ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 25 Γενάρη 2017
Σελ. /24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Συνεχίζουν και ενισχύουν τη συντονισμένη πανελλαδική κινητοποίηση

Νέα ώθηση στο δίκαιο αγώνα τους θα δώσει αύριο το στήσιμο του μεγάλου μπλόκου στον κόμβο της Νίκαιας

Από το κομβόι των τρακτέρ προς τον κόμβο Αργυροπουλίου (Μελούνα)

Eurokinissi

Από το κομβόι των τρακτέρ προς τον κόμβο Αργυροπουλίου (Μελούνα)
Για δεύτερη μέρα χτες οι μικρομεσαίοι αγρότες συνέχισαν τη συντονισμένη πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τους εξοντώνει.

Αύριο Πέμπτη, θα στηθεί το μεγάλο μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας, το οποίο και θα δώσει νέα, ισχυρή ώθηση στον αγώνα, ενώ νέα μπλόκα προγραμματίζεται να στηθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ταυτόχρονα, απλώνεται και δυναμώνει το κίνημα της εργατικής - λαϊκής συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, που δίνει δύναμη και προοπτική στην πάλη της και, ταυτόχρονα, μπορεί να αποτελέσει ασπίδα κατά του περιβόητου «κοινωνικού αυτοματισμού» που προσπαθεί να υποκινήσει η κυβέρνηση, εντείνοντας την επιχείρηση αισχρής συκοφάντησης του αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες.

Στην τελική ευθεία για το στήσιμο του μεγάλου μπλόκου της Νίκαιας

Στη Θεσσαλία, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα είναι έτοιμο για την αυριανή μεγάλη πορεία των τρακτέρ προς τον κόμβο της Νίκαιας, στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, όπου θα στηθεί το μεγάλο μπλόκο από τους αγρότες της Καρδίτσας, των Τρικάλων και της Λάρισας.

Στην Καρδίτσα, τα τρακτέρ θα προσυγκεντρωθούν, στις 10.30 π.μ., στον κόμβο της Ιτέας, επί της Εθνικής Οδού Καρδίτσας - Λάρισας και από κει με κομβόι θα κατευθυνθούν προς τον κόμβο της Νίκαιας. Εκεί θα φτάσουν, με τα τρακτέρ τους, οι αγρότες από τα χωριά των Τρικάλων, καθώς και από τα χωριά των Φαρσάλων και άλλα χωριά του νομού Λάρισας.

Από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια του νομού Χανίων
Από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια του νομού Χανίων
Στο μεταξύ, ενισχύθηκε, χτες, με πολλά νέα τρακτέρ από τα Δελέρια, την Τσαριτσάνη και άλλα χωριά, το μπλόκο που έστησαν, προχτές, με δεκάδες τρακτέρ, στον κόμβο Αργυροπουλίου (Μελούνα), στη νέα Εθνική Οδό Λάρισας - Κοζάνης, αγρότες από τις επαρχίες Τυρνάβου και Ελασσόνας της Λάρισας, ενώ αναμένονται κι άλλα τρακτέρ από χωριά του πρώην δήμου Σαραντάπορου.

Νέο μπλόκο στήθηκε στο δρόμο Λάρισας - Αγιάς, στο χωριό Γερακάρι, από αγρότες της επαρχίας Αγιάς.

Ενα ακόμα μπλόκο στην περιοχή της Θεσσαλίας θα στηθεί αύριο στο Αερινό από αγρότες της Μαγνησίας, με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου Αερινού, η οποία συστρατεύεται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Ενίσχυση με νέες δυνάμεις και στη Βόρεια Ελλάδα

Με νέες δυνάμεις ενισχύονται και τα μπλόκα των αγροτών σε Ημαθία και Πέλλα.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του μπλόκου στη διασταύρωση της Νάουσας, του οποίου η δύναμη χτες διπλασιάστηκε. Οι αγρότες που συμμετέχουν δηλώνουν ανυποχώρητοι στον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους, αλλά και απέναντι στις προσπάθειες υπονόμευσής του. Παράλληλα, οργανώνουν τη διαμονή τους, αφού στην περιοχή επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες με πολύ κρύο. Για χτες το απόγευμα, είχε προγραμματιστεί περιοδεία ενημέρωσης στα γύρω χωριά.

Με επιπλέον αγροτικά μηχανήματα ενισχύεται και το μπλόκο στον κόμβο Κουλούρας Ημαθίας στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας.

Δυνάμωσε και χτες το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο Γυψοχωρίου Πέλλας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Εδεσσας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προετοιμασίες σε άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Στην Πιερία, οι αγρότες από τη Δευτέρα συγκεντρώνουν τα τρακτέρ τους στη Βροντού και στην «Ελιά» και τις επόμενες μέρες θα τα παρατάξουν στην εθνική οδό, ενώ στις Σέρρες, οι αγρότες από το δήμο Αμφίπολης άρχισαν να συγκεντρώνουν τα τρακτέρ τους στην πλατεία του Ροδολίβους.

Στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες άρχισαν να βγάζουν τα τρακτέρ στα χωριά (Κύμινα, Μάλγαρα, Χαλάστρα), ενώ στη Ροδόπη, οι αγρότες άρχισαν να συγκεντρώνουν τα τρακτέρ τους στη Νέα Καλλίστη.

Την Παρασκευή 27/1, στις 4.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου στη Φλώρινα, θα γίνει συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων, ενώ το Σάββατο, 28/1, στις 7.30 μ.μ., στο Αργος Ορεστικό, θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να καθοριστεί το πλάνο των κινητοποιήσεων για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στην Ηπειρο και την Πελοπόννησο

Στην Ηπειρο, οι μικρομεσαίοι αγρότες της Αρτας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού έχουν στήσει μπλόκο στον κόμβο της Ιονίας Οδού στην Κυράτσα, ενώ στον Λούρο έχουν συγκεντρωθεί οι μικρομεσαίοι αγρότες της Πρέβεζας, με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού να οργανώνει διαρκείς συσκέψεις και περιοδείες για την ενίσχυση του μπλόκου τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα χτες, πλατιά συγκέντρωση - σύσκεψη κτηνοτρόφων, πτηνοτρόφων, αμπελουργών και αγροτών από όλα τα χωριά της περιοχής πραγματοποίησαν στο Ροδοτόπι, ο Αγροτικός και ο Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας νομού Ιωαννίνων.

Στην Πελοπόννησο, οι αγρότες της Ηλείας έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο Λατίφι Αμαλιάδας στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηλείας, ενώ στην Αργολίδα, μπλόκο έχει στηθεί στη Γέφυρα του Ινάχου στον κόμβο προς τη Νέα Εθνική Οδό με πρωτοβουλία του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας.

Στο Αίγιο, τα τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών στο ύψος των βενζινάδικων έπειτα από το αγωνιστικό κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου «Μπακόπουλος - Ντρίνιας».

Στο σταθμό της Μεσσήνης παραμένουν συγκεντρωμένα τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης και Χανδρινού συνεχίζουν τις δράσεις για την ενίσχυση του μπλόκου.

Στην Κρήτη και τη Σάμο

Στην Κρήτη, ενισχύεται το μπλόκο αγροτικών Συλλόγων του νομού Ηρακλείου στον κόμβο Πραιτωρίων, με νέα τρακτέρ να καταφθάνουν από τα γύρω χωριά, ενώ ήδη από χτες πολλοί μαζικοί φορείς καταφτάνουν στο μπλόκο, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών. Καθημερινά πραγματοποιούνται περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις στα χωριά της περιοχής, ενώ χτες πραγματοποιήθηκε συνέλευση του μπλόκου και συγκροτήθηκε Επιτροπή Μπλόκου. Συζητήθηκαν ζητήματα οργάνωσης του μπλόκου και ανοίγματος στη γύρω περιοχή, με κινητοποιήσεις σε χωριά του πρώην δήμου Αστερουσίων (Τεφέλι, Χάρακας, Πύργος κ.ά.).

Στα Χανιά, διατηρείται και ενισχύεται το μπλόκο που στήθηκε στον κόμβο των Μεγάλων Χωραφιών, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων και του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων, με καθημερινούς ολιγόλεπτους συμβολικούς αποκλεισμούς.

Επίσης, ο Αγροτικός Σύλλογος Οροπεδίου Λασιθίου αποφάσισε να προχωρήσουν οι αγρότες σε συγκέντρωση στην είσοδο του Οροπεδίου.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Σάμου, συμμετέχοντας στον πανελλαδικό συντονισμένο αγώνα των αγροτών, προγραμματίζει συγκεντρώσεις σήμερα στην Υδρούσσα, αύριο στα Κοντακαίικα και την Κυριακή 29/1 στο Καρλόβασι.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Η μάχη μας θα ενταθεί με ενίσχυση των μπλόκων και στήσιμο νέων, πιο ισχυρών

Χαιρετιστήριο στους αγωνιζόμενους αγρότες σε όλη τη χώρα

Τους αγωνιζόμενους αγρότες σε όλη τη χώρα χαιρετίζει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να σταθούν στο πλευρό τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων χαιρετίζει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, απ' όλη τη χώρα, που πήραν μέρος στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 23 Γενάρη, στα πλαίσια της απόφασης που πήραμε στη μαζική πανελλαδική σύσκεψη, στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη, στη Λάρισα.

Η μάχη που αρχίσαμε με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, θα συνεχιστεί και θα ενταθεί με νέα, πιο ισχυρά μπλόκα που θα στηθούν και με ενίσχυση αυτών που υπάρχουν.

Στο στόχαστρο του αγώνα μας βρίσκεται η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που, με τα μέτρα των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ, επιχειρεί να συγκεντρώσει, ακόμα πιο γρήγορα, τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, της ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης κι άλλες πολλές χιλιάδες μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Αυτή η πολιτική, με τους βαρείς φόρους και τα φαρμακερά ασφάλιστρα στον ΟΓΑ, με τη μεγάλη ακρίβεια στα αγροτοκτηνοτροφικά μέσα και εφόδια, με τον ΕΝΦΙΑ και τα άλλα χαράτσια, ληστεύει το λιγοστό εισόδημά μας που εξασφαλίζουμε με πολύ κόπο και μεγάλες θυσίες. Κι είναι λιγοστό το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών επειδή οι τιμές παραγωγού που διαμορφώνει η "ελεύθερη" αγορά στο σύνολο, σχεδόν, των προϊόντων είναι πολύ χαμηλές, το κόστος παραγωγής πολύ υψηλό, οι επιδοτήσεις - ενισχύσεις περικόπτονται δραστικά, ενώ οι ζημιές από την κακοκαιρία στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και στο κεφάλαιο δεν αποζημιώνονται στο σύνολό τους από τον ΕΛΓΑ, τον οποίο χρυσοπληρώνουμε.

Αντίθετα, αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν αγγίζει, αλλά ωφελεί πολύ τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Τους εμποροβιομηχάνους και τα μονοπώλια που αγοράζουν κοψοχρονιά τα προϊόντα μας και τα πουλούν πανάκριβα, κερδοσκοπώντας σε βάρος και των παραγωγών και των καταναλωτών. Τις τράπεζες που μας "στραγγαλίζουν" με τα επιτόκια και τα πανωτόκια. Τους μεγαλοεπιχειρηματίες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα που αδημονούν να φύγουν από τη μέση οι μικρομεσαίοι αγρότες, για να ορμήσουν, σαν τις ύαινες, στη γη και στο βιος τους.

Απάντηση με κοινό αγώνα ενάντια στον κοινό αντίπαλο

Οι φτωχοί αγρότες στα χωριά έχουμε τα ίδια προβλήματα, ζούμε τα ίδια βάσανα με τους φτωχούς των αστικών κέντρων. Τους άνεργους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Τους εργατοϋπάλληλους με τα φτηνά μεροκάματα και τους χαμηλούς μισθούς που, μάλιστα, πολλές φορές, δεν πληρώνονται από τους εργοδότες. Τους μικρούς μαγαζάτορες, επαγγελματίες, βιοτέχνες κι εμπόρους που είναι καταχρεωμένοι στην εφορία, στην τράπεζα, στα ασφαλιστικά ταμεία και ζουν με την αγωνία του λουκέτου και των πλειστηριασμών. Κι εμείς, όπως όλοι αυτοί, δεχόμαστε άγρια επίθεση από την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μαζί τους και ενωνόμαστε στον κοινό αγώνα ενάντια στον κοινό αντίπαλο.

Στα μπλόκα βγαίνουμε διεκδικώντας την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Αυτά τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα η κυβέρνηση όχι μόνο αρνείται να τα ικανοποιήσει, αλλά λέει αισχρά ψέματα πως, τάχα, δεν έχουμε προβλήματα και αιτήματα, επιχειρεί να συκοφαντήσει τον αγώνα μας και να υποκινήσει τον "κοινωνικό αυτοματισμό" σε βάρος μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα στα χωριά και στις πόλεις να γυρίσουν την πλάτη στην κυβερνητική συκοφαντική προπαγάνδα και να στηρίξουν, με όλους τους τρόπους και κάθε μέσο, τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η λαϊκή αλληλεγγύη και συμπαράσταση, η συμμαχία των μικρομεσαίων αγροτών με τους εργαζόμενους, τους αυτοπασχολούμενους, τη νεολαία, μάς δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα, ακόμα πιο αποφασιστικά.

Η μάχη συνεχίζεται. Ολοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί».

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Θα υποδεχτεί με συγκέντρωση τα τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας

Συγκέντρωση υποδοχής των αγροτών της Θεσσαλίας που θα πάνε με τρακτέρ τους, αύριο Πέμπτη, στον κόμβο της Νίκαιας, να στήσουν το μεγάλο τους μπλόκο, οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καλώντας τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους της περιοχής να πάρουν μαζικά μέρος. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 13.30, στον κόμβο της Νίκαιας (από την πλευρά του παράδρομου προς το ΙΚΕΑ).

Ταυτόχρονα, το ΕΚΛ καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία να στηρίξουν μαζικά τα αγροτικά μπλόκα και να ορθώσουν το δικό τους μπλόκο, την κοινή απάντηση του λαού, δυναμώνοντας τις εστίες αντίστασης σε κάθε κλάδο, με επίκεντρο το χώρο δουλειάς.

Το ΕΚΛ, αφού αναφέρεται στα μεγάλα προβλήματα και τα δίκαια αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών, τονίζει: «Οι κοινοί αγώνες εργατών - αγροτών που δώσαμε τα προηγούμενα χρόνια, με τις απεργίες και τα συλλαλητήρια ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα, την στήριξη της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενάντια στην ανεργία, τις συγκεντρώσεις στο μπλόκο της Νίκαιας και αλλού, το μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο με την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, αποτελούν το εφαλτήριο για νέους κοινούς αγώνες, για την ενίσχυση της συμμαχίας εργατών - αγροτών - μικρών ΕΒΕ.

Μπορούμε με τη συμμαχία και τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση, να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να κάνουμε κουμάντο σ' αυτόν τον τόπο και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών».

Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

Παράλληλα, πληθαίνουν οι ανακοινώσεις στήριξης του αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Μεταξύ αυτών, τα Εργατικά Κέντρα Αρτας και Λαμίας, αλλά και ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης, ο οποίος υπογραμμίζει μάλιστα ότι «εμείς οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι αγρότες. Με τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις στα άμεσα και ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μαχητικό κάλεσμα στη νεολαία να σταθεί πλάι στη μαχόμενη αγροτιά

Τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα της Θεσσαλίας που μέσα από μαζικές διαδικασίες αποφάσισαν το στήσιμο ισχυρού μπλόκου στο κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα αλλά και μπλόκων κατά τόπους, χαιρετίζει το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θέτουν όλες τις δυνάμεις τους για να αποσπάσουν ό,τι μπορούν σήμερα ή έστω να ανακόψουν νέα αντιλαϊκά μέτρα οι αγρότες, οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, για να συγκροτηθεί μια ισχυρή κοινωνική συμμαχία κόντρα στα μονοπώλια και την αντιλαϊκή πολιτική που ξεκληρίζει και τους αγρότες.

Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα με κοινωνικά οργανωμένη παραγωγή με κρατικό ή συνεταιριστικό τρόπο. Μπορούμε να λύσουμε το διατροφικό πρόβλημα του λαού και των παιδιών του που υποσιτίζονται στις μέρες μας στα σχολεία και τις σχολές. Αυτή η λύση απαλλάσσει τους μικρομεσαίους αγρότες, μια για πάντα, από τις τράπεζες, τους βιομηχάνους, τους μεγαλεμπόρους, τη φοροληστεία. Παρέχει τη δυνατότητα, οι νέοι της υπαίθρου να αποκτήσουν δικαίωμα σε μορφωτικές - πολιτιστικές δραστηριότητες, σύγχρονες κρατικές υποδομές γενικής Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού, Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού.

Η ΚΝΕ απευθύνει μαχητικό κάλεσμα στους νέους και τις νέες, στις πόλεις και στην ύπαιθρο της περιοχής, στα παιδιά αγροτικών οικογενειών. Να σταθούμε όλοι πλάι στη μαχόμενη αγροτιά! Γυρίστε την πλάτη σε κάθε μηχανισμό που θέλει να σας στρέψει ενάντια στην αγροτιά, ενάντια στους γονείς σας. Τα προβλήματα είναι κοινά γιατί έχουν την ίδια ρίζα. Κάθε Σύλλογος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, κάθε Επιτροπή Αγώνα, κάθε Μαθητικό Συμβούλιο να πάρει θέση, να δείξει την αλληλεγγύη του και να στηρίξει έμπρακτα αυτόν το δίκαιο αγώνα».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ