ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Αυγούστου 2015
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση του ΚΚΕ την Πέμπτη στο Σύνταγμα

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιεί την Πέμπτη 27 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στο Σύνταγμα, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, και κεντρικό σύνθημα: «ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ».

Οι προσυγκεντρώσεις είναι στις 7 μ.μ. στα εξής σημεία:

  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Νότιος τομέας, Πειραιάς, ΟΤΑ / ΔΔ, Ανατολικός τομέας.
  • Ομόνοια: Δυτικός τομέας, Α΄ Αθήνας, Βόρειος τομέας - Θριάσιο - Μεσόγεια.
  • Κάνιγγος: Βιομηχανία, Κατασκευές, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Επισιτισμός, Εμπόριο, ΜΜΕ, Δικηγόροι, Εκπαιδευτικοί, Υγεία, ΕΒΕ, Χρηματοπιστωτικό, Καλλιτέχνες.
  • Προπύλαια: ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Επίσης, διοργανώνονται οι εξής συγκεντρώσεις:

Παρασκευή 28 Αυγούστου

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Λαύριο, στο Αγαλμα Μεταλλωρύχων, με ομιλητή τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 7.30 μ.μ, στην Αρτέμιδα, στην πλατεία «Μέδουσα», με ομιλήτρια την Εφη Χαλιού, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αττικής.

Σάββατο 29 Αυγούστου

-- Στις 8.30 μ.μ., στη Ν. Μάκρη, στο λιμανάκι Ν. Μάκρης, με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ.

-- Στις 8 μ.μ., στη Ν. Πέραμο, στο Θεατράκι Παραλίας Ν. Περάμου, με ομιλητή τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κυριακή 30 Αυγούστου

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Πόρτο - Ράφτη, στο λιμάνι στο Αγαλμα του Ναύτη, με ομιλητή τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., στην Κινέτα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας, θα μιλήσει ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ
Παιχνίδια προεκλογικών σκοπιμοτήτων

Το αποπροσανατολιστικό σόου με τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών συνεχίζεται στις πλάτες του λαού, με στόχο τα προεκλογικά παιχνίδια και βέβαια με το βλέμμα στραμμένο και στις μετεκλογικές εξελίξεις. Χτες το πρωί, ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, επέστρεψε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο τη διερευνητική εντολή. Επειτα, την παρέλαβε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και αναμένεται να εξαντλήσει το περιθώριο των τριών ημερών πριν την παραδώσει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σε επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκης, με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, ο Δ. Κουτσούμπας επανέλαβε τη γνωστή και ήδη εκφρασμένη θέση του ΚΚΕ, ότι δηλαδή το ΚΚΕ δε συμμετέχει στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και δε στηρίζει καμία κυβέρνηση αστικής αντιλαϊκής διαχείρισης. Επίσης, τόνισε ότι αυτή η διαδικασία δεν έχει κανένα νόημα κι αντικείμενο, αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα ή πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης με βάση τους σημερινούς συσχετισμούς στη Βουλή.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το Σύνταγμα, μετά το τέλος της διαδικασίας των διερευνητικών, θα ακολουθήσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με στόχο να διερευνηθεί η τελευταία δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Εάν δε συμβεί αυτό - ενδεχόμενο που είναι το επικρατέστερο - θα ορκιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση και θα προσδιοριστεί η ημερομηνία των εκλογών. Οπως όλα δείχνουν και εάν δεν υπάρξουν άλλες εξελίξεις, οι εκλογές θα γίνουν στις 20 Σεπτέμβρη.

Ολα τα παραπάνω παιχνίδια που συσκοτίζουν την ουσία, οι εργαζόμενοι πρέπει να τα πάρουν υπόψη τους μπροστά στις επικείμενες εκλογές. Και να αποδοκιμάσουν πολιτικές δυνάμεις όπως ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, που ψήφισαν μνημόνια και αντιλαϊκά μέτρα και που ετοιμάζονται να το ξανακάνουν μετά τις εκλογές αν χρειαστεί. Πρέπει να αποδοκιμάσουν δυνάμεις όπως η «Λαϊκή Ενότητα», που εμφανίζεται ως ΣΥΡΙΖΑ Νο2 και που έβαζε πλάτη τους τελευταίους εφτά μήνες για να περάσει η κυβέρνηση τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη που προετοίμαζε για μνημόνιο, για να περάσει τις 47 σελίδες που έστειλε στην ΕΕ με τη λίστα αντιλαϊκών μέτρων πολλών δισ. Ολο αυτό το διάστημα, στελέχη της ήταν υπουργοί της κυβέρνησης και παραμύθιαζαν το λαό για όσα επρόκειτο να έρθουν. Πρέπει να αποδοκιμάσουν τη δολοφονική ναζιστική Χρυσή Αυγή που είναι εχθρός των εργαζομένων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Σε καλύτερη θέση ο λαός μ' ένα πιο δυνατό ΚΚΕ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε χτες την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ελληνικός λαός παρακολουθεί ένα τηλεοπτικό σόου, με αφορμή τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, που η μόνη της αξία είναι τα προεκλογικά παιχνίδια όσων μετέχουν σ' αυτήν. Το ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών απευθυνόμενο στο λαό που υποφέρει απ' την πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Ολα τ' άλλα κόμματα, που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, έχουν τα μάτια στραμμένα στο μετεκλογικό τοπίο και στη συγκρότηση κυβερνήσεων αντιλαϊκής διαχείρισης, που θα κρατούν το λαό εγκλωβισμένο στα ίδια - με τα σημερινά - αδιέξοδα, στο πλαίσιο του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ. Την επόμενη μέρα των εκλογών αυτό που θα μετρήσει για το λαό, είναι να βρίσκεται ο λαός σε καλύτερη θέση για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο ελπίδας. Κι αυτό μπορεί να γίνει με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, τη δύναμη της αλήθειας, του αγώνα, της ανατροπής».

Ο Δ. Κουτσούμπας στην εκδήλωση για το Μπλόκο

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα χαιρετίσει την εκδήλωση τιμής και μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς, στην 71η επέτειο (1944 - 2015), την Κυριακή 30 Αυγούστου στις 10 π.μ. στην πλατεία 17ης Αυγούστου 1944 (Οσία Ξένη) που πραγματοποιούν η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ