Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 - 1η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11342

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να σταματήσουν οι διώξεις των αγωνιζόμενων αγροτών

ΣΕΛ.  8
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η «Χρυσή Αυγή» είναι δολοφονικό όπλο του συστήματος κατά του λαού

ΣΕΛ.  7

ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ κόντρα σε κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία

ΚΚΕ: Τις δεσμεύσεις για τις οποίες έκαναν λόγο οι Σαμαράς - Μέρκελ, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τις θεωρεί και δικές του

Την κοινή συνισταμένη Ελλάδας - Γερμανίας για κλιμάκωση του πολέμου ενάντια στο λαό, με απαρέγκλιτη τήρηση των ευρωενωσιακών κατευθύνσεων, ανέδειξαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, και της Γερμανίδας καγκελαρίου, Α. Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχαν χτες στο Βερολίνο. Το τρίπτυχο λιτότητα, φτηνότερα εργατικά χέρια, άμεση παράδοση στους επιχειρηματικούς ομίλους της δημόσιας περιουσίας ήταν το ζουμί της αντιδραστικής συμφωνίας τους. Ο λαός έχει συμφέρον να ξεσηκωθεί, να προχωρήσει σε μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να οργανωθεί διευρύνοντας τη συμμαχία του και να κάνει υπόθεσή του την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους, με τον πλούτο που παράγει στην ιδιοκτησία του.


ΣΕΛ.  3

38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη και φέτος θα φιλοξενηθούν στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» στη Σταυρούπολη, στην καρδιά των λαϊκών συνοικιών της πόλης, στις 6, 7 και 8 Σεπτέμβρη. Το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


ΣΕΛ.  12   -   13

Διάλογος καρμανιόλα

Ξαναρχίζει ο «κοινωνικός διάλογος» την ερχόμενη βδομάδα. Ο υπουργός Εργασίας στην αναλυτική επιστολή του στις 31 Ιούλη, προς τις εργοδοτικές οργανώσεις και την εργοδοτικο-κυβερνητική ΓΣΕΕ, έκανε καθαρό τον ταξικό υπέρ του κεφαλαίου χαρακτήρα της κυβέρνησης με τα μέτρα που πρότεινε ως υπουργός εργοδοσίας, αφού περιλάμβανε όλες τις αναγκαίες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις για παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, ώστε να δημιουργηθούν ακόμη πιο ευνοϊκές συνθήκες έντασης της εκμετάλλευσης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας. Εγραφε ότι οι εταίροι συζητούν για τους μισθούς αλλά η κυβέρνηση νομοθετεί για το ύψος τους, που σημαίνει ουσιαστικά κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, και για μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Σχετικά με την ανεργία, προτείνει προγράμματα επιδότησης των εργοδοτών για προσλήψεις νέων ή για διατήρηση θέσεων εργασίας και βεβαίως τη διαβόητη «κοινωνική οικονομία», δηλαδή δημιουργία συνεταιρισμών ανέργων για παροχή κοινωνικών και άλλων υπηρεσιών. Εγραφε επίσης «αν δεχθούμε υποθετικά ότι όλοι οι εργοδοτικοί φορείς συμφωνούν σε μια αύξηση του κατώτατου μισθού από τα επίπεδα των 586 στα 701 ευρώ - δηλαδή κατά 19,62% - τότε θα μπορούσε εναλλακτικά αντί αυτής της αύξησης να προσλαμβάνεται ένας ακόμα εργαζόμενος για κάθε 5 που απασχολούνται σήμερα. Στην παρούσα συγκυρία, αυτό θα ήταν σαφώς πολύ πιο αποτελεσματικό». Σκέτη κοροϊδία για να μειώνονται οι μισθοί. Τι να τους κάνουν τους περισσότερους εργαζόμενους όταν η παραγωγή είναι και παραμένει μειωμένη λόγω κρίσης; Ολα τα παραπάνω εντείνουν την εκμετάλλευση για ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία. Η μόνη απάντηση είναι ενιαία ταξική πάλη εργαζομένων - ανέργων, λαϊκή συμμαχία, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.



ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ
Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 5 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  11
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σχέδια ενάντια στην Κυριακή - αργία

ΣΕΛ.  10
ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Παρέμβαση για τα προβλήματα

ΣΕΛ.  14
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Η «αξιολόγηση» να μείνει στα χαρτιά

ΣΕΛ.  10
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεσα μέτρα ανακούφισης των κατοίκων της Χίου

Με παρέμβασή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας καταγγέλλει την αντιλαϊκή πολιτική για τις πυρκαγιές στη Χίο και γενικότερα στην Ελλάδα, ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων μαστιχοπαραγωγών, αγροτών, κτηνοτρόφων και εργαζομένων στις μικρομεσαίες αγροτοκτηνοτροφικές συνεταιριστικές μονάδες και στον τουρισμό.


ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ