ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 26 Γενάρη 2021
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Προετοιμάζουμε τη μεγάλη πανεξόρμηση με τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής

Με τον «Ριζοσπάστη» του επόμενου Σαββατοκύριακου σε ειδικό ένθετο το πρώτο κείμενο

Εντατικά προετοιμάζεται η μεγάλη πανεξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», που θα κυκλοφορήσει με το πρώτο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος. Μια εξόρμηση που αποτελεί «σταθμό» στη δράση των ΚΟΒ, των μελών και των φίλων του ΚΚΕ αφού η πλατιά διακίνηση του σημαντικού αυτού ντοκουμέντου θα σηματοδοτήσει την καλύτερη δυνατή έναρξη της προσυνεδριακής διαδικασίας.

Το θέμα του πρώτου κειμένου των Θέσεων είναι το εξής: «Ο απολογισμός και τα συμπεράσματα από τη δράση της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ό στο 21ο Συνέδριο - Το Κόμμα ως καθοδηγητής του επαναστατικού εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας στην πάλη για τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό».

Θα ακολουθήσει το δεύτερο κείμενο: «Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα και το πολιτικό - στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου. Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και στο πολιτικό σύστημα της χώρας». Και, τέλος, θα δημοσιευτεί το τρίτο κείμενο: «Η ταξική διάρθρωση της ελληνικής κοινωνίας, η κατάσταση της εργατικής τάξης σήμερα, η πορεία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας και η παρέμβαση του ΚΚΕ».

Οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ θέτουν υψηλούς στόχους διακίνησης του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», εργάζονται από τώρα συζητώντας με τους εργαζόμενους και τη νεολαία με τους οποίους θα προμηθευτούν την εφημερίδα με τις Θέσεις, ενώ ήδη μπαίνουν «άμιλλες» ανάμεσα σε ΚΟΒ και ΟΒ, με στόχο να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η διακίνηση.

«Αξιοποιούμε το μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις και τις αναλύσεις του Κόμματος»

Για την προετοιμασία της ΚΟ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ για τη μεγάλη αυτή μάχη μιλάει στον «Ριζοσπάστη» ο Διονύσης Κλάδης, Γραμματέας της ΕΠ της ΚΟ, σημειώνοντας:

«Ηδη όλα τα καθοδηγητικά όργανα της Περιοχής έχουν συνεδριάσει, έχουν συζητήσει, έχουν βάλει αυξημένους στόχους ώστε να φτάσουν οι Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος σε χιλιάδες εργαζόμενους, στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, γεγονός που αποτελεί τη βάση για να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του Κόμματός μας με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία. Μέσα από συλλογική συζήτηση, από γνώμες και παρατηρήσεις να βγούμε την επόμενη μέρα ακόμα πιο δυνατοί και ικανοί για την επίτευξη των στόχων μας.

Σίγουρα είναι μια απαιτητική διαδικασία, συνυπολογίζοντας και τις ιδιαίτερες συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμαστε να δράσουμε. Ομως, η δράση του Κόμματος όλο το προηγούμενο διάστημα, το ανεβασμένο κύρος του στο λαό, αυξάνει τις δυνατότητες και για την οργάνωσή μας.

Συνδυάζουμε την πολύμορφη δράση των Οργανώσεών μας που αναπτύσσουν αυτές τις μέρες για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το λαό της περιοχής, από τις πλημμύρες σε Ροδόπη και Εβρο, το ζήτημα της επέκτασης του ΚΥΤ στην Ορεστιάδα, το άνοιγμα των σχολείων χωρίς μέτρα προστασίας, τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ και τις υπόλοιπες αντιδραστικές ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση στην Εκπαίδευση, το κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, η νεολαία, με την ενημέρωση όλων για τη δημοσίευση των Θέσεων, το κάλεσμα για την προμήθειά τους αλλά και τη συμβολή τους στη συζήτηση. Αλλωστε, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι όρος και για τη σημαντική ενίσχυση του ίδιου του κινήματος, την αντοχή του, την αποτελεσματικότητά του.

Αξιοποιούμε το ενδιαφέρον που έχουν περισσότεροι και περισσότερες για τις θέσεις και τις αναλύσεις του Κόμματός μας, αναγνωρίζοντας, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, τις σωστές εκτιμήσεις μας, την επιβεβαίωση των θέσεών μας από τη ζωή.

Επιδιώκουμε να εντάξουμε στην εξόρμηση πέρα από τα κομματικά μέλη και όλους τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ ώστε να πολλαπλασιαστούν οι χώροι που θα φτάσουν οι Θέσεις του Κόμματος. Φίλοι και οπαδοί που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια του Κόμματος στις εκλογικές μάχες του προηγούμενου διαστήματος, εργαζόμενοι που αγωνιζόμαστε μαζί μέσα στα σωματεία και τους συλλόγους έχουν διάθεση να συμβάλουν και χρεώνονται το δικό τους πλάνο.

Τέλος, σημαντική βοήθεια για την κάλυψη των στόχων μας από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας είναι η προσπάθεια που κάνουμε η συζήτηση και η ενημέρωση για την έκδοση των Θέσεων να συνοδεύεται και από την προπληρωμή των αντίστοιχων 3 φύλλων του "Ριζοσπάστη" με όσους συζητάμε. Μέχρι σήμερα εκατοντάδες είναι αυτοί που έχουν προπληρώσει τις αντίστοιχες εφημερίδες που αποτελούν μια καλή βάση για την επιτυχία της εξόρμησης, δείχνει το ενδιαφέρον για το Συνέδριο του Κόμματος. Και βέβαια συνεχίζουμε την προσπάθεια με μαχητικό πνεύμα και συντροφική άμιλλα μεταξύ των Τομεακών Οργανώσεων της Περιοχής».

ΑΚΕΛ
Συλλυπητήρια στο ΚΚΕ για την απώλεια του Μάκη Μαΐλη

Τα συλλυπητήριά του για τον πρόωρο θάνατο του συντρόφου Μάκη Μαΐλη εκφράζει το ΑΚΕΛ, με μήνυμα του ΓΓ της ΚΕ του, Αντρου Κυπριανού, προς τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στο οποίο σημειώνεται:

«Αγαπητέ σύντροφε Δημήτρη,

Με θλίψη ενημερωθήκαμε για το θάνατο του στελέχους του ΚΚΕ, Μάκη Μαΐλη. Παρακαλώ δεχτείτε τα ειλικρινά και θερμά συλλυπητήρια της ΚΕ του ΑΚΕΛ και εμένα προσωπικά.

Ο Μάκης Μαΐλης προσέφερε πολλά στο Κόμμα, στο Κίνημα και στην πατρίδα του και είχε άλλα τόσα να προσφέρει. Δυστυχώς έφυγε πρόωρα. Ευχή μας είναι να ακολουθήσουν τον δρόμο που διάλεξε οι νεότερες γενιές προς όφελος του Κόμματος, του ελληνικού λαού και της Ελλάδας».

ΤΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμιλλα ανάμεσα σε ΚΟΒ για τη διακίνηση των Θέσεων

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Κομματική Οργάνωση Λάρισας για τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» με τις Θέσεις της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο. Τα μέτρα που παίρνονται περιλαμβάνουν τον καταμερισμό και τη διάταξη όλων των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, αλλά και οπαδών σε γειτονιές και χώρους δουλειάς, ώστε να φτάσουν οι Θέσεις σε εκατοντάδες εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, συνταξιούχους, νέους και νέες, γεγονός που θα αφήσει παρακαταθήκη για όλη την προσυνεδριακή διαδικασία. Ιδιαίτερος σχεδιασμός υπάρχει ώστε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου όλα τα κομματικά μέλη να βγουν σε εργατικές συνοικίες αλλά και σε χώρους δουλειάς, όπως σούπερ μάρκετ, εμπορικά, αλλά και σε εργοστάσια.

Προωθητικό ρόλο παίζει και η άμιλλα. Πέρα από την άμιλλα της ΤΕ Λάρισας με τις άλλες ΤΟ της Θεσσαλίας, άμιλλα υπάρχει και ανάμεσα στις ΚΟΒ. Ετσι η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών σχεδιάζει το άνοιγμά της σε φίλους και οπαδούς στις γειτονιές, αλλά και στα σχολεία για όλη την επόμενη βδομάδα, καλώντας σε άμιλλα την ΚΟΒ ΟΤΑ, τονίζοντας: «Από τη μεριά μας θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη διακίνηση των τελευταίων χρόνων. Ελπίζουμε να καταφέρετε να μας φτάσετε και να μην είναι μεγάλη η διαφορά μας, όπως είναι στην Οικονομική Εξόρμηση που κλείνει».

Διαδικτυακές συσκέψεις ΚΟ του ΚΚΕ

Η ΚΟΒ Γ'-Δ' Διαμερίσματος Πειραιά του ΚΚΕ καλεί σε διαδικτυακή σύσκεψη - συζήτηση αύριο Τετάρτη στις 6.30 μ.μ., με θέμα:

«Οικόπεδα της ΧΡΩ.ΠΕΙ.: Αξιοποίηση προς όφελος των εργαζομένων, του λαού του Πειραιά ή προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου;».

Το link για συμμετοχή: us05web.zoom.us/j83074602798?pwd=VVFMdVR6UFU1US90SHQzUlZNU1dMQT09 (Meeting ID: 830 7460 2798, Passcode: 123456)

Διαδικτυακή σύσκεψη εμποροϋπαλλήλων με θέμα «Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από την πανδημία», διοργανώνει η ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πιερίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 31 Γενάρη στις 7 μ.μ.. Η σύσκεψη θα γίνει μέσω Zoom στο λινκ: Join Zoom Meetinghttps://us05web.zoom.us/j/82563884330?pwd=L3dXbkdrMkdzTW9hTjFzNGw4NXMrQT09

(Meeting ID: 825 6388 4330 Passcode: ENZuy6)



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ