ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Αυγούστου 2015
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε θέση μάχης οι Οργανώσεις του Κόμματος

Στα διόδια της Ελευσίνας και στο λιμάνι του Πειραιά μοιράστηκε το υλικό του ΚΚΕ
Στα διόδια της Ελευσίνας και στο λιμάνι του Πειραιά μοιράστηκε το υλικό του ΚΚΕ
Σε θέση μάχης βρίσκονται οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ στην Αττική, ενόψει της εκλογικής μάχης. Με αμείωτη ένταση, η πλατιά πολιτική παρέμβαση που ξεδιπλώνεται από την ΚΟ Αττικής σε χώρους δουλειάς και στις συνοικίες, στόχο έχει να φτάσει παντού το κάλεσμα του ΚΚΕ. Να απορρίψει ο λαός μαζικά όλα τα αντιλαϊκά σενάρια και να πάει στην κάλπη με κριτήριο την ενίσχυση της πάλης του ενάντια στα μνημόνια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση και όχι το ποια κυβέρνηση μπορεί να τα εφαρμόσει καλύτερα.

Με πανεξόρμηση για την πλατιά διακίνηση του «Ριζοσπάστη» το πρωί της Κυριακής, με μαζική παρουσία στα διόδια της Ελευσίνας και τα λιμάνια, όπως στον Πειραιά, συνεργεία του Κόμματος απηύθυναν το κάλεσμα συστράτευσης με το ΚΚΕ. Η δράση αυτή, κομμάτι του σχεδιασμού των Οργανώσεων του Κόμματος ώστε να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ σε κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια, θα κλιμακωθεί τις επόμενες μέρες. Οι κομμουνιστές, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ, συζητώντας με τον εργατόκοσμο και τη νεολαία, αναδεικνύουν τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις. Σημειώνουν ότι είναι ώρα ο λαός να δοκιμάσει τη δύναμή του, να βάλει στην άκρη τα νέα αναχώματα που στήνονται με το ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 και να στηρίξει το ΚΚΕ παντού, για να ανοίξει ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής.

Με τον «Ριζοσπάστη» στο χέρι

Από την εξόρμηση στα Πετράλωνα
Από την εξόρμηση στα Πετράλωνα
Σε δεκάδες σπίτια βρέθηκαν οι κομμουνιστές με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» ώστε να συζητήσουν με εργατικό - λαϊκό κόσμο για την αναγκαιότητα της ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Στους δρόμους των Πετραλώνων τα συνεργεία του Κόμματος, το πρωί της Κυριακής, διακινώντας τα υλικά και την εφημερίδα του ΚΚΕ καλούσαν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΚΚΕ την Πέμπτη στο Σύνταγμα.

Κυρίαρχο θέμα όλων των συζητήσεων με τους κατοίκους της περιοχής το νέο μνημόνιο, τα μέτρα που το συνοδεύουν και η επικείμενη εκλογική μάχη. Η μείωση των μισθών, η ακρίβεια, η ανεργία αλλά και η απογοήτευση που επικρατεί σε πολλούς εργαζόμενους ήταν τα βασικά θέματα που «έμπαιναν» στο τραπέζι της συζήτησης των περαστικών με τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Κοινή παραδοχή ότι για να αλλάξουν τα πράγματα, για την πραγματική ρήξη με το σύστημα που έφερε το λαό σε αυτή την κατάσταση, χρειάζεται η ακούραστη καθημερινή πάλη, ο αγώνας σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι κομμουνιστές αναδεικνύουν ότι ο λαός πρέπει να δείξει τη δύναμή του, να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από τα κόμματα της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, να οργανωθεί, να στρατευτεί με το ΚΚΕ και να διεκδικήσει την εξουσία για να μπορέσει να ευημερήσει.

Συλλυπητήρια

Η Επιτροπή Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον σύντροφο Γιάννη Ζιώγα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Κ.Μ., για το θάνατο της μητέρας του, Κατερίνας.

Πολιτική δραστηριότητα της ΚΟ Κρήτης

Στο πλαίσιο της πολιτικής δραστηριότητας που πραγματοποιεί η ΚΟ Κρήτης του ΚΚΕ, ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, θα περιοδεύσει στους τέσσερις νομούς του νησιού, με κλιμάκια της ΚΟ Κρήτης, ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα αυτών των ημερών:

  • Σήμερα, Τρίτη, στις 9 π.μ. θα περιοδεύσει στο αεροδρόμιο των Χανίων, στις 11 π.μ. σε ξενοδοχεία του νομού και το απόγευμα σε ξενοδοχεία στη Γεωργιούπολη και τον Καβρό Χανίων.
  • Αύριο, Τετάρτη, στις 11 π.μ. το πρωί θα περιοδεύσει στα ξενοδοχεία του Ρεθύμνου «Creta Palace» και «Caramel».
  • Την Πέμπτη 27/8 το μεσημέρι θα περιοδεύσει σε ξενοδοχεία του Δήμου Χερσονήσου.
  • Την Παρασκευή 28/8, στις 11 π.μ. θα περιοδεύσει στα ξενοδοχεία του Αγ. Νικολάου «Miramare», «Candia» και «Ερμής» και το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΚΝΕ στις 8 μ.μ., στη λίμνη του Αγ. Νικολάου, στα πλαίσια του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».
Περιοδείες της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας

Σήμερα, Τρίτη 25 Αυγούστου, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ οργανώνει τις εξής περιοδείες:

Στις 7 π.μ., στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τον Σάκη Βαρδαλή, βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης.

Στις 9 π.μ., στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», με τον Οδυσσέα Μαάιτα, μέλος του ΓΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στις 11 π.μ., στο Προνοιακό Ιδρυμα «Αγιος Παντελεήμονας», με τον Γιάννη Νοτάκη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στις 10 π.μ., στο Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ, με τον Γιάννη Κουρμούλη, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ