ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Φλεβάρη 2018 - Κυριακή 25 Φλεβάρη 2018
Σελ. /40
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Την Τρίτη η συγκέντρωση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας
  • Στο Σύνταγμα στις 6.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας
  • Συγκέντρωση και στη Θεσσαλονίκη, επίσης με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από περιοδείες σε τόπους δουλειάς
Από περιοδείες σε τόπους δουλειάς
Την ερχόμενη Τρίτη 27 Φλεβάρη πραγματοποιείται η μεγάλη συγκέντρωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στην Αθήνα, με θέμα τις θέσεις του Κόμματος για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα. Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Αντίστοιχη συγκέντρωση με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα θα πραγματοποιήσει και η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, την Τρίτη 6 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία στο αμερικάνικο προξενείο.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ προετοιμάζοντας τις συγκεντρώσεις πραγματοποιούν μεγάλη πολιτική εξόρμηση, με συσκέψεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες σε τόπους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές. Με την ανακοίνωση στο χέρι, με συνθήματα και πανό σε κεντρικά σημεία, το κάλεσμα έχει φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους και η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις πρόσφατες κρίσιμες εξελίξεις τόσο στα Βαλκάνια όσο και στα Ελληνοτουρκικά. Η ανησυχία είναι έντονη και τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος καλούν την εργατική τάξη να καταδικάσει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εμπλέκει το λαό και τη χώρα όλο και πιο βαθιά σε αυτούς.

Το κάλεσμα της ΚΟ Αττικής

Οπως αναφέρει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στο κάλεσμά της μεταξύ άλλων:

  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο «σημαιοφόρου» του ΝΑΤΟ.
  • Για τις ανάγκες των ευρωατλαντικών σχεδίων αναζωπυρώνεται και το ζήτημα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ. Επιχειρείται να παραπλανηθεί ο λαός με την ονοματολογία, να συγκαλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα, που είναι ο αλυτρωτισμός, η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.
  • Ο στόχος της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών.
  • Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας για το λαό. Το αποδεικνύει η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αντίθετα, διαμόρφωσε αρνητικούς όρους σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των λαϊκών συμφερόντων.
  • Καμία συμμετοχή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Οι λαοί μπορούν να βαδίσουν τον δικό τους ελπιδοφόρο δρόμο, της κοινής πάλης, για να διώξουν τους ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για να ανατρέψουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους.

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις

Στην Ξάνθη, την Πέμπτη 1η Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην Καβάλα, την Παρασκευή 2 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο Νομαρχίας, με ομιλητή τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Στη Δράμα, την Παρασκευή 2 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο Δράμας, με ομιλητή τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

  • Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στη συγκέντρωση του Κόμματος στο Σύνταγμα, την Τρίτη 27 Φλεβάρη, στις 18:30, θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ2 και από το portal 902.gr.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τα 100χρονα του Κόμματος

Το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φλεβάρη, σε Πρέσπες και Φλώρινα, αντίστοιχα

Δύο εκδηλώσεις οργανώνει η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των 100χρονων του Κόμματος, το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φλεβάρη, στη Φλώρινα.

Την Κυριακή 25 Φλεβάρη, στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δήμου Φλώρινας, ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση με θέμα «100 χρόνια ΚΚΕ. Ενας αιώνας αγώνων και θυσιών, αταλάντευτα στον επαναστατικό δρόμο για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό».

Το Σάββατο 24 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στο Λαιμό, στο παλιό δημαρχείο Πρεσπών, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης της νέας έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Βίτσι - Στα βήματα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας» (ιστορικός - ταξιδιωτικός οδηγός), από τον Θανάση Λεκάτη, δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη».

Για την εκδήλωση στη Φλώρινα, την Κυριακή 25/2, δρομολογούνται λεωφορεία από Σέρβια (8.30 π.μ., 1ο Δημοτικό Σχολείο), Σιάτιστα (8.30 π.μ., Μπάρα), Κοζάνη (9 π.μ., κεντρική πλατεία) και Πτολεμαΐδα (10 π.μ., Δημαρχείο).

Το ΚΚΕ είναι το μόνο πραγματικά νέο κόμμα

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της καλεί το λαό της περιοχής να συμμετάσχει μαζικά στις εκδηλώσεις και σημειώνει:

«Το ΚΚΕ συμπληρώνει φέτος έναν αιώνα αγώνων και θυσιών, παραμένοντας το μόνο πραγματικά νέο κόμμα της ελληνικής κοινωνίας, γιατί είναι το μόνο που παλεύει για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Ιδρύθηκε σε μια εποχή που η φλόγα της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης το 1917 έδωσε ώθηση στο επαναστατικό εργατικό κίνημα διεθνώς και στην Ελλάδα.

Με την ίδρυση του ΚΚΕ, η εργατική τάξη απέκτησε για πρώτη φορά το δικό της κόμμα στη χώρα μας. Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του, το ΚΚΕ αγωνίζεται σταθερά για το μοναδικό προοδευτικό μέλλον για την ανθρωπότητα, για να γλιτώσουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα από τα βάσανα της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της φτώχειας, της ανεργίας, της κρατικής βίας και καταστολής, των πολέμων.

Αγωνίζεται για την κατάργηση κάθε μορφής εκμετάλλευσης και καταπίεσης, για μια νέα οργάνωση της κοινωνίας, με κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, στη γη, με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας, την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στην οργάνωση και διεύθυνση της κοινωνικής παραγωγής.

Αγωνίζεται για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, τη μόνη κοινωνία που μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά σε όλους και όλες, ανάλογη με την ειδίκευσή τους, με πραγματικά ελεύθερο χρόνο, απολαμβάνοντας υψηλού επιπέδου δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες Υγείας και Παιδείας, Αθλησης, πολιτιστικής δραστηριότητας, λαϊκή στέγη, διακοπές και γενικότερα υψηλό βιοτικό επίπεδο, υπεύθυνη συμμετοχή στα όργανα διεύθυνσης και ελέγχου σε όλη την κλίμακα του εργατικού κράτους.

Το ΚΚΕ αγωνίζεται καθημερινά για την ανάπτυξη του υποκειμενικού παράγοντα (εργατικό κίνημα, συμμαχία του με λαϊκά τμήματα μεσαίων στρωμάτων), ώστε σε συνθήκες κλονισμού της καπιταλιστικής εξουσίας να ανταποκριθεί στο καθήκον του ως καθοδηγήτριας δύναμης της νικηφόρας σοσιαλιστικής επανάστασης. Δίνει καθημερινά τη μάχη για να δικαιώνει έμπρακτα τον πρωτοπόρο ρόλο του ως οραματιστή, αλλά και οργανωτή της πάλης για τη ριζική επαναστατική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού».

Εκδήλωση στη Λάρισα για τα 50χρονα της ΚΝΕ

Θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος

Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για τα 50 χρόνια δράσης της ΚΝΕ οργανώνει το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ το Σάββατο 24 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο κτίριο Κατσίγρα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα (πλατεία Ταχυδρομείου).

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, ενώ θα χαιρετίσει στέλεχος της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλίας που οργανώθηκε στην ΚΝΕ και ανέπτυξε δράση τα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση της Οργάνωσης.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα έχει στραμμένο το βλέμμα στα πρώτα χρόνια μετά την ίδρυση της ΚΝΕ το 1968, με συναυλία - αφιέρωμα στα ανέκδοτα τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα.

Η είσοδος θα γίνεται με πρόσκληση που διακινείται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ.

Εκδηλώσεις για το ρεμπέτικο τραγούδι στην Ικαρία

Οι Οργανώσεις Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδηλώσεις αφιερωμένες στο ρεμπέτικο τραγούδι στην κατοχή και στον εμφύλιο: Την Τετάρτη 28/2, στις 7.30 μ.μ στην αίθουσα στο Μάραθο και την Πέμπτη 1/3 στις 7.30 μ.μ στην αίθουσα στο Γλαρέδο. Είσοδος με προσκλήσεις.

ΤΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εκδήλωση - συζήτηση για την καύση σκουπιδιών και ΠΕΤ-ΚΟΚ

Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ διοργανώνει την Τετάρτη 28 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οχι στην εγκληματική καρκινογόνα καύση σκουπιδιών και ΠΕΤ-ΚΟΚ από την ΑΓΕΤ - LAFARGE». Θα μιλήσει η Εύη Γεωργιάδου, Δρ. Χημικός Μηχανικός, μέλος της Ομάδας Περιβάλλοντος του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και των αντίστοιχων Οργανώσεων της ΚΝΕ για τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την Τρίτη 27/2, στις 6.30 μ.μ., έχουν οριστεί για τις 6 μ.μ. στα εξής σημεία:

Πλατεία Κλαυθμώνος: Οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών, Τηλεπικοινωνιών, Μεταφορών, Επισιτισμού - Τουρισμού, Εμπορίου, Υπηρεσιών, Υγείας - Πρόνοιας, ΟΤΑ - Δημόσιας Διοίκησης, Χρηματοπιστωτικού, Εκπαιδευτικών, Δικηγόρων, ΜΜΕ, Καλλιτεχνών και ΕΒΕ.

Προπύλαια: Οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ, Α' Αθήνας - Γαλατσίου, Δυτικού Τομέα, Βόρειου Τομέα, Θριασίου - Μεγαρίδας, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Ανατολικού Τομέα.

Πλατεία Μοναστηρακίου: Οι Οργανώσεις Νότιου Τομέα και Πειραιά.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ