ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Απρίλη 2017
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Φινάλε με «αστερίσκους» για τίτλο και παραμονή

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου (44ου συνολικά) τίτλου, μετά την ευρεία νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα

Eurokinissi

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου (44ου συνολικά) τίτλου, μετά την ευρεία νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα
Με τον Ολυμπιακό να κατακτά και μαθηματικά τον τίτλο (7ος συνεχόμενος, 44ος συνολικά) και τον Λεβαδειακό να γίνεται η δεύτερη ομάδα (μετά τη Βέροια) που υποβιβάζεται στη Football League, το τοπίο για τα δυο πιο καίρια ζητήματα του πρωταθλήματος της Super League ξεκαθάρισε, τουλάχιστον εντός αγωνιστικού χώρου, μετά την 29η και προτελευταία αγωνιστική. Την ίδια ώρα όμως, τόσο για την υπόθεση «τίτλος» όσο και για αυτή που αφορά τον υποβιβασμό, παραμένουν κάποιοι «αστερίσκοι», οι οποίοι παραπέμπουν στις δικαστικές αίθουσες για την οριστική κατάσταση.

Τίτλος και αναμονή

Για τον πρωταθλητή Ολυμπιακό εκκρεμεί η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής σχετικά με τα όσα συνέβησαν μετά τον ημιτελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Την ίδια ώρα, όπως γνωστοποιήθηκε, η Εισαγγελία Πειραιά ανοίγει ουσιαστικά τον φάκελο για έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες του Πλατανιά για προπηλακισμούς παικτών του στο ημίχρονο του αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» στο «Γ. Καραϊσκάκης». Και στις δύο περιπτώσεις ελλοχεύει ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών.

Σώθηκε ο «Γηραιός»... τρέχει η ΠΑΕ

Ρευστή είναι η κατάσταση και στην ουρά, παρά το γεγονός ότι με τα αποτελέσματα της αγωνιστικής παρέμεινε στην κατηγορία ο Ηρακλής (όπως και οι ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης) και ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που αποχαιρέτισε. Τα εξωαγωνιστικά προβλήματα με παλιές οφειλές σε πρώην παίκτες του «Γηραιού» μετριάζουν την χαρά στους «κυανόλευκους», με την ΠΑΕ, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα, να καλείται τις επόμενες μέρες να τακτοποιήσει ανοιχτές εκκρεμότητες (π.χ. φάκελος αδειοδότησης).

Γκολ στη Λιβαδειά, πανηγύρια στο Καυτανζόγλειο

Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα με 5-0 (Μαρίν 21', Ντα Κόστα 24', Ντε λα Μπέγια 29', 71', Ντομίνγκες 81' πέν.) και να σφραγίσει και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας τον Πλατανιά με 3-1 (Μενδρινός 78' - Ουάρντα 4', Κάμπος 8', Σάχοβ 63') και παρέμεινε στη δεύτερη θέση.

Στη μάχη της ουράς, η εντός έδρας ήττα του Λεβαδειακού από την ΑΕΚ με 2-0 ( Αραούχο 87', Μουλόπουλος 90'+) έστελνε τους Βοιωτούς στη β' κατηγορία, την ώρα που ο Ηρακλής επικρατούσε του Παναιτωλικού με 2-1 και η ΑΕΛ της Ξάνθης με 1-0, εξασφαλίζοντας την παραμονή τους. Ο Αστέρας Τρίπολης υπέστη ανώδυνη ήττα από τη Βέροια με 4-3. Αλλαγές στην κατάταξη των ομάδων που θα μετέχουν στα πλέι οφ επέφεραν η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ατρόμητου και η ήττα του Πανιωνίου από την Κέρκυρα με 1-0.

  • Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 64, ΠΑΟΚ 58, Παναθηναϊκός 54, ΑΕΚ και Πανιώνιος 52, Ξάνθη 45, Πλατανιάς 42, Ατρόμητος 36, ΠΑΣ Γιάννινα 35, Κέρκυρα 32, Παναιτωλικός 31, Ηρακλής και Λάρισα 28, Αστέρας Τρίπολης 27, Λεβαδειακός 23, Βέροια 22.
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ
Χρυσοί... κρίκοι για Πετρούνια

Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την κυριαρχία του στο αγώνισμα των κρίκων, ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που έγινε στο Κλουζ της Ρουμανίας. Μάλιστα αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο χρυσό για τον Ελληνα πρωταθλητή, και μάλιστα σε διάστημα ενός χρόνου, μετά από τα αντίστοιχα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στους αγώνες του Κλουζ ο Λευτέρης Πετρούνιας, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα προγνωστικά, εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του στον τελικό των κρίκων και βαθμολογήθηκε 15.433 βαθμούς, που του έδωσαν την πρωτιά. Στη δεύτερη θέση με 15.066 βρέθηκε ο Βρετανός Κόρτνεϊ Τάλοκ και στην τρίτη με 15.033 ο Ουκρανός Ιγκόρ Ραντιβίλοφ.

Στον ίδιο τελικό, απόλυτα θετική χαρακτηρίζεται και η παρουσία του δεύτερου Ελληνα αθλητή που έδωσε το «παρών», του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, που συγκεντρώνοντας 14.666 βαθμούς κατέλαβε την έκτη θέση.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΟ
Κρίνονται οι ελπίδες του

Το τελευταίο του «χαρτί» προκειμένου να ελπίζει σε πιθανή επιστροφή του στην Κωνσταντινούπολη στα μέσα Μάη, όταν θα γίνεται το φάιναλ φορ, παίζει απόψε ο Παναθηναϊκός με αντίπαλο την Φενέρ (20.45 Novasports 2) στον τρίτο αγώνα για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Με τις δυο ήττες στο ΟΑΚΑ να έχουν ψαλιδίσει στο ελάχιστο τις «πράσινες» ελπίδες για τον στόχο της πρόκρισης στην τετράδα (κρίνεται στις 3 νίκες) και την αποστολή να μοιάζει πλέον «βουνό», το σημερινό παιχνίδι είναι το πλέον κομβικό για το «τριφύλλι». Με ήττα λέει «αντίο» στο όνειρο, ενώ με νίκη συνεχίζει να ελπίζει. Στους «πράσινους» όλοι ευελπιστούν σε μια διαφορετική εικόνα, με τους παίκτες να δίνουν την υπόσχεση για αυτό. Για τον τεχνικό Τσάβι Πασκουάλ τα πλάνα για σήμερα επικεντρώθηκαν κυρίως στη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας στην περιφέρεια, που αποτέλεσε το καθοριστικό σημείο για τις δύο ήττες. Προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν στην ελληνική ομάδα.

  • Στο άλλο ματς της ημέρας η Μπασκόνια φιλοξενεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (22.00 Novasports 3), που προηγείται με 2-0 νίκες, μετά τα παιχνίδια στην έδρα της.
FOOTBALL LEAGUE
Αμετάβλητη η κορυφή

Με νίκες συνέχισαν οι ομάδες της κορυφής στη Football League στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής. Τα αποτελέσματα: Απόλλων Σμύρνης - Καλλονή 4-0, Λαμία - Πανσερραϊκός 3-1, Αρης - Αγροτικός Αστέρας 2-0, ΟΦΗ - Αχαρναϊκός 3-0, Πανελευσινιακός - Κισσαμικός 2-1, Τρίκαλα - Αιγινιακός 5-0, Σπάρτη - Καλλιθέα 2-1, Χανιά - Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1, Πανθρακικός - Παναιγιάλειος 0-3 α.α. Η βαθμολογία: Απόλλων Σμύρνης 71, Λαμία 68, Αρης 62, ΟΦΗ 57 κτλ.

VOLLEYLEAGUE
Πρώτο βήμα για τον Ολυμπιακό

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου στη Volleyleague ανδρών έκανε χτες ο Ολυμπιακός, που επικράτησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα του ΠΑΟΚ με 3-0 στον πρώτο τελικό που έγινε στο κλειστό του Ρέντη. Ετσι απέκτησε προβάδισμα έναντι της αντιπάλου του ενόψει του δεύτερου αγώνα στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο τίτλος κρίνεται στις 3 νίκες. Οι «ερυθρόλευκοι» χτες είχαν σε σπουδαία μέρα τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ, ο οποίος έκανε τη διαφορά στην επίθεση, με αποτέλεσμα και στα τρία σετ να έχουν σημαντικό προβάδισμα συνεχώς. Τα σετ: 25-19, 25-22, 25-16.

BASKET LEAGUE
Καθάρισε ο ΠΑΟΚ

Την πρόκρισή του στη β' φάση των πλέι οφ καθάρισε ο ΠΑΟΚ μετά τη δεύτερη νίκη επί του Λαυρίου επικρατώντας και εκτός έδρας με 78-68. Ο «δικέφαλος» στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον 4ο της κανονικής περιόδου, Αρη, με την πρόκριση στα ημιτελικά να κρίνεται στις 2 νίκες, ενώ σε περίπτωση τρίτου παιχνιδιού το πλεονέκτημα ανήκει στον Αρη (τερμάτισε ψηλότερα).

Αντίθετα, για Κολοσσό Ρόδου και Ρέθυμνο η πρόκριση στην επόμενη φάση θα κριθεί σε 3ο παιχνίδι (αύριο Τετάρτη) και πάλι στην Κρήτη αφού οι Ροδίτες επικράτησαν στην έδρα τους με 78-73 και ισοφάρισαν την ήττα τους στον πρώτο αγώνα. Τον νικητή του ζευγαριού περιμένει η ΑΕΚ (3η της κανονικής περιόδου).

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Ερώτηση ΚΚΕ για τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους

Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στις Αθλητικές Ομοσπονδίες ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Δελής, Νίκος Καραθανασόπουλος και Γιώργος Λαμπρούλης.

Το κείμενο αναλυτικά:

«Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες παραμένουν απλήρωτοι, ορισμένοι από τους οποίους για πάνω από 4 μήνες. Επίσης, αδιευκρίνιστο παραμένει για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους το καθεστώς που ισχύει όσον αφορά το δώρο του Πάσχα.

Για την κατάσταση αυτή έχει σοβαρή ευθύνη η κυβέρνηση, η οποία έχει καθυστερήσει ακόμη κι αυτήν τη λειψή επιχορήγηση προς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, με συνέπεια να μένουν απλήρωτοι και οι εργαζόμενοι. Οι λόγοι καθυστέρησης που ουσιαστικά επικαλείται το υπουργείο δεν αφορούν τους εργαζόμενους. Είναι αστείο και προκλητικό να αναφέρονται ως λόγοι - προσχήματα η έλλειψη εμπειρίας του προσωπικού του υπουργείου, η ιδιαιτερότητα των ημερών λόγω αδειών του Πάσχα και διάφορα άλλα διαδικαστικά θέματα που προκαλούν δικαιολογημένα αγανάκτηση στους εργαζόμενους.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι τα πλεονάσματα για τα οποία πανηγυρίζει η κυβέρνηση βγαίνουν μέσα από τις περικοπές, τις μειώσεις, ακόμη και τις καθυστερήσεις στην καταβολή - οφειλομένων από τον κρατικό προϋπολογισμό - παροχών.

Γι' αυτό το λόγο ερωτάται η αρμόδια υπουργός:

Τι μέτρα θα πάρει ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν άμεσα τα δεδουλευμένα τους και το δώρο Πάσχα;

Τι μέτρα θα πάρει προκειμένου να διασφαλιστούν από το ίδιο το κράτος οι μισθοί των εργαζομένων στις Αθλητικές Ομοσπονδίες και να μην επαναληφθεί αυτό το φαινόμενο;»



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ