ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Δεκέμβρη 2016 - Κυριακή 25 Δεκέμβρη 2016
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕ ΓΙΑ ΤΟ 20ό ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ
Από την επιτυχημένη μάχη της διάδοσης, συνεχίζουμε οργανώνοντας τη μελέτη και τη συζήτηση

Μια μεγάλη μάχη δόθηκε με επιτυχία τη βδομάδα που μας πέρασε από το Κόμμα και την ΚΝΕ. Η διακίνηση των Θέσεων της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο, ο τρόπος που οργανώθηκε αυτή η εξόρμηση και τα στοιχεία που προκύπτουν δείχνουν τα περιθώρια που υπάρχουν για όλες τις Οργανώσεις, ώστε να γίνει πιο συστηματική η πολιτική παρέμβαση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, αλλά και να αυξηθεί η διακίνηση του «Ριζοσπάστη» σε χώρους δουλειάς και συνοικίες.

Ανάμεσα στα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι ο γρήγορος και μεθοδικός σχεδιασμός της πανεξόρμησης, διαδικασία που περιλάμβανε την «παραγγελία» των φύλλων από κάθε Οργάνωση και τη δουλειά με το χαρτί και το μολύβι για να διακινηθεί αποτελεσματικά η εφημερίδα. Ηταν χαρακτηριστικές οι δηλώσεις στελεχών του Κόμματος από όλη την Ελλάδα που φιλοξενούσε καθημερινά ο «Ριζοσπάστης» τη βδομάδα της προετοιμασίας της πανεξόρμησης, αποτυπώνοντας ότι, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η ημερομηνία δημοσίευσης των Θέσεων, οι ΚΟ συζήτησαν αναλυτικά πόσα φύλλα και πού θα τα διακινήσουν. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε και η ενημέρωση του λαού ότι με τον «Ριζοσπάστη» της Κυριακής θα γινόταν αυτή η μεγάλη εξόρμηση: Γρήγορα οι Οργανώσεις πήραν την πρωτοβουλία να εκτυπώσουν αφίσες που έδιναν το σύνθημα της διακίνησης της εφημερίδας, οι οποίες κολλήθηκαν σε κομματικά γραφεία, σε χώρους δουλειάς και κεντρικά σημεία συνοικιών. Βοήθησε, επίσης, η επικοινωνία άνθρωπο τον άνθρωπο, πριν την εξόρμηση, με τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να τους ενημερώνουν για τον «Ριζοσπάστη» και να κλείνονται ραντεβού για να τον προμηθευτούν. Μέτρα σαν κι αυτά καλλιέργησαν πιο πλατιά ευνοϊκό κλίμα για την αγορά του «Ριζοσπάστη».


Αλλο στοιχείο που φανερώνει δυνατότητες, οι οποίες πρέπει πιο συστηματικά να καλλιεργηθούν και να αξιοποιηθούν είναι η συμμετοχή των οπαδών του Κόμματος στην εξόρμηση. Πρόκειται για σημαντική εφεδρεία που στις περισσότερες περιπτώσεις απέδειξε ότι μπορεί να αναλάβει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και μάλιστα να φτάσει σε κόσμο που τα κομματικά μέλη δύσκολα θα έφταναν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Πειραιά συμμετείχαν στην εξόρμηση διπλάσιοι οπαδοί από άλλες φορές. Αυτό το στοιχείο αποδεικνύει την ύπαρξη μιας πολύτιμης δύναμης, δίπλα στις ΚΟΒ, που πρέπει με τη συμμετοχή της σε τέτοιες μάχες, να κατανοήσει στην πράξη ότι ο ρόλος της δεν περιορίζεται μόνο στις εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτήν την πλευρά, όσο καλά κι αν την εξηγεί ο κομμουνιστής στους οπαδούς, πρέπει να τη δουν στην πράξη για να την αντιληφθούν σε όλη της την έκταση. Επιπλέον αυτή η προσπάθεια εκπαιδεύει δυνάμεις σε μια πολιτική δουλειά, που δεν καθορίζεται στενά από τη δοσμένη πολιτική επικαιρότητα (φυσικά ούτε αποσπάται απ' αυτήν), αλλά από την επιδίωξη του Κόμματος να ανοίξει την κουβέντα με βάση τη δική του ατζέντα.

Η καλή προετοιμασία, η εύστοχη διάταξη δυνάμεων, ο αποτελεσματικός καταμερισμός τόπων δουλειάς και περιοχών είναι πλευρές πολύ σημαντικές για την επιτυχία της διακίνησης του «Ριζοσπάστη». Φάνηκε ότι αν γενικευτούν και μονιμοποιηθούν, μπορεί να υπάρξει μια αισθητή βελτίωση της κυκλοφορίας του. Για μια όμως ουσιαστική στροφή στη δουλειά με το «Ριζοσπάστη» δεν αρκεί ένας καλύτερος σχεδιασμός που, όπως απέδειξε και η πανεξόρμηση, είναι κι αυτός προς μόνιμη κατάκτηση από τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ. Αν το επισημαίνουμε αυτό είναι γιατί δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι μια θεαματική άνοδος της διακίνησης του κομματικού Τύπου δεν μπορεί παρά να «πατήσει», να αποτελέσει συνέχεια μιας σταθερής και σκληρής προσπάθειας της Οργάνωσης, είτε για να φτιάξει δίκτυο σταθερών αναγνωστών, είτε να διευρύνει τον υπάρχοντα. Δηλαδή, να έχει σταθερά έναν περίγυρο, πολλαπλάσιο από το σημερινό κατακτημένο επίπεδο, που τακτικά θα παίρνει και θα διαβάζει τον «Ριζοσπάστη». Οι Οργανώσεις εκείνες, που ξεχωρίζουν σε αυτήν την προσπάθεια, φάνηκε ότι στην πρόσφατη πανεξόρμηση είχαν μεγαλύτερη άνεση να φτάσουν ακόμα πιο πλατιά. Πολλές φορές αυτό το «ακόμα πιο πλατιά» σκοντάφτει σε πρακτικά προβλήματα, όπως χρόνου, διάθεσης δυνάμεων κ.λπ. Στο βαθμό που κατακτιέται ένας «αυτοματισμός» στη διακίνηση του φύλλου σε σημαντικό όγκο εργαζομένων έξω από το Κόμμα, αυτό δημιουργεί και μια σχετική ευκολία στο πιο πλατύ άνοιγμα. Κάτι τέτοιο φάνηκε σε Οργανώσεις που από το απόγευμα του Σαββάτου είχαν καταφέρει να φτάσουν γρήγορα στους σταθερούς αναγνώστες του «Ριζοσπάστη», ώστε να αξιοποιήσουν τις υπόλοιπες μέρες για να χτυπήσουν νέες πόρτες και χώρους δουλειάς.

Το βάρος στη μελέτη και την ουσιαστική συζήτηση

Από την εξόρμηση στα καράβια του Πειραιά
Από την εξόρμηση στα καράβια του Πειραιά
Μετά τη μεγάλη και ορμητική εξόρμηση, με τις Θέσεις να φτάνουν σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και Ελληνες μετανάστες στο εξωτερικό, τώρα το καθήκον της μελέτης του Κειμένου αφορά το κάθε μέλος του Κόμματος και της ΚΝΕ ξεχωριστά, αλλά και τη συλλογική λειτουργία των Οργανώσεων. Ταυτόχρονα, πρέπει να προχωρήσει η οργανωμένη συζήτηση με τους φίλους του Κόμματος σε συσκέψεις και συγκεντρώσεις, με βάση το περιεχόμενο των Θέσεων.

Ολη αυτή η διαδικασία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, που απαιτούν πολιτική στήριξη, αλλά και πρακτικά μέτρα, για να προχωρήσει η μελέτη σε όλο το Κόμμα και την ΚΝΕ. Εδώ θα δαπανηθεί χρόνος, όμως είναι ουσιαστικό θέμα, αποφασιστικής σημασίας για όλη την προσυνεδριακή διαδικασία. Είναι, λοιπόν, ευθύνη του κάθε οργάνου να καλλιεργήσει κλίμα διαβάσματος, να θέσει το χρονοδιάγραμμα, να ξεκινήσει άμεσα τη συλλογή ερωτημάτων γύρω από το Κείμενο.

Αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να αφεθεί στην «πεπατημένη» από προηγούμενα συνέδρια, κατ' αρχάς γιατί υπάρχει πλήθος νέων μελών και στελεχών του Κόμματος και της ΚΝΕ που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε τέτοια διαδικασία. Από την άλλη, η προσυνεδριακή διαδικασία, η βαθιά μελέτη των Θέσεων δεν θα γίνει σε «νεκρό χρόνο». Οι εξελίξεις, έτσι κι αλλιώς, είναι πολλές και σηματοδοτούνται από την ένταση της επίθεσης της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και της ΕΕ στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Οπότε η προσυνεδριακή συζήτηση θα γίνει παράλληλα με την ένταση της προσπάθειας του Κόμματος να πρωτοστατήσει στην πάλη των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, αλλά και της διαφώτισης γύρω από τις διεθνείς εξελίξεις και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Τώρα απαιτείται η καλή μελέτη των Θέσεων
Τώρα απαιτείται η καλή μελέτη των Θέσεων
Ταυτόχρονα, βέβαια, τα ζητήματα που θίγουν οι Θέσεις αποτελούν στοιχεία του εξοπλισμού και της καθοδηγητικής δουλειάς, συμβάλλουν στην επιθετική προβολή της στρατηγικής του Κόμματος, στην αντιπαράθεση με τα αστικά κόμματα και τον οπορτουνισμό. Π.χ. η αναλυτική παρουσίαση από το Κείμενο των ανακατατάξεων στο διεθνές καπιταλιστικό σύστημα, που σηματοδοτούνται από την ισχυροποίηση της Κίνας σε σχέση με τις ΗΠΑ και την Ευρωζώνη, δίνει πολλές απαντήσεις για την άνοδο του αστικού ρεύματος του εθνικισμού και του προστατευτισμού της οικονομίας, κάτι που αποτυπώθηκε με την επικράτηση Τραμπ στις ΗΠΑ (Θέση 4). Οι εκτενείς αναφορές στην ένταση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο Κυπριακό παρουσιάζονται επίσης στο Κείμενο «συμμαζεύοντας» ό,τι έχει γίνει το τελευταίο διάστημα. Στις Θέσεις περιλαμβάνεται επίσης πλήθος στοιχείων που μπορούν να στηρίξουν την καθημερινή μας παρέμβαση για ό,τι κυριαρχεί στην επικαιρότητα, π.χ. το ότι ο αριθμός των προσφύγων και των εσωτερικά εκτοπισμένων σε όλο τον κόσμο έφτασε τα 65,3 εκατ. ανθρώπους, δηλαδή 1 στους 113 κατοίκους της Γης! (Θέση 16). Στοιχεία που αξίζει επίσης να μπουν στη συζήτηση είναι αυτά που αποτυπώνουν την κατάσταση της εργατικής τάξης στην Ελλάδα (Θέση 27) και τεκμηριώνουν τη χρεοκοπία των αυταπατών για τη φιλολαϊκή διαχείριση του καπιταλισμού, για την ταυτόχρονη αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου με τη λαϊκή ευημερία.

Ξεφορτώνοντας τον «Ριζοσπάστη» στη Λάρισα
Ξεφορτώνοντας τον «Ριζοσπάστη» στη Λάρισα
Ο προβληματισμός που πρέπει να αναπτυχθεί με βάση το 4ο κεφάλαιο των Θέσεων, που είναι και το μεγαλύτερο, πρέπει να είναι πολύ γόνιμος, καθώς η υπόθεση που θίγεται στη Θέση 37 για το πώς θα εξασφαλίσουμε το ατσάλωμα του ΚΚΕ αφορά κάθε μέλος του Κόμματος και κάθε Οργάνωση.

Σε όλο το κεφάλαιο γίνεται λεπτομερής απολογισμός της δουλειάς μας ολόκληρη την τετραετία, από το 19ο Συνέδριο. Ξεχωρίζει η εξέταση του καθήκοντος «να πετύχουμε ένα άλμα στην κομματική οικοδόμηση και στην ιδεολογική και πολιτική ισχυροποίηση του ΚΚΕ στην εργατική τάξη», που έχει θέσει η ΚΕ με τη Διακήρυξή της για τα 100 χρόνια του Κόμματος. Στο ίδιο κεφάλαιο καταγράφονται τα βήματα που έγιναν αλλά και οι καθυστερήσεις που εξακολουθούν να υπάρχουν στην οικοδόμηση σε μεγάλες βιομηχανίες και κλάδους στρατηγικής σημασίας. Αναλύονται τα καθήκοντα που απορρέουν από την προσπάθεια για την ανασύνταξη του κινήματος και την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας. Επίσης, η δουλειά μας με τον «Ριζοσπάστη», για τα οικονομικά του Κόμματος, η εκτίμηση της απόδοσης της ΚΕ, η κατάσταση στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα κ.λπ.

«Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ. Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία, για την Εξουσία - το Σοσιαλισμό»: Το σύνθημα αυτό του 20ού Συνεδρίου του Κόμματος θα αποτελέσει τον οδηγό μας για τους επόμενους μήνες, για την πρωτοπόρα δουλειά μας στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.


Αφίσες και πανό προετοίμαζαν τη μεγάλη εξόρμηση (φωτ. από τα Πετράλωνα)
Αφίσες και πανό προετοίμαζαν τη μεγάλη εξόρμηση (φωτ. από τα Πετράλωνα)


872 φύλλα διακίνησε η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής
872 φύλλα διακίνησε η ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής

Δημήτρης ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Τα στοιχεία της διακίνησης

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει μέχρι σήμερα το πρακτορείο, ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης» στις 18/12 φαίνεται να διεκδικεί την πρώτη θέση στην κυκλοφορία της μέρας

Στον πρώτο πίνακα φαίνεται η μεγάλη διακίνηση του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» στις 18 Δεκέμβρη, με τις Θέσεις της ΚΕ. Τα στοιχεία αυτά είναι από τη συνολική κυκλοφορία, τόσο απευθείας από τις Οργανώσεις, όσο και μέσω περιπτέρων. Σημειώνουμε ότι η καταμέτρηση της διακίνησης από το πρακτορείο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Διακινήθηκαν 74.000 φύλλα, από τα οποία 34.000 στην Αττική και 40.000 στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αυτά τα νούμερα, όπως φαίνεται και στον πίνακα, είναι σχεδόν τετραπλάσια από τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη» την Κυριακή 4/12, που αποτελεί τυπικό δείγμα κυριακάτικης κυκλοφορίας της εφημερίδας μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει μέχρι σήμερα το πρακτορείο και θα ανανεωθούν τις επόμενες μέρες, η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στις 18/12 («Πρώτο Θέμα») είχε 74.400 φύλλα, που σημαίνει ότι ο «Ριζοσπάστης» τη συγκεκριμένη Κυριακή έχει φτάσει πολύ κοντά στην α' θέση.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία της διακίνησης του «Ριζοσπάστη» χέρι με χέρι, δηλαδή των φύλλων που διατέθηκαν από την εξόρμηση των Κομματικών Οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα. Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι ο «Ριζοσπάστης» είναι εφημερίδα δράσης και η κυκλοφορία του εξαρτάται κυρίως από την εξόρμηση των μελών και των φίλων του Κόμματος. Οτι δεν είναι εφημερίδα με «παθητικούς» αναγνώστες γενικά, αλλά με αναγνώστες εργαζόμενους, που οι κομμουνιστές οικοδομούν σχέσεις μαζί τους στην καθημερινή πάλη, με την προώθηση της πολιτικής πρότασης του Κόμματος. Τα νούμερα, άλλωστε, είναι χαρακτηριστικά: π.χ. από τα 34.000 φύλλα που διακινήθηκαν στην Αττική, περίπου τα 30.000 διακινήθηκαν μέσω της εξόρμησης των Οργανώσεων. Αντίστοιχα, στην επαρχία, από τα 40.000 φύλλα, χέρι με χέρι διακινήθηκαν περίπου τα 37.000 φύλλα. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν και το σημείο - κλειδί για την αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη» γενικά, όχι μόνο στις πανεξορμήσεις. Αποδεικνύουν ότι χωρίς επιμονή στη διακίνηση άνθρωπο τον άνθρωπο και στην αύξηση της συμμετοχής μελών και φίλων σταθερά στην εξόρμηση, δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε για τη βελτίωση της κυκλοφορίας.

Ενθαρρυντικά στοιχεία στην Αττική

Διακίνηση μέσω των Οργανώσεων χέρι με χέρι
Διακίνηση μέσω των Οργανώσεων χέρι με χέρι
Ενθαρρυντικά είναι, επίσης, για πολλές Οργανώσεις της Αττικής τα στοιχεία της διακίνησης των Θέσεων του 20ού Συνεδρίου, αν συγκριθούν με εκείνα του 19ου, αναλογιζόμενοι μάλιστα ότι το προηγούμενο ήταν Προγραμματικό Συνέδριο, προκαλώντας το ενδιαφέρον ευρύτερου κόσμου. Για παράδειγμα, η ΤΟ Πειραιά, που με 3.633 φύλλα που διακίνησε πήρε και την πρώτη θέση στην άμιλλα της ΚΟ Αττικής, είχε διακινήσει 3.223 φύλλα με τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου. Η ΤΟ Ανατολικής Αθήνας διακίνησε 2.571 φύλλα (595 φύλλα παραπάνω από το 19ο Συνέδριο). Τα 872 φύλλα της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών Αττικής είναι 337 παραπάνω σε σχέση με το 19ο Συνέδριο και τα 845 φύλλα της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας είναι αυξημένα κατά 240 σε σχέση με τις Θέσεις του 19ου. Αντίστοιχη είναι η εικόνα για τη συντριπτική πλειοψηφία των Οργανώσεων της ΚΟ Αττικής.

Εκτιμώντας όλα τα παραπάνω, κάθε Οργάνωση ξεχωριστά μπορεί να ανιχνεύσει καλύτερα τις δυνατότητες που έχει, για να βελτιώσει τη διακίνηση του Κομματικού Τύπου μπροστά στα 100χρονα του ΚΚΕ, αλλά και με βάση τους στόχους που θέτουν οι Θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο.Για το δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο

Με ανακοίνωσή της, που δημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη» της Τετάρτης 21 Δεκέμβρη, η Επιτροπή Δημόσιου Προσυνεδριακού Διαλόγου για το 20ό Συνέδριο του ΚΚΕ απευθύνεται στους συντρόφους και τις συντρόφισσες, στους φίλους και συμπορευόμενους με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, σε όσους εκτιμούν το ρόλο του ΚΚΕ στο κίνημα και θέλουν να πάρουν μέρος στη δημόσια συζήτηση για τις Θέσεις της ΚΕ με γραπτό κείμενο στον «Ριζοσπάστη» ή στην ΚΟΜΕΠ και τους ενημερώνει για τις εξής προϋποθέσεις συμμετοχής στο δημόσιο διάλογο:

1. Ο διάλογος αφορά στις Θέσεις της ΚΕ για το 20ό Συνέδριο, που δημοσιεύτηκαν στις 18/12/2016. Η Επιτροπή Διαλόγου θα παραλαμβάνει κείμενα για δημοσίευση μέχρι τις 5 Φλεβάρη 2017.

2. Καθένας και καθεμιά, που θέλει να συμβάλει στο διάλογο, μπορεί να στείλει ένα σημείωμα για τις Θέσεις με ανώτατο όριο έκτασης του κειμένου τις 1.000 λέξεις. Ο καταμερισμός των κειμένων διαλόγου στον «Ριζοσπάστη» ή στην «Κομμουνιστική Επιθεώρηση» (ΚΟΜΕΠ) θα γίνεται με ευθύνη της Επιτροπής, συνυπολογίζοντας τη χρονική διάρκεια της προσυνεδριακής περιόδου και τις δυνατότητες των δύο έντυπων οργάνων της ΚΕ του Κόμματος για την κάλυψη του Προσυνεδριακού Διαλόγου.

Σημειώματα που τυχόν έρθουν στην Επιτροπή είτε εκπρόθεσμα είτε ξεπερνούν την έκταση που έχει προσδιοριστεί, δεν θα δημοσιευτούν, θα τεθούν όμως υπόψη των αντιπροσώπων του 20ού Συνεδρίου.

3. Κάθε κείμενο πρέπει να έχει απαραίτητα όλα τα παρακάτω στοιχεία του συγγραφέα: Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο, Κομματική ή ΚΝίτικη Οργάνωση που ανήκει ή που έχει επαφές, αν πρόκειται για φίλο του ΚΚΕ. Τα στοιχεία αυτά είναι προϋπόθεση για τη δημοσίευση του κειμένου. Αποκλείονται από τη δημοσίευση κείμενα που είναι εκτός των θεμάτων των Θέσεων για το 20ό Συνέδριο. Αποκλείονται κείμενα με αναφορές σε πρόσωπα ή σε ζητήματα που αφορούν συγκεκριμένη Κομματική Οργάνωση, που περιλαμβάνουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς, θέσεις εχθρικές προς την ιδεολογία και το χαρακτήρα του ΚΚΕ.

4. Τα κείμενα μπορούν να στέλνονται:

α) Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: dialogos20@kke.gr, με ένδειξη «Για την Επιτροπή Δημόσιου Διαλόγου».

β) Ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Κεντρική Επιτροπή ΚΚΕ, Λεωφόρος Ηρακλείου 145, ΤΚ 14231, με την ένδειξη «Για την Επιτροπή Δημόσιου Διαλόγου».

γ) Μέσω των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ.

Στις περιπτώσεις αποστολής ταχυδρομικώς ή μέσω Οργανώσεων, παρακαλούμε τους συμμετέχοντες στο διάλογο, όσους έχουν τη δυνατότητα, να διευκολύνουν τη δουλειά της Επιτροπής στέλνοντας το κείμενο και σε ηλεκτρονική μορφή.

Οι συμμετέχοντες στο διάλογο μπορούν να απευθύνονται στην Επιτροπή Δημόσιου Διαλόγου στο τηλέφωνο επικοινωνίας: Ιωάννα Καψάσκη 210.2592.402.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org