Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 2008 - αριθ. φύλλου: 10260

ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ κόντρα στην πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων

Αμεση ανάγκη να οργανωθεί η πάλη των εργατών, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων, των γυναικών, των μεταναστών ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους

Η άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση με αφορμή την οικονομική κρίση προσφέρουν νέα κεφάλαια στην ολιγαρχία και επιταχύνουν τα αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα. Ετσι, η ελληνική κυβέρνηση προώθησε με γρήγορους ρυθμούς το πακέτο στήριξης των ελληνικών τραπεζών, ύψους 28 δισ. ευρώ - ίσο με το 11,5% του ΑΕΠ του 2008. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε μέτρα - ψίχουλα για την «προστασία των αδυνάτων», όπως επίδομα θέρμανσης σε συνταξιούχους του ΟΓΑ και δικαιούχους του ΕΚΑΣ από 100 έως 200 ευρώ, χορήγηση έκτακτου επιδόματος στεγαστικού δανείου 500 ευρώ στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ και στους επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ, αλλά και προγράμματα κατάρτισης ανέργων, μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης, δηλαδή λεφτά στο κεφάλαιο για να αντιμετωπίσει την ανεργία, ενώ προετοιμάζονται μέτρα παραπέρα ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων. Την ίδια ώρα οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις είχαν καθαρά κέρδη (μετά από φόρους) για το 9μηνο Γενάρη - Σεπτέμβρη του 2008 περισσότερα από 6,6 δισ. ευρώ.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να αναγνωριστούν οι μετανάστες και τα παιδιά τους ως Ελληνες πολίτες

Την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό επισκέφτηκαν χτες, προκειμένου να πουν τα κάλαντα στην ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, το συγκρότημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και αντιπροσωπεία της Ενωσης Αφρικανών Γυναικών μαζί με τα παιδιά τους. Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι «το 2009 θα κάνουμε πολύ περισσότερα από ό,τι κάναμε τα προηγούμενα χρόνια για τις οικογένειες, αλλά πάνω απ' όλα για τα παιδιά της δεύτερης γενιάς, που δεν έχουν κανένα χαρτί που να τους αναγνωρίζει ότι είναι Ελληνες και Ελληνίδες πολίτες εδώ στην Ελλάδα, παιδιά που έχουν γεννηθεί εδώ, που έχουν πάει στο ελληνικό σχολείο και που μιλάνε ελληνικά και είναι Ελληνόπουλα όπως όλα τα Ελληνόπουλα. Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει».


ΣΕΛ.  3


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με στόχο την αξιοποίηση των εορταστικών ημερών

ΣΕΛ.  3
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
Παρεμβάσεις κομμουνιστών βουλευτών

ΣΕΛ.  9  -  11
ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - ΤΖΟΓΟΣ
«Πάμε στοίχημα» πως «δε θα σου κάτσει»;

ΣΕΛ.  18
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Αγώνας για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και ελευθεριών

ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ