ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Νοέμβρη 2012
Σελ. /32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΛΗΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΛΗΣ
φωτο

Στη μνήμη της αγαπημένης συντρόφου της ζωής μου, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ Π. ΜΑΝΩΛΗ, προσφέρω το ποσό των 5.000 ευρώ, ως β' δόση, στην Οικονομική Εξόρμηση του ηρωικού ΚΚΕ, που αποτέλεσε επιθυμία της όσο ήταν εν ζωή. Στα 56 χρόνια που ζήσαμε μαζί, στα καθημερινά κυνηγητά από την Ασφάλεια και το παρακράτος, μας έδινε κουράγιο σε όλα τα βάσανά μας.

Ο σύντροφός της,

Γεώργιος Σ. Σωτηρίου

Καστράκι Καλαμπάκας

***

φωτό

Στη μνήμη του συντρόφου μου, ΜΠΑΜΠΗ ΖΕΓΚΙΝΗ, προσφέρω 2000 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω Αχτίδας των ΕΒΕ.

Ειρήνη Ζεγκίνη

***

Στη μνήμη των σφων: ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΝΟΥ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΝΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΔΗ, ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΕΡΜΠΕΡΙΔΗ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗ

προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του κόμματός μας 50 δολάρια ΗΠΑ

Γιάννης Πάνου - Νέα Υόρκη

***

Συμπληρώνονται φέτος 16 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μου ΧΑΡΑΥΓΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ από την Μακρακώμη Φθιώτιδας. Υπήρξε πιστή ψηφοφόρος του ΚΚΕ όλη τη ζωή της. Στη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Νότιας Λαμίας.

Χαραυγής Νίκος

***

φωτο

Στη μνήμη της συζύγου μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΛΥΓΙΖΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Ο σύζυγός της Σταμάτης και η κόρη της Ελένη.

***

φωτό 4

Σας ευχαριστώ σ/φοι ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗ (Αράπης), ΤΑΚΗ ΙΑΚΩΒΙΔΗ, ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑ και ΜΑΝΩΛΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ (Γανοτζής) για τα μεγάλα, τίμια, αγωνιστικά παραδείγματα που μου δώσατε. Με σεβασμό, δίνοντάς σας συντροφικά το χέρι γιατί για μένα θα είστε δίπλα μου πάντα σαν φως.

Στην άσβεστη μνήμη σας, προσφέρω 200 ευρώ στο Κόμμα μας, μέσω ΚΟΒ Πλιθόκτιστων Καισαριανής.

Ρουμελιώτης Βαγγέλης

***

Στη μνήμη του συντρόφου ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, η σύζυγός του προσφέρει 50 ευρώ, στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας. Αλλα 50 ευρώ προσφέρει μια οικογενειακή του φίλη, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΟΛΓΑ ΜΑΛΛΗ
ΟΛΓΑ ΜΑΛΛΗ
Η σύζυγός του και η οικογενειακή του φίλη

***

Φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συζύγου, ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ ΓΙΑΝΝΗ, εκπαιδευτικού, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και επί 41 χρόνια πολιτικού πρόσφυγα στη ΣΔ Τσεχοσλοβακίας. Επί 32 χρόνια δίδασκε τα ελληνόπουλα της πολιτικής προσφυγιάς την ελληνική γλώσσα και την πλούσια ιστορία μας. Και όμως, η πολύτιμη προσφορά του δεν αναγνωρίστηκε από το ελληνικό κράτος, γεγονός που τον πίκρανε πολύ. Κι ας πολέμησε στα Αλβανικά βουνά τον κατακτητή. Η σύνταξη που του έδωσε το ελληνικό κράτος ήταν η κατώτερη του ΙΚΑ, μόλις 411 ευρώ!

Στη μνήμη του, προσφέρω 200 ευρώ στο ηρωικό ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ κέντρου Καλλιθέας. Αυτό που βροντοφωνάζω είναι πως ήταν τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου!

Η σύζυγός του, Ζαχαριάδου Σοφία

***

3 φωτο

Στη μνήμη των αγωνιστών της ΕΠΟΝ, ΤΣΟΥΤΗ ΤΑΚΗ, ΚΑΜΟΥΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΡΕΠΠΑ ΜΑΡΙΑΣ και ΠΟΛΥΓΕΝΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ, που εκτελέστηκαν στις 9 Μάρτη 1949 στις 9 το πρωί, ο σύντροφος Θύμιος Μαύρης προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Τουρκοβουνίων.

***

φωτ.

Στη μνήμη του πατέρα μας ΠΕΤΡΟΥ Ι. ΝΤΟΥΡΟΥ, προσφέρουμε στην ΚΟ Χαλκίδας - Θήβας του ΚΚΕ, 50 ευρώ για την εξόρμηση του Κόμματος.

Σοφία Ντούρου, Θανάσης Παππάς

***

φωτ.

ΚΡΑΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΡΑΝΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Η ΘΩΜΑΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ - ΜΠΑΜΖΕΛΗ γεννήθηκε στο Γραμματικό Καρδίτσας το 1928. Από νωρίς εντάχθηκε στην Εθνική Αντίσταση και στη συνέχεια στο ΔΣΕ ως μαχήτρια (οπλοπολυβολήτρια). Πήρε μέρος σε μάχες στο Γράμμο και στο Βίτσι. Οπισθοχωρώντας ήταν στο τμήμα του ΔΣΕ που πέρασε καταχείμωνο τον αυχένα της Νιάλας σε αντίξοες συνθήκες. Τραυματισμένη με διαμπερές τραύμα στο μηρό νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο στα Τίρανα και μετά φιλοξενήθηκε ως πολιτικός πρόσφυγας στο Τσιρτσίκ της Τασκένδης μαζί με άλλους συντρόφους της. Εκεί παντρεύτηκε τον επίσης πολιτικό πρόσφυγα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΑΜΖΕΛΗ που καταγόταν από τη Φαλάνη Λάρισας κι απόκτησαν δύο παιδιά, τη Δήμητρα και το Θεόδωρο. Επαναπατρίσθηκε το 1980, δούλεψε για χρόνια στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο ως αποκλειστική και από το 1988 εγκαταστάθηκε στα Καμάρια Ιστιαίας Ευβοίας, κοντά στην κόρη της, όπου και απεβίωσε, στις 14/4/2009. Εμεινε πιστή μέχρι το τέλος στο Κόμμα και τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.

Στη μνήμη της, η κόρη της, Δήμητρα Καραγκούνη, προσφέρει 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω της ΚΟΒ Ιστιαίας.

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα, παππού και προπάππου, του παλαίμαχου κομμουνιστή ΜΗΝΑ ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΥ, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών, 100 ευρώ, για την οικονομική εξόρμηση, στο ΚΚΕ.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΥΓΙΖΟΥ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΥΓΙΖΟΥ
***

Στη μνήμη του παππού μου, ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΣΟΗ, μαχητή του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, αγωνιστή του ΚΚΕ με φυλακές και εξορίες και του αδελφού του ΤΟΛΗ ΦΑΣΟΗ, μαχητή του ΕΛΑΣ και αργότερα σύνδεσμος της ΚΕ με τμήματα του ΔΣΕ στην κεντρική και νότια Πελοπόννησο, που πιάστηκε καθώς πήγαινε για κομματική δουλειά στην Πάτρα, βασανίστηκε και εκτελέστηκε στην Κόρινθο το 1948 σε ηλικία 21 ετών.

Στη μνήμη τους, για τη στήριξη του ΚΚΕ, προσφέρω 100 ευρώ.

Θωμάς Κρούσαρλης

***

Φωτό 2

Στη μνήμη των πολυαγαπημένων μου προσώπων, του παιδιού μου, ΟΛΓΑΣ ΜΑΛΛΗ που σκοτώθηκε στην προσπάθειά της να σώσει ένα τραυματισμένο σκυλάκι πριν 18 χρόνια, και της συντρόφισσας της ζωής μου, ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΟΥΡΑΚΟΥ - ΜΑΛΛΗ, προσφέρω 115 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ναυτεργατών.

Αντώνης Μάλλης

***

φωτο

Στη μνήμη του ΚΟΛΙΑ ΝΙΚΗΤΙΔΗ (Αεροπόρου) και των αγωνιστών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η γυναίκα του, Αλεξάνδρα Νικητίδου

***

Στη μνήμη των γονιών μας και στη μνήμη των ανιψιών μας, ΝΙΚΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΣΗΜΕΛΑΣ και ΣΤΕΛΛΑΣ, καθώς και στη μνήμη των συντρόφων μας, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ και ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΑΛΙΜΑ, προσφέρουμε 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση που κάνει του Κόμμα μας.

ΦΩΤΗΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΦΩΤΗΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Με συντροφικούς χαιρετισμούς, Γιώργος και Σουλτάνα Λεμονίδη

***

Ο σ. Στέφανος Στεφανίδης προσφέρει 20 ευρώ στον «904 Αριστερά στα FM», στη μνήμη της αδελφής του ΜΑΙΡΗΣ, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, στα 50 της χρόνια αφήνοντας πίσω θλίψη. Ευχές απ' όλους μας, συγγενείς και φίλους.

***

φωτό

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή, συνδικαλιστή ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, η οικογένειά του προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

φωτό

Στη μνήμη των αγωνιστών, ΣΤΕΛΙΟΥ και ΜΗΤΣΟΥ ΣΤΡΩΜΑΤΙΑ, ΓΙΑΝΝΗ και ΗΛΙΑ ΤΣΙΤΣΙΛΩΝΗ, ΓΙΑΝΝΗ, ΝΙΚΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ, ΔΕΣΠΩΣ ΠΑΠΙΩΤΗ, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Εκπαιδευτικών - Λαμίας στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ

Στρωματιά Ελένη

***

φωτό

Στις 23.11.2012 συμπληρώθηκαν 8 χρόνια από το στερνό αντίο που μας είπε η πολυαγαπημένη και ανεκτίμητη σύντροφός μου στη ζωή και τον αγώνα, ΛΕΛΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ.

Στη μνήμη της, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κ. Τούμπας του ΚΚΕ, 200 ευρώ για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης της ΚΟΘ.

Μαυρίδης Κώστας

***

φωτο

Στη μνήμη της αγαπημένης μου κόρης ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ, που έφυγε τόσο άδικα στις 7/11/2005. Η μαμά σου σε θυμάται πάντα με αγάπη. Οι θείοι σου, οι θείες σου και οι ξαδέλφες σου σε θυμούνται με πολλή αγάπη. Θα είσαι πάντα κοντά μας.

ΝΙΚΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
Η μητέρα της, Ρούλα, προσφέρει 50 ευρώ και η ξαδέρφη της Σοφία, προσφέρει 20 ευρώ, στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.

***

φωτό

Στη μνήμη της μητέρας μου ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΑΚΟΓΙΑΝΝΗ και των αδελφών της, ΚΩΣΤΟΥΔΗ: ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΝΩΝΤΑ, ΝΙΚΟ, ΑΛΕΞΗ, ΔΙΑΜΑΝΤΟΥΛΑ, και ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ: ΔΗΜΗΤΡΙΟ και ΤΑΣΟΥΛΑ, που ο καθένας, με τον τρόπο του, αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Κόμμα, προσφέρω 50 ευρώ ενίσχυση στο ΚΚΕ.

Ο γιος της και ανιψιός τους, Αντώνης Στακογιάννης

***

φωτο 2

Στη μνήμη των ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΧΛΑ, προσφέρω 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ακαδημίας Πλάτωνα Κολωνού, για οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ στο οποίο ήταν μέλη ως το τέλος της ζωής τους και αγωνίζονταν γι' αυτό.

Νίκος Παλούμπης

***

φωτό

Στη μνήμη των γονιών μου, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΚΜΑΚΗ, που πέθανε το 1967, και ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΑΚΜΑΚΗ, που έφυγε στις 22 Μάη 2012, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης. Επίσης, στη μνήμη του αδελφού μου ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΑΚΜΑΚΗ, προσφέρω 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Γεωργίου Λαχανοκήπων Λάρισας.

Η κόρη και αδελφή

Βούλα Τσακμάκη - Καναβούρα

***

φωτό 4 (πλην Ευγενίας και Βέργη)

Ο Σωτήρης Κράνιας προσφέρει, ως δεύτερη δόση, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Βύρωνα, στην μνήμη της συζύγου μου ΚΑΛΟΜΟΙΡΑΣ ΚΡΑΝΙΑ, των αδερφιών του, αγωνιστών: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΡΑΝΙΑ , ΦΩΤΗ ΚΡΑΝΙΑ, ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΚΡΑΝΙΑ και των φίλων του αγωνιστών, ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΕΡΓΗ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΧΛΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΧΛΑΣ
***

Στη μνήμη των αδελφών μου, ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΛΑ και ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΙΟΛΑ, μαχητών του ΔΣΕ από το Πεύκο Καστοριάς, καθώς και στη μνήμη όλων των νεκρών μαχητών του ΔΣΕ από το Γλυκονέρι Καστοριάς, προσφέρουμε 400 ευρώ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ευανθία Τσιρώνη - Τσιόλα

Παναγιώτης Τσιρώνης

***

Η Ειρήνη Σεβαστοπούλου προσφέρει 40 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμησή του, στη μνήμη του άνδρα της, ΔΗΜΗΤΡΗ, και της κουνιάδας της ΑΝΘΟΥΛΑΣ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας του ΚΚΕ.

***

φωτο

Σήμερα 25 Νοέμβρη, κλείνουν 17 χρόνια που έφυγε άδικα, αφήνοντας μεγάλο κενό, ο 27χρονος γιος μας, ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΤΟΛΕΩΝ.

Στην άσβεστη μνήμη του, οι γονείς του, Παγώνα και Παντελής, προσφέρουν 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αλσούπολης Καλογρέζας.

***

***

2φωτό( των Κώστα Κατσή και Χρήστου Παχή)

Στη μνήμη των αδελφών μας: ΚΩΣΤΑ ΚΑΤΣΗ του Νικολάου (φωτο), από το χωριό Κτημένη Καρδίτσας, μαχητή του ΕΛΑΣ, που σκοτώθηκε το 1944, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΗ του Νικολάου, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μαχητή του ΔΣΕ από το 1946, απόφοιτου της Β' σειράς της Σχολής Αξιωματικών, που αναδείχτηκε λοχαγός διοικητής τάγματος του ΔΣΕ και πέθανε στις 15 Φλεβάρη 2007, ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΗ του Νικολάου, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μαχητή του ΔΣΕ από το 1946, απόφοιτου της Γ' σειράς της Σχολής Αξιωματικών, που τραυματίστηκε σοβαρά στη μάχη του Γράμμου κι έμεινε ανάπηρος και πέθανε στις 8 Απρίλη 2007, ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΧΗ του Γεωργίου (φώτο), από το χωριό Κωσταράζι Καστοριάς, που γεννήθηκε το 1924, μαχητή του ΔΣΕ που σκοτώθηκε στη μάχη στα Γρεβενά το 1947. Καθώς και στη μνήμη των γαμπρών μας: ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΑΥΡΙΔΗ του Αλεξάνδρου, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, μαχητή του ΔΣΕ, που τραυματίστηκε κι έμεινε ανάπηρος και πέθανε στις 17 Ιούνη 2003, ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΣΙΩΡΑ του Ιωάννη, δραστήριου οπαδού του ΚΚΕ, μαχητή του ΔΣΕ, που πέθανε στις 5 Μάη 2005.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΤΟΛΕΩΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΤΟΛΕΩΝ
Στη μνήμη τους, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Κέντρου Λάρισας, 300 ευρώ στο τιμημένο ΚΚΕ για τη συνέχιση του δύσκολου αγώνα του.

Γιάννης Παχής, Ελένη Κατσή - Παχή

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΛΕΜΠΕΣΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, οπαδού του ΚΚΕ που «έφυγε» από τη ζωή στις 12.9.1991, και της ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗ, οπαδού του ΚΚΕ που «έφυγε» στις 20.1.2009, τα παιδιά τους Χρήστος και Καίτη Λεμπέση, η νύφη τους Ιωάννα Ζαχαριάδου, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους, προσφέρουν 250 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω Αχτίδας Τοπικής και Κεντρικής Διοίκησης της ΚΟΑ, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤ. 3

Ο Αρτέμης Κρομμυδάκης, στη μνήμη της γυναίκας του ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΚΗ, της μητέρας της ΜΑΚΡΙΝΑΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ και του θείου της ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, προσφέρει στο ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

φωτό

Στη μνήμη του αγαπημένου μου συντρόφου, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΑΝΗ, προσφέρω 40 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μαλεβιζίου.

***

φωτο

Στη μνήμη του αγωνιστή και πιστού οπαδού του ΚΚΕ, ΑΛΕΚΟΥ ΤΣΙΡΑΚΟΥ, που πριν 40 μέρες έφυγε από κοντά μας τόσο απρόσμενα, η Γεωργία Σκαρλφάτη και ο Εμμανουήλ Λιμνιωτάκης, προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανατολικών Συνοικιών Ηρακλείου, 100 ευρώ.

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ - ΜΑΛΛΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΥΡΑΚΟΥ - ΜΑΛΛΗ
***

φωτο

Πέρασαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» ο σεμνός αγωνιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (Στράτος) που σε όλη του τη ζωή παρέμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού και στην υποστήριξη του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, προσφέρουν για την ενίσχυση του «Ριζοσπάστη» και του ΚΚΕ, 100 ευρώ η οικογένεια του, 20 ευρώ ο Νίκος Κουνέλης και 50 ευρώ ο Κ. Πελετίδης.

***

φωτο 2(χαρτι)

Στη μνήμη του πατέρα μας ΑΛΕΞ. ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗ, κομμουνιστή μαχητή του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ελευθεριού - Κορδελιού Θεσ/νίκης, 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμησή του.

Σολομωνίδης Νίκος

***

φωτό 2

Στη μνήμη των γονιών μου από το Δροσάτο Κιλκίς, της ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ που πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου 2008, και του ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ που «έφυγε» στις 21 Νοεμβρίου 1989.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε για οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Ο γιος τους, Τηλέμαχος

η νύφη τους, Ελπίδα

***

φωτό

Στη μνήμη του ΣΠΥΡΟΥ ΡΙΖΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αλύγιστου κομμουνιστή, προσφέρουμε στο «Ριζοσπάστη» το ποσό των 50 ευρώ.

Η κόρη του, Μαίρη και ο γαμπρός του, Γιώργος

***

φωτό

Ο Αντιστασιακός Φαγαδάκης Χρήστος προσφέρει 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, στη μνήμη της συζύγου του ΕΛΕΝΑΣ ΦΑΓΑΔΑΚΗ, μέσω Αχτίδας των ΕΒΕ.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΖΕΓΚΙΝΗΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΖΕΓΚΙΝΗΣ
***

Φωτό

Στη μνήμη του αδερφού μου, ΚΕΦΑΛΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο οποίος μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, πιστός στα ιδανικά του Κόμματός μας και στην επαναστατική του προοπτική, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ταξί της Αχτίδας ΕΒΕ της ΚΟ Αττικής.

***

φωτο

Στη μνήμη του συντρόφου και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΛΗ, η οικογένειά του προσφέρει 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΑΓ. Κωνσταντίνου Ηλιούπολης, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, το κόμμα του, που υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Η γυναίκα του Λαμπρινή, τα παιδιά του.


ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ

ΚΟΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ
ΚΟΛΙΑΣ ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ

ΛΕΛΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ
ΛΕΛΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΜΗΝΑΣ ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ
ΜΗΝΑΣ ΞΕΚΟΜΝΗΝΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΝΤΟΥΡΟΣ

ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ

ΛΕΜΠΕΣΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΛΕΜΠΕΣΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

ΘΩΜΑΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ -ΜΠΑΜΖΕΛΗ
ΘΩΜΑΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ -ΜΠΑΜΖΕΛΗ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ

ΑΛΕΞ. ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ
ΑΛΕΞ. ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΝΩΛΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΝΩΛΗ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ
ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ

ΜΑΚΡΙΝΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΑΚΡΙΝΑ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΩΡΓΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΟΜΜΥΔΑΚΗ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΟΜΜΥΔΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΠΑ
ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΠΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΛΥΓΕΝΟΥΣ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΛΥΓΕΝΟΥΣ

ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Καλομοίρα Κρανιά
Καλομοίρα Κρανιά

ΚΕΦΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΗΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΤΣΙΡΑΚΟΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΤΣΙΡΑΚΟΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΧΗΣ

ΕΥΑΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΑΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ) ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (Γανοτζής)
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (Γανοτζής)

ΦΑΓΑΔΑΚΗ ΕΛΕΝΑ
ΦΑΓΑΔΑΚΗ ΕΛΕΝΑ

ΡΙΖΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
ΡΙΖΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ
ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ ΤΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Αράπης)
ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Αράπης)


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ