ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2016
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Σήμερα η μαζική διαμαρτυρία ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, στις 6 μ.μ.

Μαζική διαμαρτυρία στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ, σήμερα, Πέμπτη, στις 6 μ.μ., ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, απαιτώντας να μην υπάρξει καμία συμμετοχή της Ελλάδας και να κλείσουν τώρα οι ευρωατλαντικές βάσεις.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, τονίζει:

«Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τους φορείς του λαϊκού κινήματος, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" για να καταδικάσουμε αποφασιστικά την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

Να καταγγείλουμε την αποκαλούμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που, ακολουθώντας την επικίνδυνη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης να προτείνει από κοινού με την Τουρκία και τη Γερμανία την αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο στο όνομα της φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων από τους πρόσφυγες!

(...) Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος - που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές προκαλούν - γίνεται μοχλός για την προώθηση των επιδιώξεων για συγκυριαρχία και συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την "ομπρέλα" των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών. Η συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή συνδέεται με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία και νέα επέμβαση στη Λιβύη».

Σε μαζική συμμετοχή καλεί το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ καλεί τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα να απευθύνουν στους εργαζόμενους πλατύ κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η ΕΕΔΥΕ.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις που δρομολογούνται μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προτείνει από κοινού με την Τουρκία και τη Γερμανία την αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο Αιγαίο στο όνομα της φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων από τους πρόσφυγες, η εργατική τάξη οφείλει να βροντοφωνάξει: "Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο", "Οχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους - Καμία συμμετοχή της Ελλάδας - Να κλείσουν τώρα οι ευρωατλαντικές βάσεις"».

Το ΜΑΣ

Με ανακοίνωσή του, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στο υπουργείο Αμυνας, υπογραμμίζοντας: «Το εγκληματικό χέρι του ΝΑΤΟ έχει αποδείξει αμέτρητες φορές ότι προστατεύει αποκλειστικά τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών μας, των καπιταλιστών από τις χώρες που το απαρτίζουν, θυσιάζοντας εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους, μετατρέποντας τις θάλασσές μας σε υγρούς τάφους, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα ενταθεί το επόμενο διάστημα! Οι φοιτητές και σπουδαστές δεν μπορεί να μείνουμε αμέτοχοι σε αυτές τις εξελίξεις! Την ίδια στιγμή που γνωρίζουμε ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορούμε να γίνουμε κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών! Την ίδια στιγμή που γνωρίζουμε ότι η ίδια πολιτική που τσακίζει τις σπουδές και το μέλλον μας, οδηγεί στην προσφυγιά, στη φτώχεια και το θάνατο χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές!».

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν, επίσης, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ).

Κινητοποίηση σήμερα και στην Κρήτη

Σήμερα, Πέμπτη, επίσης, οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης καλούν σε μαζική παγκρήτια διαμαρτυρία με το ίδιο περιεχόμενο, στο Πεδίο Βολής Κρήτης, στις 6 μ.μ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ