Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Αυγούστου 2008 - αριθ. φύλλου: 10158

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Μεγάλη νεολαιίστικη γιορτή

Οριστικοποιήθηκε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ που κορυφώνεται στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια.


ΣΕΛ.  10   -   11

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ για τις συνθήκες διαβίωσης της εργατικής τάξης
  • Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις συνέπειες από την πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου
  • Αναγκαία η ενιαία ταξική απάντηση των εργαζομένων, με πρώτο επόμενο σταθμό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ

Αποκαλυπτικά για τις συνθήκες διαβίωσης της εργατικής τάξης είναι τα όσα προκύπτουν από την επεξεργασία των επίσημων στοιχείων του ΙΚΑ για την απασχόληση και τα μεροκάματα το 2005. Σύμφωνα με αυτά περίπου ένας στους δυο εργαζόμενους καλείται να επιβιώσει με μέσο μεροκάματο 13,88 ευρώ, καταφέρνοντας να δουλέψει μόλις 123 μέρες το χρόνο κατά μέσο όρο!

Την ίδια ώρα, μόλις ένας στους τρεις εργατοϋπάλληλους είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ με βάση τον πρόσφατο νόμο Πετραλιά, πάνω από 400.000 είναι αυτοί που με τα σημερινά δεδομένα θα χάσουν το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λόγω της αύξησης των ελάχιστων απαιτούμενων ενσήμων.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις συνέπειες από την πολιτική ΝΔ -ΠΑΣΟΚ και των κομμάτων που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο. Φανερώνουν παράλληλα την εγκληματική συνενοχή του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού και καθιστούν αναγκαία την ενιαία ταξική απάντηση των εργαζομένων, με πρώτο επόμενο σταθμό το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, στις 6 του Σεπτέμβρη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ της Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  2   -   3

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΙ ΗΛΕΙΑΣ: ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ
Καίγονται επί 365 μέρες...

Ακριβώς ένας χρόνος από την καταστροφική πυρκαγιά στην Ηλεία, με τους 46 νεκρούς, συμπληρώνεται σήμερα. Ο «Ρ» βρέθηκε στα κατεστραμμένα χωριά. Στη Μάκιστο, την Αρτέμιδα, την Αγία Αννα, το Γούμερο. Οι φτωχοί αγρότες και οι κτηνοτρόφοι παλεύουν με νύχια και με δόντια να ξεκινήσουν απ' την αρχή. Ομως, από τη μέρα της φωτιάς μέχρι σήμερα, κάθε μέρα καίγονται από τον εμπαιγμό και τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.


ΣΕΛ.  14   -   15


ΑΠΟΦΑΣΗ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Εκτός νόμου η «ταξική συνειδητοποίηση»!

Με μια απαράδεκτη απόφαση, το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου απορρίπτει την ίδρυση Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας.


ΣΕΛ.  5
ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ
Το ΚΚΕ κόντρα στην απόκρυψη των αιτιών και τη σύγχυση

Τα γεγονότα στον Καύκασο, η αιματοχυσία που προκλήθηκε και οι συνέπειες από τις ραγδαίες διεθνείς εξελίξεις έχουν πολλά «αναγνώσματα» και οπτικές γωνίες από τις οποίες αξίζει να εξεταστούν.


ΣΕΛ.  6  -  7
ΝΤΟΠΙΝΓΚ
Βρώμικο κύκλωμα

Το φαινόμενο του ντόπινγκ, εκτός από το γενικευμένο χαρακτήρα που έχει πάρει σε επίπεδο πρωταθλητισμού, αγγίζει όλο και σε μεγαλύτερη έκταση τους νέους ανθρώπους.


ΣΕΛ.  12   -   13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ