Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Απρίλη 2010 - αριθ. φύλλου: 10654

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2010
Είναι στο χέρι της εργατικής τάξης η ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου

Στο Σύνταγμα, στις 11 π.μ., η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας. Το ΠΑΜΕ καλεί οι φετινές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις να αποτελέσουν ένα ακόμα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης των αγώνων - γροθιά στην επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, οι οποίοι θα ανοίγουν δρόμους για μιαν άλλη κοινωνία.


ΣΕΛ.  5

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΡΑ να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική

Η κυβέρνηση επέλεξε συμμαχία για να έχει ισχυρά στηρίγματα, προκειμένου να επιβάλει και νέα άγρια μέτρα σε βάρος του λαού

Η κυβέρνηση προσέφυγε τελικά στο μηχανισμό δανειοδότησης ΕΕ - ΔΝΤ, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας. Είναι ώρα ευθύνης για τους εργαζόμενους. Να κάνουν τους τόπους δουλειάς, τις εργατογειτονιές, τα χωριά, κάστρα αγώνα. Να ακυρώσουν στην πράξη την ψήφο τους, την υποστήριξή τους στα κόμματα του κεφαλαίου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, στους μικρότερους, άμεσους, όπως ο ΛΑ.Ο.Σ., ή έμμεσους, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρικτές τους. Καμιά ανοχή και υπακοή σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ. Το πρόβλημα ανάπτυξη για τα μονοπώλια ή για το λαό έρχεται στην ημερήσια διάταξη, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου.Είναι ώρα για ταξική λαϊκή ενότητα και συστράτευση με το ΚΚΕ, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Το συμφέρον της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της μικρομεσαίας αγροτιάς απαιτεί ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.


ΣΕΛ.  3  -  4,   12  -  13

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Δουλειά μέχρι εξόντωσης στα χωράφια

Δουλεύουν σκληρά, μένουν σε παλιόσπιτα και γιαπιά, τους κρατάνε στην παρανομία για να τους εκμεταλλεύονται περισσότερο. Η αστυνομοκρατία σε βάρος των μεταναστών εργατών γης ουσιαστικά επιβάλλει ένα ιδιότυπο γκέτο στην περιοχή. Στο πλάι των μεταναστών το ΠΑΜΕ αναπτύσσει πλούσια δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους και για την αγωνιστική τους αφύπνιση, την ένταξή τους στα συνδικάτα, τη σφυρηλάτηση της ταξικής ενότητας εργαζομένων κάθε εθνικότητας, γλώσσας και θρησκείας.


ΣΕΛ.  20  -  21

Προσφορά

Στη μνήμη του μονάκριβου γιου τους ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, οι γονείς του, Δημήτρης και Χρυσαυγή, προσφέρουν στο ΚΚΕ ένα σημαντικό ποσό ως οικονομική ενίσχυση.


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Αύριο η συνέντευξη Τύπου

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου αύριο Δευτέρα 26 Απρίλη και ώρα 11 το πρωί, με θέμα: «Συστράτευση με το ΚΚΕ, επίκαιρος όσο ποτέ ο άλλος δρόμος ανάπτυξης». Η συνέντευξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, στην Ομόνοια (Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 2).

Η συνέντευξη Τύπου θα μεταδοθεί ζωντανά από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «902». Ακόμα, θα μεταδοθεί στις 8 μ.μ. από την «ΕΤ-1».



ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΕΥΕΛΙΞΙΑ
Εξοντώνει τους εργάτες βάζοντας τέλος σε 5ήμερο - 40ωρο

ΣΕΛ.  7
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
Ετοιμο το αντιασφαλιστικό τερατούργημα

ΣΕΛ.  19
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ
Στο κεφάλαιο λιμάνια, δίκτυα και υποδομές

ΣΕΛ.  27

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ