ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Απρίλη 2020
Σελ. /20
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αγωνιστικός βηματισμός μπροστά στη μέρα δράσης στις 28 Απρίλη

Με καθημερινές αγωνιστικές παρεμβάσεις απέναντι στην αντεργατική επίθεση που κλιμακώνουν κυβέρνηση και εργοδοσία, συνεχίζονται οι συνεχείς πρωτοβουλίες Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Συνδικάτων, μπροστά και στη μέρα δράσης που οργανώνουν μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς την Τρίτη 28/4, αλλά και μπροστά στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Με κινητοποιήσεις στο υπουργείο Εργασίας, χτες η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, προχτές οι Ομοσπονδίες και τα συνδικάτα στο Φάρμακο και τα Τρόφιμα - Ποτά, ανέδειξαν τις συνθήκες εντατικοποίησης και την αποθράσυνση των εργοδοτών μέσα στην πανδημία, με τη χρήση συνδυασμένων αντεργατικών μέτρων από όλο το προηγούμενο νομικό οπλοστάσιο του κεφαλαίου αλλά και τις πρόσφατες αντεργατικές ΠΝΠ της κυβέρνησης.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προβάλλουν επίσης επείγοντα αιτήματα για τους χιλιάδες εργαζόμενους που βρέθηκαν μέσα σε λίγες βδομάδες μαζικά στην ανεργία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι περίπου 400 απολυμένοι από το Αεροδρόμιο Αθήνας, που δεν λαμβάνουν ούτε το επίδομα των 800 ευρώ, για τους οποίους το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής έκανε χτες μια ακόμα κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.

Η σκυτάλη περνάει την Τρίτη στις πρωτοβουλίες που οργανώνονται στο πλαίσιο της μέρας δράσης, για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού, με στάσεις εργασίας, συνελεύσεις και συγκεντρώσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς που βρίσκονται σε λειτουργία, παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλες παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους που έχουν βρεθεί μαζικά στην ανεργία και σε νέα δεσμά «ευελιξίας», με χτύπημα μισθών και δικαιωμάτων.

Πληθαίνουν οι πρωτοβουλίες σε κλάδους και χώρους δουλειάς

Προγραμματίζονται στάσεις εργασίας, συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και μοτοπορείες

Η αφίσα του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής για τη μέρα δράσης
Η αφίσα του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού Αττικής για τη μέρα δράσης
Καθημερινά μεγαλώνει ο κατάλογος των συνδικαλιστικών οργανώσεων που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα να μετατραπεί η ερχόμενη Τρίτη σε μέρα δράσης για την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων και των διεκδικήσεων των εργαζομένων, για να δοθεί συντονισμένη αγωνιστική απάντηση στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας.

«Πληρώσαμε πολλά. Δεν θα πληρώσουμε ξανά!» είναι το σύνθημα με το οποίο το ΠΑΜΕ καλεί συνδικαλιστικές οργανώσεις και εργαζόμενους να σχεδιάσουν τη δράση τους ανάλογα με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε κάθε κλάδο και χώρο, επιλέγοντας την πιο πρόσφορη μορφή, για να ακουστεί δυνατά η φωνή της διεκδίκησης, προετοιμάζοντας παράλληλα την απεργία της Πρωτομαγιάς.

Στις Κατασκευές

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καλεί όλα τα σωματεία να προκηρύξουν στις 28/4 στάσεις εργασίας στους χώρους δουλειάς, να χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσφορο μέσο για την ενημέρωση των εργαζομένων, να οργανώσουν συζήτηση με επίκεντρο την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη απέναντι στον νέο κύκλο της επίθεσης. Μπροστά και στην Πρωτομαγιά, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει πως ο φετινός εορτασμός «πρέπει να βρει την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που ζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες της πανδημίας και συνειδητοποιούν ότι η επόμενη μέρα θα είναι πιο αντεργατική, με στόχο να φορτωθούν στην πλάτη τους τα σπασμένα της κρίσης, πιο αποφασισμένους να δώσουν μάχες και να δυναμώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής τους και να οικοδομήσουν τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, εξαθλίωση, πολέμους και κρίσεις».

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας προκηρύσσει την Τρίτη 28/4 στάσεις εργασίας (12 μ. έως τη λήξη της βάρδιας) και συνελεύσεις στα εργοτάξια: Στην ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου, στις πρώην εγκαταστάσεις της «Παπαστράτος» στον Πειραιά, στην επέκταση του «River West» στη Λεωφόρο Κηφισού, στο πρώην εργοστάσιο «Πεταλούδα» στη Λ. Κηφισού και στην κατασκευή του κολεγίου «Saint Catherine's» στη Λυκόβρυση. Παράλληλα, οργανώνει περιοδείες σε γιαπιά στις γειτονιές, ενώ στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιήσει μοτοπορεία από την πλατεία Κάνιγγος προς τις εργατογειτονιές της Αθήνας.

Αντίστοιχα, το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκη στις 28/4 προγραμματίζει στάση εργασίας (11 π.μ. - 1 μ.μ.) και συνελεύσεις στα εργοτάξια του αεροδρομίου και του «Electra Palace». Τις μέρες που μεσολαβούν θα περιοδεύσει στα δύο εργοτάξια και στα εργοτάξια του κέντρου της πόλης και του Μετρό.

Στον Επισιτισμό - Τουρισμό

Το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής προκηρύσσει για τις 28/4 στάση εργασίας (1 μ.μ. έως 5 μ.μ.) Στο πλαίσιο της κινητοποίησης καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στη 1.30 μ.μ. και στη συνέχεια σε μοτοπορεία.

«Οι εργαζόμενοι στα Ξενοδοχεία και στον Επισιτισμό έχουμε "μπουχτίσει" από θυσίες, πότε για τις κρίσεις τους και πότε για την ανάπτυξή τους. Καταλαβαίνουμε καλά πού οδηγεί η επόμενη μέρα και η περιβόητη "διάσωση" του κλάδου. Οσα δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν μέχρι σήμερα οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι κυβερνήσεις τους, θέλουν να τα περάσουν τώρα στο όνομα της κρίσης της πανδημίας, του αόρατου εχθρού, της "επανεκκίνησης"», τονίζει το Συνδικάτο.

Προετοιμάζοντας την κινητοποίηση, το Συνδικάτο προχωρά σε εξορμήσεις και περιοδείες σε επισιτιστικά καταστήματα με βάση το εξής πρόγραμμα: Σήμερα Παρασκευή σε Κορυδαλλό, Νέα Ιωνία και Ζωγράφου. Αύριο Σάββατο στο Πέραμα. Την Κυριακή 26/4 σε Νεάπολη Νίκαιας και Καισαριανή. Τη Δευτέρα 27/4 σε Κορυδαλλό και Χαλάνδρι.

Στα σούπερ μάρκετ

Συνέχεια στις επιτυχημένες παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ δίνει με τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Στις 28/4 προγραμματίζει παρεμβάσεις σε καταστήματα σούπερ μάρκετ σε Ελληνικό, Γλυφάδα, Αλιμο, Καλλιθέα, Δάφνη, Χαλκηδόνα, Μαρούσι, Κυψέλη, Αιγάλεω, Περιστέρι και Μοσχάτο.

«Να μη μείνει κανένας εμποροϋπάλληλος μόνος του στην πανδημία και την εργοδοτική αυθαιρεσία. Να μη δεχτούμε να πληρώσουμε για ακόμα μια φορά τα σπασμένα. Να μην επιτρέψουμε, με αφορμή την πανδημία, το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και την ένταση της εκμετάλλευσης μέσα στους εργασιακούς χώρους!», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Σε άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς

Στη μέρα δράσης συμμετέχουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΠΡΝ, με παρεμβάσεις στα καράβια και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εφοπλιστικές ενώσεις. Στην κοινή τους ανακοίνωση καταγγέλλουν τις μαζικές απολύσεις ναυτεργατών και τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας για αυτούς που συνεχίζουν να δουλεύουν. Επισημαίνουν ακόμα το οξυμένο πρόβλημα του επαναπατρισμού ναυτεργατών από ποντοπόρα και κρουαζιερόπλοια ανά τον κόσμο, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης των μακροχρόνια ανέργων.

Να πάρουν πρωτοβουλίες στις 28/4 για συζήτηση με τους εργαζόμενους, εκδηλώσεις, συνελεύσεις και στάσεις εργασίας καλεί τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ). «Δεν πρέπει να γίνουμε ξανά τα θύματα στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, στην ανάπτυξη που οραματίζονται. Αυτό δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση και μπροστά στην Πρωτομαγιά που, άσχετα από το πώς τη χαρακτηρίζουν οι αστικές κυβερνήσεις, οι εργαζόμενοι την τιμούν με απεργία!», τονίζει.

Παρεμβάσεις για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων του κλάδου σχεδιάζει και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής. Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται ιδιαίτερα στους εργαζόμενους που δούλευαν ανασφάλιστοι, όπως συμβαίνει με εκατοντάδες μετανάστες, με αποτέλεσμα σήμερα να μένουν «εκτός της οικονομικής ενίσχυσης, σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτοι, με την εργοδοσία να έχει ξεσαλώσει», καθώς και στους μακροχρόνια ανέργους του κλάδου, που καλούνται να επιβιώσουν χωρίς επίδομα. Παράλληλα, η Ομοσπονδία του κλάδου καλεί στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς οργανώνουν στις 28/4 το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου και οι εργοστασιακές του επιτροπές, προετοιμάζοντας την απεργία της Πρωτομαγιάς. Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών προκηρύσσει στάση εργασίας και καλεί σε συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο πρακτορείο «Αργος», όπου η εργοδοσία καθυστερεί συστηματικά την καταβολή της μισθοδοσίας, ενώ το τελευταίο διάστημα η «ψαλίδα» διευρύνεται.

Το Σωματείο Εργαζομένων «Mellon» προχωρά την Τρίτη σε συμβολική κινητοποίηση στις 8 π.μ. στην είσοδο της εταιρείας, ενώ στις 12 μ. οργανώνει τηλεσυζήτηση με τους εργαζόμενους. Καταγγέλλει την εργοδοσία του ομίλου για την απόλυση από την «Mellon Technologies» εργαζόμενης η οποία βρισκόταν σε ειδική άδεια όπως προβλέπεται για τις ευπαθείς ομάδες. Απαιτεί την επαναπρόσληψή της και ζητά συνάντηση με την εργοδοσία για το συγκεκριμένο θέμα.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διεκδικεί μέτρα στήριξης όλων των αυτοαπασχολούμενων

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών προχώρησε χτες αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), διεκδικώντας μέτρα στήριξης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους.

Η ΟΒΣΑ επισημαίνει ότι πέρα από τη γενική ανεπάρκεια και την τεράστια καθυστέρηση των μέτρων - είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και σαράντα μέρες δεν έχει πάρει κανείς αυτοαπασχολούμενος και ελεύθερος επαγγελματίας το επίδομα - οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης εξαιρούν μεγάλες ομάδες αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, που δεν καταφέρνουν να καλύψουν όλες τις προϋποθέσεις της νέας ΚΥΑ.

Η Ομοσπονδία απαιτεί την ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων στα μέτρα στήριξης, με προτεραιότητα για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, καθώς και τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν την επιχείρησή τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να δοθεί η αποζημίωση σε όλους τους εικαστικούς καλλιτέχνες

Από τη χτεσινή αγωνιστική παρέμβαση
Από τη χτεσινή αγωνιστική παρέμβαση
«Οχι στην απαξίωση των δημιουργών. Αποζημίωση στους εικαστικούς καλλιτέχνες»:

Με αυτό το σύνθημα αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) πραγματοποίησε χτες διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ στη συνέχεια πορεύτηκε στο υπουργείο Εργασίας, καταγγέλλοντας ότι αν και οι περισσότεροι εικαστικοί πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δεν θα πάρουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Οπως καταγγέλλει το ΕΕΤΕ, οι ηγεσίες των δύο υπουργείων δεν τους δέχτηκαν.

Το ΕΕΤΕ επισημαίνει ότι οι προϋποθέσεις που τίθενται για να λάβει κάποιος την «αποζημίωση ειδικού σκοπού» είναι έξω από την πραγματικότητα της καλλιτεχνικής εργασίας, της δημιουργίας. Τα καλλιτεχνικά έργα απαιτούν πολύ χρόνο, έρευνα και μελέτη για να δημιουργηθούν, επομένως ο εικαστικός αμείβεται με παραστατικά που απέχουν πολύ χρόνο μεταξύ τους, ειδικά όταν το έργο είναι μεγάλο (π.χ. γλυπτά, αγιογραφίες, εικαστικές διακοσμήσεις κτιρίων). Μάλιστα, με τους όρους που βάζει η κυβέρνηση αποκλείονται οι οικονομικά ασθενέστεροι, αφού εκατοντάδες εικαστικοί καλλιτέχνες δεν ανήκουν στους ΚΑΔ που δημοσιεύτηκαν, καθώς έκλεισαν τα χαρτιά τους στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια, επειδή δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στον «φόρο επιτηδεύματος», έχοντας όμως το δικαίωμα να πληρώνονται και να φορολογούνται με απόδειξη δαπανών.

Το ΕΕΤΕ ζητά, μεταξύ άλλων, να δοθεί η «αποζημίωση ειδικού σκοπού» προς όλους τους εικαστικούς καλλιτέχνες - μέλη του Επιμελητηρίου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν, επίσης, εκλεγμένοι από τη Δημοκρατική Ενότητα Σκηνοθετών στην Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, οι οποίοι απαιτούν καθολική εφαρμογή του επιδόματος σε όλους τους εργαζομένους του κινηματογραφικού χώρου. Καταγγέλλουν ότι στα μέτρα δεν περιλαμβάνονται οι άνεργοι, ενώ εξαιρείται μεγάλο τμήμα από τους σκηνοθέτες που έχουν μπλοκάκι.

Νέες κινητοποιήσεις στο υπουργείο Εργασίας για μέτρα προστασίας των εργαζομένων

Κατεβασμένα ρολά για άλλη μια φορά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου...

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία συνδικάτων και απολυμένων έξω από το υπουργείο
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία συνδικάτων και απολυμένων έξω από το υπουργείο
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου προβάλλοντας αιτήματα που απαντούν στις ανάγκες των εργαζομένων, απέναντι στην προσπάθεια να φορτωθούν ξανά τα σπασμένα. Την κινητοποίηση στήριξαν η Ομοσπονδία του κλάδου, καθώς και οι Επιτροπές Υγείας και Ασφάλειας του Συνδικάτου στις επιχειρήσεις «Αφοί Βλάχου», «Veridos- Ματσούκης», «News Press Hold».

Κατά την πάγια τακτική της όλο αυτό το διάστημα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους των συνδικάτων...

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης το Συνδικάτο ανέδειξε ζητήματα εντατικοποίησης, εργοδοτικής ασυδοσίας, ελλιπών μέτρων προφύλαξης κ.ά. Απαίτησε να καταργηθούν οι αντεργατικές ρυθμίσεις των πρόσφατων ΠΝΠ, να καλυφθούν οι απώλειες στο εισόδημα των εργαζομένων των οποίων έχουν ανασταλεί οι συμβάσεις και καλούνται να ζήσουν με 800 ευρώ για 45 μέρες.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Θανάσης Φωτόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, σημειώνοντας ότι μέσα στην πανδημία τα ταξικά συνδικάτα δεν σταμάτησαν ποτέ να διεκδικούν με κύριο κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων.

Το κλαδικό Συνδικάτο, οι Επιτροπές του, η Ομοσπονδία «έχουμε ζητήσει πολλές φορές από το υπουργείο Εργασίας να συναντηθούμε για να εκθέσουμε τα προβλήματα, να ζητήσουμε μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Εχουμε στείλει υπόμνημα με τα αιτήματά μας», σημείωσε, ωστόσο το υπουργείο αρνείται να μας συναντήσει. «Θα συνεχίσουμε τη μάχη που δίνουμε. Στις 28/4 είναι μέρα δράσης, θα αναδείξουμε στους χώρους δουλειάς την ανάγκη συνέχισης της πάλης, μπροστά και στην Εργατική Πρωτομαγιά».

Δουλειά και δικαιώματα απαίτησαν οι απολυμένοι του Αεροδρομίου Αθήνας

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν την ίδια ώρα χτες και απολυμένοι του Αεροδρομίου της Αθήνας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής ζητώντας να ενταχθούν στο επίδομα των 800 ευρώ, αλλά και να επαναπροσληφθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κατέβασε για μια ακόμα φορά ρολά, την ώρα που εδώ και ένα μήνα εκατοντάδες εργαζόμενοι στις εταιρείες «Swissport» και «Skyserv» στο αεροδρόμιο βρίσκονται «στον αέρα». Οι εργαζόμενοι απασχολούνται για χρόνια μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου αλλά στα τέλη Μάρτη οι εταιρείες δεν ανανέωσαν τις συμβάσεις. Ετσι βρέθηκαν χωρίς δουλειά και χωρίς να δικαιούνται τα 800 ευρώ.

Ολο αυτό το διάστημα το υπουργείο κρατά «σιγήν ιχθύος» και αρνείται κάθε αίτημα για συνάντηση.

Στη στάση αυτή έδωσαν απάντηση οι απολυμένοι χτες με το σκωπτικό πανό τους: «Γιώργο Αυτιά, πες του Βρούτση ότι τον ψάχνουμε», ανέφερε, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο λαλίστατος σε συνεντεύξεις σε κανάλια και εφημερίδες υπουργός είναι άφαντος όταν του ζητούν συνάντηση οι εργαζόμενοι...

Το Εργατικό Κέντρο και οι εργαζόμενοι απαιτούν να προχωρήσει η έρευνα από το ΣΕΠΕ σχετικά με το καθεστώς απασχόλησης των εργαζομένων αυτών, καθώς οι συμβάσεις πρέπει να είναι αυτοδίκαια αορίστου χρόνου. Ακόμα ζητούν να συμπεριληφθούν στο επίδομα των 800 ευρώ και στις διατάξεις για το ενοίκιο κατοικίας.

Νέες συντονισμένες πρωτοβουλίες από την ΟΕΝΓΕ

Σε συνέχεια της πολύμορφης αγωνιστικής δράσης που κορυφώθηκε στις 7 Απρίλη με παρεμβάσεις στα νοσοκομεία όλης της χώρας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προχωρά στις 28/4 σε νέες συντονισμένες πρωτοβουλίες. Καλεί τις Ενώσεις να οργανώσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων, στις ΥΠΕ, συμβολικές κινητοποιήσεις στις πύλες και στα προαύλια των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και όλων των υγειονομικών θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας.

Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στις 12 το μεσημέρι, στην είσοδο του σαλονιού του νοσοκομείου.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ