ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Αυγούστου 2020
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε άθλια αντικομμουνιστική εκδήλωση εκπρόσωπος της κυβέρνησης!

Με εκπροσώπηση του πρωθυπουργού από τον ίδιο τον υφυπουργό Αμυνας, Αλ. Στεφανή, θα πραγματοποιηθεί η άθλια αντικομμουνιστική εκδήλωση της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού (ΕΑΑΣ) στον Γράμμο και στο Βίτσι.

Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση προγραμματίζεται για τις 30 Αυγούστου, και η ίδια η Ενωση γνωστοποιεί τη συμμετοχή του υφυπουργού, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι αποφάσισε: «1. Την τέλεση των επετειακών μνημοσύνων υπέρ πεσόντων του Ελληνικού Στρατού στον Γράμμο και στο Βίτσι την Κυριακή 30 Αυγούστου 2020, όπως έχει προγραμματιστεί. 2. Την υποδοχή των επισήμων προσκεκλημένων στους χώρους των τελετών. Τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει ο ΥΦΕΘΑ Σγος ε.α. κ. Αλκιβιάδης Στεφανής».

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά - εδώ και δεκαετίες που πραγματοποιούνται οι άθλιες αυτές αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις για τη «συντριβή του κομμουνιστοσυμμοριτισμού», χαρακτηριζόμενες ψευδεπίγραφα «μνημόσυνο πεσόντων» - που σε αυτές συμμετέχει εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Αντίθετα, οι συνήθεις συμμετέχοντες είναι νοσταλγοί του Χίτλερ, των Ταγμάτων Ασφαλείας, των συνεργατών των Γερμανών και της χούντας του 1967, εκπρόσωποι της κατοχικής δοσιλογικής οργάνωσης ΠΑΟ, βασιλικές ενώσεις κ.ά., ενώ δεν πάει πολύς καιρός από όταν σε αυτές συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, ως βουλευτές τότε. Τη «δόξα» όλων αυτών «ζήλεψε» μάλλον τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ, επιχειρώντας να ψαρέψει στα βρωμόνερα της ακροδεξιάς και του αντικομμουνισμού.

Να σημειωθεί στο μεταξύ πως η εν λόγω Ενωση εποπτεύεται από το υπουργείο Αμυνας μέσω του ΓΕΣ, σε αυτήν υποχρεωτικά εντάσσονται χωρίς να ερωτώνται οι απόστρατοι του Στρατού Ξηράς, και μάλιστα από τις συντάξεις τους κρατούνται υποχρεωτικά χρήματα που πηγαίνουν στις αισχρές αντικομμουνιστικές φιέστες, κάτι που υπογραμμίζει διπλά τις βαριές ευθύνες τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Η επίσημη εφημερίδα της εν λόγω Ενωσης («Εθνική Ηχώ»), μάλιστα, βρίθει από διάφορες μετεμφυλιακές αναφορές στο ΚΚΕ, χωροφυλακίστικου ύφους, όπως ότι «πρόδιδε την Ελλάδα» και άλλα παρόμοια. Σημειωτέον, η ΕΑΑΣ είχε πραγματοποιήσει και επίσημη συνάντηση με τη Χρυσή Αυγή στη Βουλή όταν η φασιστοσυμμορία είχε εκλέξει βουλευτές το 2014.

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο αντικομμουνισμός και η πλαστογράφηση της Ιστορίας από την ΕΕ δεν θα περάσουν

Τα ανιστόρητα ψεύδη και τη χυδαία εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό επαναλαμβάνει η ιμπεριαλιστική ένωση με αφορμή την 23η Αυγούστου

Την ανιστόρητη και χυδαία εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού, το επίσημο δηλαδή δόγμα της, αναπαράγει με αφορμή την 23η Αυγούστου η ΕΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να καθιερώσει τη μέρα αυτή ως «Ευρωπαϊκή Μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων».

Πιο συγκεκριμένα, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βέρα Γιούροβα (πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μπάμπιτς στην Τσεχία) και ο επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ράιντερς, στην κοινή τους δήλωση αναπαράγουν τη συκοφαντία της «συνεργασίας της ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία», μέσω του Συμφώνου Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ, που υπογράφτηκε στις 23 Αυγούστου του 1939, το οποίο, όπως λένε, «βύθισε την Ευρώπη στο σκοτάδι και οδήγησε στην παραβίαση των δικαιωμάτων εκατομμυρίων Ευρωπαίων, αφαιρώντας τη ζωή σε εκατομμύρια άλλους».

Σημειώνεται ότι η ΕΕ αποσιωπά πως το σοβιετο-γερμανικό Σύμφωνο μη επίθεσης, το γνωστό Σύμφωνο Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ, επήλθε μετά τη Συμφωνία του Μονάχου το 1938 (μεταξύ Γερμανίας, Ιταλίας, Βρετανίας και Γαλλίας), που ουσιαστικά «έσπρωχνε» τον Χίτλερ προς Ανατολάς και αφού όλες οι αλλεπάλληλες προσπάθειες προσέγγισης της ΕΣΣΔ με τις «δημοκρατίες» της Ευρώπης για τη συγκρότηση μετώπου κατά της επιθετικότητας του φασισμού είχαν αποτύχει...

Βιασμός της ιστορικής αλήθειας από την ΕΕ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη επιχείρηση της ΕΕ και των επιτελείων της για μια ακόμη χρονιά να καθιερώσουν μια ακόμα επέτειο που βιάζει την ιστορική αλήθεια, εξισώνοντας προκλητικά τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού, την 23η Αυγούστου, ως «Ευρωπαϊκή Μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων».

Σε δήλωσή τους οι δύο επίτροποι της ΕΕ επικαλούνται αντικομμουνιστικά και ανιστόρητα ψεύδη και άθλιες λαθροχειρίες που μέχρι πρότινος μόνο σε περιθωριακές φασιστοφυλλάδες και σε κραυγές ναζιστικών συμμοριών της Ανατολικής Ευρώπης έβρισκε κανείς. Αναμασούν τη συκοφαντία περί «συνεργασίας της ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία», μέσω του Συμφώνου Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ, που υπογράφτηκε στις 23 Αυγούστου του 1939, το οποίο, όπως ισχυρίζονται, «βύθισε την Ευρώπη στο σκοτάδι και οδήγησε στην παραβίαση των δικαιωμάτων εκατομμυρίων Ευρωπαίων, αφαιρώντας τη ζωή σε εκατομμύρια άλλους».

Η ανιστόρητη αυτή αθλιότητα επιχειρεί να κρύψει ότι το Σύμφωνο Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ επήλθε μετά τη Συμφωνία του Μονάχου το 1938 (μεταξύ Γερμανίας, Ιταλίας, Βρετανίας και Γαλλίας), που παραχώρησε στη Γερμανία τη Σουδητία, διαμελίζοντας την Τσεχοσλοβακία. Κίνηση που χάριζε την προηγμένη βιομηχανική βάση της Τσεχοσλοβακίας στον Χίτλερ, ανοίγοντάς του το δρόμο να επιτεθεί στον πραγματικό αντίπαλό του, τη Σοβιετική Ενωση, γεγονός που το Σύμφωνο μη επίθεσης Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ καθυστέρησε για 21 πολύτιμους μήνες. Πριν άλλωστε από το εν λόγω σύμφωνο, η Βρετανία και η Γαλλία είχαν σπεύσει να υπογράψουν ανάλογο Σύμφωνο με τη ναζιστική Γερμανία, το 1938, απορρίπτοντας, μάλιστα, τα καλέσματα για Συμφωνία με τη Σοβιετική Ενωση, ενώ η Πολωνία είχε υπογράψει αντίστοιχη συμφωνία με τον Χίτλερ από το 1934.

Υπογραμμίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Τα ιστορικά γεγονότα γράφτηκαν με το αίμα των λαών και δεν ξεγράφονται. Να ποιοι, λοιπόν, "βύθισαν την Ευρώπη στο σκοτάδι" για να ανατρέψουν το σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ, τον αδιαμφισβήτητο εξολοθρευτή του φασισμού με τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Είναι η ηρωική επικράτηση του Κόκκινου Στρατού, που κάρφωσε την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ράιχσταγκ, αλήθεια που επίσης η ΕΕ απελπισμένα επιδιώκει να αποκρύψει βαφτίζοντας μετά από δεκαετίες την 9ηΜάη σε δήθεν "Μέρα της ΕΕ".

Η επιδίωξη να τσουβαλιαστεί ο σοσιαλισμός με το φασισμό ως "ολοκληρωτισμός" είναι προκλητική και έωλη. Ο φασισμός αποτελεί γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού, μορφή διαχείρισής του, γι' αυτό και η κοινή τους βάση είναι η ιδιοκτησία και εξουσία των μονοπωλίων, την οποία μόνο ο σοσιαλισμός ανατρέπει, ως ο πιο συνεπής πολέμιος του φασισμού και του καπιταλισμού που τον γεννά.

Η ΕΕ και οι άλλοι ιμπεριαλιστές επιχειρούν να αναποδογυρίσουν την Ιστορία της πάλης των λαών, γιατί ήταν, είναι και θα είναι απέναντί τους, γιατί η ταξική πάλη είναι η κινητήρια δύναμη της Ιστορίας, ανεξάρτητα από το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων.

Οι καπιταλιστές και οι εκπρόσωποί τους αναγνωρίζουν στο σοσιαλισμό τον πραγματικό αντίπαλό τους, στην εξουσία της εργατικής τάξης τον πραγματικό εφιάλτη τους που θα βάλει τέρμα στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά, φασισμό. Τα σχέδιά τους θα ναυαγήσουν, οι λαοί είναι αυτοί που θα νικήσουν και πάλι, γράφοντας την Ιστορία με "ανεξίτηλο μελάνι", ανθεκτικό σε κάθε επιχείρηση πλαστογράφησης».

Εμετικά «insta stories» από τη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ

Ανακοίνωση από Οργανώσεις της ΚΝΕ

Εμετικά αντικομμουνιστικά «insta stories» (ποσταρίσματα στο instagram) εμπνεύστηκε η ΔΑΠ, φοιτητική παράταξη της ΝΔ, με αφορμή την 23η Αυγούστου, μέρα που η ΕΕ ονομάζει «Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων». Η εμετική εικόνα που διακινεί μέσω του διαδικτύου εμφανίζει μια αφίσα ταύτισης του φασισμού με τον κομμουνισμό, όπου το σφυροδρέπανο γίνεται «προέκταση» της λαομίσητης σβάστικας.

Σε ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Νομικής Σχολής και Οικονομικών - Πολιτικών Επιστημών Αθήνας της ΚΝΕ σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από μια οργάνωση που, εκτός από άριστη σε μαζικές αντιγραφές, σημειώσεις και "φιλικά" κεράσματα, "αριστεύει" και στην ψευτιά, στην υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής μέσα στα πανεπιστήμια και φυσικά στον αντικομμουνισμό.

Ομως... πάει πολύ σε μια χώρα που οι σελίδες της σύγχρονης Ιστορίας της έχουν βαφτεί κόκκινες από τη θυσία των κομμουνιστών στην Καισαριανή, στην Κοκκινιά, στο Κούρνοβο και σε δεκάδες άλλες περιοχές, που έχουν σημαδευτεί από τις μαζικές εκτελέσεις αθώων κατοίκων στα Καλάβρυτα, στο Χορτιάτη, στο Δίστομο, στην Κάνδανο από τους ναζί, να κυκλοφορούν τέτοιες εικόνες!

Ας δουν τα στελέχη της ΔΑΠ πού βρίσκονταν οι πολιτικοί τους πρόγονοι όταν δινόταν η μάχη για την απελευθέρωση της Ελλάδας - δηλαδή στο Κάιρο και αλλού, σώοι και αβλαβείς - ενώ τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ, στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ, στα βουνά, στις εξορίες και τα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Θέλει πολύ θράσος, λοιπόν, η ΔΑΠ - πιστό σκυλί της γραμμής της ΝΔ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ - να προσπαθεί να ταυτίσει το θύτη με το θύμα, να ταυτίσει την πρόοδο και την ελπίδα με ό,τι πιο μαύρο έχει γνωρίσει η ανθρώπινη ιστορία».

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ προσθέτουν επίσης ότι τα στελέχη της ΔΑΠ, που «εμπνεύστηκαν» την παραπάνω εικόνα, «είναι γραφικές καρικατούρες μακαρθισμού και αντικομμουνισμού που όμως στοχεύουν στο να διαστρεβλωθεί η ιστορική πραγματικότητα για να μη μάθει την αλήθεια η νεολαία». Και τους ...συνιστούν «να διαβάσουν λίγο ιστορία από βιβλία που δεν πουλάνε ο Αδωνις και ο Πλεύρης...», αναλύοντας την ιστορική αλήθεια για το Σύμφωνο Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ, και αναδεικνύοντας την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ στη συντριβή του φασισμού.

«Στόχος τους το χτες ...με το βλέμμα στραμμένο στο αύριο», σημειώνουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, καλώντας τη νεολαία να μάθει την αλήθεια και αναδεικνύοντας ότι η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και οι παρατάξεις «έχουν κάθε λόγο να συκοφαντούν το σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα, τα διδάγματα και τις κατακτήσεις του, επειδή και τότε και τώρα η ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου είναι η μοναδική διέξοδος για να πάψουν η άγρια εκμετάλλευση και οι πόλεμοι, να εξαλειφθούν οι κρίσεις, η φτώχεια και η προσφυγιά, να οργανωθεί η οικονομία και να αναπτυχθούν οι παραγωγικές δυνάμεις με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απαράδεκτη και επικίνδυνη η συμμετοχή, να την αποσυρθούν τώρα!

Σε ανακοίνωση για τη συμμετοχή του υφυπουργού Αμυνας στην αντικομμουνιστική εκδήλωση στον Γράμμο και στο Βίτσι, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Η συμμετοχή του ΥΦΕΘΑ, Αλ. Στεφανή, ως εκπροσώπου του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, σε αντικομμουνιστική εκδήλωση της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, που υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ, στον Γράμμο και στο Βίτσι, η οποία μάλιστα διανθίζεται με φρασεολογία από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών, είναι απαράδεκτη, άθλια και επικίνδυνη.

Φαίνεται ότι την κοινοβουλευτική απουσία της Χρυσής Αυγής έρχονται να καλύψουν η παρουσία και η εκπροσώπηση της κυβέρνησης σε αυτήν την εκδήλωση, επιδιώκοντας να ψαρέψει στα βρωμόνερα της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο αντικομμουνισμός είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της καταστολής και της επίθεσης στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τον εκπρόσωπό της από αυτήν την άθλια αντικομμουνιστική εκδήλωση, διαφορετικά η ίδια και προσωπικά ο πρωθυπουργός αναλαμβάνουν την ευθύνη γι' αυτήν την αθλιότητα».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ