ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Η λαϊκή ανάταση, η αντίσταση, η συμμαχία μπορούν να προετοιμάσουν το έδαφος για ένα πιο ευτυχισμένο μέλλον για τους λαούς

Η παιδική χορωδία της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα έψαλε τα κάλαντα χτες στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα. Η έδρα της ΚΕ στον Περισσό αντήχησε παιδικές φωνούλες να εύχονται όλα τα καλά σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην πατρίδα τους και τον πολύπαθο Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται για την ελευθερία του. Τα παιδιά έψαλαν τα κάλαντα στα Ελληνικά και τα Αραβικά, ενώ πρόσφεραν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μια παλαιστινιακή μαντήλα, σύμβολο του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Με τη σειρά τους έλαβαν απ' τον Δ. Κουτσούμπα αναμνηστικά λευκώματα και βιβλία.

Ο εκπρόσωπος της Παροικίας Μουσταφά Αλ Ατζούζ ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους τους Ελληνες και ιδιαίτερα στα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη των Παλαιστινίων για τη συνεχή στήριξη του ΚΚΕ στον δίκαιο αγώνα τους για επιστροφή των προσφύγων, για ανεξαρτησία, ελευθερία και ειρήνη.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στους σημερινούς δύσκολους καιρούς η αγωνιστική αισιοδοξία, η ελπίδα, η λαϊκή ανάταση, η αντίσταση, η συμμαχία μπορούν να προετοιμάσουν πραγματικά το έδαφος για ένα πιο ευτυχισμένο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας, με πραγματική ειρήνη και ευημερία για όλους και όλες. Το δικαιούνται ο λαός της Ελλάδας, ο λαός της Κύπρου, ο λαός της Τουρκίας, της Παλαιστίνης, της Συρίας, της Λιβύης, όλοι οι λαοί του κόσμου.


Καλά Χριστούγεννα, χρόνια πολλά, καλή δύναμη σε όλους και όλες, καλές γιορτές!».


ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο 82,63% η πανελλαδική κάλυψη του πλάνου

Εντείνουμε την προσπάθεια και μέσα στις γιορτές

Κατά 82,63% καλύπτεται το πανελλαδικό πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ, με τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ να κλιμακώνουν τις τελευταίες μέρες τις προσπάθειές τους για να υπερκαλυφθούν οι στόχοι τους.

Η χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες, με τις μεγάλες απαιτήσεις, όπως οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, που είχαν και την οικονομική τους διάσταση, σηματοδοτείται και από τη μεγάλη μάχη που δίνουν μέλη και φίλοι του Κόμματος, με το κουπόνι στο χέρι. Εργάτη τον εργάτη, σπίτι το σπίτι, σε χωράφι, στα μικρομάγαζα, στις σχολές και σε άλλους χώρους νεολαίας, εκεί απευθύνονται θαρρετά οι κομμουνιστές, ζητώντας την οικονομική ενίσχυση. Εκεί που άλλωστε μαζί με όλο το λαό δίνουν καθημερινά τις μάχες για το μεροκάματο, για τις συνθήκες δουλειάς, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για να πάρει η εργατική τάξη τα πάνω της, να δυναμώσει τη σύγκρουση με την κυβέρνηση, το κεφάλαιο, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Ο βηματισμός των Οργανώσεων, των οπαδών του Κόμματος που έχουν αναλάβει κι εκείνοι μερίδιο ευθύνης με το κουπόνι στο χέρι, «ανοίγει» μέσα στις γιορτές, που είναι περίοδος κατά την οποία βρισκόμαστε με πολύ κόσμο.

Ταυτόχρονα, τις μέρες που απομένουν μέχρι την ολοκλήρωση της Εξόρμησης τα «δυνατά ζευγάρια» που έχουν προκύψει από την άμιλλα για το καλύτερο δυνατό συνολικό αποτέλεσμα εντείνουν τις προσπάθειές τους: Στην «κούρσα» ως προς το ποσοστό κάλυψης εξακολουθεί να ηγείται η ΚΟ Εξωτερικού, που όπως φαίνεται δύσκολα θα «απειληθεί», αφού παραμένει στην πρώτη θέση με 128,75%. Στη δεύτερη θέση παρέμεινε η ΚΟ Αιγαίου, που από αυτή τη βδομάδα υπερκαλύπτει το πλάνο της, αφού έχει φτάσει στο 105,49%, και εξακολουθεί να βάζει ...δύσκολα στην ΚΟ Ανατολικής Στερεάς Εύβοιας, η οποία είναι στο 73,87% (ένατη θέση). Η πρώτη τριάδα κλείνει με την ΚΟ Κρήτης, που είναι μια ανάσα από την υπερκάλυψη, στο 97,32%, αφήνοντας πάλι πίσω την ΚΟ Πελοποννήσου με 82,97% (έβδομη θέση). Ακολουθεί η ΚΟ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης με 93,59%. Στην πέμπτη θέση παρέμεινε η ΚΟ Θεσσαλίας με 86,95%, διευρύνοντας τη διαφορά της από την ΚΟ Δυτικής Ελλάδας, η οποία όμως ακολουθεί «κατά πόδας» με 85,64%. Η ΚΟ Αττικής φτάνει στο 81,81%, κρατώντας «απόσταση ασφαλείας» στην άμιλλα με την ΚΟ Κ. Μακεδονίας, που αυτή τη φορά κλείνει την κατάταξη με 70,38%. Στη δέκατη θέση είναι η ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας με 71,82% και στην ενδέκατη η ΚΟ Ηπείρου με 71,16%.

Πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της Οικονομικής Εξόρμησης

Το Σάββατο 28 Γενάρη, οι ΚΟΒ Φαρκαδόνας διοργανώνουν εκδήλωση στις 8.30 μ.μ., στην ταβέρνα «Νικατσιός», στην είσοδο του Ζάρκου. Θα γίνει ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με την ερασιτεχνική ορχήστρα του ΚΚΕ.

Το Σάββατο 4 Γενάρη, η ΚΟΒ Ευεργέτουλα Λέσβου διοργανώνει γλέντι στις 9 μ.μ., στο καφενείο - ουζερί του Νίκου Κόμβου (Κάτω Τρίτος).

Την Πέμπτη 9 Γενάρη, η ΤΟ Καλλιτεχνών Αττικής διοργανώνει εκδήλωση στις 8 μ.μ., στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» (Θηβών 243, Νίκαια, απέναντι από τα «Village Cinemas» Ρέντη), όπου θα κόψει και την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ