ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2016
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΠΛΟΚΗ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Συγκέντρωση δυνάμεων πλήρως ενταγμένη στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή

Για «επέκταση δραστηριότητας» στη συνέχεια, «πέρα από αυτά που ήδη έχουμε την εντολή να κάνουμε», μιλάει χαρακτηριστικά ο γγ της λυκοσυμμαχίας...

Μιλώντας για «νομικά θέματα που θα τα συζητήσουμε εν καιρώ» ο Γ. Στόλτενμπεργκ επιβεβαίωσε τη ΝΑΤΟική κάλυψη στο γκριζάρισμα του Αιγαίου από την Αγκυρα
Μιλώντας για «νομικά θέματα που θα τα συζητήσουμε εν καιρώ» ο Γ. Στόλτενμπεργκ επιβεβαίωσε τη ΝΑΤΟική κάλυψη στο γκριζάρισμα του Αιγαίου από την Αγκυρα
Το γεγονός ότι η συγκέντρωση στο Αιγαίο πρόσθετων στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, με αφορμή τη διαχείριση του Προσφυγικού, δένει με ευρύτερα σχέδια της λυκοσυμμαχίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, στο φόντο της όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων στην ευρύτερη περιοχή, φάνηκε περίτρανα προχτές στις Βρυξέλλες, στη συζήτηση, με τον ίδιο τον γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, για τις προτεραιότητες της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας για το 2016.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Στόλτενμπεργκ στην εισήγησή του, όπου παρουσίασε όλη τη δομή και ανάπτυξη δυνάμεων της λυκοσυμμαχίας, στο φλεγόμενο από τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις άξονα, από τη Μαύρη Θάλασσα και το Καύκασο έως τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, τους στόχους και τις «προκλήσεις» που έχει να αντιμετωπίσει η λυκοσυμμαχία σε κόντρα με άλλα κέντρα, δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει τη σχεδιαζόμενη επιχείρηση στο Αιγαίο, με αποστολή εδώ της μόνιμης ΝΑΤΟικής ναυτικής δύναμης SNMG2.

Είπε συγκεκριμένα: «Πριν από δύο εβδομάδες, οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ αποφάσισαν ότι το ΝΑΤΟ θα συμμετάσχει στις διεθνείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και της μεταναστευτικής κρίσης. Η SNMG2 αναπτύχθηκε αμέσως στο Αιγαίο. Τα πλοία μας θα παρέχουν πληροφορίες για να βοηθήσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία, καθώς και τη Frontex. Υποστηρίζοντάς τους στην προσπάθεια να μειώσουν τις ροές της παράνομης διακίνησης και της παράνομης μετανάστευσης».

Αλλο ένα σημείο που αποδεικνύει τη σημασία που προσδίδουν στο θέμα, είναι και το γεγονός ότι - όπως είπε ο ίδιος ο γγ του ΝΑΤΟ - τις τελευταίες μέρες το συζήτησε με όλους τους αρμόδιους, υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΕ: Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντ. Τουσκ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Κ. Γιούνκερ, την ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών και Αμυνας, Φεντερίκα Μογκερίνι, και τον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ, Δ. Αβραμόπουλο.

Τι σχεδιάζουν να κάνουν;

Αναλύοντας παραπέρα το θέμα της ΝΑΤΟικής εμπλοκής, κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, ο γγ του ΝΑΤΟ πρόσθεσε: «Οι ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θα βοηθήσουν την Ακτοφυλακή της Ελλάδας και της Τουρκίας και τη Frontex να περικόψουν την παράνομη μετανάστευση. Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αναχαιτίσει και να γυρίσει πίσω τα πλοία. Δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε την Ακτοφυλακή. Θα βοηθήσουμε τις ελληνικές και τουρκικές αρχές και θα ασχοληθούμε με την αναγνώριση και ενημέρωση. Αν, επίσης, ένα πλοίο βυθίζεται, τότε όλα τα πλοία, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ, είναι υποχρεωμένες να βοηθήσουν τους ανθρώπους».

«Ο ρόλος του ΝΑΤΟ», είπε σε άλλο σημείο, «είναι η υποβοήθηση των Ακτοφυλακών Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς και της Frontex και όχι η αναχαίτιση πλοίων και η σύλληψη ανθρώπων. Δεν είναι δική μας εντολή να κάνουμε περιπολίες στο Αιγαίο», πρόσθεσε ο γγ της λυκοσυμμαχίας, επιβεβαιώνοντας έστω και εμμέσως ότι άλλος είναι ο σκοπός της ενεργού στρατιωτικής εμπλοκής του ΝΑΤΟ στην περιοχή...

Αλλωστε, τις πληροφορίες («αναγνώριση και ενημέρωση») για τον απόπλου από τα παράλια της Τουρκίας και την πορεία πλοιαρίων με πρόσφυγες, μπορούν να τις δίνουν και πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, με τις θερμικές κάμερες και τα ραντάρ που έχουν, όπως έχει πει, εδώ και καιρό, ο ίδιος ο Ελληνας υπουργός Αμυνας.

Πλοία που έτσι κι αλλιώς είναι αναπτυγμένα σε όλο τον άξονα από την Αλεξανδρούπολη έως το Καστελόριζο και προσμετρώνται μάλιστα στη συνολική ΝΑΤΟική δύναμη που θα αναπτυχθεί με αφορμή τις προσφυγικές ροές.

Να καταγραφεί, μάλιστα, ότι αργότερα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Γ. Στόλτενμπεργκ εξέφρασε την πρόθεση τα ΝΑΤΟικά πλοία να μη συγκεντρώνουν μόνο και διαχέουν πληροφόρηση για τις προσφυγικές ροές: «Θα θέλαμε να κάνουμε περισσότερα, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ασχολούμαστε τώρα, πώς να αναπτύξουμε την τεχνική, την επιχειρησιακή εντολή, τις κατευθυντήριες γραμμές για την παρουσία πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Νομίζω ότι θα είναι λάθος αν πάω σε λεπτομέρειες, πριν έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα σχετικά με όλες τις λεπτομέρειες, αλλά πήραμε την απόφαση μόλις πριν από δύο εβδομάδες και εργαζόμαστε επικεντρωμένοι στο πώς να λύσουμε όλα τα υπόλοιπα νομικά και πρακτικά θέματα, και στη συνέχεια να επεκτείνουμε τη δραστηριότητά μας πέρα από αυτά που ήδη έχουμε την εντολή να κάνουμε».

Μια πρεμούρα των ΝΑΤΟικών να κάνουν «περισσότερα», χωρίς μάλιστα να δίνουν διευκρινίσεις επί των σχεδίων τους, γεγονός που γεννά πρόσθετη ανησυχία...

ΝΑΤΟική επιδιαιτησία

Παραπέρα, ο Γ. Στόλτενμπεργκ, επαναλαμβάνοντας τα περί «νομικών θεμάτων» που πρέπει να λυθούν, ουσιαστικά επιβεβαίωσε και το ρόλο «επιδιαιτητή» που καλείται να παίξει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μεταξύ των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας, στον ανταγωνισμό τους για το ποια θα αναβαθμιστεί παραπέρα γεωστρατηγικά, αποσπώντας μεγαλύτερη λεία στην ευρύτερη περιοχή:

«Γεφυροποιούμε τις δύο χώρες. Υπάρχουν νομικά θέματα που θα τα συζητήσουμε εν καιρώ. Η Ελλάδα και η Τουρκία συνεργάζονται καιρό στο ΝΑΤΟ. Οι 28 υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ πήραν απόφαση για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και ο Ελληνας και ο Τούρκος δεν πιέστηκαν (...) Ολα όσα κάναμε βασίζονται σε κοινή συναίνεση».

«Κοινή συναίνεση» και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ώστε να αναπτυχθεί η ΝΑΤΟική δύναμη στο Αιγαίο, εμπλέκοντας βαθύτερα το λαό σε πολύ επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και βάζοντας τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στον Προκρούστη των μονοπωλιακών συμφερόντων, συζητώντας τη... νομική βάση των αξιώσεων της Αγκυρας, π.χ. περί του εύρους των ελληνικών χωρικών υδάτων και του εναέριου χώρου, την έκταση του δικαιώματος Ερευνας και Διάσωσης, το πού θα πλέουν τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού κ.ά.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ζητά «να ξεκινήσει άμεσα» η ανάπτυξη των ΝΑΤΟικών δυνάμεων

Την πρεμούρα της για την ταχύτερη δυνατή ανάπτυξη της ΝΑΤΟικής ναυτικής δύναμης στο Αιγαίο συνεχίζει να επιδεικνύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σταθερά προσανατολισμένη στην ενεργό συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της λυκοσυμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε χτες για το προσφυγικό με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, ζήτησε «να ενταθεί η προσπάθεια για την εφαρμογή όλων των συμφωνηθέντων, και να ξεκινήσει άμεσα η αποστολή του ΝΑΤΟ με στόχο την εξάρθρωση των δικτύων διακινητών ανθρώπων και τη μείωση των προσφυγικών ροών».

Παράλληλα, σε σχέση με τις εξελίξεις στην ΕΕ και το κλείσιμο συνόρων από μια σειρά χώρες, ο Αλ. Τσίπρας «εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχετικά με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης», ενώ, σύμφωνα πάντα με το Μέγαρο Μαξίμου, «ζήτησε και υπήρξε συμφωνία να στηριχθεί η Ελλάδα».

Να σημειωθεί, εξάλλου, ότι η Α. Μέρκελ, συζήτησε για το θέμα της ΝΑΤΟικής εμπλοκής στο Αιγαίο και στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τους ηγέτες ΗΠΑ, Γαλλίας και Βρετανίας, με κύριο θέμα το Συριακό. Αλλη μια απόδειξη ότι οι εξελίξεις στο Αιγαίο δένουν με ευρύτερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Οπως διαχέεται μάλιστα, οι 4 ηγέτες «χαιρέτισαν τις πρόσφατες αποφάσεις του ΝΑΤΟ για υποστήριξη των προσπαθειών στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο»...

Εξωραΐζουν το ρόλο του ΝΑΤΟ

Παράλληλα, η συγκυβέρνηση επιμένει να εξωραΐζει το ρόλο του ΝΑΤΟ, αναγνωρίζοντάς το στην πράξη ως επιδιαιτητή στο Αιγαίο, τη στιγμή, μάλιστα, που η Τουρκία βάζει στο τραπέζι όλες τις αξιώσεις της αστικής της τάξης στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο κόκκινο», ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Δ. Βίτσας, εξέφραζε χτες την ελπίδα του να «ανακοινωθεί ότι έγινε η συμφωνία επί του επιχειρησιακού σχεδίου του ΝΑΤΟ, σε σχέση με την αποστολή του ανάμεσα στα ελληνικά νησιά και στην ακτή της Τουρκίας». Σχέδιο που συζητιόταν στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, με τον εκπρόσωπο της Τουρκίας να βάζει όλο το πακέτο διεκδικήσεών της στο Αιγαίο (αποστρατιωτικοποίηση νησιών, μη αναγνώριση στην Ελλάδα του δικαιώματος έρευνας και διάσωσης σε εκτεταμένες περιοχές του Αιγαίου, κ.ά.).

Υπερασπιζόμενος, εξάλλου, την απόφαση της Συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, μετά από κοινό αίτημα των κυβερνήσεων Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας, ο Δ. Βίτσας είπε: «Οσον αφορά τη συμφωνία στο ΝΑΤΟ, το ΝΑΤΟ δεν έρχεται για να προστατεύσει σύνορα, αυτό το κάνουμε εμείς και πάρα πολύ καλά, αλλά για να επιτηρήσει και να καταγράψει και να βοηθήσει, ώστε να γίνεται διαχείριση των προσφυγικών ροών στην τουρκική ακτή και γενικά στην Τουρκία. Αυτό είναι το βασικό». Μ' αυτά και μ' άλλα τέτοια επιχειρήματα, η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, εφόσον στην πράξη ομονοεί στη συνδιαχείριση του Αιγαίου με επιδιαιτησία του ΝΑΤΟ, που σε τίποτε, φυσικά, δεν διασφαλίζει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Αντίθετα, τα γκριζάρει συστηματικά, αντιμετωπίζοντας το Αιγαίο ως ενιαίο επιχειρησιακά χώρο, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα τις τουρκικές διεκδικήσεις ως «διμερείς διαφορές»...

Σε ανοικτή γραμμή με ΗΠΑ

Σημειωτέον, το όλο θέμα, συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχε ο Δ. Βίτσας, χτες, στο υπουργείο Αμυνας, με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Ντ. Πιρς.

Θυμίζουμε ότι μόλις προχτές, ο Αμερικανός πρέσβης συναντούσε, μαζί με τον διοικητή του 6ου Αμερικανικού Στόλου, τον υπουργό Αμυνας Π. Καμμένο, δείχνοντας ότι οι τέτοιες επαφές μεταξύ της κυβέρνησης και υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων είναι πλέον σχεδόν καθημερινή υπόθεση, με την ελληνική κυβέρνηση να βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την Ουάσιγκτον...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ
Για τις μπίζνες του κεφαλαίου στην Αίγυπτο και την ευρύτερη περιοχή

Στην Αίγυπτο βρέθηκε χτες ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, για επαφές με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, στην προσπάθεια της ελληνικής αστικής τάξης να στήσει άξονες και αντιάξονες με άλλα κεφάλαια της Ανατολικής Μεσογείου προς γεωστρατηγική της αναβάθμιση.

Σε αυτό το πλαίσιο, συναντήθηκε χτες και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σ. Σούκρι, ο οποίος στη διαδικασία των κοινών δηλώσεων μετά τη συνάντησή τους, είπε: «Τους τελευταίους 18 μήνες υπάρχει μια έντονη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου (...) και διεξάγεται συνεχής διάλογος για να βρούμε λύσεις και να προωθήσουμε τα κοινά συμφέροντα των δύο χωρών. Υπάρχει, βεβαίως, και η τριμερής συνεργασία μεταξύ Ελλάδας, Αιγύπτου και Κύπρου. Υπάρχει, επίσης, μια συνεννόηση σε πολιτικό επίπεδο για την επίλυση και την αντιμετώπιση όλων των προκλήσεων και των προβλημάτων, είτε στην περιοχή της Μεσογείου, είτε γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής».

Ο ίδιος προσδιόρισε ότι στη χτεσινή συνάντηση εξετάστηκε «η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, κυρίως στον οικονομικό τομέα». Επίσης, «υπάρχει μια κοινή γραμμή και συμφωνία ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων, ιδιαίτερα στους τομείς που συνδέονται με την ασφάλεια».

Από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης, ο Ν. Κοτζιάς, αναφερόμενος στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου, ανέφερε ότι «είναι τόσο επιτυχημένη, που μια σειρά αραβικών χωρών μας ζήτησαν να συγκροτήσουν και εκείνες τριμερείς συνεργασίες, όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος και άλλες. Με το φίλο μου τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου συζητήσαμε για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας σε αυτό το τριμερές σχήμα».

Ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, αφού ουσιαστικά αναπαρήγαγε τα προσχήματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, λέγοντας ότι «η άνοδος του τζιχαντισμού και της τρομοκρατίας είναι κοινός αντίπαλος», συνέχισε: «Κάναμε όμως και μια εξαιρετική συζήτηση γύρω από προτάσεις για ανάπτυξη ενός γενικότερου συστήματος ασφάλειας και σταθερότητας στη Μεσόγειο. Η Αίγυπτος και η Ελλάδα, επειδή είναι καλοί και στρατηγικοί φίλοι, θα πάρουν πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση».

Το «ψητό» για το κεφάλαιο

Σηματοδοτώντας και το «ψητό» που υπάρχει στην Αίγυπτο για ντόπια λιμνάζοντα κεφάλαια, ο Ν. Κοτζιάς ανέφερε: «Είμαστε πολύ ευτυχείς για τα έργα που έγιναν στο Σουέζ. Επίσης, είμαστε ευτυχείς για τις νέες συνεργασίες των δύο χωρών στους τομείς των λιμένων, των επενδύσεων και του εμπορίου. Συνεχίζουμε να συζητάμε για την ενεργειακή συνεργασία μετά τη θαυμάσια ανακάλυψη στην Αίγυπτο, το κοίτασμα Zohr».

Οι δυο πλευρές άγγιξαν και το ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ. Ωστόσο, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών προσέγγισε το θέμα με... γενικότητες, χωρίς να αναλάβει συγκεκριμένη δέσμευση: «Σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον για ενεργοποίηση της συνεργασίας με την Ελλάδα σε διάφορους τομείς, οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς, καθώς και στον τομέα της ασφάλειας. Εργαζόμαστε για τη διαμόρφωση αυτής της σχέσης, μέσω της επίτευξης πλαισίων που θα αποφέρουν οφέλη για τις δύο χώρες. Ενδιαφερόμαστε για την ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα της θάλασσας και του φυσικού αερίου, καθώς και στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου. Ολα αυτά διαμορφώνονται σύμφωνα με τους τεχνικούς και οικονομικούς παράγοντες που καθορίζουν αυτό το θέμα»...

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Ν. Κοτζιάς θα μεταβεί απευθείας στην Κύπρο, όπου αύριο Παρασκευή θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Μεσογειακών Κρατών της ΕΕ (MED Group).

ΚΟΒ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση για τον πόλεμο, την προσφυγιά και το ρόλο της εργατικής τάξης

Εκδήλωση με θέμα «Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, το προσφυγικό και ο ρόλος της εργατικής τάξης», διοργανώνει η ΚΟΒ Περάματος της ΤΟ Πειραιά της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ την Κυριακή 28/2 στις 11 π.μ. στο δημαρχείο Περάματος.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μετά την ομιλία θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο, με θέμα την προσφυγιά και τη μετανάστευση από τη θεατρική ομάδα του Στεκιού Εργαζομένων και Νεολαίας Γαλατσίου.

Στο χώρο, επίσης, θα λειτουργεί έκθεση ντοκουμέντων και φωτογραφικού υλικού από το Αρχείο του ΚΚΕ για την ιστορική περίοδο 1870 - 1935 με τίτλο: «Πρώτα βήματα, πρώτες μάχες».

Ωρες λειτουργίας της έκθεσης: 10 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 7 μ.μ.

Αναλαμβάνουν δράση...

Το γεγονός ότι η έναρξη της επικίνδυνης ΝΑΤΟικής αποστολής στο Αιγαίο βρίσκεται προ των πυλών, επιβεβαιώνει το γερμανικό υπουργείο Αμυνας.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου, Μ. Χένγιες, ανέφερε χτες τα εξής: «Η αποστολή του ΝΑΤΟ βρίσκεται ήδη στο Αιγαίο, αλλά η δράση του ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά αυτήν τη μονάδα δεν έχει ακόμη ξεκινήσει, διότι ο σχεδιασμός βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο πλαίσιο των αρμόδιων οργάνων του ΝΑΤΟ. Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα αυτού του σχεδιασμού πιθανώς ήδη σήμερα (σ.σ. χτες) το βράδυ θα τεθούν στο συμβούλιο του ΝΑΤΟ (...) Πιστεύω ότι η μετακίνηση(σ.σ: στην ελληνοτουρκική μεθόριο) θα γίνει την Παρασκευή».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ