ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2012
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Γιορτές για τα παιδιά σε πολλές περιοχές της χώρας

Τα παιδιά και οι γονείς τους στο εργαστήρι χειροτεχνίας στο Μενίδι
Τα παιδιά και οι γονείς τους στο εργαστήρι χειροτεχνίας στο Μενίδι
Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στις εορταστικές εκδηλώσεις ταξικής αλληλεγγύης, με ελεύθερη είσοδο, των Λαϊκών Επιτροπών για τις λαϊκές οικογένειες και τα παιδιά τους αυτές τις γιορτινές μέρες.

Προχτές, Κυριακή, η αίθουσα του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Μενιδίου γέμισε με μικρά παιδιά Ελλήνων και μεταναστών και τους γονείς τους, στην εκδήλωση που πραγματοποίησε για τις λαϊκές οικογένειες η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου μαζί με τα σωματεία και τους φορείς που συμμετέχουν σε αυτή. Τα γέλια και τα χειροκροτήματα των παιδιών αντηχούσαν στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της παράστασης Καραγκιόζη, ενώ στη συνέχεια δημιούργησαν κατασκευές στο εργαστήρι χειροτεχνίας. Επαιξαν με παιχνίδια που βρίσκονταν στο χώρο και γεύτηκαν τις λιχουδιές και τα φαγητά. Αξίζει να σημειώσουμε όταν τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής έκαναν εξορμήσεις στις γειτονιές για να προπαγανδίσουν την εκδήλωση για τα παιδιά δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι της περιοχής που από το υστέρημά τους, ή με όποιον τρόπο είχαν, έδωσαν ό,τι μπορούσαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Χτες στο Καματερό, η Λαϊκή Επιτροπή Αγ. Αναργύρων - Καματερού σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα «Εκτός Σχεδίου» διοργάνωσε θεατρική παράσταση. Πολύς κόσμος βρέθηκε στις εργατικές κατοικίες του Καματερού, στον τόπο της θεατρικής Σκηνής, και παρακολούθησαν δωρεάν την παράσταση «Οι άπαιχτοι» της Γ. Χαραμαρά.

Από τη θεατρική παράσταση στο Καματερό
Από τη θεατρική παράσταση στο Καματερό
Οπως τόνισε, μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Θοδωρής Χαΐνης, εκ μέρους της Επιτροπής, «το έργο αυτό ερμηνεύεται από το θίασο της γειτονιάς μας. Ενας τίτλος τιμής για τα παιδιά που τον αποτελούν οι οποίοι παλεύουν χρόνια για να τον αποκτήσουν, να καταξιωθούν στη συνείδηση του κόσμου».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χτες και η εκδήλωση για τα παιδιά των ανέργων που έκαναν η Επιτροπή Ειρήνης και η Επιτροπή Αγώνα Νέας Σμύρνης. Από νωρίς το απόγευμα άρχισε να γεμίζει ο χώρος της εκδήλωσης με γονείς και παιδιά. Δημιουργικά παιχνίδια, τραγούδι, χειροτεχνία, ζωγραφική ήταν μερικές από τις δραστηριότητες που με χαρά οργάνωσαν πολλοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες με τη βοήθεια παιδαγωγών. Ακολούθησε παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών του Θανάση Λιούνη, η οποία χάρισε πολύ γέλιο στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους.

Εκδήλωση διοργάνωσε και η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου, στο ΚΥΒΕ, το Σάββατο, για τα παιδιά των ανέργων και τους γονείς τους. Τα παιδιά ανάμεσα σε άλλα, ζωγράφισαν και έκαναν διάφορες χειροτεχνίες. Η μεγάλη έκπληξη ήταν το παιγνίδι για να μάθουν πώς φτιάχνονται τα μελομακάρονα. Παίζοντας και ψάχνοντας να βρουν τα κρυμμένα υλικά στο χώρο, διασκέδασαν με την καρδιά τους. Αφού βρήκαν τα 7 υλικά του γλυκού, οι νηπιαγωγοί τους έφεραν ένα πιάτο για να τα δοκιμάσουν.

Με ενθουσιασμό και κέφι τα παιδιά της Σάμου αγκάλιασαν το Σάββατο μια γιορτή αφιερωμένη σ' αυτά, με τίτλο: «Ελάτε να ζωγραφίσουμε τα όνειρά μας», τη οποία πραγματοποίησαν η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη, η Λαϊκή Επιτροπή πόλης Σάμου, το Εργατικό Κέντρο Σάμου και η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών (ΟΓΕ). Η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου πλημμύρισε με παιδιά τα οποία παρακολούθησαν ταινία κινουμένων σχεδίων με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια παιδαγωγών, καλλιτεχνών, λογοτεχνών, μελών των φορέων, αυτοσχεδίασαν θεατρικά πάνω στο θέμα, ζωγράφισαν, τραγούδησαν και χόρεψαν. Με τις ζωγραφιές τους στο τέλος της εκδήλωσης στόλισαν ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο δένδρο, το «Δικαιωματόδενδρο».

Γλέντι με μεζέδες, καλό κρασί και μουσική για τους ανέργους, γλυκά και παιχνίδια για τα παιδιά τους πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Γαλατσίου, στο στέκι της Επιτροπής. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ, ενώ μοιράστηκαν δώρα στα παιδάκια, τα οποία αγοράστηκαν με χρήματα από το υστέρημα φίλων και κατοίκων της περιοχής.

Στην εκδήλωση της Λαϊκής Επιτροπής Λαυρεωτικής την Παρασκευή, τα παιδιά διασκέδασαν με την παιδική θεατρική παράσταση «Η άσπρη Κότα» και «μαγεύτηκαν» από τον ταχυδακτυλουργό «Πρωτέα». Να σημειωθεί ότι οι καλλιτέχνες, αφιλοκερδώς, χάρισαν αυτήν την όμορφη βραδιά στα παιδιά. Η Λαϊκή Επιτροπή Λαυρεωτικής θα πάρει και άλλες πρωτοβουλίες για την ψυχαγωγία των παιδιών αλλά και των γονιών τους, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις ελλείψεις φαρμάκων

Ερευνες στους εισαγγελείς Εφετών, παρήγγειλε για τις καταγγελίες για τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων από τις φαρμακευτικές εταιρείες στην αγορά, ο Αρειος Πάγος. Συγκεκριμένα, ο Ι.Τέντες, ζητά να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της έκθεσης σε βάρος ασθενών, λόγω αθέμιτης άρνησης διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση επιβάλλει την υποχρεωτική συνταγογράφηση φαρμάκων από τους γιατρούς με βάση αποκλειστικά τη δραστική ουσία και όχι με την εμπορική ονομασία του συγκεκριμένου σκευάσματος.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ