ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2018
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΠΙΚΕΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Συνεχίζεται η παρουσίαση υποψηφίων που στηρίζει το ΚΚΕ

Συνεχίζεται η παρουσίαση υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ σε δήμους και περιφέρειες όλης της χώρας ενόψει των εκλογών του Μάη του 2019. Σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις παρουσιάζονται οι θέσεις του ΚΚΕ για τις εκλογές, η δράση που ανέπτυξαν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τα τελευταία χρόνια, που από οποιαδήποτε θέση τούς ανέθεσε ο λαός ήταν η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δείχνει το δρόμο της διεκδίκησης και της αντίστασης

Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στις Περιφέρειες Ηπείρου και Ιονίων Νήσων και σε δήμους της περιοχής

Στο βήμα ο Ν. Τριάντης
Στο βήμα ο Ν. Τριάντης
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ για την Περιφέρεια Ηπείρου και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, καθώς και σε δήμους της περιοχής, ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του Κόμματος.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας δεν μπορούν να διαχωριστούν σε τοπικά, αποκομμένα από μια συνολικά ταξική πολιτική που τα γεννά». Σχετικά με το χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης σημείωσε ότι οι δήμοι και οι περιφέρειες είναι κομμάτι του κεντρικού καπιταλιστικού κράτους και υποτάσσονται στις απαιτήσεις του κεφαλαίου. «Σε πλήρη αρμονία με την κεντρική διοίκηση, καλούν το λαό να πληρώσει το μάρμαρο. Αλλωστε, η "επιστροφή στην κανονικότητα" περιλαμβάνει ό,τι και η μνημονιακή πραγματικότητα. Ο λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τους δήθεν ανεξάρτητους υποψηφίους στις εκλογές, οι οποίοι τελικά θα υπακούσουν πιστά στο αντιλαϊκό πλαίσιο του "Καλλικράτη" και του "Κλεισθένη Ι"».

Το ΚΚΕ, συνέχισε, στηρίζει τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της μόνης πραγματικά λαϊκής αντιπολίτευσης στην πολιτική του κεφαλαίου. Στάθηκε στο παράδειγμα των κομμουνιστών δημάρχων οι οποίοι δείχνουν το δρόμο της διεκδίκησης και της αντίστασης προς όφελος του λαού. Τέλος, προέτρεψε στις επερχόμενες εκλογές να εκφραστεί μια νέα στράτευση λαϊκών δυνάμεων, η οποία αναδείχθηκε και μέσα από τις πολύμορφες εκδηλώσεις για τα 100χρονα του ΚΚΕ.

Σε παρέμβασή του, ο νυν δημοτικός σύμβουλος στα Γιάννενα, Τάκης Τασούλας, αναφέρθηκε στη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο και δήλωσε ότι ο συνδυασμός του ΚΚΕ «θα συνεχίσει να παλεύει τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες, όπου ζει και αγωνιά ο λαός, δίνοντας σάρκα και οστά σε αυτό που ονομάζουμε ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση».

Ο Γιώργος Πρέντζας, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου, δήλωσε αισιόδοξος ότι ο λαός θα στηρίξει τις δυνάμεις που υπερασπίζονται και αγωνίζονται για το λαϊκό συμφέρον και όχι τα κέρδη των λίγων, ενώ η Ολυ Τσουμάνη, υποψήφια δήμαρχος Ιωαννίνων, κάλεσε τους νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά να στηρίξουν τη δύναμη που πραγματικά παλεύει για το μέλλον τους.

Οι υποψήφιοι που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση:

Περιφέρεια Ηπείρου: Γιώργος Πρέντζας, νοσηλευτής, εκλεγμένος στην ΠΟΕΔΗΝ και στο Διοικητικό Συμβούλιο εργαζομένων στο ΠΓΝΙ.

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Αλεξάνδρα Μπαλού, νυν περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, συνδικαλίστρια τραπεζοϋπάλληλος.

Δήμος Ιωαννιτών: Ολυ Τσουμάνη, δικηγόρος, νυν περιφερειακή σύμβουλος Ηπείρου.

Δήμος Αρταίων: Στράτος Καλλώνης, λογιστής, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρτας.

Δήμος Πρέβεζας: Σταύρος Αμάραντος, φαρμακοποιός, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας.

Δήμος Ηγουμενίτσας: Δήμας Δώρης, συνταξιούχος.

Δήμος Λευκάδας: Βαγγέλης Βεροιώτης, ιδιωτικός υπάλληλος, γραμματέας του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας.

Δήμος Ζίτσας: Γιώργος Λωρίδας, ειδικευόμενος γιατρός στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Δήμος Κόνιτσας: Τάκης Σδούκος, κτηνοτρόφος, νυν δημοτικός σύμβουλος Κόνιτσας.

Δήμος Δωδώνης: Τάσος Τόκας, εκπαιδευτικός, εκλεγμένος στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δήμος Πωγωνίου: Πάνος Καραγιάννης, ιδιωτικός υπάλληλος, νυν δημοτικός σύμβουλος Πωγωνίου.

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: Λεωνίδας Λεοντάρης, αρχιτέκτονας μηχανικός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία, επικεφαλής Επιτροπής Ειρήνης Ιωαννίνων και νυν δημοτικός σύμβουλος Βορείων Τζουμέρκων.

Παρουσιάζονται οι υποψήφιοι στην Πελοπόννησο

Από την εκδήλωση της ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ
Από την εκδήλωση της ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ
Τον υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου και τους υποψήφιους δημάρχους στις πρωτεύουσες των νομών, που στηρίζει το Κόμμα, ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα η ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Ακολούθως τη σκυτάλη πήραν οι Τομεακές Οργανώσεις σε Αργολίδα και Μεσσηνία που ανακοίνωσαν τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους της περιοχής τους.

Οι υποψήφιοι στην Πελοπόννησο έχουν ως εξής:

Υποψήφιος περιφερειάρχης: Νίκος Γόντικας, 62 ετών, εφοριακός, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος από το 2010.

  • Μεσσηνία:

Δήμος Καλαμάτας: Δημήτρης Οικονομάκος, 38 ετών, αυτοαπασχολούμενος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, μέλος Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων 4ου Δημοτικού Σχολείου, δημοτικός σύμβουλος από το 2015.

Δήμος Μεσσήνης: Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, 51 ετών, αγρότης, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης.

Δήμος Πύλου - Νέστορος: Σοφία Αποστολοπούλου, 64 ετών, συνταξιούχος γιατρός, δημοτικός σύμβουλος από το 2010.

Δήμος Τριφυλίας: Σαράντος Κουκούμης, 67 ετών, συνταξιούχος δάσκαλος, αντιπρόεδρος του ΔΣ Πολυτέκνων Τριφυλίας, δημοτικός σύμβουλος από το 2010.

Δήμος Οιχαλίας: Κώστας Ρεϊτζόπουλος, 32 ετών, κοινωνιολόγος, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος από το 2014.

Δήμος Δυτικής Μάνης: Πέτρος Ταβουλαρέας, 57 ετών, ηλεκτρολόγος, πρόεδρος της Σαϊδόνας από το 2014.

  • Αργολίδα

Δήμος Ναυπλίου: Κώστας Γκόνης, ετών 64, κάτοικος Ναυπλίου, συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου στο ΤΕΕ Πελοποννήσου.

Δήμος Αργους - Μυκηνών: Γιώργος Θεοδοσίου, ετών 44, κάτοικος Νέας Κίου, αγρότης, μέλος της ΤΕ Αργολίδας, μέλος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας, δημοτικός σύμβουλος.

Δήμος Επιδαύρου: Ναπολέων Μπουρδάκος, ετών 32, κάτοικος Αρχαίας Επιδαύρου, πληροφορικός - αυτοαπασχολούμενος, μέλος της ΤΕ Αργολίδας, μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Επιδαύρου.

Δήμος Ερμιόνης: Βασίλης Πετρίδης, ετών 69, κατάγεται από τους Φούρνους Ερμιονίδος, συνταξιούχος οδηγός στα τρόλεϊ Αθηνών, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων τρόλεϊ Αθηνών - Πειραιώς.

Επίσης, στους παρακάτω δήμους - πρωτεύουσες νομών το ΚΚΕ στηρίζει τους εξής υποψηφίους:

Δήμος Σπάρτης: Αλέκος Βουνάσης, 64 ετών, γιατρός ακτινοδιαγνώστης, διευθυντής ακτινολογικού εργαστηρίου της νοσηλευτικής μονάδας Σπάρτης του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, αντιπρόεδρος γιατρών ΕΣΥ Λακωνίας, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Σπάρτης, δημοτικός σύμβουλος.

Από τη συνέντευξη τύπου της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ για την παρουσίαση των υποψηφίων
Από τη συνέντευξη τύπου της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ για την παρουσίαση των υποψηφίων
Δήμος Τρίπολης: Βαγγέλης Γούργαρης, 70 ετών, συνταξιούχος εργαζόμενος της ΔΕΗ, περιφερειακός σύμβουλος από το 2011.

Δήμος Κορινθίων: Παρασκευή (Βιβή) Τζέκου, 38 ετών, μηχανικός Η/Υ, μέλος της ΤΕ Κορινθίας του ΚΚΕ.

ΗΜΑΘΙΑ
Μπροστά στην κάλπη να γίνουν κριτήριο οι σύγχρονες ανάγκες μας

Από τη συνέντευξη Τύπου της ΤΕ Ημαθίας
Από τη συνέντευξη Τύπου της ΤΕ Ημαθίας
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που στηρίζει το ΚΚΕ στους δήμους της Ημαθίας παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε η ΤΕ Ημαθίας του Κόμματος.

Στην τοποθέτησή του, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, απηύθυνε κάλεσμα προς τους εργάτες και υπάλληλους, τους πολυάριθμους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και επιστήμονες να σηκώσουν ανάστημα, να βάλουν μπροστά τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Σημείωσε ότι «το βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση του κάθε συνδυασμού και υποψηφιότητας, είναι πώς τοποθετείται στο καθοριστικό ζήτημα "ανάπτυξη από ποιον και για ποιον", πώς τοποθετείται στην προώθηση ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και των Βαλκανίων, πώς τοποθετείται απέναντι στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα και στις ελλείψεις σε υποδομές και τομείς που επηρεάζουν καθοριστικά το επίπεδο ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και στην Περιφέρειά μας.

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στην Ημαθία:

Δήμος Αλεξάνδρειας: Ηλίας Ιακωβίδης, 34 ετών, βιομηχανικός εργάτης σε χημική βιομηχανία.

Δήμος Βέροιας: Γιώργος Μελιόπουλος, 48 ετών, πυροσβέστης και δημοτικός σύμβουλος από το 2011.

Δήμος Νάουσας: Θωμάς Τσουκαλάς, 56 ετών, χειρουργός, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΚΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι επόμενες εκδηλώσεις παρουσίασης υποψηφίων

Εκδηλώσεις με θέμα την εκλογική αναμέτρηση στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, την ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ και την παρουσίαση των υποψηφίων που στηρίζει το Κόμμα στις τοπικές εκλογές πραγματοποιούν Κομματικές Οργανώσεις:

-- Η ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί την Τετάρτη 9 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στην Κεντρική Μακεδονία. Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Κ. Μακεδονίας. Θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις.

-- Η ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ καλεί την Τετάρτη 9 Γενάρη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου. Θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Θεσσαλίας. Θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις.

-- Η ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των επικεφαλής των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», την Πέμπτη 27 Δεκέμβρη, στις 12 μ., στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Περιφέρεια Κρήτης.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ