ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Φλεβάρη 2004
Σελ. /40
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ωρα ευθύνης για τον καθένα

Είναι ανάγκη να μπει τέρμα στις αυταπάτες και τη μοιρολατρία, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια χτεσινής περιοδείας της στα ΕΛΤΑ

Τώρα είναι ώρα ευθύνης καθώς τώρα όλοι γνωρίζουν. Τώρα είναι η ώρα για να γίνει ένα βήμα. Βήμα καταδίκης του ΠΑΣΟΚ, βήμα καταδίκης και της ΝΔ. Βήμα ενίσχυσης του ΚΚΕ. Τώρα είναι η ώρα για την ανάληψη και της προσωπικής ευθύνης του κάθε εργαζόμενου. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ομολογούν από σήμερα, προεκλογικά, πως όλα τα μέτρα που σχεδιάζουν είναι μέτρα υπέρ του κεφαλαίου. Το ΚΚΕ, όπως πήγε χτες κόντρα στο ρεύμα, έτσι θα συνεχίσει. Χωρίς να ζητά από την άρχουσα τάξη να του αναγνωρίσει εύσημα ανανέωσης και εκσυγχρονισμού.

Τα παραπάνω σημείωσε ανάμεσα σε άλλα, μιλώντας χτες το μεσημέρι σε εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε, πρέπει να πάρει βραβείο Νόμπελ για τον εκμαυλισμό συνειδήσεων, για τη χειραγώγηση των συνειδήσεων, για την έκπτωση αξιών, για την αλλοίωση του αγωνιστικού φρονήματος σε ένα μεγάλο τμήμα του λαού. Και έτσι, αυτά τα χρόνια καλλιέργησε το έδαφος, ούτως ώστε, οι συντηρητικές, επίσης, αντιδραστικές ιδέες της ΝΔ να μην τρομάζουν έναν κόσμο. Δηλαδή, το ΠΑΣΟΚ με τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων αθώωσε τη ΝΔ. Εμείς δεν αθωώνουμε κανέναν.

Ομως, από ένα σημείο και μετά ανεβαίνει και η προσωπική ευθύνη του εργαζομένου. Διότι τώρα ξέρει, διότι τώρα βλέπει τι σημαίνει ΕΕ, τι σημαίνει Μάαστριχτ, τι σημαίνει Λισαβόνα, τι σημαίνει ανταγωνιστικότητα, τι σημαίνει εκσυγχρονισμός. Επιπλέον, αυτά τα χρόνια έχει δοκιμαστεί και η πολιτική της ψευτοανανέωσης, το βάπτισμα της συναίνεσης και του συμβιβασμού σε ανανέωση.

Από τη χτεσινή συγκέντρωση - συζήτηση στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ
Από τη χτεσινή συγκέντρωση - συζήτηση στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ
Το ΚΚΕ με εμπιστοσύνη στο λαϊκό κίνημα υπογραμμίζει την ανάγκη από δω και μπρος να μπει τέρμα στις αυταπάτες, τέρμα στις ψεύτικες ελπίδες, τέρμα στη μοιρολατρία.

Αν δεν υπήρχε η μοιρολατρία, τότε θα μπορούσε να υπάρχει μεγαλύτερο κίνημα αντίστασης, παρεμπόδισης των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων. Αν παραμείνει η μοιρολατρία και η λογική του "δε γίνεται τίποτα", τότε τα επόμενα χρόνια θα μας "αλλάξουν τα φώτα".

Το ΚΚΕ πήγε κόντρα στο ρεύμα, δεν πανικοβλήθηκε μπροστά στις αρνητικές εξελίξεις, δε ζαλίστηκε από τα μεγάλα λόγια της ΕΕ και του εκσυγχρονισμού. Θα πάμε κόντρα στο ρεύμα και τα επόμενα χρόνια.

Κι αυτή τη φορά ξέρουμε, είμαστε βέβαιοι, ότι θα είναι μαζί μας πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι.

΄Η θα πας κόντρα στο ρεύμα ή θα στα πάρουν όλα. Δεν υπάρχει μέση λύση.

Το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε, έγινε χειρότερο. Με τη φράση "θα τα αλλάξουμε όλα", ο Γιώργος Παπανδρέου εννοεί ότι θα αφαιρέσει και το τελευταίο ίχνος αγωνιστικότητας από τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Θέλει να τους αλλάξει συνειδήσεις.

Η ΝΔ παραμένει κόμμα του κεφαλαίου και ζητάει να φύγει το ΠΑΣΟΚ για να ανέβει αυτή στο σβέρκο του λαού. Παραμένουν και τα δυο κόμματα του κεφαλαίου. Τώρα είναι η ώρα για πολιτικά συμπεράσματα.

Το ΚΚΕ δε φοβάται τις "Συμπληγάδες", δεν ενδιαφέρεται να το χειροκροτήσει ο αντίπαλος και να του πουν ότι είναι ένα κόμμα του εκσυγχρονισμού και της ανανέωσης.

Είμαστε κόμμα της εργατικής τάξης, αυτό είναι για μας ανανέωση, εκσυγχρονισμός, ελπίδα. Κόμμα που παλεύει για τη συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Δε μας φοβίζει τίποτα. Θέλουμε να γίνουμε πιο μαχητικοί, πιο αποτελεσματικοί. Δε μας ενδιαφέρουν τα βραβεία της ανανέωσης και του εκσυγχρονισμού. Μας ενδιαφέρει να βοηθήσουμε την εργατική τάξη να αποκτήσει εμπιστοσύνη στο δίκιο της και τον εαυτό της. Το εργατικό κίνημα θα αναγεννηθεί. Θα πετάξει από πάνω του όλα αυτά τα περί εκσυγχρονισμού. Το ζήτημα είναι το πότε. Κάθε χρόνος προσθέτει νέους χαλκάδες. Αρα όσο πιο γρήγορα να υπάρχει αφύπνιση. Οι εργαζόμενοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να αγνοήσουν τα διαφημιστικά κόλπα. Το βήμα είναι να καταδικάσουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Το βήμα είναι να συμμαχήσουν με το ΚΚΕ στους αγώνες και την κάλπη.

Ωρα για τα δικά σας συμπεράσματα. Υπερνικήστε τη μοιρολατρία. Σκεφτείτε ταξικά. Τιμωρήστε το ΠΑΣΟΚ και αυτή την τιμωρία να μην την καρπωθεί η ΝΔ. Να 'ναι και οι δυο φοβισμένοι την επομένη των εκλογών.

Τα επόμενα χρόνια και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα είναι χρόνια σκληρών μέτρων και μιας πολύ δύσκολης κατάστασης. Θα ολοκληρωθεί η αρπαγή των κατακτήσεων, με τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας, με την πλήρη ανατροπή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης - υγείας και συνταξιοδότησης που έχουμε γνωρίσει, όπως επίσης και της παιδείας.

Οταν προεκλογικά υπόσχονται ανασφάλιστη εργασία για τέσσερα χρόνια, ιδιωτικά πανεπιστήμια και σχολεία, νέα παράταση του εργάσιμου βίου, καταλαβαίνει καθένας τι πρόκειται να συμβεί όταν υποκλέψουν για μία ακόμη φορά τη λαϊκή ψήφο».

Το πρόγραμμα της Αλ. Παπαρήγα

Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα περιλαμβάνει:

Για σήμερα Τετάρτη:

  • Στις 12.00 συνάντηση με τη διοίκηση της ΓΣΕΕ στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.
  • Στις 17.30 ομιλία σε συγκέντρωση νομικών στην αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8).

Για αύριο Πέμπτη:

  • Στις 13.00 διακαναλική συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Ζαππείου.
  • Το βράδυ περιοδεία στη Λάρισα. Στις 18.00 συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» και στις 19.00 ομιλία σε συγκέντρωση στο κλειστό γήπεδο «Αλκαζάρ».

Τη Δευτέρα, 1/3:

  • Στις 19.00 η Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους.


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ