Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Αυγούστου 2013 - αριθ. φύλλου: 11633

Ιμπεριαλιστικές φωνές για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία

ΣΕΛ.  24
Οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων για τον έλεγχο των λιμανιών και η ιδιωτικοποίησή τους στην Ελλάδα

ΣΕΛ.  12  -  13

ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ επαναφέρει στο προσκήνιο πλευρές από τον εγκληματικό χαρακτήρα της πολιτικής που διαχρονικά υπηρετούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μια πολιτική που, μαζί με τον αντιλαϊκό της προσανατολισμό, είναι απόλυτα συνυφασμένη με την προκλητική λεηλασία του ορυκτού πλούτου της χώρας προκειμένου να στηριχθούν επιχειρηματικά συμφέροντα. Η ΛΑΡΚΟ μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη βιομηχανίας παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα και προϊόντων ανοξείδωτου χάλυβα με στόχο τη συνολική στήριξη της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής και ανάπτυξης για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αυτό, βεβαίως, μπορεί να γίνει μόνο σε συνθήκες εργατικής - λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, με τον ορυκτό πλούτο και τα βασικά μέσα παραγωγής κοινωνική ιδιοκτησία, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ
Η απάντηση από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το Λύκειο και η προπαγάνδα που διεξάγεται θέτουν επί τάπητος το ερώτημα: Ποια είναι η απάντηση από τη σκοπιά της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών για ολόπλευρη μόρφωση; Αναγκών που αντικειμενικά διαμορφώνονται από την εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας και του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου. Σε αυτά τα ερωτήματα, το ΚΚΕ έχει δώσει απάντηση.


ΣΕΛ.  10   -   11


ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Κίνδυνοι για την Υγεία του λαού

ΣΕΛ.  3
ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Την παραδίδουν στα μονοπώλια

ΣΕΛ.  8
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ανοιξε το δρόμο για πλειστηριασμούς

ΣΕΛ.  14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Απαλλάσσουν τους εργοδότες από εισφορές

ΣΕΛ.  16
ΕΣΕΕ
Απαιτεί μείωση μισθών

ΣΕΛ.  17
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ετοιμη για δράση στην Ανατ. Μεσόγειο

ΣΕΛ.  15
Αντιθέσεις για τη διαχείριση του χρέους

ΣΕΛ.  2
Για το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη

ΣΕΛ.  9
Για την αιματοχυσία και τις εξελίξεις στην Αίγυπτο

Και με το παράδειγμα της Αιγύπτου αποδείχτηκε πως οι αγώνες των λαϊκών δυνάμεων ενάντια στην ανεργία, στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην κρατική καταστολή, στη διαφθορά, στην καταλήστευση του παραγωγικού πλούτου των χωρών τους από τα ντόπια και ξένα μονοπώλια, όταν περιορίζονται στην αλλαγή μονάχα των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, σε αστικά δημοκρατικά δικαιώματα, δεν έχουν το αναμενόμενο φιλολαϊκό αποτέλεσμα.


ΣΕΛ.  18  -  19

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ