ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 25 Γενάρη 2019
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ - ΖΑΕΦ, ΣΤΑ ΝΑΤΟΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

Το δικό τους «όχι» στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό, αλλά και το δικό τους «ναι» στη φιλία, αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών διαδήλωσαν χτες το απόγευμα εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι, στη συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ με ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το πανό που υψώθηκε το πρωί στο Βράχο της Ακρόπολης πήρε τη θέση του χτες το απόγευμα στο Πάρκο Ελευθερίας, λίγα μόνο μέτρα μακριά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, των ενορχηστρωτών μιας συμφωνίας που φέρει ξεκάθαρα τη σφραγίδα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών.

Εκεί οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν πως «Αυτή η συμφωνία δεν είναι των λαών, είναι εντολή των ιμπεριαλιστών», κατήγγειλαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το ρόλο που έχει αναλάβει, κάλεσαν το λαό να δώσει απάντηση στην «κυβέρνηση του ΝΑΤΟ και της πλουτοκρατίας» με αγώνα διαρκείας, να οργανώσει τον αγώνα του απέναντι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στο δηλητήριο του εθνικισμού.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Τη συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό της η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου. «Δεν είμαστε απλά κι εμείς εδώ», σημείωσε και πρόσθεσε πως «είμαστε εδώ γιατί δεν θέλουμε να στεριώσουν τα ποδάρια του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια», ένα στέριωμα που, όπως υπενθύμισε, γίνεται πάνω στο αίμα των λαών.

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Χριστοφόρου, καθηγητής του ΕΜΠ, μίλησε για τις ανησυχητικές εξελίξεις στη «γειτονιά» μας. «Η Ιστορία μάς διδάσκει ότι μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει το ζώσιμο της χώρας μας από ΝΑΤΟικές βάσεις», τόνισε και κάλεσε σε συστράτευση με τις δυνάμεις που παλεύουν για απεξάρτηση από τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. «Τώρα ήρθε η ώρα για στράτευση σε αυτόν τον αγώνα, για συστράτευση με το ΚΚΕ, την πραγματική αριστερά».

Από το βήμα της συγκέντρωσης, ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., απηύθυνε ιδιαίτερο κάλεσμα στους συναδέλφους του να ορθώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι «στην καταστροφική πολιτική, στο διαμελισμό των λαών από τους ιμπεριαλιστές», να ορθώσουν το ανάστημά τους με το ΚΚΕ ενάντια στη συμφωνία, στα ΝΑΤΟικά σχέδια, στον εθνικισμό. «Αυτός είναι ο γνήσιος πατριωτισμός», τόνισε.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία.


ΟΧΙ στη συμφωνία και τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς - ΝΑΙ στη φιλία, ειρήνη, αλληλεγγύη των λαών

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη χτεσινή συγκέντρωση της ΚΟ Αττικής

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε το δικό μας ΟΧΙ στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ και στους ευρωατλαντικούς αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε το δικό μας ΝΑΙ στην ειρήνη, στη φιλία, στην αλληλεγγύη του ελληνικού με τον γειτονικό λαό.

Είναι το γνήσιο ΟΧΙ και το αληθινό ΝΑΙ αυτά που δέσποσαν σήμερα το πρωί στην Ακρόπολη, σε αυτό το αιώνιο σύμβολο του ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού, που έκανε το γύρο του κόσμου.

Προβάλλοντας έτσι τη μόνη ειλικρινή, σταθερή, ταυτόχρονα πατριωτική και διεθνιστική θέση, που υπηρετεί τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων τόσο στη χώρα μας όσο και στις γειτονικές μας χώρες.

Δεν θέλουμε κι άλλους λαούς στη φυλακή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται απόψε, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, τη συμφωνία που σχεδίασε, υλοποίησε και υπέγραψε τελικά με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, κατά παραγγελία του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων και της ΕΕ, κατά παραγγελία του μεγάλου κεφαλαίου για να κάνουν τις μπίζνες τους στα Βαλκάνια.

Σ' αυτήν τη συμφωνία λέμε ΟΧΙ, γιατί λέμε ΟΧΙ στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, λέμε ΟΧΙ στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό που έχει βγάλει το κεφάλι και έξω και μέσα στην Ελλάδα.


Καλούμε τους εργάτες, τους ανέργους, τους ανθρώπους των λαϊκών στρωμάτων, να δυναμώσουν την αντίθεσή τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ.

Να παλέψουν για την απομάκρυνση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων από την Ελλάδα, για την αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για να μην μπουν κι άλλοι λαοί σ' αυτή τη φυλακή.

Να πάρουν τη θέση τους στον αγώνα μαζί με τους κομμουνιστές, για να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η κοινή πάλη των λαών, για να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο, με τη δική μας εξουσία, την εργατική εξουσία.

Λένε ψέματα γιατί θέλουν να κρύψουν την αλήθεια

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα ότι δήθεν εκείνη κατάφερε να λύσει ένα ιστορικό πρόβλημα χρόνων που καμιά προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε, για να διασφαλίσει τάχα την ειρήνη, για να προωθήσει τη φιλία μεταξύ των λαών.

Λέει ψέματα.

Γιατί η συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί λύση.

Καμιά λύση προς όφελος των λαών δεν μπορεί να προκύψει, όταν αυτή έχει υπαγορευτεί από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Και η συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας με τον Ζάεφ γράφει με μεγάλα γράμματα «Made in USA, made in NATO» - με την έγκριση της ΕΕ.

Ολα τα άλλα που λένε είναι ψέματα.

Γιατί η ειρήνη, η φιλία μεταξύ των λαών δεν συμβιβάζεται με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι με σημαία το «διαίρει και βασίλευε» μακελεύουν - ματώνουν τους λαούς για τα συμφέροντά τους.


Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα γιατί θέλει να κρύψει την αλήθεια.

Και η αλήθεια είναι ότι βασικός στόχος της συμφωνίας είναι η ένταξη της γειτονικής χώρας, της ΠΓΔΜ, στο ΝΑΤΟ τώρα και σε μια προοπτική στην ΕΕ.

Στα Βαλκάνια μαίνεται ο οικονομικός πόλεμος

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η συμφωνία είναι μέρος των γενικότερων σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Δυτικά Βαλκάνια, στην προσπάθειά τους να ανακόψουν την επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας στα Βαλκάνια.

Και στα Βαλκάνια και σε ολόκληρη την περιοχή είναι σε εξέλιξη ένας μεγάλος πόλεμος, οικονομικός πόλεμος, για το ποιος θα βάλει στο χέρι τις αγορές, τις πρώτες ύλες, τους αγωγούς, ο οποίος έχει φτάσει στο σημείο στρατιωτικών προετοιμασιών, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.

Και ο πόλεμος είναι η συνέχεα της πολιτικής με άλλα, βίαια μέσα.

Το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ προσπαθούν να ανακόψουν, να προλάβουν τα σχέδια και την επιρροή Ρωσίας - Κίνας.

Η Ρωσία έχει ήδη σημαντικά ερείσματα στη Σερβία.

Γενικότερα τα Βαλκάνια είναι προνομιακή αγορά, αλλά και πεδίο διαπάλης για τη διέλευση ή όχι του ρωσικού φυσικού αερίου στην ΕΕ.

Και για την Κίνα, τα Βαλκάνια αποτελούν ένα «κανάλι» για το «δρόμο του μεταξιού» προς την Ευρώπη, με την αξιοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και την ανάπτυξη σιδηροδρομικών δικτύων της Σερβίας.

Γι' αυτό βιάζονται για την ολοκλήρωση της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει κι άλλα χοντρά ψέματα.

Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση, για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης, τμημάτων του εγχώριου μεγάλου κεφαλαίου, διεκδικεί μερίδιο από τη μοιρασιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Αυτό ακριβώς είναι και το περιεχόμενο της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης, του ηγετικού ρόλου που θέλει να παίξει η Ελλάδα στην περιοχή.

Ηγετικό ρόλο στην υλοποίηση των επικίνδυνων σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ διεκδικεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό κάποιων μερίδων της εγχώριας αστικής τάξης.

Ο λαός μας, βέβαια, όλα αυτά τα έχει ακούσει ξανά στο παρελθόν, από τους προγόνους του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ηγετικό ρόλο» διεκδικούσε και η κυβέρνηση του Σημίτη, όταν η χώρα μας γινόταν ξέφραγο αμπέλι για να στηρίξει τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.

Οταν με σύνθημα την «οικονομική διείσδυση» στα Βαλκάνια ήθελε να εξασφαλίσει νέα πεδία κερδοφορίας και φτηνή εργατική δύναμη για τις ελληνικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις, με μισθούς για τους εργαζόμενους, εκεί, ακόμα και κάτω των 300 ευρώ.

Τη συμφωνία την επέβαλε το ΝΑΤΟ

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η συμφωνία υπογράφτηκε κάτω από την απροκάλυπτη παρέμβαση των ιμπεριαλιστών.

Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ καθόρισαν και τις προθεσμίες και τα χρονοδιαγράμματα.

Αυτοί έπεσαν σαν τα κοράκια πάνω στην αστική - σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Ζάεφ για να υπογράψει, όπως και πάνω στους βουλευτές των άλλων αστικών κομμάτων της ΠΓΔΜ, για να ψηφίσουν τις αλλαγές στο Σύνταγμά τους.

Ολοι αυτοί έπεσαν πάνω στον γειτονικό λαό για να πει «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα που είχε ως ερώτημα «Είστε υπέρ της εισόδου στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αποδεχόμενοι τη συμφωνία;».

Κι όταν ο λαός εκεί τους γύρισε την πλάτη και απείχε από την κοροϊδία, με ποσοστό αποχής που έφτασε στο 70%, τότε αυτοί τον έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη συμφωνία την επέβαλε το ΝΑΤΟ.

Κι όταν μιλάμε για το ΝΑΤΟ, μιλάμε για αυτή τη δολοφονική μηχανή που με το αίμα των λαών άλλαξε τα σύνορα δυο και τρεις φορές στα Βαλκάνια, βομβάρδισε, διαμέλισε τη Γιουγκοσλαβία, διαμόρφωσε κράτη - προτεκτοράτα.

Μιλάμε γι' αυτόν τον ιμπεριαλιστικό οργανισμό, που πραγματοποιεί μεγάλες ασκήσεις πολέμου, με δεκάδες χιλιάδες στρατού από όλες τις χώρες - μέλη του, ανάμεσά τους και από την Ελλάδα.

Που έχει θέσει άμεσο στόχο τα «τέσσερα τριαντάρια», να διαμορφωθούν δηλαδή άμεσα 30 μηχανοκίνητα τάγματα, 30 αεροπορικές μοίρες και 30 πλοία μάχης έτοιμα να αναλάβουν δράση εντός 30 - το πολύ - ημερών.

Που έχει ήδη ως δόγμα του το πρώτο πυρηνικό πλήγμα.

Αυτό είναι το ΝΑΤΟ, μια δολοφονική ιμπεριαλιστική μηχανή, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη μέρα που έγινε κυβέρνηση, δεν έχει σταματήσει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις του και να αναλαμβάνει και καινούργιες.

Πρώτα απ' όλα, τη μετατροπή όλης της χώρας, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη, σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο.

Πιο ΝΑΤΟικός κι από τους ΝΑΤΟικούς αποδείχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ορθάνοιχτο παράθυρο για αναζωπύρωση εθνικισμών

Η συμφωνία που ψηφίζεται αυτές τις μέρες έχει τη σφραγίδα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, της ΕΕ.

Δεν χρειάζεται να το πούμε εμείς, άλλωστε. Το λέει η ίδια η συμφωνία με μεγάλα γράμματα, στο άρθρο 2 του κειμένου της.

Στο άρθρο 2 αναφέρονται αναλυτικά, ως «εγγυήσεις» από την πλευρά της Ελλάδας, ότι θα στηρίξει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Στο άρθρο 2 αναφέρονται ακόμα ως και τα χρονοδιαγράμματα της ενταξιακής διαδικασίας.

Εδώ καταγράφεται με κάθε λεπτομέρεια και το υπόλοιπο χρονοδιάγραμμα για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Ακόμα κι αν δεν διαβάσει κάποιος τη συμφωνία, ακόμα κι αν δεν ακούσει τι λέει το ΚΚΕ, γι' αυτήν τη ΝΑΤΟικής κοπής, απαράδεκτη, επαίσχυντη συμφωνία, μπορεί να σκεφτεί:

-- Αλήθεια, μπορεί να προωθεί την πραγματική φιλία των λαών μια συμφωνία που στήριξε ο Τραμπ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος στηρίχτηκε μέχρι και από ναζί, από την Κου Κλουξ Κλαν και στέλνει τον στρατό στα σύνορα με το Μεξικό να σκοτώνει τους φτωχούς και ξεριζωμένους μετανάστες που ψάχνουν μια μοίρα στον ήλιο;

-- Μπορεί να είναι προς όφελος των λαών μια συμφωνία που στήριξαν η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι ηγέτες της;

Η Μέρκελ, που έχει ταυτιστεί με την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική των μνημονίων της ΕΕ;

Ο Μακρόν που καταστέλλει άγρια με τη βία ακόμα και μαθητές σαν κρατούμενους στο Γκουαντάναμο;

Ο Κουρτς, ο ακροδεξιός καγκελάριος της Αυστρίας με τα ναζιστικής έμπνευσης μέτρα του, με την επιβολή της 12ωρης απλήρωτης ημερήσιας εργασίας;

Μέχρι και η κυβέρνηση Ερντογάν χαιρέτισε τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ.

Και επειδή ακριβώς η συμφωνία είναι ΝΑΤΟική, γι' αυτόν το λόγο παραμένουν στο κείμενό της τα σπέρματα του αλυτρωτισμού με τα περί «μακεδονικού λαού», «Μακεδόνα πολίτη» και «μακεδονικής γλώσσας», που αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο για αναζωπύρωση των εθνικισμών, την έγερση αλυτρωτικών διεκδικήσεων εκατέρωθεν, με την καθοδήγηση πάντα και όποτε το κρίνουν απαραίτητο οι ενορχηστρωτές του «διαίρει και βασίλευε».

Αυτές οι διατυπώσεις, αυτές οι αμφισημίες δεν αποτελούν έναν αθώο συμβιβασμό, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Αποτελούν συνειδητές επιλογές, με στόχο να συντηρούνται ο αλυτρωτισμός, ο εθνικισμός και στις δύο χώρες, ο οποίος είναι βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να διαιρούν τους λαούς, για να περνάνε τα επικίνδυνα σχέδιά τους.

Την κατάλληλη στιγμή, όταν το επιλέξουν οι ιμπεριαλιστές, όλα αυτά θα βγουν ορμητικά και βίαια πάλι στην επιφάνεια.

Ιδιος ο παρονομαστής της στάσης των αστικών κομμάτων

Τον στόχο της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» στα Δυτικά Βαλκάνια, που υπηρετεί η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, υπηρετούν όλα τα κόμματα.

Οχι μόνο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ως κυβέρνηση την υπέγραψε.

Αυτόν τον στόχο υπηρετούν και η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα, ή ό,τι έχει μείνει από αυτά, μετά τις συνεχείς μεταγραφές των βουλευτών τους.

Αυτός ο στόχος είναι ο κοινός παρονομαστής και των κομμάτων που απόψε θα ψηφίσουν ΝΑΙ στη συμφωνία και αυτών που θα ψηφίσουν ΟΧΙ.

Το ΝΑΙ του ΣΥΡΙΖΑ και όσων από τους ΑΝΕΛ έχουν προσκολληθεί πάνω του ή άλλων που θέλουν να πιάσουν στασίδι στη δήθεν «προοδευτική συμμαχία» του, είναι έγκριση μιας συμφωνίας, που διαμορφώθηκε με παρέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, ισχυρών ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή, είναι έγκριση μιας συμφωνίας που διατηρεί το σπέρμα του αλυτρωτισμού.

Το ΟΧΙ της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, του μέχρι πρόσφατα συνοδοιπόρου του Τσίπρα, Καμμένου, του Λεβέντη και των φασιστών της Χρυσής Αυγής, έχει τον ίδιο παρονομαστή με το ΝΑΙ του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του, τη στήριξη των σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, των οικονομικών ομίλων στα Βαλκάνια.

Η ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες, γιατί με τη στάση της στα εθνικιστικά συλλαλητήρια ψαρεύει στα θολά νερά του εθνικισμού, καλύπτει τη ναζιστική, υπόδικη εγκληματική οργάνωση της ΧΑ.

Το ΟΧΙ τους εκφράζει την αδιέξοδη λογική της ονοματολογίας, εκφράζει ή ανέχεται εθνικιστικές θέσεις που φτάνουν μέχρι το σημείο να προβάλλουν το αλυτρωτικό σύνθημα «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», το οποίο δεν έχει καμία ιστορική βάση και χρησιμοποιείται μόνο για να εγκλωβίσει λαϊκές δυνάμεις.

Οι πνιγμένοι απ' τα μαλλιά τους πιάνονται!

Γι' αυτό λέμε ότι σήμερα η καταδίκη της συμφωνίας των Πρεσπών έχει νόημα μόνο αν στρέφεται κατά των επικίνδυνων αμερικανικών ΝΑΤΟικών σχεδιασμών, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κατά του εθνικισμού σε Ελλάδα και FYROM.

Το ΟΧΙ του ΚΚΕ στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι ταυτόχρονα ΝΑΙ στη φιλία, στην αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών, για να ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο, τη δική τους εξουσία, την εργατική εξουσία.

Κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά τα σαΐνια του ΣΥΡΙΖΑ που έστησαν τις προβοκάτσιες τους, έριξαν τις βρωμιές τους ότι δήθεν το ΚΚΕ συμμετέχει σε εθνικιστικά συλλαλητήρια.

Με πρώτο βιολί τον γνωστό και μη εξαιρετέο Καρτερό, που ως διευθυντής του γραφείου Τύπου του Τσίπρα, εκπληρώνει την αποστολή του ως υπηρέτης, πλέον και με τη βούλα, του συστήματος αλλά και της αμερικανικής και γερμανικής πρεσβείας.

Ξέχασαν, αλήθεια, οι διάφοροι Καρτεροί ποιοι υπέγραφαν τα κοινά ανακοινωθέντα των πολιτικών αρχηγών το '92;

Ποιος φιγουράριζε στα εθνικιστικά συλλαλητήρια το '92, μαζί με τους φασίστες, τους ακροδεξιούς και κάθε λογής κακό συναπάντημα;

Αν κάνουν πως τα ξεχνάνε όλα αυτά όλοι αυτοί, ο ελληνικός λαός, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του Γενάρη του 2015, που ήθελαν μια αριστερά στην εξουσία, δεν πρόκειται να ξεχάσουν ότι ο πρωθυπουργός του και τα στελέχη του, συγκυβερνούσαν τέσσερα χρόνια με τον ακροδεξιό Καμμένο, ότι με αυτόν τον τρόπο έδιναν συγχωροχάρτι σε εθνικιστικές και άλλες ακροδεξιές απόψεις, ότι υπουργοί και βουλευτές του φωτογραφίζονταν δίπλα - δίπλα στο Καστελόριζο μαζί με τους ναζί βουλευτές της ΧΑ.

Από κοντά και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Δραγασάκης, που έχει το θράσος να ξεστομίζει ότι «δεν μπορεί να υπάρχει αριστερό ΟΧΙ στη συμφωνία»! Και το προχωρά παραπέρα, λέγοντας ότι «η στάση του ΚΚΕ είναι ακατανόητη», αφού δήθεν «θα έπρεπε να αισθάνεται και δικαιωμένο»!

Τρικυμία εν κρανίω; Οχι.

Απλά ο πνιγμένος, ο ένοχος, από τα μαλλιά του πιάνεται. Πώς αλλιώς να απολογηθεί για τις αμερικανοΝΑΤΟικής κοπής επιλογές του;

Το ΚΚΕ σαφώς και αισθάνεται δικαιωμένο, αφού είχε προβλέψει τον κατήφορο όλων αυτών.

Οχι σήμερα που φτάνουν πλέον από τον κατήφορο στον πάτο, αλλά από το '90.

Οταν τους έπαιρνε στην αγκαλιά της η αστική τάξη και τους έβαζε να λένε «όλοι πλην Λακεδαιμονίων», εννοώντας το ΚΚΕ.

Τους χειροκροτούσε, γιατί τους ετοίμαζε για τον ρόλο του χρήσιμου πολιτικού της υπηρέτη που έπρεπε να παίξουν μελλοντικά.

Γιατί τους βόλευε όλους να εντοπίζουν το πρόβλημα μόνο στο όνομα, λες και έκαναν βαφτίσια κι όχι στα ουσιαστικά ζητήματα που ήταν οι αλυτρωτισμοί, οι εθνικισμοί, στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, κρύβοντας ταυτόχρονα τους σχεδιασμούς των ευρωατλαντικών συμμάχων τους που από τότε παρενέβαιναν.

Από πού κι ως πού, λοιπόν, οι αριστεροί πρέπει να στηρίξουν μια συμφωνία που μεγαλώνει τα στηρίγματα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια;

Από πού κι ως πού όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες πρέπει να στηρίξουν τα αιματοβαμμένα σχέδια των ιμπεριαλιστών;

Διαχρονικά στεντόρειο το ΟΧΙ του ΚΚΕ στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

Το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που αποκάλυψε από τις αρχές της δεκαετίας του '90 τον παραπλανητικό ρόλο της ονοματολογίας, υποστήριξε τη θέση για σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, καταδικάζοντας τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό.

Αναδεικνύοντας ότι η Μακεδονία είναι μια ευρεία γεωγραφική περιφέρεια, η οποία, μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους, με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, το 1913, κατανεμήθηκε στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία, στην τότε Σερβία και την Αλβανία και κανένα κράτος δεν έχει δικαίωμα στην αποκλειστικότητα.

Το ΚΚΕ τότε διαχώρισε τη θέση του από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, στα οποία συμμετείχαν όλα τα αστικά κόμματα και οι δυνάμεις του οπορτουνισμού, του τότε «Συνασπισμού», προγόνου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ είχε αντιταχθεί και προειδοποιήσει για όλα τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ από τότε.

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι βουλευτές, μπροστά στη μεγάλη πίεση που δέχονται από τον απλό κόσμο που τους πίστεψε, βρήκαν να πλασάρουν ένα νέο ψέμα, ότι δήθεν το ΚΚΕ, το 1992, δεν έβαζε ζήτημα να μην μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, κάτι - λένε - που το βάζει μόνο τώρα.

Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα, λέει ο λαός μας... `Η άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

Γιατί ποιος δεν θυμάται ότι τότε το ζήτημα ήταν οι σχεδιασμοί του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για αλλαγές συνόρων, για επεμβάσεις, για διαμελισμό κρατών, όπως της Γιουγκοσλαβίας;

Και το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που είχε αντιταχθεί και καταγγείλει όλα αυτά.

Τότε ακόμα δεν έμπαινε θέμα να μπουν τα Σκόπια ή άλλα προτεκτοράτα στο ΝΑΤΟ που δημιουργούσαν με τις επεμβάσεις τους οι Αμερικανοί στα Βαλκάνια. Τότε ο πρώτος στόχος τους ήταν οι αποσχίσεις, οι εθνικισμοί, οι αλλαγές συνόρων, η δημιουργία προτεκτοράτων.

Το ΚΚΕ ήταν και τότε το μόνο κόμμα που έβαζε στα συνθήματά του και ύψωνε ως σύνθημα στην πάλη του ένα στεντόρειο ΟΧΙ στις επεμβάσεις και τα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Ολα αυτά τα λέμε για να τα θυμούνται οι παλιοί - που δεν τα ξεχνάνε βέβαια - αλλά και για να τα μαθαίνουν οι νέοι και να μην ξεγελιούνται.

Είναι πολιτικά επικίνδυνοι

Είναι τέτοια η αγωνία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για να ξεπλυθούν στη συνείδηση όλων όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, που καταφεύγουν σε επιχειρήματα απελπισίας.

Ακόμα και ότι η συμφωνία αυτή είναι «αντιιμπεριαλιστική» μας είπαν!

Οτι η πολιτική τους είναι «συνέχεια της πολιτικής του ΕΑΜ»! Εβγαλαν πάλι ακόμα και τα εγχειρίδια του Λένιν και του Μαρξ για να μας απαντήσουν με δήθεν τσιτάτα!

Γιατί λένε όλες αυτές τις αρλούμπες, που γελάνε μαζί τους ακόμα και τα μικρά παιδιά;

Τα λένε γιατί η έκθεση των Αμερικανών, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, που είδε προχτές το φως της δημοσιότητας, αναγνωρίζει τις πολύτιμες υπηρεσίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ως του «πιο αφοσιωμένου εταίρου στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ εντός και εκτός Ελλάδας»!

Αν αυτό δεν είναι απόδειξη ότι η συμφωνία τους είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, τότε τι είναι;

Εκτός κι αν άλλαξαν πολιτική οι ΗΠΑ...

Λέτε να είναι «αντιιμπεριαλιστής», «αντιΝΑΤΟικός», «αντιαμερικάνος» ο Τραμπ και να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι εμείς οι «δογματικοί»;

Πραγματικά χρειάζεται περίσσιο θράσος, αμοραλισμός εις το τετράγωνο, να επικαλούνται τον Λένιν, για να δικαιολογήσουν τις πομπές τους...

Ο οποίος Λένιν, για να μην ξεχνιόμαστε, μιλούσε για την αυτοδιάθεση των λαών από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και φώτιζε τη διέξοδο της σοσιαλιστικής επανάστασης.

Και τα λένε αυτά τη στιγμή που ετοιμάζονται να υπογράψουν με χέρια και με πόδια μια συμφωνία για να φυλακιστεί ακόμα ένας λαός στην πολεμική λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ. Ελεος...

Χρειάζεται πολύ θράσος για να μπερδεύει κανείς την αυτοδιάθεση κάθε λαού από την καταπίεση κάθε ξένης, αλλά και εγχώριας αστικής τάξης, με τα ατλαντικά παιχνίδια που πυροδοτούν τον λεγόμενο αυτοπροσδιορισμό των μειονοτήτων, για να εφαρμόσει το ΝΑΤΟ τη γνωστή πολιτική τού «διαίρει και βασίλευε» στα Βαλκάνια.

Μπορεί σε λίγο να μας ξεφουρνίσουν καμιά νέα προσέγγιση και για τη Θράκη και για αλλού στην περιοχή... Οπου κι εκεί κάποια κέντρα απεργάζονται σχέδια με όχημα τον περιβόητο αυτοπροσδιορισμό.

Από αυτούς πλέον όλα να τα περιμένουμε.

Είναι επικίνδυνοι. Πολιτικά επικίνδυνοι.

Ανοίγουν τον δρόμο που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε μεγάλο στρατιωτικό στόχο, σε περίπτωση γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, σε περίπτωση σύγκρουσης - οικονομικής, πολιτικής, διπλωματικής, στρατιωτικής - ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, ανάμεσα σε ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γερμανία, Τουρκία, Ισραήλ κ.λπ.

Μετατρέπουν την Ελλάδα σε μεγάλο στρατιωτικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, από την Αλεξανδρούπολη έως τη Σούδα και σε κόμβο υλοποίησης όλων των ατλαντικών οικονομικών σχεδίων που αφορούν τα Βαλκάνια.

Οσοι νιώθουν ακόμα αριστεροί, προοδευτικοί, να πάρουν τη θέση τους δίπλα στο ΚΚΕ

Το είχαμε πει ακόμα από τον Γενάρη του '15, απευθυνόμενοι σε όλο αυτόν τον κόσμο που νιώθει αριστερός, πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει το τιμόνι στης αστικής διαχείρισης.

Τότε προειδοποιούσαμε και τους λέγαμε: «Η σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, του ΔΣΕ δεν μπαίνει δίπλα στη σημαία των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ».

Το ίδιο λέμε και τώρα.

Τώρα που δεν υπάρχουν πια οι ίδιες αυταπάτες.

Τώρα που οι μάσκες έπεσαν.

Τώρα που ο καθένας μπορεί να δει ποιος είναι με ποιον και να κάνει το κουμάντο του.

Καλούμε όλους όσοι νιώθουν ακόμα αριστεροί, προοδευτικοί, να πάρουν τη θέση τους δίπλα στο ΚΚΕ.

Για να δυναμώσει η αντίθεση του λαού στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ.

Για να παλέψουμε για την απομάκρυνση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα, για την αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για να μην μπουν κι άλλοι λαοί σε αυτήν τη φυλακή.

Τώρα με το ΚΚΕ!

Για να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη και την κοινή πάλη των λαών.

Για να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο, να πάρει ο ίδιος ο λαός τις τύχες στα χέρια του, να διεκδικήσει τη δική του διακυβέρνηση και εξουσία!



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ