ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2008
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να σταματήσει το αίσχος σε βάρος των μεταναστών και των παιδιών τους

Τα κάλαντα στην ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τραγούδησαν το συγκρότημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (δεξιά) και τα παιδιά της αντιπροσωπείας της Ενωσης Αφρικανών Γυναικών(αριστερά).
Τα κάλαντα στην ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τραγούδησαν το συγκρότημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (δεξιά) και τα παιδιά της αντιπροσωπείας της Ενωσης Αφρικανών Γυναικών(αριστερά).
Πλημμύρισε ήχους και ανθρώπους χτες το πρωί η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, καθώς την επισκέφτηκαν, προκειμένου να πουν τα κάλαντα στην ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, το συγκρότημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και αντιπροσωπεία της Ενωσης Αφρικανών Γυναικών μαζί με τα παιδιά τους.

Οι Ηπειρώτες τραγούδησαν τραγούδια της ιδιαίτερης πατρίδας τους και χάρισαν στην Αλ. Παπαρήγα λεύκωμα για τα ηπειρώτικα γεφύρια. Με τη σειρά της, η Αλ. Παπαρήγα τους χάρισε το λεύκωμα για 90 χρόνια του ΚΚΕ. Λίγη ώρα μετά, κατέφτασαν οι γυναίκες από την Αφρική συνοδευόμενες απ' τα παιδιά τους που έψαλαν τα κάλαντα της πατρίδας τους, της Ελλάδας. Και σ' αυτούς προσφέρθηκε το λεύκωμα του ΚΚΕ και η έκδοση της ΚΝΕ με τη φωτογραφική ανατύπωση της «Νέας Γενιάς», εφημερίδας της ΕΠΟΝ. Δώρα προσφέρθηκαν και στα παιδιά.

Η Αλ. Παπαρήγα συζήτησε με τις γυναίκες απ' την Αφρική για αρκετή ώρα. Την ενημέρωσαν για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Ελλάδα, καθώς εργάζονται περιστασιακά με ελάχιστες απολαβές και χωρίς ασφάλιση, αλλά κυρίως για το σοβαρό πρόβλημα που τους ταλανίζει και αφορά στις άδειες παραμονής. Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν με αγωνία στα παιδιά τους, σημειώνοντας ότι αν και γεννήθηκαν στην Ελλάδα και είναι η μόνη πατρίδα που γνωρίζουν, ωστόσο, ούτε αυτά έχουν τα απαραίτητα έγγραφα. Οπως τόνισαν, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους - στην πιο πλούσια ήπειρο με τους πιο φτωχούς λαούς όπως σημείωσε η Αλ. Παπαρήγα - και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή, αλλά κι εδώ η αγωνία και η ανασφάλεια τους συνοδεύει παντού και πάντα. Ευχαρίστησαν, τέλος, το ΚΚΕ για το γεγονός ότι στέκεται στο πλευρό τους, παλεύει για τα δικαιώματά τους και έλαβαν απ' την Αλέκα Παπαρήγα την υπόσχεση ότι το ΚΚΕ θα κάνει ακόμα περισσότερα για τους μετανάστες, για τα ιδιαίτερα προβλήματά τους, χωρίς καθόλου να τους διαχωρίζει απ' τους Ελληνες εργάτες.

Αμέσως μετά, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα παιδάκια που κατάγονται από γονείς από την Αφρική μάς είπαν τα κάλαντα, αλλά και εμείς έχουμε την υποχρέωση να τους υποσχεθούμε ότι το 2009 θα κάνουμε πολύ περισσότερα από ό,τι κάναμε τα προηγούμενα χρόνια για τις οικογένειες, αλλά πάνω απ' όλα για τα παιδιά της δεύτερης γενιάς, που δεν έχουν κανένα χαρτί που τους αναγνωρίζει ότι είναι Ελληνες και Ελληνίδες πολίτες εδώ στην Ελλάδα.

Δεν έχουν αναγνωριστεί τα παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ, που έχουν πάει στο ελληνικό σχολείο και που μιλάνε ελληνικά και είναι Ελληνόπουλα όπως όλα τα Ελληνόπουλα. Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με στόχο την αξιοποίηση των εορταστικών ημερών

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η οικονομική εξόρμηση σε όλη την Ελλάδα. Τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, αλλά και οι φίλοι του Κόμματος που βοηθούν ενεργά αυτήν την προσπάθεια προχωρούν ήδη στην υλοποίηση των ειδικών μέτρων που έχουν σχεδιάσει για να αξιοποιήσουν τις γιορτές ώστε να πραγματοποιήσουν άλμα στα ατομικά τους πλάνα. Τα κουπόνια δε βγαίνουν αυτές τις μέρες από την τσέπη, λένε και εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως θα ...γιορτάσουν και τα πλάνα.

Στη Θεσσαλία

Τα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα δημιουργούν αισιοδοξία για την επίτευξη των υψηλών στόχων που έχουν θέσει οι Κομματικές Οργανώσεις της περιοχής.

Σε επίπεδο Θεσσαλίας έχει καλυφθεί το 53% του συνολικού πλάνου. Πρώτη έρχεται η Νομαρχιακή Οργάνωση Μαγνησίας με 60% και ακολουθούν της Λάρισας με 53,5%, της Καρδίτσας με 48% και των Τρικάλων με 46,5%. Υπάρχουν, μάλιστα, αρκετές Οργανώσεις Βάσεις, που έχουν ήδη καλύψει το 100% του πλάνου τους, όπως π.χ. στη Μαγνησία οι ΚΟΒ Γλώσσας Σκοπέλου και της συνοικίας Χιλιαδού του Βόλου, ενώ πολύ κοντά στην κάλυψη του πλάνου τους βρίσκονται οι ΚΟΒ Οικοδόμων, Δημοσίων Υπαλλήλων και αρκετές εργατικές οργανώσεις. Οι μέρες των γιορτών δίνουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα στους συντρόφους, στους φίλους και οπαδούς του Κόμματος και της ΚΝΕ να απευθυνθούν σε πολύ περισσότερους εργαζόμενους, μικρομεσαίους αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, νέους, ζητώντας τους να συμβάλουν στην επιτυχία των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο - λέει στον Ρ ο Γ. Λούμας, γραμματέας στη ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ - αλλά δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός και καμιά επανάπαυση. Αντιθέτως, χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, να βάλουμε τα δυνατά μας για να πετύχουμε τον τελικό μας στόχο που είναι η υπερκάλυψη των πλάνων. Ο κόσμος στον οποίο απευθυνόμαστε, παρά τα πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα που βιώνει, ανταποκρίνεται πρόθυμα στο κάλεσμά μας, συναισθανόμενος τη σημασία που έχει αυτή η οικονομική εξόρμηση. Αυτό που χρειάζεται, λοιπόν, είναι να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα και αποτελεσματικότερα τη δουλειά μας, να ανοιχτούμε ακόμα περισσότερο και να πλησιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους του μόχθου και της βιοπάλης. Κι όχι μόνο για να καλύψουμε τα οικονομικά πλάνα, αλλά και για να συζητήσουμε με το λαό τις Θέσεις του Κόμματός μας για το 18ο Συνέδριο και για το Σοσιαλισμό, να ανταλλάξουμε απόψεις και να πάρουμε γνώμες, να αποκαταστήσουμε μια μόνιμη πολιτική επαφή με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας».

Στην Πελοπόννησο

Κάτι παραπάνω από το μισό (50,11%) έχει καταφέρει να καλύψει στις τρεις πρώτες βδομάδες η KO Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος.

Οπως σημειώνει στον «Ρ» ο Διονύσης Αρβανιτάκης, οικονομικός υπεύθυνος της Επιτροπής Περιοχής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, «με αυτό το αποτέλεσμα είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα μπορέσουμε να καλύψουμε το αυξημένο πλάνο μας και με το κλείσιμο της οικονομικής εξόρμησης θα είμαστε πάνω από το 150%».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στις Οργανώσεις, οι οποίες, μέχρι στιγμής, έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του πλάνου τους, επισημαίνει: «Πρώτη Νομαρχιακή Οργάνωση είναι η ΝΕ Λακωνίας με 76,50%, ένα αποτέλεσμα σχεδιασμένης δουλειάς με καταμερισμό των πλάνων ανά ΚΟΒ και κομματικών μελών με σχέδιο και έλεγχο πολιτικού ανοίγματος που τον τόνο τον δίνουν τα στελέχη. Ηδη, η Οργάνωση της Λακωνίας αναπροσάρμοσε το πλάνο κατά 50%. Ακολουθούν Αρκαδία και Κεφαλονιά με 66,73% και 66,66%, αντίστοιχα».

«Για την υπερκάλυψη του πλάνου - συνεχίζει - κρίσιμος στόχος είναι τα πλάνα των ΚΟ Αχαΐας και Μεσσηνίας, αφού τους αντιστοιχεί πάνω από το μισό του πλάνου της Περιοχής και έχουν καλύψει το 48% και το 49%, αντίστοιχα. Ακόμα και η ΚΟ Ηλείας που έχει μείνει πίσω στο πλάνο της και λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός στο νομό από τις πυρκαγιές και τους σεισμούς έχει την πεποίθηση ότι την επόμενη βδομάδα θα ξεπεράσει το 50%».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει: «Ολα αυτά δείχνουν ότι ρεαλιστικά αισιοδοξούμε στην υπερκάλυψη του στόχου μας πριν κλείσει το δίμηνο της εξόρμησης. Στόχος που διευκολύνεται από:

-- Την απήχηση της πολιτικής του Κόμματος στην εργατική τάξη και το λαό. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 2.000 εργατοϋπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες και αγρότες έχουν μέχρι σήμερα ανταποκριθεί στην ενίσχυση του Κόμματος στην Αχαΐα, γιατί αναγνωρίζουν τη συνέπεια, τη σταθερότητα και τη δράση του για τα δικά τους συμφέροντα.

-- Την απήχηση που βρίσκει και σε φορείς της περιοχής ο στόχος της ανέγερσης του Κτιρίου του Αρχείου του Κόμματος.

-- Τη σημαντική βοήθεια που δίνουν στο πλευρό των Κομματικών Οργανώσεων φίλοι και οπαδοί του Κόμματος».

Γιορτή για τα παιδιά των μεταναστών

Η ΚΟ Αθήνας του ΚΚΕ καλεί τα παιδιά και τις οικογένειες των μεταναστών, μπροστά και στη νέα χρονιά, σε μια γιορτή για τα παιδιά την Κυριακή 28/12, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος. Θα έχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα και θα μοιραστούν δώρα για τα παιδιά.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ