ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Απρίλη 1999
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν περνάνε τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα!
  • Αγωνιστές της ειρήνης από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, αφού πρώτα περικυκλώσουν το στρατόπεδο όπου εδρεύουν δυνάμεις του ΝΑΤΟ στο Πολύκαστρο, θα αποκλείσουν συμβολικά τα σύνορα με την ΠΓΔΜ στους Ευζώνους
  • Μαζική εξόρμηση και περιοδεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκαναν χτες τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενάντια στον Πόλεμο

Στη μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνει σήμερα το ΠΑΜΕ στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ χτυπά η καρδιά του αντιπολεμικού κινήματος της Μακεδονίας. Στις 3 μμ θα γίνει συγκέντρωση και περικύκλωση του Στρατοπέδου στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, το οποίο έχει μετατραπεί σε στρατόπεδο στάθμευσης των γερμανικών ΝΑΤΟικών δυνάμεων και του βαρέως οπλισμού που μεταφέρουν για τις χερσαίες επιχειρήσεις. Μια ώρα αργότερα στις 4 το απόγευμα, οι διαδηλωτές θα μεταβούν στο Φυλάκιο των Ευζώνων, όπου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία και συμβολικός αποκλεισμός των συνόρων, από όπου καθημερινά μπαινοβγαίνουν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις που στρατοπεδεύουν στα Σκόπια για να εισβάλουν στο Κόσσοβο.

Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή στην εκδήλωση εργαζομένων και συνδικαλιστών από όλες τις πόλεις της Μακεδονίας, Δυτικής και Κεντρικής. Οργανωμένα θα αναχωρήσουν από Πιερία,Ημαθία,Κοζάνη,Φλώρινα,Γρεβενά,Λάρισα,Κιλκίς,Πτολεμαϊδα,Βόλο,Τρίκαλα,Καρδίτσα και Σέρρες.

Από τη Θεσσαλονίκη το πανεργατικό αντιπολεμικό κομβόι αυτοκινήτων και λεωφορείων θα ξεκινήσει στη 1 μμ μπροστά από την πύλη 7 του Λιμανιού.

Στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, που συμπίπτει με το γιορτασμό των 50 χρόνων εγκληματικής δράσης της Ατλαντικής Συμμαχίας των δολοφόνων, έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν συνδικαλιστές από τη Γιουγκοσλαβία, που βομβαρδίζεται απροκάλυπτα από τις "έξυπνες βόμβες", και τα Σκόπια, που σήμερα βιώνουν τις επιπτώσεις από τον βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών έχοντας μετατραπεί σε ένα απέραντο προτεκτοράτο.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση στους Ευζώνους θα είναι ο Γ. Μαυρίκος,από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Η εκδήλωση θα κλείσει με πολύωρη συναυλία γνωστών καλλιτεχνών, δημοτικών και λαϊκών συγκροτημάτων από το Κιλκίς.

Η Πρωτοβουλία Ενάντια στον Πόλεμο

Χτες, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενάντια στον Πόλεμο, πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση και περιοδεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της δράσης τους για ενημέρωση των πολιτών και συστράτευση γύρω από το αντιπολεμικό κίνημα που αναπτύσσεται, για να σταματήσει η απροκάλυπτη επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία.

Η περιοδεία ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου μπροστά από το Αγαλμα του Λαμπράκη.

Ο Κ. Δρούτσας,πρόεδρος του ΙΝΚΑ Μακεδονίας, ο Γ. Ζαχάρωφ πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών, ο Λ. Κωνσταντινίδης πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Αγάπιος Σαχίνης δημοτικός σύμβουλος, ο Μ. Σπυριδάκης νομαρχιακός σύμβουλος και ο Ζ. Παπαδημητρίου,νομαρχιακός σύμβουλος, καθηγητής του ΑΠΘ. Μοίρασαν έντυπο υλικό στον κόσμο και συζήτησαν με τους πολίτες, καλώντας τους να ενεργοποιηθούν και να απαιτήσουν τώρα απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο και τερματισμό της ΝΑΤΟικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία και τα Βαλκάνια.

"Κάνουμε έκκληση σε όλους, τους διανοούμενους, τους απλούς ανθρώπους, τους ανθρώπους της δουλιάς, να συμμετάσχουν σ' αυτή την προσπάθεια", είπε ο Ζήσης Παπαδημητρίου. Και ο Αγάπιος Σαχίνης συμπλήρωσε: "Πολύ σύντομα θα κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις μας. Σε καμία περίπτωση δε θα δεχτούμε τη Θεσσαλονίκη σαν προγεφύρωμα. Τα έργα που γίνονται στο αεροδρόμιο για την υποδοχή 20.000 ΝΑΤΟικών δολοφόνων δεν μπορεί να συνεχιστούν και αυτό που ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή στο Λιμάνι για την υποδοχή εκατοντάδων αρμάτων μάχης και άλλου εξοπλισμού πρέπει να σταματήσει. Να μείνουν στο Λιμάνι και να γυρίσουν πίσω τα φονικά σύνεργα".

Δεν έχει θέση στη χώρα μας η "Φωνή της Αμερικής"

Σε κλοιό αύριο Κυριακή ο σταθμός της βρώμικης ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας

Συμβολική περικύκλωση και αποκλεισμό της "Φωνής της Αμερικής" στο Εράσμιο της Ξάνθης, θα πραγματοποιήσουν στις 11 π.μ. της Κυριακής φιλειρηνιστές από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη απαιτώντας να σταματήσει η εκπομπή των βρώμικων ιμπεριαλιστικών μηνυμάτων ντροπής προς το λαό της Σερβίας, αλλά και ολόκληρης της Βαλκανικής. Αμέσως μετά τη συμβολική περικύκλωση οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν στην πόλη της Ξάνθης όπου θα πραγματοποιηθεί αντιπολεμική πορεία και συναυλία.

Από την Καβάλα τα λεωφορεία και η αυτοκινητοπομπή θα αναχωρήσουν στις 9.30πμ μπροστά από το Δημοτικό Κήπο. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν και από την Κομοτηνή στις 10πμ μπροστά από την Εθνική Τράπεζα. Ανάλογες αυτοκινητοπομπές θα ξεκινήσουν από τη Δράμα, την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη.

Μέρα με τη μέρα ο αριθμός των φιλειρηνιστών και μαζικών φορέων που δηλώνουν συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική αυτή διαδήλωση μεγαλώνει γιγαντώνοντας τη φωνή της αντίδρασης και της αντίστασης στη νέα τάξη πραγμάτων που προσπαθούν ο μεγάλοι της Γης, να επιβάλλουν με όλα τα προπαγανδιστικά τους μέσα και ιδιαίτερα με τη "Φωνή της Αμερικής".

Μια βρώμικη φωνή που δε διστάζει να ασκήσει ψυχολογικό πόλεμο στο σερβικό λαό καλώντας τον μέσα από τις χυδαίες εκπομπές της να παραδώσει τα όπλα, παραδίδοντας μαζί την ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία της χώρας του. Καλώντας τον να σκύψει το κεφάλι και να πει και αυτός "Yes men" ή ακόμη και να τους ευχαριστήσει για τους δεκάδες αθώους αμάχους που ύπουλα δολοφόνησαν, για τις ανεπανόρθωτες οικονομικές και οικολογικές καταστροφές που προκάλεσαν.

Απέναντι σ' αυτήν τη φωνή υψώνει ο λαός της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης το ανάστημά του. Μια συμβολική περικύκλωση, που όπως δηλώνει ο γραμματέας της ΝΕ Ξάνθης του ΚΚΕ, Δημήτρης Φωτιάδης: "Τώρα που βομβάρδισαν τόσο ύπουλα και ανέντιμα τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό του Βελιγραδίου, θάβοντας μαζί και δημοσιογράφους αποκτά μεγάλη σημασία. Το να φύγει αυτός ο σταθμός από την περιοχή μας είναι ένα παλιότερο αίτημα τους λαού της Θράκης σήμερα όμως κάτω από τα σημεία των καιρών το αίτημα αυτό γίνεται επιτακτικό".

ΕΝΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης

Τη Δευτέρα στο Καυτατζόγλειο ο ποδοσφαιρικός αγώνας επίλεκτων Ελλήνων και Γιουγκοσλάβων ποδοσφαιριστών

"H μεγάλη αθλητική εκδήλωση στο Καυτατζόγλειο με επίλεκτους Ελληνες και Γιουγκοσλάβους ποδοσφαιριστές δε θα αποτελέσει μια φιέστα, αλλά ένα μήνυμα Αντίστασης. Οι αθλητές, ο λαός της Θεσσαλονίκης και όλης της Μακεδονίας θα ενώσουν τη φωνή τους με τις φωνές εκατομμυρίων φιλειρηνικών πολιτών σ' όλο τον κόσμο που ζητάνε το άμεσο σταμάτημα των βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας. Δε θέλουμε τον πόλεμο και την καταστροφή, αλλά τη δημιουργία, τη χαρά, την ειρήνη". Αυτά τόνισε ο Κ. Λεβέντης,γραμματέας της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε χτες, σχετικά με τον αγώνα ειρήνης και αλληλεγγύης στο γιουγκοσλαβικό λαό. Η ξεχωριστή αυτή αθλητική συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 26 Απρίλη στις 6μμ στο Καυτατζόγλειο Στάδιο.

Οπως υπογράμμισε ο Κ. Λεβέντης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΣ Μακεδονίας με τις δολοφονικές βόμβες που έπεσαν στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας, αφαιρώντας το χαμόγελο από τα παιδιά και σταματώντας κάθε αθλητική, πολιτιστική δραστηριότητα, ευαισθητοποιήθηκε και αμέσως πήρε αυτή την πρωτοβουλία. Η ΕΠΣ Μακεδονίας απευθύνθηκε στις τρεις ΠΑΕ ΑΡΗ, ΗΡΑΚΛΗ και ΠΑΟΚ, οι οποίες ανταποκρίθηκαν αμέσως.

Στην ομάδα των επιλέκτων από την πλευρά των Ελλήνων αθλητών συμμετέχουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Β. Χατζηπαναγής,Σ. Κωφίδης,Ηλίας Σαμπάνης,Απ. Μάτζιος,Γ. Τουρσουνίδης,ενώ προπονητές θα είναι οι Γ. Κούδας,Κ. Αϊδινίου και Αγ. Σπυρίδων.Από τους Γιουγκοσλάβους αγωνίζονται αθλητές που παίζουν σε ομάδες της Ελλάδας, της Γιουγκοσλαβίας της Ισπανίας, της Γαλλίας κ. ά.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν και μίλησαν οι επικεφαλής των τριών ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης και οι Γιουγκοσλάβοι προπονητές και ποδοσφαιριστές Μπ. Κρισμάρεβιτς,Ι. Γιοβάνοβιτς,Π. Ερακ,Λιούπκο Πέτροβιτς και Μλ. Φορτούλα,που ευχαρίστησαν τον ελληνικό λαό για τις πρωτοβουλίες συμπαράστασής του προς το δοκιμαζόμενο λαό τους. Επίσης τόνισαν ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία καταδίκη των βομβαρδισμών σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, για την ειρήνη και την αλληλεγγύη μεταξύ των δύο λαών.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν πολλά παιδιά, καθώς συμμετέχουν όλα τα τμήματα υποδομής των σωματείων της Θεσσαλονίκης, θα τραγουδήσουν για την ειρήνη Ελληνες και Γιουγκοσλάβοι καλλιτέχνες και στο τέλος πεντακόσια περιστέρια θα πετάξουν από το Καυτατζόγλειο για να στείλουν το μήνυμα ειρήνης. Τα έσοδα από την εκδήλωση (1.000 δρχ. το εισιτήριο) θα διατεθούν για την αγορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στα σχέδια της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας περιλαμβάνεται και η διοργάνωση τουρνουά ποδοσφαιριστών όλων των βαλκανικών λαών.

"Μας ενώνει το πάθος για ειρήνη"!

Αντιπολεμική συγκέντρωση έγινε χτες στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στα Σπάτα, στο πλαίσιο στάσης εργασίας, που είχε κηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σε πολλά μεγάλα εργοτάξια

"Ελληνες ή ξένοι, είμαστε εργάτες και δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε, το πάθος και ο αγώνας για την ειρήνη είναι αυτό που πρέπει και μας ενώνει".Το χειροκρότημα, που συνόδευσε αυτά τα λίγα λόγια Αλβανού που ζει και εργάζεται στη χώρα μας, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη πως οι εργάτες των Βαλκανίων, όλων των χωρών του κόσμου, μπορούν να συμβιώσουν ειρηνικά, μπορούν να είναι φίλοι και συνεργάτες.

Αυτά τα λόγια ακούστηκαν χτες στην αντιπολεμική συγκέντρωση που έγινε στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου Αθηνών στα Σπάτα, στα πλαίσια στάσης εργασίας, που είχε κηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας σε πολλά μεγάλα εργοτάξια (και στο ΜΕΤΡΟ), αντιδρώντας μ' αυτό τον τρόπο στη νέα δομή του ΝΑΤΟ, η Σύνοδος Κορυφής του οποίου άρχισε χτες. Οι συγκεντρωμένοι επιφύλαξαν θερμά χειροκροτήματα και στους σύντομους χαιρετισμούς, που κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος, άλλων ξένων εργατών.

Οι εργαζόμενοι του εργοταξίου δεν έχασαν την ευκαιρία να διαδηλώσουν τις αντιΝΑΤΟικές - αντιπολεμικές τους διαθέσεις και την αλληλεγγύη τους στους Γιουγκοσλάβους συναδέλφους τους. Και το έκαναν με πολλούς τρόπους, όπως με την περικύκλωση του κτιρίου, καθώς και γράφοντας συνθήματα στους τοίχους των κτιρίων της κατασκευαστικής πολυεθνικής "Χόχτιφ",της Διεύθυνσης και του φυλακίου.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και μίλησε εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Γ. Σταυρόπουλος,ο οποίος κατήγγειλε την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την γκανγκστερική επιδρομή σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και την ελληνική κυβέρνηση για τη συμμετοχή της. "Ο λαός της Γιουγκοσλαβίας - τόνισε - αντιστέκεται, με την αλληλεγγύη όλων των εργατών της Βαλκανικής μπορεί να έρθει πιο γρήγορα η πολυπόθητη ειρήνη, να ηττηθεί ο ιμπεριαλισμός". Ο συνδικαλιστής κάλεσε τους εργάτες να συμβάλουν στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας και να πάρουν μαζικά μέρος στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις και στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά. Τους κάλεσε ακόμα να απαντάνε σε κάθε πρόκληση των δυνάμεων που θέλουν να φέρουν σε αντιπαράθεση τον ένα λαό με τον άλλο.

Στη συγκέντρωση εγκρίθηκε ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων τονίζεται: "Εμείς οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο δηλώνουμε τη θέλησή μας να σταματήσει τώρα η ιμπεριαλιστική επέμβαση. Πενήντα χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ βρισκόμαστε στο μέσο ενός πολέμου που δείχνει το χαρακτήρα αυτού του επιθετικού οργανισμού. Η συμμετοχή της Ελλάδας στη σφαγή λαών διπλανών χωρών μας κάνει να νιώθουμε ντροπή και αγανάκτηση. Οι λαοί των Βαλκανίων όποια γλώσσα κι αν μιλάνε δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα".

Και συνεχίζει: "Η μοιρασιά της λείας μετά τον πόλεμο που κανονίζουν και οι ελληνικές εταιρίες, ανάμεσά τους και οι κατασκευαστικές, μας δείχνει ότι τα δάκρυά τους για τον πόλεμο είναι ψεύτικα. Τα ίδια οικονομικά συμφέροντα των εταιριών που σε περίοδο ειρήνης χτίζουν με τον ιδρώτα μας νέες οικονομικές αυτοκρατορίες, δε διστάζουν και σε περίοδο πολέμου να μας χρησιμοποιούν σαν κρέας για τα κανόνια τους, με στόχο την οικονομική και πολιτική υποδούλωση των λαών".

Και το ψήφισμα καταλήγει: "Μας προσβάλλει ακόμα περισσότερο σαν εργάτες που ο ιδρώτας μας γίνεται κέρδος σε μια γερμανική εταιρία,χώρας που πρωτοστατεί με στρατό, βόμβες και τεθωρακισμένα στη σφαγή, θυμίζοντάς μας παλιότερες εποχές. Το δυνάμωμα του αγώνα μας, όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα φυλής και γλώσσας, ενάντια σ' αυτά τα συμφέροντα, και μέσα στο αεροδρόμιο είναι το άμεσο καθήκον μας".

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων

Ανοιχτή συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον γιουγκοσλαβικό λαό οργανώνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, την Τρίτη, 27/4, στις 9μμ, στην πλατεία Καπνικαρέας.

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος καταγγέλλει την "ιμπεριαλιστική - φασιστική παρουσία των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - Ευρωπαϊκή Ενωση στα Βαλκάνια", τονίζοντας πως οι βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλαβίας "είναι μέρος σχεδίου για την αποσταθεροποίηση και τον οικονομικό - πολιτικό έλεγχο στην περιοχή". Ο Σύλλογος καταγγέλλει και την ελληνική κυβέρνηση για τις διευκολύνσεις που παρέχει στο ΝΑΤΟ, αλλά και για το ότι συμφώνησε με τους βομβαρδισμούς. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως οι λαοί έχουν τη δύναμη να λύσουν μόνοι τους τα προβλήματα, ενώ υπογραμμίζεται: "Το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας, η εργατική τάξη, από την πρώτη κιόλας στιγμή, στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα του γιουγκοσλαβικού λαού, το κίνημα αυτό θα δυναμώσει την αντίστασή του, θα παλέψει για εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη, δημοκρατία, ελευθερία".

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
"Μη στέλνετε τα εγγόνια μας στο σφαγείο"

Συγκέντρωση καταδίκης των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών την Τετάρτη με πρωτοβουλία της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιούχων

Αντιπολεμικό προσκλητήριο απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας που διοργανώνει την Τετάρτη 9.30πμ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης πανσυνταξιουχική συγκέντρωση καταδίκης των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών ενάντια στη Γιουγκοσλαβία.

Η Συντονιστική επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της, ότι Αμερικάνοι, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση εδώ και ένα μήνα μακελεύουν το σερβικό λαό, καταπατούν κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και εφαρμόζουν το νόμο της ζούγκλας. "Το ΝΑΤΟ - συνεχίζει - και η Ευρωπαϊκή Ενωση έγιναν πολέμου συνδικάτο και συμφορά για τους λαούς".

Υπογραμμίζει ότι "η κυβέρνηση Σημίτη ενεργεί σαν μαριονέτα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, υπογράφει με χέρια και πόδια όλες τις πολεμοχαρείς κατακτητικές αποφάσεις τους και τα έχει δώσει όλα (λιμάνια, αεροδρόμια κλπ.), έτσι που η χώρα έγινε ξέφραγο αμπέλι και ορμητήριο των φονιάδων του σέρβικου λαού". Επίσης συγχαίρει τα στρατευμένα παιδιά που αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στο μακελειό.

Η Συντονιστική καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και να διαδηλώσουν: "Να σταματήσουν άμεσα οι βομβαρδισμοί και να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια. Να μη συμμετάσχει η χώρα μας άμεσα ή έμμεσα στο βρώμικο πόλεμο. Ούτε ένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας. Η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να στέλνει τα παιδιά και τα εγγόνια μας στο σφαγείο για ξένα συμφέροντα".

Σήμερα η συναυλία στην Καισαριανή

Σήμερα πραγματοποιείται αντιπολεμική συναυλία συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο σέρβικο λαό, στο γήπεδο Νήαρ Ηστ της Καισαριανής, στις 7.30 μ.μ., με τη συμμετοχή πλήθους καλλιτεχνών. Η εκδήλωση, γίνεται με πρωτοβουλία του Δήμου Καισαριανής και εντάσσεται στα πλαίσια της ευρύτερης πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο δήμος, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του στις συνεχιζόμενες ΝΑΤΟικές δολοφονικές επιδρομές στη Γιουγκοσλαβία.

Ματς υπέρ του σερβικού λαού

Ποδοσφαιρικός αγώνας ηθοποιών - τραγουδιστών

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και η Ενωση Τραγουδιστών Ελλάδας για την οικονομική ενίσχυση του πολύπαθου από τον αμερικανονατοϊκό ιμπεριαλισμό σερβικού λαού,οργανώνουν συμβολικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ γνωστών ονομάτων του πενταγράμμου και της θεατρικής σκηνής. Ο ποδοσφαιρικός αγώνας, που πριν την έναρξή του θα περιλάβει και καλλιτεχνικά χάπενινγκ θα γίνει στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας,τη Δευτέρα 3 του Μάη.Για την αντιπολεμική αυτή εκδήλωση το ΣΕΗ και η ΕΤΕ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου την προσεχή Δευτέρα, 26/4, στις 12μ στο θέατρο "Βεάκη".



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ