ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 25 Ιούνη 2011
Σελ. /32
«Πυρετός» προετοιμασιών για να υψώσει ο λαός το ανάστημά του

Τη Δευτέρα προγραμματίζονται πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις, για να φτάσει παντού το κάλεσμα στη 48ωρη απεργία

«Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο, ή με τους εργάτες»: Αυτό το σύνθημα πρέπει να ηχήσει βροντερά σε όλη τη χώρα!

Motion Team

«Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το κεφάλαιο, ή με τους εργάτες»: Αυτό το σύνθημα πρέπει να ηχήσει βροντερά σε όλη τη χώρα!
Σε θέση μάχης βρίσκονται οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ώστε η 48ωρη απεργία να ολοκληρωθεί με την εργατική τάξη να 'χει δώσει σοβαρά χτυπήματα στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τρόικας και πλουτοκρατίας. Να δυναμώσει η οργάνωση του εργαζόμενου λαού ενάντια στις αποφάσεις που του περνούν θηλιά στο λαιμό. Γι' αυτό και τις λίγες μέρες που απομένουν πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα, να αξιοποιηθούν όλες οι μορφές δράσης, ώστε για δυο μέρες να «νεκρώσουν» όλοι οι τόποι δουλειάς από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα.

Σε οργάνωση και αγώνα παντού ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα καλεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας. Η Γραμματεία του Συντονιστικού καλεί τους μαθητές με εξορμήσεις σε γειτονιές, φροντιστήρια και άλλους χώρους που συγκεντρώνονται μαθητές να φτάσει παντού το κάλεσμα για συμμετοχή, μαζί με τους εργαζόμενους γονείς τους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. «Τα νέα μέτρα είναι ταφόπλακα για το μέλλον μας», δηλώνουν οι μαθητές θυμίζοντας ότι κάποιοι από αυτούς αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με το σχολείο, για να βοηθήσουν στο σπίτι, ότι οι οικογένειές τους δεν τα βγάζουν πέρα, ότι δεν θα πάνε διακοπές και δεν θα μπορούν να σπουδάσουν εκεί που θέλουν. Στο κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία με το ΠΑΜΕ που έχουν ήδη απευθύνει η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, χτες προστέθηκε αυτό της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης ΑΕΙ.

Η απεργιακή μάχη πρέπει να δώσει ώθηση στην πάλη για ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού
Η απεργιακή μάχη πρέπει να δώσει ώθηση στην πάλη για ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού
Απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στην Αθήνα: Την Τρίτη, 28/6 στις 10 π.μ. στην Ομόνοια και στις 7 μ.μ. στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, την Τετάρτη 29 Ιούνη, στις 10 π.μ., στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη: Στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και νέα συγκέντρωση στις 7 μ.μ. στο ίδιο μέρος. Την Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.

Στον Πειραιά, οι απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στις 10 π.μ. στην πλατεία ΗΣΑΠ και τις δύο μέρες. Επιπλέον, συνεχώς ορίζονται ολοήμερες, πολύμορφες αγωνιστικές παρεμβάσεις σε κάθε γωνιά της χώρας, από τη Δευτέρα κιόλας.

Κινητοποιήσεις τη Δευτέρα

Με κεντρικό σύνθημα, «Οχι στα μέτρα πτώχευσης του λαού, καμία ώρα χαμένη», το ΠΑΜΕ τη Δευτέρα διοργανώνει συλλαλητήρια σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς και πικετοφορίες στους δήμους της Αθήνας και του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν:

 • Κοζάνη: 8 μ.μ., κεντρική πλατεία
 • Πτολεμαΐδα: 8 μ.μ., κεντρική πλατεία
 • Φλώρινα: 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Πικετοφορίες έχουν προγραμματιστεί:

Στην Αθήνα
 • Ηλιούπολη: 7.30 μ.μ., από πλατεία Κανάρια
 • Ζωγράφου: 7 μ.μ., από πλατεία Τερζάκη
 • Καισαριανή: 7.30 μ.μ., από το παλιό τέρμα
 • Υμηττός: 7 μ.μ., από πλατεία με κατάληξη το ΜΕΤΡΟ Δάφνης
 • Γούβα: 7.30 μ.μ., από πλατεία Πλυτά
 • Αλεξάνδρας και Γκύζη: 7 μ.μ.
 • Ριζούπολη: 7.30 μ.μ., από πλατεία Αγ. Ανδρέα
 • Σεπόλια: 7.30 μ.μ., από Αγιο Μελέτη
 • Γαλάτσι: 7.30 μ.μ. από τη συμβολή των οδών Γαλατσίου και Βεΐκου
 • Κορωπί: 8 μ.μ. από Δημαρχείο
 • Καλλιθέα: 7.30 μ.μ., από πλατεία Δαβάκη
 • Μπραχάμι: 7 μ.μ., από πλατεία Ελενας Βενιζέλου
 • Αιγάλεω: 7 μ.μ., στην Αγία Βαρβάρα και στον Αγιο Σπυρίδωνα
 • Χαϊδάρι: 7 μ.μ., Καραϊσκάκη 93
 • Ν. Σμύρνη: 7μ.μ. από τη συμβολή των οδών Ομήρου και Βενιζέλου
 • Ταύρος: 7 μ.μ. από το Δημαρχείο
 • Πειραιάς: 7.30 μ.μ., από πλατεία Κοραή
 • Νίκαια: 7.30 μ.μ., από πλατεία Αγ. Νικολάου
 • Ρέντης: 7.30 μ.μ., από πλατεία Αγ. Ι. Ρέντη
 • Κορυδαλλός: 7 μ.μ., στη συμβολή των οδών Ταξιαρχών και Γεννηματά
 • Κερατσίνι: 7.30 μ.μ. από Δημαρχείο (Πλατεία Κύπρου)
 • Πέραμα: 7.30 μ.μ. από πλατεία Ηρώων
 • Σαλαμίνα: 7.30 μ.μ., από πλατεία Αγ. Μηνά

Επίσης, πικετοφορίες έχουν προγραμματιστεί στις 7.30 μ.μ. σε Χαλάνδρι, Μαρούσι, και Νέα Ιωνία, ενώ στις 8 μ.μ. από το Δημαρχείο Ελευσίνας.

Σε άλλες πόλεις της χώρας
 • Αλεξανδρούπολη: 8 μ.μ., πικετοφορία από το Δημαρχείο
 • Σέρρες: 6 μ.μ., πικετοφορίες στις γειτονιές
 • Δράμα: 7 μ.μ., από το κέντρο της πόλης
Περιοδείες και συσκέψεις

Σήμερα, Σάββατο, έχουν προγραμματιστεί περιοδείες: σε 10 π.μ. στο «MALL» στο Μαρούσι, στις 10.30 π.μ. στο ξενοδοχείο «ΧΙΛΤΟΝ». Στις 11 π.μ., σε «ΛΙΝΤΛ» Πατησίων (ΦΙΞ), πολυκατάστημα «ΑΤΤΙΚΑ», «Πράκτικερ» Ταύρου, Μεταμόρφωσης και Αιγάλεω, «Τζάμπο» Αιγάλεω. Στις 12 μ. στο ξενοδοχείο «Κάραβελ». Στις 1.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «HOLIDAY INN». Στις 3.30 μ.μ. στα σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος» σε Παγκράτι και Μετς. Στις 4 μ.μ., στο «ΜΑΧ» της Ηλιούπολης. Επίσης, περιοδείες θα γίνουν στα ξενοδοχεία: «PARK, «ZAFOLIA», «IMPERIAL», στο καζίνο Πάρνηθας και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Αύριο, Κυριακή, περιοδείες έχουν προγραμματιστεί στα ξενοδοχεία: «ATHENS PLAZA», «ELECTRA», «ATHENS CUPRIA», «ARETOUSA», «ST. GEORGE LYCABETUS» καθώς και σε ξενοδοχεία στις περιοχές Ομόνοια, Πλάκα και Μοναστηράκι.

Σήμερα, Σάββατο, σύσκεψη διοργανώνει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά στις 11 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Αύριο, Κυριακή, ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Βύρων» καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του συλλόγου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου 48β). Σε σύσκεψη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τα μέλη του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Μεθαύριο Δευτέρα, η «Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων ΟΛΠ» και η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών» ΟΛΠ καλεί σε σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στο ΕΚ Πειραιά.

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Απ' το χωράφι και τα χωριά στις πλατείες των πόλεων!

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να συμμετάσχουν, με τα τρακτέρ τους, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Να πάρουν τα τρακτέρ τους και να «κατέβουν» από τα χωριά στις πόλεις, για να πάρουν, μαζικά και δυναμικά, μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ, στις 28 και 29 Ιούνη, καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ).

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα, η ΠΑΣΥ αναφέρει:

«Αγρότες - Αγρότισσες

Τα νέα μέτρα που συνοδεύουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα απειλούν να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στη μικρομεσαία αγροτιά. Αποτελεί άμεση ανάγκη οι μικρομεσαίοι αγρότες να απαντήσουν στη σφοδρή και ανελέητη επίθεση που εξαπολύουν εναντίον τους κυβέρνηση - τρόικα, με την οργάνωση της πάλης και σε αγωνιστική συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Επιβάλλεται η συμμετοχή όλων των μικρομεσαίων αγροτών στις 48ωρες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, μαζί με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

-- Για να είναι μαζική, καθολική η καταδίκη των αντιλαϊκών μέτρων και ισχυρό το μήνυμά μας σε πλουτοκρατία, κυβέρνηση και τρόικα.

-- Για να είναι αυτή η απεργία αφετηρία ματαίωσης, μέσα από τους αγώνες μας, αυτών των βάρβαρων μέτρων, ακόμα και αν η κυβερνητική πλειοψηφία, μαζί πιθανόν με άλλους πρόθυμους, τα ψηφίσουν.

Να δοθεί η απάντηση που χρειάζεται στα εκβιαστικά τελεσίγραφα της κυβέρνησης και σε όλους εκείνους που σερβίρουν για μονόδρομο την εξαθλίωση του λαού. Οσοι ανασχηματισμοί και να γίνουν, η πολιτική της κυβέρνησης θα παραμένει βάρβαρη, σκληρή και ανελέητη.

Αγρότες - Αγρότισσες

Στο γκρέμισμα όσων από τις λαϊκές κατακτήσεις έχουν απομείνει όρθιες από την περασμένη αντιλαϊκή λαίλαπα και στην ισοπέδωση όλων των λαϊκών δικαιωμάτων θα οδηγήσουν τα νέα μέτρα που λαμβάνουν κυβέρνηση - τρόικα, στο πλαίσιο του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2011-2015.

Για τη μικρομεσαία αγροτιά, που, ήδη, έχει υποστεί οδυνηρά χτυπήματα και δίνει, πλέον, αγώνα επιβίωσης, αυτά τα νέα μέτρα σημαίνουν:

Αύξηση του κόστους παραγωγής.

Νέα αύξηση των εισφορών στον ΟΓΑ.

Δραστική μείωση του αγροτικού εισοδήματος.

Αλματώδη αύξηση του κόστους ζωής στο χωριό.

Μεγάλη φτώχεια και εξαθλίωση στην ύπαιθρο.

Βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών.

Μαζί με όλα τα λαϊκά στρώματα, οι μικρομεσαίοι αγρότες θα υποστούν τις περικοπές που θα υπάρξουν στα διάφορα κοινωνικά επιδόματα - π.χ., για την πολύτεκνη μητέρα - καθώς και τη φοροεπιδρομή με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την κατάργηση φοροελαφρύνσεων, ενώ θα πληρώσουν τις αυξήσεις για τη μεταβίβαση της γης και για τις γονικές παροχές, καθώς και για τα συμβολαιογραφικά και τα δικηγορικά έξοδα, που θα φέρει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Θα πληρώσουν, επίσης, την, λόγω αύξησης του ΦΠΑ, ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τις ανατιμήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, την τεράστια αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου και των καυσίμων κίνησης, τις αυξήσεις στην τιμή του νερού και στα δημοτικά τέλη των πρώην "καποδιστριακών" δήμων, τα "χαρατσώματα" στα διόδια, στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, γενικότερα τα "δοσίματα" που επιβάλλει στο λαό η πλήρης εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας, της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού.

Η ΠΑΣΥ συντονίζει τα αγωνιστικά της βήματα με το ΠΑΜΕ των εργατοϋπαλλήλων, την ΠΑΣΕΒΕ των μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, το ΜΑΣ της σπουδάζουσας νεολαίας, την ΟΓΕ των γυναικών της λαϊκής οικογένειας.

Η σωτηρία της μικρομεσαίας αγροτιάς από το ξεκλήρισμα και η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον βρίσκονται στην πρόταση της ΠΑΣΥ για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής, τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών, που θα προωθούν κοινές καλλιεργητικές εργασίες, με κρατική στήριξη, για την παραγωγή φτηνών και ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ»

Στη 48ωρη απεργία και οι ναυτεργάτες

Στους καταπέλτες θα δοθεί ακόμα μια σκληρή μάχη

Eurokinissi

Στους καταπέλτες θα δοθεί ακόμα μια σκληρή μάχη
Στους καταπέλτες κατεβαίνουν για 48 ώρες στις 28 και 29 Ιούνη οι ναυτεργάτες στα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά, παίρνοντας τη δική τους θέση στη μεγάλη ταξική αναμέτρηση των εργαζομένων, με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς εκπροσώπους.

Την απεργία αποφάσισαν χτες, στη διάρκεια συνεδριάσεων μάχης των διοικήσεών τους, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Απόφαση για 48ωρη απεργία πήρε χτες και η διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΗΗΕΝ), ενώ η ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ενωση Μαγείρων) αποφάσισε 24ωρη απεργία για τις 29 του μήνα. Το γεγονός ότι για πρώτη φορά και άλλες ναυτεργατικές Ενώσεις γυρίζουν την πλάτη στην εφοπλιστόδουλη πλειοψηφία της διοίκησης της ΠΝΟ - απέρριψε ασυζητητί την πρόταση των ταξικών σωματείων για 48ωρη απεργία - έρχεται να σηματοδοτήσει τόσο το μέγεθος της επίθεσης που έχει εξαπολυθεί σε βάρος και του κλάδου των ναυτεργατών, αλλά και τις θετικές διεργασίες που έχει αρχίσει να προκαλεί στους ναυτεργάτες η δράση των ταξικών δυνάμεων του ναυτεργατικού κινήματος, που εκπροσωπούνται μέσα από τις Ενώσεις Μηχανικών και Θερμαστολαδάδων, τις δυνάμεις της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης.

Η απεργία στα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Δευτέρας και θα διαρκέσει ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 29 Ιούνη. ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ ΝΑΤ, διοργανώνουν οργανωτική σύσκεψη στις 11 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ. Οι Ενώσεις των Μηχανικών, Θερμαστολαδάδων και η ΠΕΣ - ΝΑΤ, καλούν τους ναυτεργάτες στην προσυγκέντρωση που θα γίνει στις 5.30 το πρωί της Τρίτης 28 Ιούνη στην πλατεία Καραϊσκάκη και τονίζουν ότι «αυτές τις κρίσιμες ώρες οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία επιβάλλεται να συστρατευτούν με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ».

ΠΑΣΕΒΕ
Το «Μεσοπρόθεσμο» δεν πρέπει να περάσει

Καλεί σε κλείσιμο καταστημάτων και στα συλλαλητήρια με το ΠΑΜΕ στις 28 και 29 του Ιούνη

Αγωνιστικό κάλεσμα συμμετοχής στην 48ωρη απεργία, 28 και 29 του Ιούνη, την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη, με κλείσιμο μαγαζιών και βιοτεχνιών, απευθύνει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ). Καλεί επίσης στα συλλαλητήρια: Την Τρίτη 28 του Ιούνη στις 10 το πρωί στην Ομόνοια. Την Τρίτη στις 7 το απόγευμα στις Στήλες του Ολυμπίου Διός. Την Τετάρτη στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

Στην ανακοίνωσή της, η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει: «Το "Μεσοπρόθεσμο" δεν πρέπει να περάσει.Η εφαρμογή των νέων βάρβαρων μέτρων θα οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς εμπόρους, αυτοκινητιστές στο κλείσιμο και στην εξαθλίωση».

Και συνεχίζει: «Τέρμα το θέατρο ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και συνοδοιπόρων. "Είτε μαζί - είτε χώρια" στο μύλο των μονοπωλίων χύνουνε νερό. Γυρίστε την πλάτη στα κάλπικα "μείγματα πολιτικής". Ο σφαγιασμός μας δεν γίνεται για τη σωτηρία μας. Γίνεται για να σωθούν οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοκατασκευαστές. Η "σωτηρία μας" βρίσκεται στην κατάργησή τους. Η "σωτηρία μας" βρίσκεται στο δρόμο ανάπτυξης που προτείνουν η ΠΑΣΕΒΕ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Γυρίζουμε την πλάτη, απομονώνουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ».

Τέλος, καλεί σε γενικό ξεσηκωμό για το «Μεσοπρόθεσμο».

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αποφάσεις για τη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία έχουν πάρει οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία), στα τρόλεϊ και οι μηχανοδηγοί στον ηλεκτρικό. Επίσης, απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό. Το τι θα γίνει στο μετρό, στο τραμ και στα αεροπλάνα αναμένεται να ξεκαθαριστεί τις επόμενες μέρες. Να σημειωθεί ότι στη 48ωρη απεργία θα κινηθούν ορισμένα μπλε λεωφορεία, για να εξυπηρετήσουν αποκλειστικά τη μετάβαση των αθλητών από τα ξενοδοχεία στους χώρους διεξαγωγής των αγώνων των «Special Olympics».

Οι προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Οι προσυγκεντρώσεις στη 48ωρη απεργία τόσο στις 28 όσο και στις 29 Ιούνη θα γίνουν στις 9.30 π.μ. σε:

 • Πλατεία Κάνιγγος, συνδικάτα και εργαζόμενοι: Κατασκευών, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών-στριών, ΟΤΑ και Δημόσιου Τομέα, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικό, Καλλιτέχνες, Μεταφορές, ΜΜΕ, Τροφίμων, Τύπου και Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Τηλεπικοινωνίες, Εκπαιδευτικοί, ΠΑΣΕΒΕ.
 • ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, μαζικοί φορείς και εργαζόμενοι: Κεντρικού και Βόρειου Τομέα, Μεσόγεια, ΜΑΣ.
 • ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, μαζικοί φορείς και εργαζόμενοι: Θριάσιου, Νότιου και Δυτικού Τομέα.Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org