ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Μάη 2021
Σελ. /28
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Την Πέμπτη 27 Μάη η μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στον νόμο - έκτρωμα, στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα
  • Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
  • Ολοι στις ανοιχτές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα

Κάλεσμα μαζικού ξεσηκωμού σε κάθε εργάτη και εργάτρια, στους ανέργους, στους νέους και τις νέες, στους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες της πόλης και της υπαίθρου, απευθύνει το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με το πρόταγμα: «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή!».

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται μεγάλες ανοιχτές συγκεντρώσεις από το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30, στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε άλλες μεγάλες πόλεις

-- Στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο, την Πέμπτη 27 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, την Πέμπτη 27 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στη Λάρισα, στην κεντρική πλατεία, την Παρασκευή 28 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στα Γιάννενα, στην κεντρική πλατεία, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στο Ηράκλειο Κρήτης: Στην πλατεία Ατσαλένιου, την Τετάρτη 26 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει η Νικολέτα Χριστοδουλοπούλου, Γραμματέας της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ. Στην πλατεία Αλικαρνασσού, την Πέμπτη 27 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Σάββας Βασιλειάδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στον Βόλο, στην παραλία, την Πέμπτη 27 Μάη στις 20.00, θα μιλήσει ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στη Λιβαδειά, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, την Πέμπτη 27 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στη Χαλκίδα, στην προβλήτα του Αγ. Νικολάου, την Παρασκευή 28 Μάη στις 20.00, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Κάνουμε τη νύχτα - μέρα για να φτάσει παντού το κάλεσμα

Για την όσο πιο πλατιά διάδοση του καλέσματός του, το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να κάνουν «τη νύχτα μέρα», για να ενημερώσουν πλατιά τους εργαζόμενους, να πρωτοστατήσουν στους χώρους δουλειάς, στα εργατικά σωματεία, σε όλους τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος για να οργανωθεί η πάλη, να προετοιμαστεί μαχητική απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο, που «γράφτηκε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και της ΕΕ».

Είναι ώρα μάχης, σημειώνει, «για να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα, για να ξηλωθεί όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ».

Αναδεικνύοντας ότι τα νέα μέτρα είναι «προϋπόθεση για την ένταξη της Ελλάδας στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ», το Κόμμα σημειώνει ότι «τα όσα περιγράφονται στο κυβερνητικό νομοσχέδιο αποδεικνύουν ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη απαιτεί μια ζωή κόλαση για τους εργαζόμενους, με ένταση της εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, με μεγέθυνση του απλήρωτου χρόνου εργασίας».

«Η δύναμη κάθε εργαζόμενου είναι στην οργάνωση και τον συλλογικό αγώνα. Κανένας μόνος του - Καμία μόνη της! Η οργάνωση στα σωματεία, η συμμετοχή στις μαζικές, συλλογικές διαδικασίες τους, η συμμετοχή στους συλλόγους σπουδαστών της μαθητείας και της κατάρτισης, στους φοιτητικούς συλλόγους είναι τα όπλα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Απέναντι στον πόλεμο που κήρυξαν η κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο στην εργατική τάξη, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Ολοι στη μάχη για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, να διεκδικήσουμε πραγματικά σύγχρονα δικαιώματα, σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, περισσότερη ζωή.

Η ελπίδα βρίσκεται στον δρόμο της ανατροπής!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα

Οι συγκεντρώσεις που οργανώνει το ΚΚΕ τις επόμενες μέρες στην υπόλοιπη Ελλάδα:

Στη Λευκάδα, την Τετάρτη 26 Μάη, θα μιλήσει η Ευτυχία Καραβασίλη, Γραμματέας της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ.

Στη Σάμο, στο Καρλόβασι, την Τετάρτη 26 Μάη στις 19.00, στην πλατεία Αγ. Δημητρίου («Μικρή Πλατεία») θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο Βαθύ την Πέμπτη 27 Μάη, στις 19.30 στην πλατεία Δημαρχείου, θα μιλήσει ο Σταμάτης Φιλιππής, στέλεχος του ΚΚΕ.

Στο Αγρίνιο, στην κεντρική πλατεία, την Πέμπτη 27 Μάη στις 20.30, θα μιλήσει ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Στην Κοζάνη, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Στη Θήβα, στην κεντρική πλατεία, την Πέμπτη 27 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Στη Μυτιλήνη, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ.

Στα Τρίκαλα, την Πέμπτη 27 Μάη στις 20.00, θα μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Πρέβεζα, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο Κώστας Κωτσαντής, Γραμματέας της ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ.

Στην Κέρκυρα, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο Γιάννης Λασιθιωτάκης, μέλος της ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Στη Νάουσα, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο Γιάννης Τσεχελίδης, Γραμματέας της ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ.

Στην Ηγουμενίτσα, την Πέμπτη 27 Μάη, θα μιλήσει ο Λαέρτης Ρέγγας, Γραμματέας της ΤΕ Θεσπρωτίας του ΚΚΕ.

Στη Σύρο, την Πέμπτη 27 Μάη.

Στη Λαμία, στην πλατεία Ελευθερίας, την Παρασκευή 28 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Στην Ξάνθη, την Παρασκευή 28 Μάη, θα μιλήσει ο Γιάννης Δελής, βουλευτής του ΚΚΕ.

Στην Καρδίτσα, στην κεντρική πλατεία, την Παρασκευή 28 Μάη στις 20.00, θα μιλήσει ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Αμφισσα, στην πλατεία Λαού, την Παρασκευή 28 Μάη στις 19.30, θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Πτολεμαΐδα, την Παρασκευή 28 Μάη, θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στην Κόρινθο, την Παρασκευή 28 Μάη.

Στη Σπάρτη, την Παρασκευή 28 Μάη.

Στο Ναύπλιο, την Παρασκευή 28 Μάη.

Στην Καβάλα, το Σάββατο 29 Μάη, θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Κιλκίς, το Σάββατο 29 Μάη, θα μιλήσει ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Ρόδο, το Σάββατο 29 Μάη, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος.

Στην Ικαρία, την Κυριακή 30 Μάη, θα μιλήσει ο Βαγγέλης Μαρούπας.

Στο Ρέθυμνο, τη Δευτέρα 31 Μάη.

Πικετοφορίες θα γίνουν την Πέμπτη 27 Μάη:

Στον Πύργο, στην κεντρική πλατεία, στις 20.00, θα μιλήσει ο Χρήστος Γιάνναρος, μέλος της ΕΠ Δυτ. Ελλάδας του ΚΚΕ.

Στην Αμαλιάδα, στην πλατεία Αγ. Αθανασίου, στις 20.00, θα μιλήσει ο Βησσαρίων Πολύδωρος, Γραμματέας της ΚΟΒ Αμαλιάδας του ΚΚΕ.

Στη Ζάκυνθο, στην παλιά Νομαρχία, στις 20.00, θα μιλήσει ο Τάκης Στρούζας, Γραμματέας της ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ.

Στο Αργοστόλι, στην πλατεία Βαλλιάνου, στις 20.00, θα μιλήσει ο Διονύσης Αλιβιζάτος, Γραμματέας της ΤΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ.

Στο Ληξούρι, στην κεντρική πλατεία, στις 20.00, θα μιλήσει ο Παναγής Σωτήρας, μέλος της ΤΕ Κεφαλονιάς του ΚΚΕ.

Η εκμετάλλευση δεν «διευθετείται», καταργείται!

Συσκέψεις - συζητήσεις διοργανώνουν οι ΚΟ του ΚΚΕ

Σε σύσκεψη στο Μενίδι μίλησε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε σύσκεψη στο Μενίδι μίλησε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Καθημερινές είναι οι συσκέψεις, οι εξορμήσεις και οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς και συνοικίες, με τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ να διακινούν πλατιά το κάλεσμα μαζικής και μαχητικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του Κόμματος. «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα - Η εκμετάλλευση δεν "διευθετείται" - Καταργείται. Με το ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση»: Με το σύνθημα αυτό είναι σε εξέλιξη η πλατιά πολιτική συζήτηση με τον εργατόκοσμο, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία.

Στην Αττική, όλες οι συνοικίες έχουν «κοκκινίσει», με εκατοντάδες μέλη και φίλους του Κόμματος να οργανώνουν πανεξόρμηση προπαγάνδας με αφίσες, πανό, συνθήματα σε κεντρικά σημεία και έξω από χώρους δουλειάς.

Ταυτόχρονα, κάθε απόγευμα γίνονται συσκέψεις - συζητήσεις σε όλη την Αττική. Πλούσια ήταν η συζήτηση σε σύσκεψη με εργαζόμενους και κατοίκους του Μενιδίου, με τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ, να αναλύει τις στοχεύσεις του νέου νομοσχεδίου για την ένταση της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, την πολιτική των άλλων κομμάτων και τη στρατηγική της ΕΕ γύρω από τον εργάσιμο χρόνο. Οι συγκεντρωμένοι μετέφεραν τον προβληματισμό τους, την πείρα τους από την προσπάθεια να απλωθεί το κάλεσμα του Κόμματος σε κάθε χώρο δουλειάς και συνοικία, όπως και τα ερωτήματα που συναντούν από τους εργαζόμενους.

Σε συσκέψεις στη Δραπετσώνα και στη Φρεαττύδα του Πειραιά μίλησε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, συζητώντας με τους συγκεντρωμένους για την ανάγκη οργάνωσης της συλλογικής δράσης σε κάθε χώρο δουλειάς, όπως στο λιμάνι και τις άλλες επιχειρήσεις του Πειραιά που συγκεντρώνουν πλήθος εργαζομένων. Αντίστοιχες συζητήσεις έγιναν επίσης σε Κορυδαλλό, Καματερό, Πετρούπολη, Ιλιον κ.α.

Ολοι επί ποδός και στη Θεσσαλία

μια μεγάλη εξόρμηση, αξιοποιώντας το αφιέρωμα του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» «Ματιές στη Θεσσαλία» και το κάλεσμα του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ κάνουν «τη νύχτα μέρα» στην περιοχή, ενημερώνοντας πλατιά τους εργαζόμενους για τις ανοιχτές συγκεντρώσεις που θα γίνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Μέχρι την Παρασκευή είναι προγραμματισμένες περιοδείες σε εργοστάσια, φαρμακαποθήκες, ιδιωτικές κλινικές, σούπερ μάρκετ, γιαπιά κ.α., ενώ ταυτόχρονα γίνονται και συσκέψεις στις γειτονιές. «Ιδιαίτερο βάρος δίνουμε στο να ενημερωθεί η νέα βάρδια της εργατικής τάξης και για τον σκοπό αυτό, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην πόλη, πραγματοποιούν εξορμήσεις σε στέκια νεολαίας, πάρκα και πλατείες αλλά και σε χώρους που συγκεντρώνουν νέους εργαζόμενους, όπως η εστίαση», δηλώνει στον «Ριζοσπάστη» ο Στέλιος Μπάρμπας, μέλος του ΤΓ Λάρισας του ΚΚΕ. Και συνεχίζει: «Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, αναδεικνύουμε ότι το αντεργατικό τερατούργημα εντάσσεται στη στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ που υπηρέτησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι καθημερινά θυσιάζονται όχι μόνο τα εργασιακά και άλλα δικαιώματά τους στον βωμό του κέρδους, αλλά και η υγεία και η ζωή τους. Ταυτόχρονα, τους καλούμε να δυναμώσουν τον αγώνα και την οργάνωσή τους σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα, γιατί αυτός είναι ο φόβος κυβέρνησης - εργοδοτών».

Από αφισοκόλληση στην Αθήνα
Από αφισοκόλληση στην Αθήνα
Η πολιτική δραστηριότητα συνεχίζεται σήμερα και τις επόμενες μέρες:

Στην Αττική

Σήμερα Τρίτη:

-- Στις 5.30 π.μ. περιοδεία στο γκαράζ, στις 6 π.μ. στην υπηρεσία πρασίνου του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας και στις 6.30 μ.μ. στο πάρκο Πρεσσόφ, με επικεφαλής τον Γιώργο Καλαμαρά, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

-- Στις 6.45 π.μ. περιοδεία στο γκαράζ του δήμου Πειραιά (Θηβών).

-- Στις 6 π.μ. περιοδεία στην υπηρεσία οδοκαθαρισμού του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας και στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Κύπρου, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Καραγιαννίδη, μέλος της ΤΕ Πειραιά του ΚΚΕ.

Αύριο Τετάρτη:

-- Στις 10 π.μ. στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας και στις 6 μ.μ. σε επισιτιστικά μαγαζιά της Αμφιάλης, επί της οδού Π. Φύσσα και στο πάρκο Σελεπίτσαρι, με επικεφαλής τον Γιώργο Καλαμαρά.

Στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα Τρίτη:

-- Στις 7 π.μ., περιοδεία στην Τεχνική Υπηρεσία Σχολικών Μονάδων με επικεφαλής τον Θανάση Κοκονά, μέλος του ΤΓ της ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

-- Στις 11 π.μ., περιοδεία στη λαϊκή αγορά και στα επισιτιστικά καταστήματα του «Τριγώνου» στην Πολίχνη, με επικεφαλής την Αφροδίτη Μπαλανάσιου, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Στις 12 μ., περιοδεία στα συνεργεία Καθαριότητας και Οικοδόμων, με επικεφαλής τον Θανάση Κοκονά, μέλος του ΤΓ της ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

-- Στις 6.30 μ.μ., περιοδεία στα εμπορικά και επισιτιστικά καταστήματα στην Ευκαρπία, με επικεφαλής την Λίτσα Μάγγου, μέλος της ΤΕ Δ. Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Αύριο Τετάρτη:

-- Στις 6 π.μ. περιοδεία στα ΕΛΠΕ με επικεφαλής τον Θανάση Κοκονά, μέλος του ΤΓ της ΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Μεγάλη εξόρμηση της ΚΝΕ στην Πάτρα
Μεγάλη εξόρμηση της ΚΝΕ στην Πάτρα
-- Στις 11 π.μ. περιοδεία στη λαϊκή αγορά στην περιοχή του «Glasspalace» στην Πολίχνη.

-- Στις 7 μ.μ. εξόρμηση στα πάρκα της Ευκαρπίας με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Γκούσεφ.

Σε άλλες πόλεις

Σήμερα Τρίτη:

-- Στις 9 μ.μ. η ΚΟΒ Παλαμά Καρδίτσας πραγματοποιεί σύσκεψη στα γραφεία της, με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στις 8 π.μ. κλιμάκιο με επικεφαλής τον Νώντα Στολτίδη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας θα περιοδεύει στο αμαξοστάσιο και στις υπηρεσίες του δήμου Κοζάνης.

-- Στις 10 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αντρέα Κοκοσάλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης, θα επισκεφθεί τις επιχειρήσεις νέων τεχνολογιών του ΙΤΕ στο Ηράκλειο.

-- Στις 7 μ.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Χαλκιαδάκη, στέλεχος του ΚΚΕ, θα κάνει εξόρμηση στην πλατεία Νίκαιας στον Μασταμπά Ηρακλείου.

-- Στις 8 μ.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τάσο Χιώτη, μέλος Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου, θα κάνει εξόρμηση στις Μεσαμπελιές Ηρακλείου.

-- Στις 8 μ.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Καραβιώτη, μέλος της ΤΕ Ηρακλείου, θα επισκεφθεί τα χωριά των Βασιλειών και του Αγίου Βλάσση Ηρακλείου.

-- Περιοδεία της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο με επικεφαλής τον Σπύρο Αγριμάκη, Γραμματέα της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ.

Σύσκεψη στη Δραπετσώνα με την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ
Σύσκεψη στη Δραπετσώνα με την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ
-- Περιοδείες σε εταιρείες πληροφορικής - νέων τεχνολογιών στα Χανιά, με επικεφαλής τον Ανδρέα Ανδρονικάκη, μέλος της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ.

Αύριο Τετάρτη:

-- Η ΚΟΒ Αγίων Θεσσαλίας διοργανώνει σύσκεψη στο καφενείο «ΑΝΤΑΡΑ», στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον Πάνο Τζόκα, μέλος της ΤΕ.

-- Στις 10 π.μ. κλιμάκιο με επικεφαλής την Τίνα Κουζιάκη μέλος του Γραφείου της ΕΠ θα περιοδεύσει στη ΔΕΥΑ Κοζάνης.

-- Στις 11.30 π.μ. ο Γιάννης Κανάτσιος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ και Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης, θα μιλήσει με εργαζόμενους στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.

-- Στις 3 μ.μ. ο Γιώργος Γκούμας, μέλος της ΤΕ Κοζάνης θα περιοδεύσει και θα μιλήσει με εργαζόμενους στη Μονάδα 5 της ΔΕΗ.

-- Στις 6 μ.μ. ο Γιάννης Κανάτσιος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ και Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης, θα περιοδεύσει στο Νυχτερινό ΕΠΑΛ Κοζάνης.

- Στη 1 μ.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με τον Τάσο Χιώτη, μέλος Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου, θα περιοδεύσει στη λαϊκή του Μασταμπά Ηρακλείου.

-- Στις 8 μ.μ στην πλατεία των Φιλιατρών, ομιλία από τον Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Πελοποννήσου.

-- Στις 8 μ.μ. στα σκαλιά του Αγ. Νικολάου στην Καλαμάτα, συζήτηση - σύσκεψη με νέους εργαζόμενους και σπουδαστές με ομιλητή τον Γιάννη Τζαβάρα, μέλος του ΤΓ Μεσσηνίας του ΚΚΕ.

-- Περιοδεία της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ στο ΤΟΜΥ-ΚΨΥ, με επικεφαλής την Μαρία Γιαννάκη, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ.

Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ

Οι προσυγκεντρώσεις των Οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τη συγκέντρωση του Κόμματος, την Πέμπτη 27 Μάη στο Σύνταγμα, έχουν προγραμματιστεί για τις 6.30 μ.μ. στα εξής σημεία:

Παλιά Βουλή: Τηλεπικοινωνίες, Τουρισμός - Επισιτισμός, Βιομηχανία, Μεταφορές, Εμπόριο - Υπηρεσίες, Χρηματοπιστωτικό, Καλλιτέχνες, Βορειοδυτική Αττική, Δυτική Αθήνα, Κατασκευές, Νοτιοδυτική Αθήνα.

Προπύλαια: ΑΕΙ - Ερευνα, Εκπαιδευτικοί, Υγεία - Πρόνοια, Δικηγόροι, Βόρεια Αθήνα, ΜΜΕ, Ανατολική Αθήνα.

Στύλοι Ολυμπίου Διός: ΟΤΑ - Δημόσιας Διοίκησης, Α' Αθήνας, Νότια Αθήνα.

Πλατεία Μοναστηράκι: Πειραιάς, ΕΒΕ, Μεσόγεια - Λαυρεωτική.

Πούλμαν για τη συγκέντρωση

Πούλμαν θα αναχωρήσουν από συνοικίες της Αττικής, ως εξής την Πέμπτη 27 Μάη:

-- Ολυμπιακό Χωριό, στις 5.15 μ.μ., από Κακλαμανάκη 21

-- Μενίδι, στις 5.30 μ.μ., από πλατεία Καράβου

-- Ανω Λιόσια, στις 5.15 μ.μ., από τριγωνική πλατεία (πίσω από το Δημαρχείο)

-- Κόκκινος Μύλος, στις 5.30 μ.μ., από τριγωνική πλατεία

-- Ελευσίνα, στις 5.15 μ.μ. από δημοτικό πάρκινγκ

-- Ασπρόπυργο, στις 5.30 μ.μ. από την παραλία.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ