ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2013
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΝΕΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ
Διαδηλώσεις και συναυλίες αύριο ενάντια στη Χρυσή Αυγή

Στην Αθήνα, στις 12 μ. στα Προπύλαια και από εκεί στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη, στις 12 μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

Νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές στήνουν νεολαιίστικο μπλόκο στη Χρυσή Αυγή
Νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι, φοιτητές, σπουδαστές και μαθητές στήνουν νεολαιίστικο μπλόκο στη Χρυσή Αυγή
Συγκεντρώσεις και συναυλίες σε όλη τη χώρα, ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή, θα γίνουν αύριο, Τετάρτη, από φοιτητές, μαθητές, ανέργους και νέους εργαζόμενους. Σε μαζική συμμετοχή στις αυριανές συγκεντρώσεις και συναυλίες καλεί τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους η Πανελλαδική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει αντιφασιστική συναυλία στις 2 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Στη συναυλία έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή οι Θάνος Μικρούτσικος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μίλτος Πασχαλίδης, Χρήστος Θηβαίος, Πάνος Μουζουράκης, Kollektiva, Afaza, Dason.

Αποφάσεις συμμετοχής, στην Αθήνα, έχουν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Νοσηλευτικής, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, Χημικού, Παιδαγωγικού, Φιλοσοφικής, Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Μηχανολόγων ΕΜΠ, Χημ. Μηχανικών ΕΜΠ, ΜΙΘΕ, ΣΤΕΦ ΠΕΙΡΑΙΑ, Ηλεκτρολόγων ΕΜΠ, Πληροφορικής ΕΚΠΑ, οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι Νοσηλευτικής, ΣΓΤΚΣ, ΑΣΠΑΙΤΕ, ο Σύλλογος οικότροφων Νέας Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ και δεκάδες σχολεία από Πατήσια, Περιστέρι, Αγία Βαρβάρα, Νέα Σμύρνη, Αργυρούπολη, Αλιμο, Μπραχάμι, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο και Σιβιτανίδειο.

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, η ΑΣΓΜΕ, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, μαθητικά συμβούλια, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, η Επιτροπή Νέων του Σωματείου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής, οι Σωματειακές Επιτροπές του ΣΕΤΗΠ στην «e-Value» και στην «Ωθηση».

Στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει συγκέντρωση αύριο στις 12 το μεσημέρι και συναυλία στις 2 μ.μ. με τους Γιώργο Αετόπουλο, Δημήτρη Μυστακίδη, Σοφία Νάτσιου, «Καμμένες Λάμπες» και «Future Waves».

Το κάλεσμα συμμετοχής υπογράφουν τα παρακάτω συνδικάτα και φορείς: Οικοδόμων, Ξύλου, Δέρματος, Χημικής Βιομηχανίας Κεντρικής Μακεδονίας, Εμποροϋπαλλήλων, Γραφικών Τεχνών Κεντρικής Μακεδονίας, Εργολαβικών Καθαριστριών Κεντρικής Μακεδονίας, Τροφίμων Κεντρικής Μακεδονίας, Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτιστικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής, Ιδιωτικών Κλινικών Βορείου Ελλάδος, Λογιστών, Ηλεκτροτεχνιτών Ανελκυστήρων Βορείου Ελλάδος, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής, Καπνεργατών «Παγκαπνεργατικό».

Επίσης, η Επιτροπή Νέων του Σωματείου Επισιτισμού, οι Επιτροπές Ανέργων Καλαμαριάς, Κέντρου, Χαριλάου, Τούμπας, το Τμήμα Βπ του 8ου ΕΠΑΛ του συγκροτήματος «Ευκλείδη», οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής, Παιδαγωγικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανικών, Φιλοσοφικού - Παιδαγωγικού, Εικαστικού, Γαλλικού, Γερμανικού, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ και ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών.

Σε άλλες πόλεις

Ανάλογες εκδηλώσεις προγραμματίζονται για αύριο:

  • Στα Γιάννενα, συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο Ρολόι και συναυλία το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη στην πλατεία.
  • Στην Πάτρα, συγκέντρωση και συναυλία θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Γεωργίου. Καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Ιατρικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικού και Οικότροφων Εστίας Πανεπιστημίου Πάτρας.
  • Στη Λάρισα, συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.
  • Στο Βόλο, συγκέντρωση και συναυλία στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Πανεπιστημίου.
  • Στα Τρίκαλα, συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
  • Στην Κομοτηνή, συγκέντρωση και συναυλία στη 1 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.
  • Στην Κοζάνη, συναυλία θα γίνει την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη στις 19.30 στην κεντρική πλατεία.
  • Στην Ξάνθη, συναυλία θα γίνει την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη στις 19.30 στην κεντρική πλατεία.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νεολαιίστικο μπλόκο στο φασισμό

Συναυλίες έγιναν το Σάββατο από μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ

Συναυλίες ενάντια στη δράση της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία των μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ και τίτλο «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον». Οι μαθητικές Οργανώσεις της Κεντρο-Ανατολικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ διοργάνωσαν συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας και οι μαθητικές Οργανώσεις της Δυτικής Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ στην πλατεία Ελευθερίας στην Ανω Ηλιούπολη.

  • Την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο Β στο νέο κτίριο της Φιλοσοφικής του ΑΠΘ, η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ-ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ οργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Το σύστημά τους σάπισε και τα σκυλιά τους βρωμάνε - Τσάκισε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά». Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ.
  • Πικετοφορία καταδίκης της δολοφονικής δράσης της Χρυσής Αυγής οργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, σήμερα, Τρίτη, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία του Λαγκαδά.
  • Σε εκδήλωση στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με θέμα «Το σύστημά τους παρασάπισε. Τα μαντρόσκυλα λυσσάνε. Τσάκισε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά», θα μιλήσει την Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη, στη 1 το μεσημέρι, ο Γρηγόρης Κλιγκόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας.
Αντίδραση της οικογένειας σε άθλιο πρωτοσέλιδο

Την αντίδραση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα προκάλεσε η δημοσίευση στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» φωτογραφίας του θύματος την ώρα που κείτεται αιμόφυρτος στο σημείο που τον δολοφόνησε ο χρυσαυγίτης. Σε δήλωση της οικογένειας, με αποδέκτη την ΕΣΗΕΑ και κοινοποίηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την εν λόγω εφημερίδα, αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα: «(...) Επειδή η δημοσίευση των φωτογραφιών αυτών συνιστά κατάφωρη και χυδαία προσβολή μνήμης νεκρού (...) σας καλούμε να προβείτε σε όλες τις ενέργειες που το δημοσιογραφικό καθήκον σας επιτάσσει για την προάσπιση της μνήμης του Παύλου Φύσσα και την ασφάλεια και ηρεμία των οικείων του που απεικονίζονται επίσης στα σχετικά δημοσιεύματα». Να υπενθυμίσουμε ότι η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" ήταν μία από το σύνολο του αστικού Τύπου που στο παρελθόν έχει προβάλλει, έως και διαφημίσει τη δράση της Χρυσής Αυγής. Τέλος, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα κατέθεσε στην 6η ειδική ανακρίτρια Πειραιά, αίτημα παράστασης πολιτικής αγωγής στη δίκη του χρυσαυγίτη δολοφόνου Γ. Ρουπακιά.

Ποιοι σαμποτάρουν το συλλαλητήριο;

Καταγγελία της Γραμματείας Αττικής του ΜΑΣ

Η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καταγγέλλει το σαμποτάρισμα του συλλαλητηρίου ενάντια στη Χρυσή Αυγή από τις άλλες δυνάμεις σε μια σειρά σχολές. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Τη Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκαν σε πολλούς φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους της Αθήνας συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικές Συνελεύσεις. Παντού προτάθηκε η συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στη Χρυσή Αυγή στα Προπύλαια και στην αντιφασιστική συναυλία στο Σύνταγμα στις 25 Σεπτέμβρη. Στην αντιφασιστική αυτή πρωτοβουλία καλούσαν ήδη 10 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι με σκοπό να δοθεί απάντηση στους δολοφόνους χρυσαυγίτες, στα μαντρόσκυλα του συστήματος. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει σε όλους τους φοιτητές και σπουδαστές, σε όλους τους νέους, σε όλο το λαό τα παρακάτω γεγονότα:

  • Στο ΔΣ του συλλόγου στην Πάντειο, η ΔΑΠ καταψήφισε τη συμμετοχή γιατί "είναι του ΚΚΕ" (!!! άσχετο !!!). ενώ το καταψήφισε και η ΠΑΣΠ.
  • Στο ΠΑΠΕΙ, η ΔΑΠ είπε "θα το σκεφτούμε αν και πότε θα κάνουμε ΔΣ".
  • Σε Γεωπονικό και ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, η ΔΑΠ και η ΠΑΣΠ δεν εμφανίστηκαν καν στη συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου.
  • Στο ΔΣ του συλλόγου της ΣΤΕΦ Αθήνας, η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΕΑΑΚ, μαζί, το καταψήφισαν.
  • Στη γενική συνέλευση του συλλόγου των Ναυπηγών ΕΜΠ, η ΔΑΠ, η ΠΑΣΠ και η ΕΑΑΚ, μαζί, το καταψήφισαν ή ψήφισαν λευκό.
  • Στη γενική συνέλευση του συλλόγου του ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, η ΕΑΑΚ δεν ψήφισε τίποτα (!!!)
  • Στη γενική συνέλευση του συλλόγου του Φυσικού, η ΕΑΑΚ με την ΑΡΕΝ (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) ψήφισαν λευκό.
  • Στη γενική συνέλευση του συλλόγου της Φαρμακευτικής, η ΔΑΠ με την ΕΑΑΚ ψήφισαν κατά.
  • Στη γενική συνέλευση του Μαθηματικού, η ΕΑΑΚ με την ΑΡΕΝ ψήφισαν λευκό.
  • Στη γενική συνέλευση της Οδοντιατρικής, η ΔΑΠ με την ΕΑΑΚ ψήφισαν κατά.
  • Στο ΔΣ του συλλόγου του Χημικού, η ΕΑΑΚ ψήφισε κατά.

Το σαμποτάρισμα του συλλαλητηρίου ενάντια στη Χρυσή Αυγή από όπου κι αν προέρχεται πρέπει να πεισμώσει κάθε νέο και νέα και να εκφραστεί με τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12 μ. ενάντια στη Χρυσή Αυγή και στην αντιφασιστική συναυλία στις 2 μ.μ. στο Σύνταγμα»!



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ