ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2013
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Να γίνει υπόθεση της εργατιάς η Πανεργατική Απεργία

Την πρότασή τους για Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στα μέσα Οκτώβρη, καλά προετοιμασμένη, που θα συζητηθεί πλατιά μέσα στα σωματεία και τους εργαζόμενους, που θα γίνει δική τους υπόθεση για να εξασφαλιστεί η επιτυχία της και η μαζική συμμετοχή σε αυτή, επανέφεραν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ. Απέναντι στις κωλυσιεργίες και τους τυχοδιωκτισμούς των άλλων δυνάμεων, το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα που συσπειρώνονται σε αυτό, αντιπαραθέτουν τη συγκεκριμένη δράση, με σχέδιο και οργάνωση μέσα στους χώρους δουλειάς, για να παρθεί απόφαση για απεργία, ν' ανοίξει μέτωπο στην εργοδοσία και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, για να μπούνε σε κίνηση οι εργάτες και να κλιμακώσουν την πάλη τους.

Σχολιάζοντας τη χτεσινή συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ το ΠΑΜΕ, με ανακοίνωσή του, σημειώνει:

«Συνεδρίασε σήμερα, μετά από επιμονή της Αυτόνομης Παρέμβασης, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΣΕ, με θέμα την προκήρυξη για αύριο (σ.σ. σήμερα), Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας.

Είναι φανερό πως δεν εξασφαλίζονταν ούτε στο ελάχιστο οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για να είναι επιτυχημένη η απεργία.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΣΕ αντιτάχθηκαν αποφασιστικά στη συνειδητή υπονομευτική και εκφυλιστική αυτή τακτική. Αλλωστε, υπάρχει εμπειρία και παλιά και πρόσφατη. Αυτοί που πρωτοστατούν στο να παρθούν τέτοιες αποφάσεις, πρωτοστατούν και στην απεργοσπασία στους διάφορους κλάδους.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επανέφεραν την πρότασή τους για μια καλά προετοιμασμένη Πανελλαδική Πανεργατική απεργία μέσα Οκτώβρη, που θα συζητηθεί πλατιά στα Σωματεία, στους εργαζόμενους, έτσι που να εξασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.

Καλούμε τους εργαζόμενους να συζητήσουν, να προετοιμάσουν και να πιέσουν για απεργία με τέτοια χαρακτηριστικά σύγκρουσης με την εργοδοσία στους τόπους δουλειάς, περιφρούρησης της απεργίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους, μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στις συγκεντρώσεις.

Να εμποδίσουμε αποφασιστικά το συνειδητό εκφυλισμό των αγώνων από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και γενικότερα τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό από δυνάμεις, όπως η Αυτόνομη Παρέμβαση και τους κολαούζους της, που θέλουν να υποτάξουν το συνδικαλιστικό κίνημα στην αύξηση του εκλογικού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Σήμερα και αύριο η νέα 48ωρη απεργία

Στην Αθήνα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο οργανώνουν σήμερα συγκέντρωση, 10.30 π.μ., στην Ομόνοια

Σήμερα ξεκινά η νέα 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο σύμφωνα με απόφαση που πήρε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ το περασμένο Σάββατο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση και στη συγκέντρωση που οργανώνουν σήμερα, στις 10.30 μ.μ., στην Ομόνοια, για την ανατροπή της «αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΕΕ. Δε δεχόμαστε ούτε μία απόλυση, ούτε μία διαθεσιμότητα». Υπενθυμίζεται ότι 48ωρες απεργίες που ξεκινάνε από χτες έχουν κηρύξει οι Ομοσπονδίες ΠΟΣΕ ΙΚΑ, ΠΟΠΟΚΠ, ΟΛΜΕ και ΠΟΕ ΟΤΑ και πενθήμερη απεργία η ΟΔΠΤΕ.

Στην ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επισημαίνουν ότι η προοπτική των αγώνων «συνδέεται με την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, φτάνει μέχρι την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Εννοείται ότι όσο πιο γρήγορα απαλλαγούμε απ' αυτή την κυβέρνηση τόσο καλύτερα. Το ζήτημα όμως δεν είναι να απαλλαγούμε μόνο από αυτή την κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι να απαλλαγούμε από την αντιλαϊκή πολιτική. Να πέσει η κυβέρνηση και ν' απαλλαγούμε από την αντιλαϊκή πολιτική σημαίνει πάνω απ' όλα να απαλλαγούμε από την Τρόικα και την ΕΕ, αλλά και από τις πολιτικές δυνάμεις που αποδέχονται και υπηρετούν την πολιτική της ΕΕ, τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, της "υγιούς" επιχειρηματικότητας, της αναγνώρισης του χρέους και των δανειακών συμβάσεων».

Χτες, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας του κλάδου, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Ομόνοια. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κατά τη διάρκεια της οποίας συμπορεύτηκε με άλλους εργαζόμενους από τη Δημοτική Αστυνομία, σωματεία δήμων και εργαζόμενους από τα ασφαλιστικά ταμεία. Στη Θεσσαλονίκη, έγινε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Μοναστηρίου. Με μηχανοκίνητη πορεία κατευθύνθηκαν στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους για να διαδηλώσουν μαζί με τους απεργούς του ΙΚΑ.

Συμμετοχή στη 48ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ώρα 10 π.μ., αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και των Σωματείων στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Πολυκλινική».

Απεργιακές συγκεντρώσεις

Σήμερα απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στις εξής πόλεις:

Αθήνα 10.30 π.μ., Ομόνοια, Θεσσαλονίκη 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου, Δράμα 11 π.μ., κεντρική πλατεία, Ξάνθη 11 π.μ., κεντρική πλατεία, Αλεξανδρούπολη 10 π.μ., Δημαρχείο, Λάρισα 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία, Βόλος 10.30 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου, Τρίκαλα 10 π.μ., πλατεία «Ρήγα Φεραίου», Πάτρα 10.30 π.μ., πλατεία Γεωργίου, Λευκάδα 10 π.μ., Αϊ-Μηνάς, Ηράκλειο 11 π.μ., πλατεία Λιονταριών, Χανιά 10 π.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων, Ρέθυμνο 10 π.μ., Δημαρχείο.

Αύριο συγκεντρώσεις θα γίνουν σε: Λαμία 10.30 π.μ., πλατεία Πάρκου και εκδήλωση - συναυλία στις 11.30 π.μ., Σάμο 11 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

Βρώμικος πόλεμος και αισχρές συκοφαντίες

Στις συκοφαντίες των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που δε διστάζουν να αποκαλούν το ΠΑΜΕ «κυματοθραύστη του αγώνα» και τα στελέχη του «ασφαλίτες», απαντούν με ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο:

«Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο προχτεσινό Γενικό Συμβούλιο (ΓΣ) της ΑΔΕΔΥ έκαναν κάτι που απ' ό,τι φαίνεται ξέρουν να κάνουν καλά.

Εκαναν επίδειξη υψηλής τεχνικής για το πώς μπορεί κάποιος να κάνει ένα βρώμικο πόλεμο, με συκοφαντίες και ασύστολα ψέματα. Εδειξαν πράγματι πού στρέφουν τα βέλη τους και ποιον πραγματικά εχθρεύονται. Σε μας ο χώρος αυτός είναι γνωστός, γνωρίζουμε το ρόλο του και για την κατρακύλα του τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει. Χωρίς πολλά - πολλά λοιπόν παραθέτουμε ένα - ένα τα "επιχειρήματα" των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέναντι στο ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ.

Το ΠΑΜΕ "δεν θέλει αγώνες, είναι ο κυματοθραύστης των αγώνων, τσιράκι του Αρβανιτόπουλου και του Σαμαρά", "συμμαχεί μαζί με την ΠΑΣΚ και τη ΔΑΚΕ για να μην πέσει η κυβέρνηση", "στο σωματείο των Χαλυβουργών το ΠΑΜΕ συμπορεύτηκε μαζί με τους Χρυσαυγίτες" -είναι αλήθεια ότι την πάσα αυτή την πήραν από τον πρόεδρο της ΠΟΕ - ΟΤΑ- "εδώ το παίζεται τσαμπουκάδες και στο Πέραμα όταν σας χτύπησαν οι χρυσαυγίτες ήσασταν κότες", "τα παίρνετε" (!) και τέλος, αποκάλεσαν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ "ασφαλίτες που δρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα". Αυτή είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρώτο μέλημά της είναι να χτυπηθεί το ΠΑΜΕ. Ολομερής κι ολονυχτίς μ' αυτό τον νταλκά κοιμούνται και μ' αυτόν ξυπνούν. Και μετά από αυτό είχαν το απύθμενο θράσος να βγάλουν ανακοίνωση και να κλαψουρίζουν ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τούς αφαίρεσαν το λόγο από το βήμα και ότι τραμπούκισαν απέναντί τους.

Υπάρχει μεγαλύτερος τραμπουκισμός από το ν' αποκαλείς τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ασφαλίτες;

Τώρα ακούστε κι αυτό: Μετά τον οχετό και το υβρεολόγιο απέναντι στο ΠΑΜΕ, εκπρόσωπος των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από το βήμα του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ έκανε έκκληση για την ενότητα όλων των αριστερών δυνάμεων και ειδικότερα στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ώστε να συγκροτηθεί "αριστερό, αγωνιστικό προεδρείο". Λέτε εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ να κάνουν ενότητα και με ...τους ασφαλίτες;

Τι άλλο να πει κανείς; Ο καιροσκοπισμός κι ο τυχοδιωκτισμός σε όλο τους το μεγαλείο. Πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις επικίνδυνες για το εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα και από τις οποίες οι εργαζόμενοι πρέπει να προφυλαχτούν».


Για τους αναγνώστες του «Ριζοσπάστη»

Εάν δεν βρίσκετε τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» στο περίπτερο τηλεφωνήστε μας στο 210.3320.816

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνεδρίασή της, αποφάσισε, στο πλαίσιο ανακαταμερισμού της δουλειάς μελών της, ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ, να αναλάβει διευθυντής του «Ριζοσπάστη» και ο Στέφανος Λουκάς, μέλος της ΚΕ, αρχισυντάκτης.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ