεβασμού στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναφέρει: «Είναι βέβαιο ότι η ημέρα αυτή ορίστηκε σκόπιμα στις 27 Νοεμβρίου, ημέρα γενικής απεργίας. Καταγγέλλουμε την απεργοσπαστική τακτική της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου και καλούμε τόσο τους αιρετούς που έχουν κληθεί, όσο και τους υπαλλήλους, που υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη σύσκεψη, να απέχουν απ' αυτή. Καλούμε επίσης τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να πάρουν σύσσωμοι μέρος στην Πανεργατική - Πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία».

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

Οι προσυγκεντρώσεις για την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έχουν οριστεί για τις 10.30 το πρωί, στα εξής σημεία:

 • Πλατεία Κάνιγγος: Εργαζόμενοι και σωματεία Οικοδόμων, Ηλεκτρολόγων, Ξύλου, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Εμποροϋπαλλήλων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών/στριών, Μεταφορών, Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών, δημόσιας και ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών, ΜΜΕ, μαζικοί φορείς Κεντρικού Τομέα, ΠΑΣΕΒΕ και ΟΓΕ.
 • Πλατεία Βάθης: Σωματεία και εργαζόμενοι Τροφίμων, Τύπου - Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, ΕΥΔΑΠ και Χημικής Βιομηχανίας.
 • Πλατεία Καραϊσκάκη: Εργαζόμενοι και σωματεία ΟΤΑ και Δημόσιου Τομέα, μαζικοί φορείς Δυτικού και Βόρειου Τομέα.
 • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Σωματεία Συνταξιούχων, μαζικοί φορείς Νότιου Τομέα.
 • Χαυτεία: Εκπαιδευτικοί.
 • Προπύλαια: Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και μαθητές.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής θα κάνουν προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στα γραφεία της ΣΕΑΑΝ (Χαλκοκονδύλη 37).
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org