ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016
Σελ. /20

Στο σημερινό 4σέλιδο «Νεολαία» μπορούμε να βρούμε:

  • Πρωτοβουλίες της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ για το Πάρκο «Α. Τρίτση» κόντρα στην απαξίωση και την εμπορευματοποίησή του.
  • Το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στις μεγάλες πόλεις και οι εκδηλώσεις του τις επόμενες μέρες.
  • Αρθρο του Δημήτρη Γληνού προς τους νέους, με αφορμή τα 134 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου παιδαγωγού διανοητή.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Κάλεσμα για συμμετοχή του κόσμου στην πρωτοβουλία για το πάρκο Τρίτση

...η εγκατάλειψη είναι εμφανής σε κάθε βήμα...
...η εγκατάλειψη είναι εμφανής σε κάθε βήμα...
Μία σημαντική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της δράσης για την υπεράσπιση του πάρκου Τρίτση αναλαμβάνει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, που καλεί το λαό και τη νεολαία να συμμετάσχουν στις εργασίες καθαρισμού και περιποίησης του πάρκου το Σάββατο 27 Αυγούστου.

Η πρωτοβουλία έρχεται σαν συνέχεια της προσπάθειας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας για την υπεράσπιση του χώρου απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση - κάλεσμα της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καλεί το λαό και τη νεολαία της Αττικής και ιδιαίτερα της Δυτικής Αθήνας σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για την υπεράσπιση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου μέσα στην Αθήνα, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε καθεστώς υποβάθμισης και εγκατάλειψης με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων, του ΑΣΔΑ, αλλά και των δημοτικών αρχών Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

Καταγγέλλουμε στο λαό και τη νεολαία της Αττικής την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που αξιοποιεί την άθλια κατάσταση του πάρκου (για την οποία και η ίδια έχει τεράστια ευθύνη) για να μεθοδεύσει και τελικά να ψηφίσει στη Βουλή στα τέλη του Ιούλη νόμο με τον οποίο δημιουργείται νέο διοικητικό σχήμα διαχείρισης του πάρκου, στο οποίο θεσμοθετούνται πλέον οι μπίζνες Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στο χώρο του πάρκου.

Τα κανάλια του πάρκου στραγγίζουν...
Τα κανάλια του πάρκου στραγγίζουν...
Μάλιστα, οι ίδιοι που φέρανε με την πολιτική τους το πάρκο σε αυτή την άθλια κατάσταση, οι ίδιοι που έχουν αφήσει απλήρωτους τους μόλις 3 εργαζόμενους του πάρκου από το Μάη του 2015, εμφανίζονται σήμερα ως σωτήρες του και μιλούν για πάρκο που θα λειτουργεί με δικά του έσοδα, ανοίγοντας το δρόμο για την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή του.

Ο λαός και η νεολαία έχουν πείρα, μπορούν να αντιληφθούν ότι ποτέ και πουθενά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, η εμπλοκή και η δραστηριοποίηση ΜΚΟ δεν έφεραν το παραμικρό όφελος στη ζωή του.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θεωρούν ότι οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου πρέπει να είναι λαϊκή περιουσία και θα πρέπει να είναι ανοιχτοί στο λαό για ελεύθερη και δωρεάν χρήση, να είναι χώροι αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού, με αναβαθμισμένες και ποιοτικές υποδομές, με επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η περιφρούρηση του πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" είναι υπόθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, των νέων των εργατικών - λαϊκών οικογενειών που διεκδικούν:

  • Πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζεται η συντήρηση, η λειτουργία και η φύλαξη του χώρου.
  • Να πληρωθούν εδώ και τώρα οι εργαζόμενοι του πάρκου και να διασφαλιστεί η μισθοδοσία τους.
  • Επαρκής, πλήρη και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Εκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των άμεσων αναγκών.
  • Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας.


Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα συνεχίσουν να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην οργάνωση της πάλης του λαού και της νεολαίας για την υπεράσπιση του πάρκου.

Αυτό το χαρακτήρα είχαν οι δεκάδες πρωτοβουλίες που πήραν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ όλο το προηγούμενο διάστημα. Η διεξαγωγή του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" για 6 συνεχόμενα χρόνια στο πάρκο έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη του προβλήματος στο λαό και στη νεολαία της Αττικής, αλλά και στη διεκδίκηση μέτρων για την υπεράσπιση και την αναβάθμιση του πάρκου.

ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΕΔΩ!

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ στην πρωτοβουλία της ΚΝΕ για εργασίες καθαρισμού και περιποίησης του πάρκου το Σάββατο 27 Αυγούστου, στην κεντρική πύλη επί της Λ. Δημοκρατίας, στις 9.00 το πρωί και στις 17.00 το απόγευμα.

ΕΛΑ στις εκδηλώσεις του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" που θα πραγματοποιηθούν στις 22 - 23 - 24 Σεπτέμβρη στο πάρκο "Αντώνης Τρίτσης".

Διεκδικούμε πάρκο ανοιχτό στο λαό, κλειστό στα επιχειρηματικά συμφέροντα!».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ