ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2012
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο συλλογικός αγώνας αναδεικνύει τη δύναμη του ανθρώπου

Οι νέοι της «Παρέμβασης» λένε τα κάλαντα στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Οι νέοι της «Παρέμβασης» λένε τα κάλαντα στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Ηχοι από νταούλια και μπετίρ, φλάουτα και βιολιά, ήχησαν χτες το πρωί στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, «ντύνοντας» τα κάλαντα που έψαλαν στην ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, άνθρωποι που δίνουν τη μάχη της απεξάρτησης απ' τη Θεραπευτική Κοινότητα «Παρέμβαση» του ΚΕΘΕΑ, αλλά και ομάδα μαθητών που έψαλε τα δικά της αγωνιστικά κάλαντα.

Την αισιοδοξία που εκπέμπει το παράδειγμα όσων δίνουν τη μάχη της απεξάρτησης επεσήμανε η Αλ. Παπαρήγα, συνομιλώντας με την αντιπροσωπεία της Θεραπευτικής Κοινότητας, τονίζοντας ότι δείχνουν τη δύναμη του ανθρώπου, σε μια εποχή που η κυρίαρχη προπαγάνδα θέλει να πείσει το λαό ότι είναι αδύναμος, ότι δεν μπορεί να αλλάξει τα πράγματα.

Απ' τα παιδιά της Κοινότητας προσφέρθηκε στην Αλ. Παπαρήγα ένα μπετίρ, κρουστό μουσικό όργανο, που κατασκευάζουν τα ίδια, ενώ τους προσφέρθηκαν βιβλία της «Σύγχρονης Εποχής», μαζί και αυτό για την Κομμουνιστική Διεθνή.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε αμέσως μετά την εξής δήλωση: «Τα παιδιά της "Παρέμβασης" και γενικότερα των στεγνών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ δείχνουν ένα πράγμα, ότι ο άνθρωπος έχει πολύ μεγάλη δύναμη, όταν αυτή συνδυάζεται με τη συλλογική προσπάθεια και το συλλογικό αγώνα. Αποτελεί αίσχος κυριολεκτικά κλείνοντας το 2012 οι Θεραπευτικές Κοινότητες να έχουν στερηθεί ένα σημαντικό μέρος της κρατικής χρηματοδότησης στο όνομα του χρέους και των ελλειμμάτων και να κινδυνεύει έτσι η πλήρης αποτελεσματικότητα αυτών των προγραμμάτων.

Αυτό το παράδειγμα ζωής, για εμάς, είναι ταυτόχρονα και παράδειγμα αγώνα για την ανατροπή της σημερινής τάξης πραγμάτων».

Ο Κώστας Αρβανίτης μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Θεραπευτική Κοινότητα "Παρέμβαση", μία απ' τις κοινότητες του ΚΕΘΕΑ, ήρθε σήμερα να πει τα κάλαντα και να δώσει ευχές στο ΚΚΕ και στην Γραμματέα του Κόμματος, στην κ. Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας με αυτό την ευγνωμοσύνη για τη σταθερή στάση του Κόμματος στην προσπάθεια που δίνει το ΚΕΘΕΑ για μια καθαρή κοινωνία χωρίς εξαρτήσεις. Χρόνια πολλά».

Ακολούθησε η ομάδα μαθητών που έψαλε αγωνιστικά κάλαντα στην Αλέκα Παπαρήγα. «...Στο ΚΚΕ να στηριχτείς/ το Κόμμα σου εργάτη / Αλλο μην τους ανέχεσαι/ Και γύρνα τους την πλάτη» τραγούδησαν και παρέμειναν στο χώρο συνομιλώντας για αρκετή ώρα με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η «απελευθέρωση» εξοντώνει μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων είχε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Από τη συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Με αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας συναντήθηκε, την περασμένη Παρασκευή, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι συνέπειες που θα έχει για την πλειοψηφία των δικηγόρων η «απελευθέρωση» του επαγγέλματος προς όφελος των μεγάλων δικηγορικών γραφείων.

Μετά τη συνάντηση, η Αλέκα Παπαρήγα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι ολοφάνερο ότι και στο χώρο των δικηγόρων επιβεβαιώνεται η αδικία και η εχθρική στόχευση του μέτρου που λέγεται απελευθέρωση επαγγελμάτων, απελευθέρωση υπηρεσιών, με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δικηγόρων θα αναγκαστεί να βρεθεί και έξω από το επάγγελμα. Και αυτό ανεξάρτητα από την κρίση, πολύ περισσότερο σε συνθήκες κρίσης, απ' τη στιγμή που στόχος είναι όλη η δικηγορική ύλη να συγκεντρωθεί στα χέρια λίγων μεγάλων εταιρειών, οι οποίες συνδέονται με τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες κ.λπ.

Επιπλέον, ένα μεγάλο μέρος των δικηγόρων, είτε είναι μισθωτοί, είτε αυτοαπασχολούμενοι, αντιμετωπίζουν πρόσθετα προβλήματα που έχουν σχέση πέρα από το εισόδημά τους, με το Ασφαλιστικό, αφού τα Ταμεία Υγείας κ.λπ. γκρεμίζονται μέσα σ' αυτή τη γνωστή διαδικασία που λέγεται ΕΟΠΥΥ. Επιβεβαιώσαμε στους αντιπροσώπους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας ότι εμείς θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των δικηγόρων, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται κοντά στην εξαθλίωση και θα υπερασπιστούμε και εκείνους που σε ένα μικρό χρονικό διάστημα θα βρεθούν σε πολύ άσχημη μοίρα.

Είναι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν μέλλον μπροστά τους να είναι δικηγόροι, σε μεσαίες, νεότερες και πολύ νεαρές ηλικίες. Θεωρούμε ότι και ο χώρος των δικηγόρων πρέπει να συντονίζεται και με τους άλλους εργαζόμενους, παίρνοντας υπόψη ότι κάθε κλάδος, βεβαίως, έχει τα ιδιαίτερα αιτήματα, αλλά ο εχθρός και η επίθεση έχει ενιαία χαρακτηριστικά».

Χωρίς μια παράσταση οι μισοί δικηγόροι

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, Γιάννης Αδαμόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Είναι κοινός τόπος ότι οι δικηγόροι δέχονται μια ολομέτωπη, άδικη επίθεση. Με το καινούριο φορολογικό νομοσχέδιο, μαζί με τους άλλους ελεύθερους επαγγελματίες στοχοποιούνται τη στιγμή που στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας από τους 22.000 δικηγόρους, οι 11.000 δικηγόροι δεν έχουν ούτε μια παράσταση στα δικαστήρια, δεν έχουν δηλαδή καθόλου εισόδημα, πλην όμως, αν είναι πάνω από τριετία θα κληθούν να πληρώσουν για το ανύπαρκτο εισόδημά τους φόρο.

Ολα αυτά τα μέτρα όχι δεν οδηγούν δήθεν σε άνοιγμα του επαγγέλματος αλλά σε κλείσιμο του επαγγέλματος και στη συγκέντρωση της δικηγορικής ύλης σε συγκεκριμένα μεγάλα δικηγορικά γραφεία ή μεγάλες δικηγορικές εταιρείες.

Παράλληλα, για το χώρο της Δικαιοσύνης εκθέσαμε στην Αλ. Παπαρήγα ότι αντιμετωπίζεται δυστυχώς από τους κυβερνώντες ως ένας εισπραχτικός μηχανισμός και όχι ένας διαχρονικός θεσμός απονομής του Δικαίου. Γίνεται απλησίαστη η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη για τους φτωχούς πολίτες, τη στιγμή που αυξάνονται τα παράβολα. Είναι γνωστό ότι δεκαπλασιάστηκε το παράβολο της υποβολής της έγκλησης, εισήχθη παράβολο για την άσκηση ενδίκων μέσων. Ο πολίτης πρέπει ακώλυτα να έχει το δικαίωμα να πάει σε δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας. Αυξήθηκε κατακόρυφα το δικαστικό ένσημο.

Το τραγικό, που κατά τη γνώμη μας βάλλει ευθέως στην καρδιά της Δικαιοσύνης είναι ότι αντιμετωπιζόμενος ως εισπραχτικός μηχανισμός δόθηκε η δυνατότητα εξαγοράς μέχρι πέντε χρόνια σε αυτούς που καταδικάζονται, ανεξάρτητα αν έχουν καταδικαστεί για κακούργημα ή πλημμέλημα. Δηλαδή, ένας ο οποίος έχει διαπράξει ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα - κακουργηματική πράξη - για παράδειγμα μια ληστεία, έναν βιασμό, με ένα ελαφρυντικό, αν καταδικαστεί σε πέντε χρόνια τι λέει; Παρανόμησα, πληρώνω και φεύγω».


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

Αγωνιστικά κάλαντα της ΚΝΕ

Αγωνιστικά κάλαντα έψαλαν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ αυτές τις μέρες σε σπίτια και γειτονιές, με στίχους - κάλεσμα οργάνωσης του λαού:

Καλήν ημέρα εργατιά / ήρθαμε να στα πούμε / τη λύση στα προβλήματα / όλοι μαζί να βρούμε

Μέτρα καινούρια συνεχώς / φτώχεια και ανεργία / η Ευρώπη και το ΔουΝουΤου / μας ρίξαν στα θηρία

Τον πλούτο που παράγεται / τον τρώνε οι καπιτάλες / τράπεζες βιομήχανοι / εμπόροι εφοπλιστάδες

Για να κερδίσουν πιο πολύ / από τις επενδύσεις / Κινέζους θα μας κάνουνε / σ' Ανατολή και Δύση

Εργάτες λάστιχο παντού / έτσι τ' αφεντικό κερδίζει / αυτό λένε ανάπτυξη / και έξοδο απ' την κρίση

Μας λέγαν πως με το ευρώ / θα φάμε με χρυσά κουτάλια / μα ήρθε φτώχεια γενική / κι όλα κι όλα είναι μαύρα χάλια

Τα ίδια λέει κι η Δεξιά / κι η Σοσιαλδημοκρατία / φασίστες και αναρχικοί / όοο-λοι στην ίδια κομπανία

Λένε πως είν' μονόδρομος / το σύστημα που ζούμε / μα η Ιστορία προχωρά / κι όλοι τους θα το δούνε

Με Συμμαχία Λαϊκή / εργάτη οργανώσου / να δώσεις μάχη ταξική / για το - το μέλλον των παιδιών σου

Αυτός ο κόσμος δεν μπορεί / να 'ναι το μέλλον το δικό σου / οι καπιτάλες τίποτα / δεν πρόκειται να δώσουν

Για ν' ανασάνει η εργατιά / θέλει άλλη εξουσία / κι εμείς θα το φωνάζουμε / γιατί εκεί 'ναι η ουσία

Ολα τα μονοπώλια / να κοι - κοινωνικοποιήσω / έξω από ΝΑΤΟ και ΕΟΚ / το χρέος να το σβήσω

Αυτό είναι που ονομάζουμε / η Λα - η Λαϊκή Εξουσία / αυτά είναι για το σήμερα / όχι Δευτέρα Παρουσία

Σ' αυτό το σπίτι που 'ρθαμε / πέτρα να μη ραγίσει / γιατ' ο Στουρνάρας αν τη δει / θα τη φορολογήσει



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ