ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018
Σελ. /20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τη Δευτέρα 27/8 η συγκέντρωση στη Νέα Μάκρη

  • Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
  • Καθημερινές οι εξορμήσεις και οι περιοδείες του Κόμματος στην περιοχή

Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ν. Μάκρης θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα μέτρα ουσιαστικής αποκατάστασης από τις συνέπειες των πυρκαγιών και προστασίας της ζωής του λαού».

Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις ειδικών και κατοίκων της περιοχής.

Προετοιμάζοντας τη συγκέντρωση, καθημερινά εξορμούν σε όλη την περιοχή της Ραφήνας, αλλά και σε χώρους δουλειάς ευρύτερα στην Ανατολική Αττική, οι Οργανώσεις του Κόμματος, καλώντας το λαό σε μαζική συμμετοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, χτες Πέμπτη, έναν ακριβώς μήνα μετά τη φονική πυρκαγιά (23 Ιούλη), που στοίχισε τη ζωή σε 96 ανθρώπους, στο Μάτι βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Βάλσαμο Συρίγο, μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Το κλιμάκιο διαπίστωσε ξανά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ενώ συνομίλησε με τους κατοίκους για τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν, όπως την ατελείωτη ταλαιπωρία που δοκιμάζουν προκειμένου να πάρουν έστω και την πενιχρή αποζημίωση από το κράτος για να καλύψουν στοιχειωδώς μερικές άμεσες ανάγκες. Την ίδια ώρα, ειπώθηκε χαρακτηριστικά ότι η απουσία των αρμόδιων φορέων μόλις τέσσερις βδομάδες μετά την τραγωδία δημιουργεί έντονα την αίσθηση ότι τα όσα έγιναν πολύ γρήγορα θα ξεχαστούν και η περιοχή θα αφεθεί στη μοίρα της.

Τίποτα δεν πρέπει να ξεχαστεί!

Από την πλευρά τους τα στελέχη του ΚΚΕ μοίρασαν στους κατοίκους το σχετικό φυλλάδιο με τις θέσεις του Κόμματος για την αποκατάσταση των ζημιών καλώντας τους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Δευτέρας και να στείλουν έτσι το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μέτρα ουσιαστικής στήριξης και προστασίας. Οπως είπαν, το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα τους και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους, στον αγώνα για την πλήρη αποκατάσταση των πυρόπληκτων.

Από τη χτεσινή περιοδεία στο Μάτι
Από τη χτεσινή περιοδεία στο Μάτι
Στο κάλεσμά του το Κόμμα σημειώνει μεταξύ άλλων: «Τίποτα δεν πρέπει να ξεχαστεί! Η καταστροφή στην περιοχή ήταν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος. Ηταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής που υποβαθμίζει τη δασοπροστασία, την πυρόσβεση, που εμπορευματοποιεί τη γη, που δεν έχει ολοκληρωμένο σχεδιασμό πολιτικής προστασίας.

Να μην περάσει η προσπάθεια να κρυφτούν μέσα στις στάχτες οι εγκληματικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων.

-- Να διεκδικήσουμε την άμεση αποκατάσταση των πληγέντων, με αποζημιώσεις 100%. Να καλυφθούν οι ανάγκες σε στέγαση, περίθαλψη, Υγεία.

-- Να γίνει απορρύπανση της περιοχής.

-- Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας συνολικά για τη χώρα».

Οι περιοδείες συνεχίζονται σήμερα και το Σαββατοκύριακο ως εξής: Σήμερα, Παρασκευή, το απόγευμα, ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, θα επισκεφθεί τα πυρόπληκτα στο Μάτι ενώ περιοδείες θα πραγματοποιηθούν στα εργοστάσια ΕΛΠΕΝ και «Ελμπίσκο» καθώς και στο λιμάνι της Ραφήνας.

Αύριο, Σάββατο, περιοδείες θα πραγματοποιηθούν σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά - τουριστικά καταστήματα στις πυρόπληκτες περιοχές. Επίσης, στο πορθμείο της Αγίας Μαρίνας, στο Κόκκινο Λιμανάκι και στις πυρόπληκτες περιοχές της Ραφήνας. Κλιμάκιο του Κόμματος θα επισκεφθεί το «Εκπτωτικό Χωριό» και εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της Ραφήνας και της Ν. Μάκρης.

Την Κυριακή 26/8, περιοδεία θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Ραφήνας.

O Δ. Κουτσούμπας στα «Πρέσπεια 2018»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί σε συναυλία αφιερωμένη στον Γ. Ρίτσο, με ερμηνευτή τον Γ. Νταλάρα και αφηγητή τον Γ. Κιμούλη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πρέσπεια '18», σήμερα, Παρασκευή 24 Αυγούστου, στις 8.30 μ.μ.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ