ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΣΘΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΕ - ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ «ΕΤΑΙΡΟΙ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Εξομοιώνουν το «Κεφάλαιο» του Μαρξ με το «Ο Αγών μου» του Χίτλερ!

Ταυτόχρονα, με ένα κείμενο - μνημείο αντικομμουνιστικής υστερίας, προαναγγέλλουν «έρευνες» και διώξεις για τα «εγκλήματα του κομμουνισμού κατά της ανθρωπότητας», εξισώνοντας ανοικτά τη σοσιαλιστική εξουσία με τη ναζιστική θηριωδία!

Σε ένα κατάπτυστο αντικομμουνιστικό πόνημα κατέληξε το «συνέδριο» της εσθονικής προεδρίας
Σε ένα κατάπτυστο αντικομμουνιστικό πόνημα κατέληξε το «συνέδριο» της εσθονικής προεδρίας
Αντικομμουνιστικό οχετό χωρίς προηγούμενο εξαπέλυσαν από το Ταλίν η εσθονική προεδρία της ΕΕ και οι Ευρωπαίοι «εταίροι» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στο «συνέδριο» που έγινε την Τετάρτη υπό την αιγίδα της ΕΕ. Η σύναξη αυτή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη «Μέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων», που έχει θεσπίσει με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξισώνοντας τον κομμουνισμό με το φασισμό - ναζισμό.

Ανάμεσα στα πολλά χυδαία και ανιστόρητα που ακούστηκαν από το βήμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις του «συνεδρίου», προκειμένου να στηριχτεί από τους απολογητές του καπιταλισμού και των εγκλημάτων του η εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό, ήταν και η ταύτιση του Μαρξ με τον Χίτλερ και συγκεκριμένα η εξομοίωση του «Κεφαλαίου» με το «μανιφέστο» του ναζισμού, «Ο Αγών μου», που συνέγραψε ο Χίτλερ!

Ετσι, προχτές, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Ταλίν από τους συμμετέχοντες στο «συνέδριο», με επικεφαλής τον Εσθονό υπουργό Δικαιοσύνης, Urmas Reinsalu, ο πρόεδρος της «πλατφόρμας ευρωπαϊκής μνήμης και συνείδησης», Σουηδός Goran Lindblad (ήταν ο εισηγητής του αντικομμουνιστικού μνημονίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, το 2005), που συμμετείχε επίσης στη συνέντευξη, αναφέρθηκε στη σημασία της καταδίκης όλων των «ολοκληρωτικών καθεστώτων», λέγοντας:

«Θα έλεγα ότι αυτό δεν είναι ένα πολιτικό, αλλά αξιακό και νομικό ζήτημα. Η βάση είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια (...) Δεν είναι απαραίτητο να συγκρίνουμε ή να εξισώνουμε διαφορετικά ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δεν υπάρχει ανάγκη. Πρέπει απλώς να δούμε τα αποτελέσματα της δραστηριότητάς τους. Δεν έχει σημασία για τους ανθρώπους τι είδους ιδεολογία είναι ο λόγος που σκοτώνονται».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η κομμουνιστική ιδεολογία ήταν από μόνη της κακή, και δεν φταίει ότι κάτι πήγε στραβά όταν εφαρμόστηκε», για να καταλήξει: «Και τα δύο κείμενα, το "Mein Kampf" («Ο Αγών μου») του Χίτλερ και το "Κεφάλαιο" του Καρλ Μαρξ, περιλαμβάνουν την ιδέα να χρησιμοποιήσουμε τρόμο για να κρατήσουμε δικτατορίες στην εξουσία».

Εβγαλαν και «Συμπεράσματα»

Πέραν τούτου, στο πλαίσιο του «συνεδρίου» έγινε και συνάντηση αντιπροσωπειών των υπουργείων Δικαιοσύνης κρατών - μελών της ΕΕ (από Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία και Σλοβακία), η οποία κατέληξε σε σχετικά «Συμπεράσματα».

Σημειωτέον, στη συνάντηση υπήρξε εκπροσώπηση και από άλλες χώρες της ΕΕ, ως επί το πλείστον σε επίπεδο πρέσβεων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, προσήλθαν διπλωμάτες από Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία και Ολλανδία, αποδεικνύοντας ότι το αντικομμουνιστικό παραλήρημα δεν είναι ένα ασήμαντο «παραστράτημα» από τις «αξίες» της ΕΕ, αλλά συστατικό στοιχείο της συγκρότησής της ως ένωση καπιταλιστικών κρατών.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δισέλιδο κείμενο, επιβεβαιώνοντας ότι ο αντικομμουνισμός είναι επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, τα «Συμπεράσματα» πήραν ως βάση τους και το ψήφισμα που εγκρίθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στις 2/4/2009, ανακηρύσσοντας την 23η Αυγούστου πανευρωπαϊκή «Μέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων», το οποίο χαρακτηρίζει τον κομμουνισμό «ολοκληρωτικό καθεστώς» και κατηγορεί τις κυβερνήσεις στα πρώην σοσιαλιστικά κράτη για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Παρακάτω το κείμενο - μνημείο αντικομμουνιστικής υστερίας φτιάχνει κλίμα, προαναγγέλλει «έρευνες», ετοιμάζει νέα «Κατίν», διώξεις και δίκες:

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «καμία διαδικασία αναζήτησης αλήθειας και δικαιοσύνης, συγκρίσιμη με εκείνη που διεξήχθη από τη διεθνή κοινότητα μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ενάντια στους δράστες των ναζιστικών εγκλημάτων, δεν έχει αναληφθεί στα περισσότερα από 25 χρόνια που πέρασαν από την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη».

Συνεχίζοντας την «εγκληματολογία» και προαναγγέλλοντας νέες διώξεις προσθέτει: «Τα κομμουνιστικά καθεστώτα στην Ευρώπη διέπραξαν διεθνή εγκλήματα, ιδίως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και μέχρι την κατάρρευση του Σοβιετικού Συνασπισμού. Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν υπόκεινται σε νόμιμους περιορισμούς και οι δράστες μπορούν να δικαστούν ανά πάσα στιγμή».

Στο ίδιο μοτίβο και σε μια λογική «πάμε καλά, μπορούμε και καλύτερα», το κατάπτυστο πόνημα αναφέρει: «Η μνήμη των θυμάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων απαιτεί την έρευνα και τη δίωξη των δραστών αυτών των εγκλημάτων. Πολλές χώρες είχαν μεγάλη επιτυχία σε αυτό το έργο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων που ζουν ατιμώρητοι μεταξύ μας. Απαιτείται διεθνής συνεργασία για να φέρουμε αυτά τα άτομα ενώπιον της δικαιοσύνης».

Προωθούν και Σώμα δίωξης!

Προσθέτει: «Σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη), κατά τη συνάντηση των αντιπροσώπων των υπουργείων Δικαιοσύνης πολλών χωρών της ΕΕ, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία ίδρυσης του Συμβουλίου για τη διερεύνηση των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων (CICROC) που αποφασίστηκε κατά τη (σ.σ. προηγούμενη ανάλογου περιεχομένου) συνάντηση στο Ταλίν στις 23 Αυγούστου 2015.

Σκοπός του CICROC είναι να φέρει στο φως τα πιο σκληρά εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων, να εντοπίσει τους δράστες αυτών των εγκλημάτων και να διευκολυνθεί η διεθνής συνεργασία στο θέμα αυτό, να οικοδομηθεί γενική ευαισθητοποίηση για τις βιαιοπραγίες που διαπράττονται από τα κομμουνιστικά καθεστώτα, οι τέτοιες δράσεις να συμβάλλουν, δε, στη βελτίωση των εν λόγω ερευνών και διώξεων»...


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο χυδαίος αντικομμουνισμός της ΕΕ δεν έχει πάτο

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωση για την αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η ταύτιση του ανεπανάληπτου έργου του Καρλ Μαρξ "Το Κεφάλαιο" με το ναζιστικό μανιφέστο "Ο Αγών μου" του Χίτλερ, ήταν ανάμεσα στα χυδαία και ανήκουστα, που ειπώθηκαν στην αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν από τον Γκ. Λίντμπλαντ, συντάκτη και εισηγητή του εκτρώματος του αντικομμουνιστικού μνημονίου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 2006, το οποίο καταδίκασαν οι λαοί, ενώ δεν κατόρθωσε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να γίνουν υποχρεωτικά για τα κράτη - μέλη του τα αντίστοιχα μέτρα που το συνόδευαν.

Το γεγονός αυτό είναι η απόδειξη ότι η ΕΕ διαρκώς ενισχύει και επεξεργάζεται τον αντικομμουνισμό της, τη λεγόμενη εξίσωση κομμουνισμού - ναζισμού, που τελικά δικαιώνει το αποκρουστικό τέρας του ναζισμού.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες στη χώρα μας της ΝΔ, που ξεσήκωσε και συμμετείχε σε αυτόν τον αντικομμουνιστικό οχετό.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να εμφανίζεται δικαιωμένη για την απόφασή της να μη συμμετάσχει στην Εσθονία, όχι μόνο γιατί έχει ήδη νομιμοποιήσει με την παρουσία της την αντίστοιχη περσινή φιέστα, αλλά και γιατί αθωώνει συστηματικά την ΕΕ για τον αντικομμουνισμό της, που πάει χέρι - χέρι με την επίθεση στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Αυτή είναι "η ΕΕ που αλλάζει" του ΣΥΡΙΖΑ - και αλλάζει προς το αντιδραστικότερο -, αυτή είναι η "Ευρώπη της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης" της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, που είναι η ΕΕ των πολέμων και των επεμβάσεων, του ευρωστρατού, των εκατομμυρίων ανέργων και εξαθλιωμένων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στηρίζει το σύστημα και υιοθετεί τα περί "εγκλημάτων", "σοβιετικής κατοχής", ξέθαψε ακόμα και το γερασμένο και αποτυχημένο ρεύμα του "ευρωκομμουνισμού", το οποίο αποτέλεσε τον "δούρειο ίππο" της επίθεσης για την ανατροπή του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ.

Η ΝΔ έκανε σημαία τον αντικομμουνισμό των σπηλαίων, στον οποίο την ακολούθησαν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι με κοινή φρασεολογία ακόμα και με τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Οι λαοί της Ευρώπης και η νεολαία δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή στον αντικομμουνισμό και τους εκπροσώπους του. Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο αντικομμουνισμός αυτός προετοιμάζει το έδαφος για νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, για παραπέρα χτύπημα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, ένταση των μέτρων καταστολής, περιορισμό δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, νέο γύρο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.

Οι λαοί μπορούν να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον αντικομμουνισμό, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, που συνδέεται με την πάλη για να απαλλαγεί οριστικά η εργατική τάξη, ο λαός μας, από όλα τα δεσμά της εξουσίας του μονοπωλιακού κεφαλαίου και να βαδίσει το δικό του δρόμο».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ