ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Οχτώβρη 2016
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συγκέντρωση καταδίκης της φασιστικής Χρυσής Αυγής

Την Δευτέρα 31/10, στις 8.30 π.μ., στη στάση Μετρό «Αμπελόκηποι»

Από παλιότερη κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων ενάντια στη δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής
Από παλιότερη κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων ενάντια στη δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής
Συγκέντρωση τη Δευτέρα 31/10, στις 8.30 π.μ., στη στάση Μετρό «Αμπελόκηποι» διοργανώνει το ΠΑΜΕ, καθώς εκείνη τη μέρα θα βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της Χρυσής Αυγής, με την υπόθεση της επίθεσης σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα, από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Καλούμε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση, κάθε μαζικό φορέα σε μαζική συμμετοχή και σε στήριξη της κινητοποίησης, ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη η δική της Χρυσής Αυγής, με την υπόθεση της επίθεσης σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα, από τα τάγματα εφόδου χρυσαυγιτών.

Ο τρόπος που έδρασαν στις 12 Σεπτέμβρη του 2013 στο Πέραμα, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, αναδεικνύει το δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης, ενώ η στόχευση σε πρωτοπόρους αγωνιστές που η δράση τους αποτελεί καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, επιβεβαιώνει το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος.

Η δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, η δολοφονική επίθεση στο Πέραμα, η επίθεση σε Αιγύπτιους αλιεργάτες, αποτελούν συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.

Η Χρυσή Αυγή οργάνωνε και εκτελούσε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος, την ίδια ώρα που έφτιαχνε δουλεμπορικά γραφεία, προσφέροντας τσάμπα εργατικά χέρια στην εργοδοσία κι ενώ ζητούσε στη Βουλή νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους εκμεταλλευτές των εργαζομένων.

Η δράση της υπηρετεί συμφέροντα τμημάτων της μεγαλοεργοδοσίας, εναντίον του λαού και του λαϊκού κινήματος, είναι μαντρόσκυλό τους, που το αμολάνε και το μαζεύουν ανάλογα με τα σχέδιά τους. Νοσταλγοί του Χίτλερ, των φασιστικών καθεστώτων που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής, της φασιστικής χούντας.

Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση γιατί είναι ναζιστική! Να πέσει στο κενό κάθε προσπάθεια να καμουφλαριστεί ο ναζιστικός εγκληματικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια να εξισωθεί η ναζιστική εγκληματική δράση της με την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ. Η μαζική πάλη του λαού και της νεολαίας σε κατεύθυνση ρήξης με το εκμεταλλευτικό σύστημα, που γεννά και το ναζισμό, μπορεί να δημιουργήσει τους όρους για την απομόνωση και το ξερίζωμά της».

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Διαστρέβλωση της Ιστορίας με ωμό αντικομμουνισμό

Οι ύμνοι στον ομοϊδεάτη τους Ι. Μεταξά, αλλά και στον βασιλιά Κωνσταντίνο, η πλήρης διαστρέβλωση της Ιστορίας, που δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από χυδαίο αντικομμουνισμό, ήταν το περιεχόμενο της χτεσινής ομιλίας του αρχηγού της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου, στην κοινοβουλευτική του ομάδα.

Με αφορμή την επέτειο έναρξης του ελληνοϊταλικού πολέμου και της εισόδου της Ελλάδας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο επικεφαλής της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης αξίωσε από το βήμα να αποδοθεί «δόξα και τιμή» στον «ξεχωριστό άνδρα Ιωάννη Μεταξά» επειδή ήταν «αυτός που είπε το "όχι" στους εισβολείς. Το "όχι" ανήκει πρωτίστως στον Μεταξά και στο καθεστώς εκείνης της εποχής, που δεν ήταν ούτε φιλελεύθερο ούτε κομμουνιστικό».

Πέρα από το γεγονός ότι ο φασίστας Μεταξάς ήταν «σπλάχνο από τα σπλάχνα» του αστικού πολιτικού συστήματος της εποχής, ο ισχυρισμός ότι έβαλε την Ελλάδα στον πόλεμο ορμώμενος από «πατριωτικά» κίνητρα δεν αντέχει σε καμιά σοβαρή κριτική, με δεδομένο ότι τα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα συγκρούονταν στο πεδίο της μάχης και η ντόπια αστική τάξη έκανε με αυτόν τον τρόπο την επιλογή της.

Στο αντικομμουνιστικό του παραλήρημα, ανακάτεψε διάφορα ντοκουμέντα από διαφορετικές ιστορικές περιόδους του κομμουνιστικού κινήματος για να ισχυριστεί αισχρά ότι «η ηγεσία του ΚΚΕ», ακολουθώντας τη «γραμμή της μαμάς Μόσχας» και του Στάλιν, «είχε προδοτική στάση». Βεβαίως, ο αρχηγός του ναζιστικού κόμματος - που παλιότερα δήλωνε παιδί των ηττημένων του 1945 - δεν είπε τίποτα για το ότι οι πολιτικοί του πρόγονοι ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν με τους ναζί και φασίστες κατακτητές, δεν είπε επίσης ότι οργανωτής του κινήματος αντίστασης και απελευθέρωσης ήταν το ΚΚΕ, το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ.

Κατά τ' άλλα, θυμήθηκε τον «μέγα στρατηλάτη βασιλέα Κωνσταντίνο», που ήταν «ο απελευθερωτής της Θεσσαλονίκης» στις 26 Οκτωβρίου του 1912, όμως είναι και αυτός «λησμονημένος» από «τους φιλελεύθερους και τους μαρξιστές», ενώ ρίχνοντας νερό στο μύλο του αλυτρωτισμού, είπε ότι «για τους Ελληνες εθνικιστές τα σύνορα της καρδιάς μας βρίσκονται στην Τραπεζούντα, στην Σαμψούντα, στην Σινώπη, στην Ιωνία και στην Κωνσταντινούπολη. Στις σκλαβωμένες πατρίδες και, ναι, κάποτε θα γίνουν η Ελλάδα της καρδιάς μας και θα αποκτήσουν ξανά την ελευθερία τους».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σπέρνουν αυταπάτες για να κρατάνε το λαό σε αναμονή

Με παραπομπή στο... 2019, οπότε και κατά τα λεγόμενά του η κυβέρνηση θα παρουσιάσει το έργο της και θα κριθεί γι' αυτό στις εκλογές, απάντησε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε σχόλια ομάδας δημοσιογράφων απ' την ΕΕ, με τους οποίους συναντήθηκε χτες, σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και τον επικείμενο ανασχηματισμό.

«Προτιμώ να κερδίζω τις εκλογές παρά τις δημοσκοπήσεις. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Τότε θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε το έργο μας και οι πολίτες να συγκρίνουν τι έγινε με την ανεργία σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και τι έγινε με το θέμα της ύφεσης», ανέφερε και δήλωσε αισιόδοξος.

Είναι εξόφθαλμη η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει αυταπάτες και κλίμα αναμονής στο λαό, να τον πείσει ότι δεν πρέπει να την κρίνει με βάση την αντιλαϊκή πολιτική που εξαπολύει εναντίον του για λογαριασμό του κεφαλαίου, αλλά να την κρίνει... μετά από τρία χρόνια και έχοντας ως κριτήριο μάλιστα την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, ή την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων (αφού αυτό παρουσιάζουν ως «μείωση της ανεργίας»)!

Οι προτεραιότητες του κεφαλαίου...

Την ίδια ώρα, τα κυβερνητικά στελέχη εστιάζουν στην προτεραιότητα του εγχώριου κεφαλαίου για «ελάφρυνση» του κρατικού χρέους, προκειμένου να διασφαλιστεί η δυνατότητα για ακόμα μεγαλύτερη κρατική στήριξη προς τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», αφού παρέθεσε τα αντιλαϊκά επιτεύγματα της κυβέρνησης, κομπάζοντας ότι τηρεί τις δεσμεύσεις της και αποδίδει από πλευράς εσόδων, κάλεσε τους «θεσμούς» να προχωρήσουν κι εκείνοι στη συζήτηση για διευθέτηση του χρέους.

Αλλά και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, επανέλαβε χτες στον ίδιο σταθμό πως το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη βάση αυτή, επανέφερε τα περί «εθνικής γραμμής», ενώ διαφήμισε και τις «συμμαχίες» που στήνει η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου. «Είναι απαραίτητη μια εθνική γραμμή για τα σοβαρά θέματα, όπως το μεταναστευτικό και το χρέος», δήλωσε, «σε ό,τι αφορά δε τη διευθέτηση του ελληνικού δημόσιου χρέους, η χώρα έχει αποκτήσει πολλούς συμμάχους και σε αυτό συνηγορεί και η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα».

...και οι κάλπικες διαχωριστικές γραμμές

Την ίδια ώρα, το Μέγαρο Μαξίμου, δίνοντας συνέχεια στην κάλπικη αντιπαράθεση με τη ΝΔ περί «διαχωριστικών γραμμών», η οποία στην πραγματικότητα συγκαλύπτει την αντιλαϊκή στρατηγική τους σύμπλευση, αναφέρει σε σημείωμά του: «Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να διαγράψει τις διαχωριστικές γραμμές αριστεράς - δεξιάς (...) ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης σπεύδει να τις ξαναχαράξει (...) Διαχωριστικές γραμμές στην πολιτική υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε. Και αφορούν, κάθε φορά, τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος».

Συνεχίζοντας τον αποπροσανατολισμό των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων από την πραγματική διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα συμφέροντα του κεφαλαίου και τα συμφέροντα του λαού, το κυβερνητικό σημείωμα ισχυρίζεται ότι οι σημερινές διαχωριστικές γραμμές βρίσκονται ανάμεσα «σε αυτούς που προσπαθούν να ενισχύσουν την διαπραγματευτική θέση της χώρας και σε αυτούς που προσπαθούν να την υπονομεύσουν, σε αυτούς που επιδιώκουν την έξοδο από την κρίση και σε αυτούς που επενδύουν στην όξυνσή της, σε αυτούς που επιδιώκουν να κλείσει οριστικά για την Ελλάδα ένα αμαρτωλό καθεστώς διαπλοκής που επικράτησε για δεκαετίες στην Ελλάδα και σε αυτούς που επιχειρούν με κάθε μέσον να το υπερασπιστούν και να το προστατεύουν»...

Συνάντηση Τσίπρα - Σκουρλέτη

Με τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Π. Σκουρλέτη, συναντήθηκε χτες βράδυ ο Αλ. Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις που προκλήθηκαν μετά τις «διαφοροποιήσεις» του πρώτου το προηγούμενο διάστημα και τη μη συμπερίληψή του στην πρόταση του Αλ. Τσίπρα για τη νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Μπροστά και στον επικείμενο ανασχηματισμό, ο Π. Σκουρλέτης φέρεται να έχει διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν τον ενδιαφέρει το υπουργείο αν αποσπαστεί απ' αυτό η Ενέργεια.

Με δήλωσή του χτες βράδυ, ο ίδιος χαρακτηρίζει ανακρίβειες και κατασκευασμένες διαρροές τα όσα περιλαμβάνονται σε χτεσινά δημοσιεύματα, τα αποδίδει στους αντιπάλους της κυβέρνησης, ενώ στη συνέχεια κάνει αναφορές στη «συλλογικότητα», το «ηθικό πλεονέκτημα» και την «κουλτούρα διαλόγου» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και την «πολιτική απόφαση που εγκρίθηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων» στο πρόσφατο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος...



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ