ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 24 Μάη 2015
Σελ. /40
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Το Δούρειον C130 μας!

Δεν μπορείς να δηλώνεις δημόσια ότι «τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα απ' ό,τι τα είχαμε φανταστεί» και να επιδιώκεις αριστερή πρόσληψη του πολιτικού μηνύματος του αιφνιδιασμού σου. Ακόμη και με όρους του παρισινού Μάη, η έφοδος της φαντασίας στην εξουσία γινόταν με πλήρη συναίσθηση της διαφοράς μεταξύ αριστερής και δεξιάς όχθης... Οσες κόκκινες, μωρέ και βαθύ μπορντό ακόμα, γραμμές κι αν τραβηχτούν, δεν υπάρχει έκπληξη για την αριστερά απέναντι στον ταξικό εχθρό, άντε αντίπαλο διαπραγματευτή, δανειοδότη, επονείδιστο κεφαλαιοκράτη που κραδαίνει το χρέος, απεχθές πάντα όταν φορτώνεται στις πλάτες του λαού που δεν το εισέπραξε ούτε και το συνομολόγησε.

Η συνεχής αναφορά των στελεχών της συγκυβέρνησης, με ακατάσχετη διάρροια «νονπέηπερς», κραυγές και ψιθύρους του αδίστακτου «τρόμου» που πλανάται στις αριστεροπερήφανες ψυχές και τους επιτρέπει να κοιμούνται με βάρδιες και σε δόσεις, ασπρίζει τα μαλλιά τους και μαραίνει τα όνειρά τους, δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε αυθόρμητη, ούτε «προσωπική». Είναι τακτική επιλογή και προπάντων εφαρμογή, καραδεξιάς επικοινωνιακής συνταγής που εφαρμόζεται στην αρένα της αγοράς από τα τέλη του περασμένου αιώνα. Εγκαινιάστηκε με την τρομοκράτηση του παγκόσμιου πληθυσμού με τον ιό του μιλένιουμ, πέρασε από τα πυρηνικά οπλοστάσια Ιρακινών και Ιρανών, με κορυφαία την εφαρμογή της στους δίδυμους πύργους και την καθιέρωση του δόγματος των, συμμετρικότατων για τους καλά εξοπλισμένους ιμπεριαλιστές, ασύμμετρων απειλών.

Αμα τρομοκρατείται το γκουβέρνο απέναντι στα θεόρατα υπεργκουβέρνα απ' τη θηριώδη ασυγκινησία τους, τότε ο κατακαμένος εργάτης στα διυλιστήρια, εκεί που δεν περίσσεψε κεφάλαιο για ασφάλεια εργασίας, εποπτεία, σωστικά κ.λπ., πενθεί γαμοσταυρίζοντας την ατυχία του. Κι όχι την ταξική του αδράνεια, τη χειραγωγημένη από τον τρόμο της ανεργίας. Αυτή είναι η επιλογή της επικοινωνίας των μωρών παρθένων της πρωταριστερής συγκυβέρνησης, που δεν πιστέψανε πως θ' αφεθεί χωρίς λάδι να βυθιστεί στο σκοτάδι στο δρόμο για τον ευρωτάφο. Η τακτική αυτή έχει και δεύτερο στάδιο, τη χαρά του παπαγάλου που λέει τα ίδια ώσπου γίνεται πασίγνωστος γι' αυτό. Επιστρατεύει το ελληνικό δαιμόνιο, τις αρετές της φυλής, που έχουν εκχωρηθεί στους ανελικούς συμμάχους των ρομαντικών συριζαίων.

Τρία (!) πρωθυπουργοπροεδρικά αεροπλάνα είναι προς επισκευή και πώληση, για να εκτεθούν ανεπανόρθωτα και οι σπάταλοι μνημονιακοί προκάτοχοι του ευρωμεγαλείου μας. Χωρίς λεφτά και χωρίς ανταλλακτικά, όπως λέμε χωρίς γάζες και μπαμπάκι, χωρίς κουλούρι, χωρίς φως, νερό, τηλέφωνο, κινητό κι ακούνητο, όλα τα δράματα κι η φτώχεια να μην ξεχωρίζουν τάξεις δηλαδή, το ελληνικό ιππικό, πώς να φορτωθεί και να κατέβει στη χώρα του αποκατασταθέντος ηρωικού ναζισμού για να διαπραγματευτεί την ποιότητα της φτώχειας; Ο συναρχηγός των ενστόλων να 'ναι καλά. Υποδειγματικός. Δείχνει το δρόμο. Σε μηδενικό χρόνο μετατρέπει το C130, άβολο για πολίτες, θηριώδες μεταγωγικό, «σε φαρδύ σαλόνι, με ανατομικά καθίσματα, τραπέζι συσκέψεων και δωρεάν ωτασπίδες για το θόρυβο», με φωτογραφίες απ' τις εργώδεις αναγνώσεις του ξένου και ντόπιου Τύπου στις οποίες επιδίδεται η χρήσιμη ομάδα μας (ρεπορτάζ «αποκλειστικά» κυβερνητικό παντού...)! Οχι παίζουμε. Αμ που βρίσκουμε δικές μας λύσεις, αμ που κρατάμε και ξύπνιους τους διαπραγματευτές μας, όταν οι αντίπαλοι αλλοτριώνονται από τον κομφορμισμό των φράγκων τους...

Για την ώρα, αυτή η τακτική έχει στρατηγικά πλεονεκτήματα. Βοηθούσης και της βουλευτικής τσηρλήντερ, ο μη άρτος διαθέτει και θέαμα, και αυτοκράτορα Γερμανό, κι Ολλανδούς και Γάλλους κι Ισπανούς πραιτοριανούς. Και οι περήφανοι Ελληνες αριστερόχειρες μονομάχοι, μπαίνουν στο ευρωκολοσσαίο, προπονημένοι απ' τον Πάνο, να παλέψουν με τίγρεις και λιοντάρια, θεριά πεινασμένα για κέρδη. Τώρα καταλαβαίνουν, τέσσερις μήνες μετά, πως αφενός δεν είχαν χορτάσει τα θεριά με τα προηγούμενα μνημονιακά πανηγύρια, αφετέρου καθόλου δε σάστισαν απ' τη γοητεία της αριστεροχειρίας στη διαχείριση της καπιταλιστικής αρένας. Ave!! Αλίμονο σ' αυτούς που δεν φαντάστηκαν πως οι Ελληνες του σήμερα μπορούν να μετατρέψουν ένα C130 σε Δούρειο Ιππο. Και το ουάου έγινε μπρρρρ... σε dolby-stereo-surround.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ