ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Οχτώβρη 2011
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑ.Ο.Σ.
Ομολογούν τον προβοκατόρικο ρόλο τους

Τα παλιά χακί σακίδια καπνογόνων που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις καταστολής στα χέρια προβοκατόρων που επιτίθενται σε διαδηλωτές
Τα παλιά χακί σακίδια καπνογόνων που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις καταστολής στα χέρια προβοκατόρων που επιτίθενται σε διαδηλωτές
Αυτήν τη φορά, έσπασε τα μούτρα του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. επιχειρώντας μια ακόμα κωλοτούμπα. Σε άρθρο του στη «Real News», την Κυριακή, προσπαθώντας να απαντήσει στο ΚΚΕ, δεν καταφέρνει παρά να το επιβεβαιώσει για τον προβοκατόρικο ρόλο του κόμματός του. Παίρνει υπό την προστασία του τους προβοκάτορες, που επιχείρησαν δολοφονική επίθεση σε βάρος του ΠΑΜΕ την περασμένη Πέμπτη, τους οποίους βαφτίζει «διαδηλωτές» και διαμαρτύρεται που το ΠΑΜΕ δεν τους επέτρεψε να ολοκληρώσουν το ...έργο τους!

Ο Γ. Καρατζαφέρης αναπαράγει αυτούσια τα επιχειρήματα των δήθεν «αντιεξουσιαστών» προβοκατόρων, γράφοντας: «Σε κρίσιμες ώρες για τη χώρα μας δεν μπορεί κανείς να παίζει ή να αποφεύγει τις ευθύνες που έχει, για να καλύψει μια λάθος επιλογή του όπως αυτή να "προστατεύσει" τη Βουλή, μην αφήνοντας να περάσει κανείς ή να πλησιάσει κοντά (κάτι που το έκανε και το Μάη του 2010) λειτουργώντας ως ιδιοκτήτης της συγκέντρωσης. Κάτι που δεν ήταν ευθύνη των μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, αλλά της Αστυνομίας». Βαφτίζει, λοιπόν, παιχνίδι την παλλαϊκή διαδήλωση (δεν μπορεί κανείς να παίζει), και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα της χρεώνει ρόλο αστυνομίας! Προσφιλής μέθοδος γκαιμπελισμού, προκειμένου να προτάξει ενάντια στη διαδήλωση την κρατική καταστολή. Αυτήν ήθελε ενάντια στο κίνημα, γι' αυτό καλύπτει τους προβοκάτορες που ανέλαβαν ρόλο κρατικής καταστολής ενάντια στη μεγαλειώδη λαϊκή συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ.

Και συνεχίζει: «Το ΚΚΕ, προσπαθεί με τα υπολείμματα, από τη συμφωνία Στάλιν - Χίτλερ, γκεμπελικής προπαγάνδας να ρίξει την ευθύνη όχι τόσο στην Αστυνομία αλλά στους διαδηλωτές»! Να που ελλείψει άλλων επιχειρημάτων χρησιμοποιεί τη βρωμιά των ιμπεριαλιστικών επιτελείων περί εξίσωσης Στάλιν - Χίτλερ, ονομάζοντας τους προβοκάτορες διαδηλωτές. Αλλη μια ομολογία του ότι στους προβοκάτορες συμμετέχουν και δικοί του γι' αυτό τους λέει «διαδηλωτές». Για ξεκάρφωμα.

Ο ίδιος άνθρωπος, στις 5 Μάη του 2010, έλεγε απ' το βήμα της Βουλής, όταν και πάλι επιχειρούσε να προβοκάρει το ΠΑΜΕ: «Πρέπει το ΚΚΕ να ξεκαθαρίσει αν ξεκίνησε πάλι αντάρτικο. Και σήμερα έχουμε τις ενέργειες αυτές που γίνονται απ' έξω. Η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να περιφρουρήσει το φρόνημά της, τις ιδέες της, την ελευθερία και τη δημοκρατία από οποιονδήποτε τις απειλεί».

Ο Καρατζαφέρης και η αγέλη του αποδεικνύονται αδίστακτοι, όταν πρόκειται για λογαριασμό της αστικής τάξης να χτυπήσουν το λαό, χτυπώντας το κίνημά του και βεβαίως την πρωτοπορία του, το ΚΚΕ. Με ίδιο στόχο, αυτοί που πριν ένα χρόνο εγκαλούσαν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ότι απειλούν τη Βουλή, το πολίτευμα, το Σύνταγμα κ.λπ., σήμερα εγκαλούν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ για ακριβώς το αντίθετο, ότι δήθεν προστάτευσαν, και μάλιστα κακώς, τη Βουλή λειτουργώντας σαν ιδιοκτήτες της συγκέντρωσης!!!

Τα παραπάνω που είναι αρκούντως αποκαλυπτικά του ρόλου αυτού του αντιδραστικού αντιλαϊκού μορφώματος τα συνοδεύει, μην έχοντας άλλα επιχειρήματα, με πρόσθετους ακροβατισμούς, έχοντας το θράσος να επικαλεστεί την Ιστορία του ΚΚΕ, τους Πλουμπίδη, Ζαχαριάδη, Βαβούδη, για να καταλήξει στην κατηγορία σε βάρος του Κόμματος ότι «όποιος διαφωνεί με την κομματική γραμμή ή με την ιδεολογία του είναι χαφιές και συνεργάτης της Ασφάλειας». Και ότι ο Μανιαδάκης χρηματοδοτούσε το «Ριζοσπάστη». Ασφαλίτικη τύπου Μανιαδάκη προπαγάνδα, αφού τότε ο «Ριζοσπάστης» ήταν παράνομος, ενώ η Ασφάλεια, για να τσακίσει το ΚΚΕ, έβγαζε δικό της «Ριζοσπάστη». Αυτόν εννοεί ο απόγονος των Μανιαδάκηδων. Οσο για τα ηγετικά και ηρωικά στελέχη του ΚΚΕ, νομίζει πως φέρνοντας την Ιστορία στα μέτρα του θα ρίξει λάσπη στο Κόμμα μας. Είναι βαθιά γελασμένος. Οι κομμουνιστές ήρωες στους οποίους αναφέρεται, χιλιάδες άλλοι, στο σύνολό του το ΚΚΕ, υπήρξαν θύματα απηνούς διωγμού απ' τους ιδεολογικούς και πολιτικούς του προγόνους και των μεθόδων τους, πολλές απ' τις οποίες επιβιώνουν έως σήμερα έχοντας την κάλυψη του ΛΑ.Ο.Σ.

Τα μαζεύουν όπως όπως οι «Δεν πληρώνω»

Να τα μαζέψει άρον άρον επιχειρεί το αυτοαποκαλούμενο «Δεν πληρώνω», μετά την αποκάλυψη της «ομπρέλας» που παρείχε στους παρακρατικούς να επιτεθούν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, αλλά και την υπεράσπισή τους μετά τη δολοφονική επίθεση. Σε ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να απαντήσει σε δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» του Σαββάτου, αρνείται κάθε σχέση με τους προβοκάτορες, τους οποίους όψιμα αποκηρύσσει και καταγγέλλει το ΚΚΕ για «ενδοκινηματικό εμφύλιο» επειδή τους αποκαλύπτει.

Πρόκειται για τις ίδιες ομάδες, οι οποίες, στην προηγούμενη ανακοίνωση που εξέδωσαν για τα γεγονότα της Πέμπτης, το μόνο που βρήκαν να καταλογίσουν στους εντεταλμένους δολοφόνους, ήταν ότι «αξιολόγησαν το συμβολισμό της σύγκρουσης με τα ΜΑΤ στην Βουλή ως πιο σημαντικό από την ανθρώπινη ζωή των πολιτικών αντιπάλων μεν, εργαζομένων δε, που τους έφραζαν το δρόμο»!

Εδιναν μ' αυτόν τον τρόπο άλλοθι στην παρακρατική επίθεση, ξερνώντας ταυτόχρονα μίσος για το ΠΑΜΕ, το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, «με πρόφαση την περιφρούρηση της διαδήλωσής "του", παρέταξε ομάδες ροπαλοφόρων απέναντι σε χιλιάδες διαδηλωτές και, στην πραγματικότητα, περιφρούρησε το Κοινοβούλιο, από το ξέσπασμα της οργής των εργαζομένων που στόχευαν να παρεμποδίσουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και να ρίξουν την κυβέρνηση».

Στη νέα ανακοίνωση, ισχυρίζονται ακόμα ότι «το δικό μας μπλοκ βρισκόταν πολύ μακριά (Οθωνος και Αμαλίας) από τον τόπο των επεισοδίων (Βασ. Γεωργίου)». Οι φωτογραφίες, όμως, που δημοσίευσε τις προηγούμενες μέρες ο «Ρ», αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της αλήθειας και αποκαλύπτουν το ρόλο του Δούρειου Ιππου που έπαιξε το συγκεκριμένο μπλοκ για να ξεκινήσει η επίθεση των παρακρατικών στο ΠΑΜΕ.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ενταση του αγώνα η απάντηση στους προβοκάτορες

Ανακοίνωση για την επίθεση στα γραφεία του Κόμματος, το ξημέρωμα της Παρασκευής

Ανανδρη και ύπουλη επίθεση, σπάζοντας τα τζάμια της εισόδου της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ, έκαναν προβοκάτορες στις 2 τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Είχε προηγηθεί η προσπάθειά τους να διαλύσουν τη μεγάλη απεργιακή πορεία την περασμένη Τετάρτη. «Αυτές οι επιθέσεις σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να φοβίσουν και να αποτρέψουν τους κομμουνιστές και το ταξικό εργατικό κίνημα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ και μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Οι εξελίξεις δικαιώνουν τις καταγγελίες μας ότι πέρα από κρατικούς μηχανισμούς αξιοποιούνται πολιτικά κόμματα και δυνάμεις για να διευκολύνεται η δράση των κουκουλοφόρων, να ντύνουν την προβοκάτσια με ιδεολογικό μανδύα και να δίνεται άλλοθι στις δολοφονικές τους επιθέσεις. Δυνάμεις που, με δήθεν αριστερή και αντικαπιταλιστική στόχευση, οργανώνουν συγκεντρώσεις και πορείες για να μπορούν να "παρεισφρύουν" οι κουκουλοφόροι, που βάζουν ψηφίσματα σε σωματεία (πρόσφατα στην ΕΛΜΕ) καταδίκης του ΠΑΜΕ, που ενώ καλούν σε άλλες συγκεντρώσεις και πορείες (όπως ο ΣΥΝ την Τετάρτη) επιδιώκουν ταυτόχρονα να κολλάνε στην ουρά του ΠΑΜΕ και στα πλαίσια της δήθεν "δημοκρατίας" να ακολουθούν κουκουλοφόροι.

Το σκηνικό της πλατείας Συντάγματος με το ρόλο του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" έγινε προσπάθεια να εφαρμοστεί στη Λάρισα με το Σύλλογο των Φοιτητών της Βιοχημείας. Η ίδια ταμπέλα του Συλλόγου Φοιτητών της Βιοχημείας χρησιμοποιήθηκε καλώντας σε πορεία το βράδυ της Παρασκευής στις 8.30 μ.μ. και να μπορέσουν να "επιτεθούν" στα γραφεία του ΚΚΕ, σχέδιο που δεν μπόρεσε να εφαρμοστεί γιατί δεν κατάφεραν να μαζέψουν ούτε μια ντουζίνα ανθρώπους. Γιατί στην πραγματικότητα πρόκειται για μια χούφτα δήθεν επαναστάτες που στήνουν δεκάδες "επιτροπές πρωτοβουλίας" - ταμπέλες χωρίς να εκπροσωπούν κανέναν, εμφανίζοντας κινήματα που όμως τα θέτουν στην υπηρεσία επίθεσης στο ταξικό κίνημα και το ΚΚΕ για να μπορούν να εμφανίζουν ιδεολογικοπολιτικό λόγο ύπαρξης οι κουκουλοφόροι-προβοκάτορες.

Απάντηση σ' αυτά τα σχέδια αποτελεί η ένταση του αγώνα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, η μαζική συμμετοχή σε σωματεία και επιτροπές στους χώρους δουλειάς, ξεπερνώντας την εργοδοτική τρομοκρατία. Απάντηση αποτελεί η οργάνωση στις δεκάδες λαϊκές επιτροπές που στήνονται στις συνοικίες της Λάρισας και τα μεγάλα χωριά στο νομό. Ακόμη πιο αποφασιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, ξεπερνώντας αυταπάτες και συγχύσεις ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή έξοδος απ' την κρίση, ότι μπορεί να υπάρξει άλλη ανάπτυξη προς όφελος του λαού στα πλαίσια της ΕΕ, ότι μπορεί να υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση που θα λύσει το πρόβλημα με καλύτερη διαπραγμάτευση χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΝΤΡΕΚΑΣ
Ξεχείλισαν τα λύματα του αστικού συστήματος

Δήλωση του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ για το άρθρο Καρατζαφέρη

Σχετικά με το άρθρο του Γ. Καρατζαφέρη, ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα λύματα του αστικού πολιτικού συστήματος έχουν ξεχειλίσει και ορισμένοι εκπρόσωποί του όπως ο Γ. Καρατζαφέρης μυρίζουν από χιλιόμετρα μακριά ψέμα, συκοφαντία και προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος. Το Μάη του 2010, καθώς ψήφιζε το βάρβαρο μνημόνιο μαζί με την κυβέρνηση, κατήγγειλε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ότι επιχείρησαν έφοδο στη Βουλή, τη στιγμή που αυτό το επιχείρησαν οι φουσκωτοί του και το ΠΑΜΕ τους είχε αποκρούσει. Σήμερα κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι έκανε αστυνόμευση. Ας τον χαίρονται η κυβέρνηση και η αστική τάξη, ας στηριχθούν και πιο φανερά πάνω του, έτσι θα διευκολύνουν το λαό για να τους στείλει όλους μαζί στα τσακίδια».
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org