ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Ιούνη 2017
Σελ. /24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
Ολα έτοιμα για την αυριανή μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση κατά της ανεργίας

Μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση κατά της ανεργίας διοργανώνει αύριο, Κυριακή 25 Ιούνη, στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, ο δήμος Πατρέων, σταθερά προσανατολισμένος στις λαϊκές ανάγκες. Η κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί από την πλατεία Γεωργίου και με πορεία θα καταλήξει στη γέφυρα, με στόχο να μετατραπεί σε Γέφυρα Ζωής και Αγώνα, με σύνθημα - αίτημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».

Πλήθος φορέων, σωματείων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής έχουν πάρει αποφάσεις και έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, η οποία αποτελεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η συμμετοχή ως εκ τούτου αναμένεται να είναι μαζική. Να σημειώσουμε ότι μετά από σχετική συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής με το Αστικό ΚΤΕΛ θα υπάρχει η δυνατότητα για δωρεάν μεταφορά όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Επίσης, με αντίστοιχη παρέμβαση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενισχύεται με περισσότερους συρμούς ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, για τη μετάβαση τα δρομολόγια των 9.30 π.μ. και 10.30 π.μ., για την επιστροφή τα δρομολόγια των 1 μ.μ. και 2 μ.μ.

Για τη διευκόλυνση και την όσο δυνατόν καλύτερη οργάνωση όσων χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία, παρακαλούνται να απευθύνονται και να δηλώνουν εγγράφως τη συμμετοχή τους είτε στις διευθύνσεις που αναφέρονται είτε μέσω τηλεφώνου να κάνουν κράτηση θέσεων με τα στοιχεία τους.

Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τα εξής σημεία:

1. Από τα Γραφεία του Ανατολικού Διαμερίσματος. Ωρα αναχώρησης 9.15 π.μ. Διεύθυνση: Εγλυκάδος 98. Τηλ. συμμετοχής: 2610.225.031. 2. Από την πλατεία Εργατικών Κατοικιών Ταραμπούρα. Ωρα αναχώρησης 9.15 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στα Γραφεία Νοτίου Διαμερίσματος. Διεύθυνση: Αΐτου 3. Τηλ. συμμετοχής 2610.331.663. 3. Πανεπιστημίου (ΝΕΟ) και Αχαϊκής Συμπολιτείας. Ωρα αναχώρησης 9.30 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στα Γραφεία του Αρκτικού Διαμερίσματος. Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 172. Τηλ. συμμετοχής 2610.430.948. 4. Από την πλατεία Ελευθερίας. Ωρα αναχώρησης 9.15 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στα Γραφεία Κεντρικού Διαμερίσματος. Διεύθυνση: Μαιζώνος 19 (Αρσάκειο). Τηλ. συμμετοχής 2610.438.466. 5. Πλατεία Αγίας Λαύρας (Ελληνος Στρατιώτου και Γιαννιτσών). Ωρα αναχώρησης 9.30 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στα Γραφεία Κεντρικού Διαμερίσματος. Διεύθυνση: Μαιζώνος 19 (Αρσάκειο). Τηλ. συμμετοχής 2610.438.466. 6. Από τα Βραχναίικα. Αναχώρηση Σταυροπούλειο. Ωρα αναχώρησης 9 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στα Γραφεία Δημοτικής Ενότητας Βραχναίικων. Διεύθυνση Ελ. Βενιζέλου 41. Τηλ. συμμετοχής 2610.670.825. 7. Από το Δημαρχείο Παραλίας. Ωρα αναχώρησης 9.15 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στα Γραφεία του Δημαρχείου Παραλίας. Διεύθυνση: Πατρών - Πύργου 60. Τηλ. συμμετοχής 2613.602.501. 8. Από τον πρώην Δήμο Μεσσάτιδος στην Οβρυά. Αναχώρηση από την κεντρική πλατεία Οβρυάς. Ωρα αναχώρησης 9 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχής στο πρώην Δημαρχείο Μεσσάτιδας στην Οβρυά. Διεύθυνση: Δημοκρατίας 209. Τηλ. συμμετοχής 2613.600.920. 9. Από την πλατεία Γεωργίου (επάνω μέρος). Ωρα αναχώρησης 9.30 π.μ. Δηλώσεις συμμετοχών στο κιόσκι του δήμου, πλατεία Γεωργίου.

Αιτήσεις συμμετοχής για όλα τα σημεία αναχώρησης διατίθενται από το κιόσκι του δήμου Πάτρας που λειτουργεί στην πλατεία Γεωργίου. Για όσους χρησιμοποιήσουν τα ΙΧ τους, θα λειτουργούν χώροι στάθμευσης στις προβλήτες του Ρίου.

Ανακοινώσεις συμμετοχής

Πλήθος σωματείων δηλώνουν την απόφασή τους να συμμετάσχουν στη μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση κατά της ανεργίας, αύριο Κυριακή. Αποφάσεις συμμετοχής έχουν λάβει:

Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Πάτρας. Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας Δήμου Πάτρας. Σωματείο Οδηγών Χειριστών Δήμου Πάτρας. Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας «Η Ενότητα». Α' ΕΛΜΕ Αχαΐας. Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας. Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας. Κλαδικό Συνδικάτο Ποτών και Τροφίμων Νομού Αχαΐας. Κλαδικό Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου. Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Αχαΐας. Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αχαΐας. Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών. Περιφερειακό Σωματείο Εργαζομένων Lidl ΒΙ.ΠΕ. Πατρών. Σωματείο Εργαζομένων PRAKTIKER. Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου Νομού Αχαΐας. Συνδικάτο Μετάλλου Πάτρας. Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία. Συνδικάτο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Νομού Αχαΐας. Σωματείο Εργαζομένων ΥΕΘΑ - Εργοστασίου Αραξου. Ομοσπονδία Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Αχαΐας. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρου Αιγίου. Σύλλογος Γεωπόνων Αχαΐας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου. Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Πατρών και Περιχώρων «Ο Αγ. Χριστόφορος». Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου «Ο Ερμής». Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» περιφερειών Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας. Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας. Σωματείο Εργαζομένων Π.Γ. Νοσοκομείου Ρίου. Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου. Συνδικάτο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Νομού Αχαΐας. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πάτρας. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αιγίου. Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Πάτρας. Σωματείο Συνταξιούχων ΤΑΕ ΟΑΕΕ. Σωματείο Συνταξιούχων ΟΣΕ. Σωματείο Συνταξιούχων «ΠΑΣΑΣ-ΔΕΗ». Σωματείο Εργαζομένων FRIGOGLASS ΑΒΕΕ Κ. Αχαΐας «Η Αλληλεγγύη». Κλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Πάτρας «Η Ενωση». Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενωση». Σύλλογος Περιοχής Αγίας Αλεξιώτισσας. Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών - Παράρτημα Πάτρας. Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ). Σύλλογος Τριτέκνων. Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Αχαΐας. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου. Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας. Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδ. Δικαίου και Ν.Π.Ι.Δ. Νομού Αχαΐας. Περιφερειακός Σύνδεσμος Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Ν. Αχαΐας «Ο ΒΑΤΤ». Ομιλος Παράκτιων Αλιέων και Θαλάσσιων Αθλημάτων (ΟΠΑΘΑ). Σωματείο Εργαζομένων Πατραϊκής Χαρτοποιίας «Η Αλληλεγγύη». Ελληνική Ενωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδος. Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίου ΙΕΚ Πάτρας. Πολιτιστικός Σύλλογος Περιβόλας. Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μπάλλα. Εκπολιτιστικός και Προοδευτικός Σύλλογος Συνοικίας Αμπελοκήπων Πάτρας. Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καστελόκαμπου. Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαβλανίου. Επιμορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Αγία Βαρβάρα» Προαστίου Πατρών. Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βελβιτσίου. Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Συχαινών. Πολιτιστικός Σύλλογος Εξω Αγυιάς.

ΤΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατακτημένο δικαίωμα του ΚΚΕ να ενημερώνει το λαό για τις θέσεις του

Τον δήμαρχο Καλαμάτας και τη δημοτική πλειοψηφία που πρόσκειται στη ΝΔ, που συνεχίζει να φορτώνει με πρόστιμα το ΚΚΕ για καθεμία αφίσα που βάζει, καταγγέλλει η ΤΕ Μεσσηνίας του Κόμματος, τονίζοντας ότι το Κόμμα ασκεί το αυτονόητο δικαίωμα - κατακτημένο με αγώνες - να ενημερώνει το λαό της Καλαμάτας και να προπαγανδίζει τις θέσεις και τις εκδηλώσεις του με αφίσες, πανό και όλους τους διαθέσιμους τρόπους.

Χαρακτηριστικό είναι το τελευταίο πρόστιμο για τις αφίσες του ΚΚΕ, που ενημέρωναν το λαό της Καλαμάτας για την παμπελοποννησιακή εκδήλωση προς τιμήν της 3ης Μεραρχίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και την ανέγερση μνημείου στον Ταΰγετο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου απ' όλη την Πελοπόννησο, τιμώντας τους χιλιάδες ήρωες από τη Μεσσηνία και τους γύρω νομούς, που έδωσαν τη ζωή τους σε ένα δίκαιο αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Μόνο διάφοροι αντιδραστικοί ευαγγελίζονται να μην κάνει το ΚΚΕ προπαγάνδα. Μάλλον αυτούς έχει ως πρότυπο ο δήμαρχος.

Το πρόσχημα της δημοτικής αρχής, ότι νοιάζεται για την ποιότητα ζωής των κατοίκων και την καθαριότητα της πόλης, καταρρίπτεται από τα γεγονότα:

-- Τα δημοτικά τέλη που έχουν γίνει ανυπόφορα για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, για τους ανέργους και τα νέα ζευγάρια.

-- Το γεγονός ότι με μια βροχή η πόλη πνίγεται, επειδή δεν υπάρχουν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, τα ρέματα και οι υπόνομοι είναι ακαθάριστοι.

-- Τις απολύσεις δεκάδων συμβασιούχων του δήμου Καλαμάτας που δρομολογεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτούς στηρίζεται αποκλειστικά η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Να αφήσουν τα προσχήματα! Εχουμε πείρα! Η αντιλαϊκή πολιτική πάει πάντα χέρι - χέρι με αντιδραστικές ιδέες και την καταστολή. Η "υγειονομική ζώνη" που θέλει να κάνει την πόλη της Καλαμάτας, έχει σκοπό να επιβάλει σιγή νεκροταφείου όσον αφορά τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του λαού.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης μας, να μην ανεχτούν την περιστολή λαϊκών δικαιωμάτων. Να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες της δημοτικής πλειοψηφίας και να επιβάλουν με την αντίθεσή τους το σταμάτημά τους. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ».

Δύο νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στο Σχοινιά

Νεκροί είναι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες σε ψεκαστικό ελικόπτερο που έπεσε πριν από τις 10 χτες το πρωί στον υδροβιότοπο του Σχοινιά. Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου κι έναν σεκιούριτι ιδιωτικής εταιρείας. Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ. Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα, καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού. Ο τρίτος επιβάτης είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για φοιτητή που έκανε την πρακτική του και απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν φτάσει η Πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε επίσης στο ΚΑΤ.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός, ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δύο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε στα σύρματα και κατέπεσε. Το ψεκαστικό ελικόπτερο είχε μισθωθεί από την Περιφέρεια Αττικής για ψεκασμούς σε κουνούπια.

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, ότι «θέλουμε τέλος να καταγγείλουμε την πρόχειρη δήλωση για το θέμα του αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Π. Φιλίππου αλλά και του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Αττικής, που έσπευσαν να αποποιηθούν οποιαδήποτε τυχόν ευθύνη στην όλη διαδικασία. Η ανθρώπινη ζωή δεν μετριέται με τους τύπους, δηλαδή αν ένα συμβάν είναι κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας ή όχι».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ