ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Γενάρη 2019
Σελ. /28
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΙΡΑΙΑ
Τσιμουδιά από τη δημοτική αρχή και την πλειοψηφία για τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Σε ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο στήριξε ψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών που αναπαράγει τα περί «αδιαμφισβήτητης ελληνικότητας της Μακεδονίας»

Εργαζόμενοι και φορείς του Πειραιά έχουν εκφράσει πολλές φορές την αντίθεσή τους στα σχέδια των αμερικανοΝΑΤΟϊκών που ξεπλένει με τ ψηφίσματα και τη στάση της και η δημοτική αρχή
Εργαζόμενοι και φορείς του Πειραιά έχουν εκφράσει πολλές φορές την αντίθεσή τους στα σχέδια των αμερικανοΝΑΤΟϊκών που ξεπλένει με τ ψηφίσματα και τη στάση της και η δημοτική αρχή
Κάλεσμα στο λαό του Πειραιά να απορρίψει το ψήφισμα που κατέθεσε η δημοτική αρχή και υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συμφωνία των Πρεσπών, αφού αυτό διαπνέεται από εθνικισμό και αλυτρωτισμό, αναπαράγοντας τα περί «αδιαμφισβήτητης ελληνικότητας της Μακεδονίας», απευθύνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πειραιά.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, που συζήτησε το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, δεν συμφώνησε με το ψήφισμα που έφερε η διοίκηση και που στήριξε η πλειοψηφία με τη μείζονα αντιπολίτευση. Διαπνέεται από εθνικισμό και πρέπει οι εργαζόμενοι και ο λαός του Πειραιά να το απορρίψουν.

Η θέση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και η τοποθέτησή της συνοψίζεται στα παρακάτω:

-- Το να μένει η συζήτηση στο ονοματολογικό κρύβει την ουσία της συμφωνίας, στην οποία και πρέπει να τοποθετηθεί κάθε πολιτική δύναμη. Και η ουσία δεν είναι άλλη από το αμερικανοΝΑΤΟικό περιεχόμενο της συμφωνίας που υπηρετεί τον συνολικότερο σχεδιασμό διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Δυτικά Βαλκάνια.

-- Η κυβέρνηση αλλά και τα άλλα κόμματα πλην του ΚΚΕ, είτε με το ναι στη συμφωνία είτε με το όχι, ταυτίζονται στις επιδιώξεις των επιχειρηματιών για πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή, για αναζήτηση ευκαιριών κερδοφορίας και γι' αυτό συναινούν στην ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, στη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης. Αυτή η συναίνεση εκφράστηκε στις τοποθετήσεις των υπόλοιπων συνδυασμών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

-- Ακριβώς σε αυτήν την ουσία πρέπει να σταθεί ο λαός, για να καταλάβει τον χαρακτήρα της τοποθέτησης κάθε πολιτικής δύναμης, να δει καθαρά τι σημαίνει το "όχι" και το "ναι" του καθενός.

-- Παράλληλα, η συμφωνία διατηρεί ζωντανά τα σπέρματα του αλυτρωτισμού, με διατυπώσεις που αφήνουν ανοιχτό τον "εθνοτικό" χαρακτήρα του όρου "μακεδονικός" και δίνουν τροφή στους αλληλοτροφοδοτούμενους εθνικισμούς σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ, που θα αξιοποιηθούν κατά το δοκούν στο πλαίσιο των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, που είναι παρόντες.

Μόνο το ΚΚΕ, με την καταψήφιση της συμφωνίας, όσο και διαχρονικά με τον αγώνα και τη στάση του, εκφράζει το πραγματικό από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων "όχι" στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στα Βαλκάνια και ταυτόχρονα το "όχι" στους εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς που αποτελούν βούτυρο στο ψωμί αυτών των σχεδιασμών.

Μόνο το ΚΚΕ λέει ταυτόχρονα "ναι" στην αλληλεγγύη, στη φιλία και την κοινή πάλη των λαών της περιοχής ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Και αυτά θα ακουστούν ξανά σήμερα (σ.σ. χτες) δυνατά στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΚΚΕ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις».


ΝΑΟΥΣΑ
Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχουν διαλέξει «χαράκωμα»

Με επιτυχία έγινε η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου για τον δήμο

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Στο βήμα ο Θωμάς Τσουκαλάς
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση. Στο βήμα ο Θωμάς Τσουκαλάς
Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας της Νάουσας πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης 23/1, η εκδήλωση του ΚΚΕ με τίτλο «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου» και με ομιλητή τον Θωμά Τσουκαλά, υποψήφιο δήμαρχο Νάουσας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η αίθουσα του κινηματογράφου στο κτίριο «Ερια» γέμισε από λαϊκούς ανθρώπους, εργάτες, αγρότες, ανέργους, νέους και γυναίκες.

Ο Θωμάς Τσουκαλάς, περιγράφοντας τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - Τοπικής Διοίκησης στη Νάουσα, ανέφερε: «Γέμισε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους, αγρότες που εγκαταλείπουν σταδιακά τη γη και τα χωράφια τους, μαγαζάτορες που κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο και αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές, που τους πνίγουν τα μεγάλα επιχειρηματικά τραστ, με λαϊκές οικογένειες που ζουν στο σκοτάδι, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και εκατοντάδες στις λίστες για να τους κοπεί το ρεύμα.

Τεράστιες ελλείψεις στο Νοσοκομείο και σε μονάδες Υγείας των κοινοτήτων. Νέους που εγκαταλείπουν την πόλη τους και τα χωριά τους, γιατί δεν μπορούν να εργαστούν ή να συντηρήσουν την οικογένειά τους. Εγκαταλελειμμένες κοινότητες με συγκοινωνιακή σύνδεση που υπολείπεται κατά πολύ. Με ελλείψεις σε σχολικές μονάδες και με μαθητές που μεταφέρονται με λεωφορεία χωρίς θέρμανση».


Αναφερόμενος στη δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» όλο το προηγούμενο διάστημα, είπε: «Οι δημοτικοί της σύμβουλοι, Γιώργος Καρτσιούνης και Αγγελάκης Λακηνάνος, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, πήραν θέση με συνέπεια, σταθερότητα και ευθύνη, διάλεξαν μετερίζι και στάθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες, πάλεψαν για να μην υποβαθμιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου, να μην αυξηθούν τα τέλη, πάλεψαν ενάντια στη διάδοση των ναρκωτικών.

Απέναντι σε όλα αυτά οι υπόλοιπες δημοτικές δυνάμεις τι λένε; Μιλούν για καινοτόμες ιδέες και "έξυπνες" ή "ευφυείς" λύσεις...».

Καλώντας το λαό να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τόνισε: «Θέλουμε σε ολόκληρο τον δήμο, στις κοινότητες, στις γειτονιές, ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του και να χειραφετηθεί, γιατί δεν του αξίζει να είναι επαίτης για τις ανάγκες του σε βουλευτικά και δημαρχιακά γραφεία μέσα σε ένα πολιτικό - οικονομικό - κοινωνικό περιβάλλον σήψης, παρακμής και εκφυλισμού.

Διαλέγουμε μετερίζι, διαλέγουμε χαράκωμα, δεν είμαστε γενικά και αόριστα με τη Νάουσα. Είμαστε με τους εργάτες του χεριού και του πνεύματος, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, αλλά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη και τα χωριά, γιατί δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα οράματά τους, να στήσουν τις οικογένειές τους. Για μας μια όμορφη πόλη είναι μια πόλη χωρίς φτώχεια, χωρίς ανέργους, χωρίς ανασφάλιστους, με τη νεολαία να οικοδομεί τη ζωή της, όπως θέλει και δικαιούται».


Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα
Στην Κ. Μακεδονία

Την Κυριακή 27 Γενάρη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Πολυδύναμου Κέντρου Νεότητας στη Νεάπολη, θα μιλήσουν ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μέλος του ΓΠ Κ. Μακεδονίας και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Μπάμπης Βέλλης, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών.

Σε άλλες περιοχές

Σήμερα, Παρασκευή:

-- Η ΤΕ Δράμας του ΚΚΕ διοργανώνει στις 7 μ.μ., εκδήλωση στo δημαρχείο Δράμας, όπου θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, και θα χαιρετίσει ο Γιώργος Μήτρου, υποψήφιος δήμαρχος Δράμας.

-- Στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Σιάτιστα, θα μιλήσει ο Νόντας Στολτίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Συγκέντρωση πραγματοποιείται στην Αργαλαστή από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νοτίου Πηλίου, στις 7 μ.μ., στο ΚΕΓΕ. Θα μιλήσει ο Γιάννης Κωνσταντινάκης, υποψήφιος δήμαρχος Νοτίου Πηλίου. Θα παραβρεθεί και θα χαιρετίσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές.

Αύριο, Σάββατο:

-- Στην Κάρυστο, στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» θα μιλήσει ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς - Εύβοιας, ενώ θα χαιρετίσει ο Δημήτρης Παρασκευάς, μέλος της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Καρύστου.

-- Οι ΚΟ Λαμίας του ΚΚΕ πραγματοποιούν συνεστίαση, στις 8 μ.μ., στο κέντρο «Νύμφες» (7ο χιλιόμετρο ΕΟ Λαμίας - Δομοκού). Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιώργος Δελιχάς.

Την Κυριακή 27 Γενάρη:

-- Στην Αλεξανδρούπολη, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Εγνατία», θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και υποψήφιος περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας - Θράκης. Θα χαιρετίσει ο Σάββας Δευτεραίος, υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

-- Η ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καλεί σε πολιτική εκδήλωση - συνεστίαση, στη 1 μ.μ., στη Λέσχη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θα μιλήσει ο Γιώργος Πρέντζας, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

-- Η ΚΟΒ Αργους καλεί σε σύσκεψη, στο Εργατικό Κέντρο, στις 6 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιώργος Θεοδοσίου, μέλος της ΤΕ Αργολίδας του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αργους - Μυκηνών.

Τη Δευτέρα 28 Γενάρη:

-- Στις 10 π.μ., αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπατολίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Διδυμοτείχου για να συζητήσει με τους εργαζόμενους. Στις 12 μ., θα επισκεφθεί τον συνεταιρισμό σκορδοπαραγωγών στη Νέα Βύσσα.

-- Στις 6.30 μ.μ., στην Ορεστιάδα, στο ξενοδοχείο «Ηλέκτρα» θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Θα χαιρετίσει ο Κώστας Ζαλουφλής, υποψήφιος δήμαρχος Ορεστιάδας.
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org