ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Νοέμβρη 2007
Σελ. /32
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ»
Εκδήλωση για την Κομμουνιστική Διεθνή

Το Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης», σε συνεργασία με τις φοιτητικές ΟΒ της ΚΝΕ των Τμημάτων Ιστορίας και Πολιτικών Επιστημών, διοργανώνει στο χώρο του εκδήλωση, με θέμα την επανέκδοση ντοκουμέντων (Θέσεις και Καταστατικό) του 2ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς, την Τετάρτη 28 του Νοέμβρη και ώρα 6 μ.μ., με ομιλήτρια την Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων που παρέχει ο χώρος, η είσοδος γίνεται μόνο με προσκλήσεις που διακινούνται από τις συγκεκριμένες ΟΒ της ΚΝΕ.

Ταυτόχρονα, όμως, το διάστημα 28/11 έως 5/12 και ώρες 9 π.μ. - 5 μ.μ. (εκτός Σαββατοκύριακου) στο Επιμορφωτικό Κέντρο θα λειτουργεί έκθεση με φωτογραφίες - ντοκουμέντα της Οχτωβριανής Επανάστασης και των πρώτων χρόνων της σοβιετικής εξουσίας, ανοιχτή για κάθε επισκέπτη.

Για τα 90χρονα της Οχτωβριανής Επανάστασης
Σήμερα Κυριακή

-- Από τη ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, στην Καλαμάτα, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «REX», με ομιλητή τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στον Πειραιά, από την Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα Πειραιά του ΚΚΕ, την Αχτίδα Α΄ Πειραιά και την Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών, στις 11 π.μ., στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Αττικόν». Ομιλητής ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Στο Κερατσίνι, από την Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών Πειραιά του ΚΚΕ και την Τομεακή Οργάνωση Δυτικών Συνοικιών Πειραιά της ΚΝΕ, στις 11 π.μ., στο θέατρο «Αντώνης Σαμαράκης». Ομιλητής ο Κύριλλος Παπασταύρου, υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Από τη Βορειοανατολική Αχτίδα της ΚΟΑ, στο Χολαργό, στις 11.30 π.μ. στο Δημαρχείο, αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης». Θα μιλήσει ο Αποστόλης Παπάς, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Από την Αχτίδα 3ου-4ου Διαμερίσματος της ΚΟΑ, στις 11 π.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου). Θα μιλήσει ο Τάσος Στουραΐτης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Από την ΚΟ Καλαμπάκας του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ., στην ταβέρνα «Δούρειος» (δίπλα από το ΚΤΕΛ), με ομιλητή τον Σ. Σωτηρόπουλο, μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.

Δευτέρα, 26 Νοέμβρη

-- Από τη ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στο Δημοτικό Θέατρο (Δημαρχείο), στις 7 μ.μ., με ομιλητή τον Σήφη Κωτσαντή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Από τη ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ στο Ρέθυμνο, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης.

Τρίτη, 27 Νοέμβρη

-- Στο ΤΕΙ Πειραιά, αμφιθέατρο «Χατζηνικολάου», στη 1 μ.μ. Θα μιλήσει ο Θέμης Γκιώνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Από τη ΝΕ Φλώρινας του ΚΚΕ, στις 8 μ.μ., στη Λέσχη Πολιτισμού στη Φλώρινα.

Τετάρτη, 28 Νοέμβρη

-- Από την Αχτίδα Εκπαιδευτικών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ., στη Νομική Σχολή, αίθουσα Οικονομίδη. Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Από την Τομεακή Οργάνωση Φιλοσοφικής της Οργάνωσης Σπουδάζουσας της ΚΝΕ με θέμα: «Σοσιαλιστική Επανάσταση και Λογοτεχνία», στις 6 μ.μ., σε αίθουσα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

-- Από τη ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του 4ου ορόφου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων (έναντι πλατείας Αγοράς).

-- Από τη ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο, στις 6.30 μ.μ., με ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Από την Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς - Ρέντη του ΚΚΕ στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος», στις 6.30 μ.μ. Ομιλητής ο Νίκος Σοφιανός, γραμματέας της ΚΟ Πειραιά και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Από τη ΝΕ Ηλείας του ΚΚΕ, στον Πύργο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΙ, στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Κ. Μπάτσικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Από τη ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ στον Φιλοτεχνικό Ομιλο της Τρίπολης, στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Ν. Γόντικας, μέλος του Γραφείου Περιοχής.

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Σήμερα Κυριακή στις πλημμυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Φαλαισίας στην Αρκαδία, θα περιοδεύσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Στις 5 μ.μ. περιοδεία στα χωριά. Στις 7 μ.μ. συγκέντρωση στα Τουρκολέκα. Στις 8.30 μ.μ. συγκέντρωση στην Ποταμιά.

-- Σήμερα Κυριακή εκδήλωση διοργανώνει η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στην Κεχρινιά Βάλτου, στις 11 π.μ., για τις θέσεις του ΚΚΕ, με ομιλητή τον βουλευτή του ΚΚΕ Νίκο Μωραΐτη.

-- Αύριο Δευτέρα, στις 7.30 π.μ. στους εργαζόμενους της Τράπεζας της Ελλάδος (Νομισματοκοπείο), στο χώρο του κυλικείου του ΙΕΤΑ, θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Αύριο Δευτέρα, στις 4 μ.μ. τους εργαζόμενους της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» θα επισκεφθεί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη βουλευτή Εύα Μελά.

-- Την Τρίτη 27/11, στις 6.30 π.μ. ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης θα περιοδεύσει στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

-- Την Τρίτη 27/11, στις 6.30 π.μ. κλιμάκιο της Βόρειας Αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ θα επισκεφθεί τους εργάτες του Δήμου Πεύκης και στις 9 π.μ. τους εργαζόμενους στο Δημαρχείο.

Στο Γοργοπόταμο στις 2 Δεκέμβρη

Την ερχόμενη Κυριακή 2 Δεκέμβρη 2007 και ώρα 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν την εκδήλωση γιορτασμού στο Γοργοπόταμο, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) και όλες οι Αντιστασιακές Οργανώσεις που ανήκουν στη δύναμη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ). Για τη μετακίνηση των αγωνιστών στο Γοργοπόταμο, εκτός από τα Κεντρικά της ΠΕΑΕΑ, όλες οι ΕΑΜογενείς Αντιστασιακές Οργανώσεις, που ανήκουν στη δύναμη της ΠΟΑΟ, δρομολογούν πούλμαν για τον τόπο της εκδήλωσης.

Αλλες εκδηλώσεις

Τη Δευτέρα 26/11/07:

  • Η ΠΕΑΕΑ Λακωνίας διοργανώνει, ώρα 11 π.μ., εκδήλωση μνήμης για να τιμήσει τους 118 πατριώτες που οι κατακτητές σκότωσαν στο Μονοδένδρι Λακωνίας.
  • Τα παραρτήματα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της ΕΑ και του ΔΣΕ διοργανώνουν, ώρα 6 μ.μ., εκδήλωση τιμής για την επέτειο του Γοργοπόταμου, στην αίθουσα της Αντίστασης και της Επιτροπής Ειρήνης(Κύπρου και Ηλιουπόλεως), όπου θα μιλήσει ο Νίκος Παπαγεωργάκης, μέλος του Τμήματος Ιστορίας του ΚΚΕ.
  • Ο Σύνδεσμος Φίλων του Μουσείου της ΕΠΟΝ πραγματοποιεί, ώρα 7 μ.μ., την εκλογοαπολογιστική του συνέλευση στα γραφεία του (Δουκίσης Πλακεντίας 3).
ΕΕΔΔΑ
Για την Παλαιστίνη

Εκδήλωση - συζήτηση για τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης αύριο στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10). Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Ακελ Τακέζ, εκπρόσωπος του Παλαιστινιακού Κέντρου Ανάπτυξης Ερευνας «Fouad Nassar». Θα ακολουθήσει προβολή βίντεο και συζήτηση.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org