ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Απρίλη 2014
Σελ. /24
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Κριτήριο ψήφου η συνέπεια λόγων και έργων

Συναντήσεις του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου δημάρχου Αθήνας με εργαζόμενους του ΟΠΑΝΔΑ και επαγγελματίες της Κυψέλης

Συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΟΠΑΝΔΑ στο κτίριο της οδού Κοτοπούλη και με το Σωματείο Εργαζομένων του πρώην ΟΝΑ είχε, χτες, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος του Σωματείου αναφέρθηκε στην αμέριστη στήριξη των δημοτικών συμβούλων και των εκπροσώπων του ΚΚΕ στο ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ στους αγώνες των εργαζομένων του οργανισμού, ενάντια στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες, στη συνεχή συμπαράσταση στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους, στα δικαστήρια, στις πορείες, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. «Είστε οι φυσικοί μας σύμμαχοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Ν. Σοφιανός, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Η αναγνώρισή σας στο πρόσωπο των δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων του ΚΚΕ μάς τιμάει, αλλά δεν προέρχεται από προσωπική μας ευαισθησία, αλλά από την πολιτική μας στράτευση.

Κριτήριο ψήφου είναι η συνέπεια λόγων και έργων. Διεκδικούμε την ψήφο των εργαζομένων του δήμου ανεξάρτητα από το αν θεωρεί καθένας τον εαυτό του δεξιό, αριστερό ή κεντρώο.

Καμία υποχρέωση δεν έχουν οι εργαζόμενοι σε αυτούς που χρόνια τους κρατάνε ομήρους με μπλοκάκι και τώρα με αποφάσεις δικαστηρίων είτε απολύθηκαν, είτε θα απολυθούν - γιατί αυτό θα γίνει όταν ο δήμος αρνείται το αίτημα που καταθέσαμε να μην ασκηθεί έφεση σε θετικές για τους εργαζόμενους δικαστικές αποφάσεις.

Καμία εμπιστοσύνη στους νέους "σωτήρες" του ΣΥΡΙΖΑ που δημαγωγικά λένε "ψηφίστε και φεύγουν", αλλά τα μνημόνια διαρκείας δεν φεύγουν, η επιτήρηση μένει. Αυτή η οικονομία και οι συνέπειες από την κρίση της για τους εργαζόμενους παραμένουν, και στα πλαίσια αυτά είναι και η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στους δήμους.

Η συμφωνία των υποψηφίων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου τούς οδηγεί στο γεγονός να μη βάζουν θέμα κατάργησης του ΟΕΥ του δήμου, που προβλέπει το 1/3 των εργαζομένων του να είναι συμβασιούχοι, που "φωτογραφίζει" τη συρρίκνωση συγκεκριμένων υπηρεσιών, μεθοδεύοντας την ιδιωτικοποίησή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το συνεργείο συντήρησης παιδικών χαρών και ανοιχτών γηπέδων με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς υλικά για 240 παιδικές χαρές και ανοιχτά γήπεδα.

Τα αιτήματά σας είναι και δικά μας αιτήματα και θέσεις και τα προτάσσουμε ιεραρχώντας τα και στην προεκλογική συζήτηση».

Απαράδεκτη η πολιτική τελών της δημοτικής αρχής

Χτες επίσης, ο Ν. Σοφιανός συναντήθηκε σε καφετέρια της Φωκίωνος Νέγρη με επαγγελματίες του Συντονιστικού Cafe - Bar - Εστιατορίων Κυψέλης.

Στη συζήτηση αναγνωρίστηκε η συμπαράσταση των δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων του ΚΚΕ στα αιτήματα που κατά καιρούς έχουν θέσει οι επαγγελματίες της περιοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού τόνισαν ότι στενάζουν από τα δυσβάσταχτα τέλη και πρόστιμα που επιβάλλει η δημοτική αρχή, ενώ ξεχώρισαν την απαράδεκτη κανονιστική πράξη που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο, υποχρεώνοντάς τους σε καταβολή υπέρογκων ποσών, που ουσιαστικά τους οδηγεί σε κλείσιμο.

Ο Ν. Σοφιανός τόνισε: «Στη δική μας ιεράρχηση είναι η άμεση ανακούφιση των χιλιάδων επαγγελματιών της πόλης από την απαράδεκτη πολιτική τελών που υπάρχει και υιοθετούν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι των κομμάτων στο Δήμο της Αθήνας. Η πολιτική οικονομικής εξόντωσης μέσω προστίμων, που αυξάνονται κατά 200% (!), αφορά τους μικροεπαγγελματίες, την ίδια ώρα που μεγάλες επιχειρήσεις λυμαίνονται την πόλη. Καταψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την κανονιστική πράξη για τη Φωκίωνος Νέγρη, που επιβάλλει να ξηλωθούν οι υπάρχουσες προεκτάσεις των καταστημάτων για τις οποίες πληρώνουν τέλη, να δοθούν χρηματικές εγγυήσεις στο δήμο και να φτιαχτούν καινούριες. Τη συγκεκριμένη απαράδεκτη απόφαση πήραν από κοινού οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας μαζί με αυτούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Δεσμευόμαστε να επαναφέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για την αλλαγή της σχετικής κανονιστικής πράξης».

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοκληρώθηκε η αβάντα στη Χρυσή Αυγή

Ολοκληρώθηκε χθες, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, η παροχή προεκλογικών διευκολύνσεων και χώρων στη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε (κατά πλειοψηφία) την πρόταση της διακομματικής - διαπαραταξιακής επιτροπής που συνεδρίασε προχθές στο δήμο για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων για εκλογικά περίπτερα και διαφημιστικών χώρων για την προεκλογική προβολή κομμάτων και συνδυασμών.

Στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και όλα τα άλλα παρόντα κόμματα και συνδυασμοί, αρνήθηκαν την πρόταση του ΚΚΕ, να μη δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή στους νεοναζί.

Σημειωτέον, στη διαπαραταξιακή, ειδικά οι εκπρόσωποι των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είπαν κουβέντα για την πρόταση του ΚΚΕ ενάντια στην ΧΑ. Μόνο χθες οι εκπρόσωποί τους στο δημοτικό συμβούλιο επιχείρησαν να ανατρέψουν τις αλγεινές εντυπώσεις ξιφουλκώντας εναντίον της ΧΑ. Κατόπιν εορτής βεβαίως και αφού πρώτα ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων για τη στάση τους μόλις μια μέρα πριν...

Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ ενόψει των εκλογών

Πλατιά πολιτική δράση αναπτύσσουν οι ΚΟ του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα, ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση, με περιοδείες, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών, για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και οι παρακάτω:

Στην Αττική

Αύριο, Σάββατο

-- Στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Κρυονερίου θα μιλήσει η Ζωή Σώκου, υποψήφια δήμαρχος Διονύσου.

-- Στις 11 π.μ., στο Εμπορικό κέντρο Αγ. Αναργύρων θα περιοδεύσει ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών και ο Δ. Κατσαντώνης, υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Την Κυριακή 27/4

-- Στις 7 μ.μ., στο Κάτω Αιγάλεω, στην πλατεία Λάρνακος (Ρήγα Φεραίου και Κηφισού) θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφια δήμαρχος Αιγάλεω.

-- Στις 11 π.μ., στο Χαϊδάρι, στην καφετέρια Corner - Palace (Καραϊσκάκη 83) θα μιλήσει ο Μ. Σελέκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου.

Στην Ικαρία

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας Στ. Σταμούλος θα παρουσιάσει τη διακήρυξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σήμερα, Παρασκευή, στον Εύδηλο στις 8.30 μ.μ.

Στη Θεσσαλία

Σήμερα, Παρασκευή

-- Συνέντευξη Τύπου στο Βόλο για τα εργασιακά και την ανεργία, με τους Β. Μπούτα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Γ. Λούμα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Α. Νάνο, υποψήφιο δήμαρχο Βόλου.

-- Συγκέντρωση στον Αλμυρό Μαγνησίας, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Β. Μπούτα.

-- Συγκέντρωση στο Φυτώριο του δήμoυ Λάρισας, στις 7 π.μ. και στο κατάστημα της Εθνικής τράπεζας, στη 1 μ.μ., με ομιλητή τον Τ. Τσιαπλέ, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Λάρισας.

-- Συγκέντρωση στην Αγία Μονή Τρικάλων, (καφενείο Θύμιου Αργυρόπουλου), στις 8 μ.μ., με ομιλητή τον Γ. Καΐκη, υποψήφιο δήμαρχο Τρικκαίων.

Στη Στερεά Ελλάδα

Σήμερα, Παρασκευή, στις 8 μ.μ., σε συγκέντρωση στο Αυλωνάρι Αλιβερίου θα μιλήσει η Σοφία Ντούρου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας.

Το πρόγραμμα του Γ. Μαρίνου

Το πρόγραμμα του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, περιλαμβάνει για τις επόμενες μέρες:

-- Σήμερα, Παρασκευή, στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Ορχομενού. Θα χαιρετήσει ο Γ. Γκικόπουλος, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας.

-- Αύριο, Σάββατο, στις 10.30 π.μ. θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης της Λαμίας, μαζί με τον Κ. Μπασδέκη, υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, και τον Τ. Χρονά, υποψήφιο δήμαρχο Λαμίας. Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδας, στην αίθουσα του Δήμου Λαμιαίων.

Το πρόγραμμα του Ν. Σοφιανού

Το πρόγραμμα του Νίκου Σοφιανού για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

Σήμερα Παρασκευή: Θα περιοδεύσει στις 11 π.μ. στα καταστήματα της πλατείας Κολιάτσου, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Ανδρέα, στη Λαμπρινή και στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει στο καφέ «Πεζόδρομος» (Πανδοσίας 6).

Αύριο Σάββατο: Θα περιοδεύσει στις 11 π.μ. στα εμπορικά καταστήματα της οδού Πατησίων, στα Ανω Πατήσια. Στις 6 μ.μ. στην πλατεία Αθ. Διάκου, στα Θυμαράκια. Στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στα Θυμαράκια, στο καφενείο «Ο Γιώργος» (Χορτάτζη 5).

Την Κυριακή 27/4: Στις 11 π.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην περιοχή Ελληνορώσων, σε καφενείο (Βρανά 45 & Αιμ. Βεάκη).

Για τους ετεροδημότες

Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να μη χαθεί ούτε μία ψήφος που προορίζεται για το ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ καλεί τους ετεροδημότες από σήμερα κιόλας:

  • Να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν.
  • Εγκαιρα να εξασφαλίσουν τα εισιτήρια όσοι ψηφίζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
  • Για κάθε πληροφορία και βοήθεια μπορούν να επικοινωνούν με το εκλογικό κέντρο του Κόμματος στην Αθήνα, στα γραφεία της ΚΟ Αττικής (Βερανζέρου και Κοτοπούλη 11).
  • Οι Επιτροπές Ετεροδημοτών λειτουργούν καθημερινά από τις 9.00 έως τις 21.00. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.33.01.106, 210.33.02.411, 210.52.49.111.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ