ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2006
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ - ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επιβάλλεται να αναπτυχθεί μαζικό μέτωπο αντίστασης

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν χτες στη Θεσσαλονίκη η «Δημοκρατική Συσπείρωση» και το ΠΑΜΕ για την αστυνομική και κρατική τρομοκρατία, καθώς και για τις αιτίες που τις γεννούν

Από τη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» στη Θεσσαλονίκη

Eurokinissi

Από τη συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ και της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» στη Θεσσαλονίκη
«Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, όλος ο λαός επιβάλλεται να αντιτάξουν ενεργό - μαζικό μέτωπο αντίστασης ενάντια στην αστυνομική βία και τρομοκρατία, αλλά και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της που γεννά» τόνισαν κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν χτες το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης η τοπική γραμματεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» και η τοπική γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του νεαρού φοιτητή από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και της Ασφάλειας της ΓΑΔΘ και τη γενικότερη συζήτηση γύρω από το πανεπιστημιακό άσυλο και την ένταση της αστυνομικής καταστολής εναντίον των λαϊκών κινητοποιήσεων.

«Ο άνανδρος κι άγριος ξυλοδαρμός του νεαρού φοιτητή είναι ένα μόνο επεισόδιο στο σίριαλ της έντασης της αστυνομοκρατίας, που σκοπό έχει να νομιμοποιήσει στη συνείδηση του λαού την αστυνομική βία και αυθαιρεσία στην καθημερινή ζωή του και τους αγώνες του και στοχεύει στην καλλιέργεια κλίματος αποδοχής της αντιλαϊκής πολιτικής», σημείωσε ο Σ. Ζαριανόπουλος εκ μέρους της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης». Με αφορμή τον ξυλοδαρμό αναφέρθηκε στη φιλολογία που έντεχνα διαχέεται για το πανεπιστημιακό άσυλο, σημειώνοντας: «Απώτερος στόχος αυτών των επεισοδίων είναι να προετοιμάσουν την κοινή γνώμη έτσι ώστε να δεχτεί χωρίς αντιστάσεις την κατάργηση του ασύλου, μιας και η πιο ωφέλιμη για λογαριασμό του κεφαλαίου σύνδεση των πανεπιστημίων με τις επιχειρήσεις προϋποθέτει το "ξήλωμά" του».

Μία άλλη μορφή προβοκάτσιας σαν και αυτές που σημειώθηκαν φέτος στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, είναι αυτές που βιώνουν οι εργάτες των Εμφιαλωμένων Ποτών, όπως κατήγγειλε ο Β. Αρτεμίου εκ μέρους της ΠΟΕΕΠ. «Εχουμε ζήσει κι εμείς παρόμοια περιστατικά κι έχουμε συγκρουστεί με τις δυνάμεις καταστολής. Για παράδειγμα έχουμε περιπτώσεις που αστυνομικοί με πολιτικά παριστάνουν τους εργάτες για να μας απομακρύνουν από τη συνδικαλιστική δράση. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η υπόθεση της δίκης που έχουμε στις 30/11/06, για έναν αστυνομικό, που παρίστανε τελικά τον εργαζόμενο και μας δημιούργησε πρόβλημα».

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Θ. Κυριακίδης, βιομηχανικός εργάτης, σημείωσε ότι η «τρομοκρατία» έχει πολλές εκφάνσεις, όπως αυτή που ασκείται μέσα στους τόπους δουλιάς. «Στα εργοστάσια, από την πύλη του εργοστασίου αρχίζει η λογική του στρατώνα και μέσα σε αυτά επικρατεί η αυθαιρεσία του εργοδότη πάνω στους εργάτες», σημείωσε, καλώντας τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να εντείνουν την πάλη τους, γιατί μόνο με αυτήν μπορούν να βάλουν φραγμό και να ανοίξουν το δρόμο σε μία άλλη προοπτική, ενώ αναφερόμενος στις «ποινές» που επέβαλε η κυβέρνηση, σχολίασε ότι «η κυβέρνηση θα έδειχνε πραγματικά μέλημα μόνο αν τιμωρούσε παραδειγματικά κι όχι με ποινές για το θεαθήναι».

Κατέθεσε ο Κύπριος φοιτητής

Στο μεταξύ, κατάθεση σε αξιωματικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. έδωσε χτες ο φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου για τις συνθήκες του ξυλοδαρμού του από αστυνομικούς, ενώ νοσηλευόταν έως χτες στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Οπως μεταδόθηκε από τα κανάλια, η κατάθεση του φοιτητή διακόπηκε κάποια στιγμή για να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου Σοφοκλή Σοφοκλέους, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό του και του υποσχέθηκε να τον επισκεφθεί στη Θεσσαλονίκη εφόσον χρειαστεί. Για την ιατροδικαστική εξέταση του φοιτητή, που δεν έχει γίνει ακόμα, αναμένεται να φθάσει στη Θεσσαλονίκη Κύπριος ιατροδικαστής, μετά από αίτημα της οικογένειάς του.

  • Τον άγριο ξυλοδαρμό του φοιτητή καταδικάζει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων του ΙΚΑ Ν. Θεσσαλονίκης. Επίσης, αίτημα ψηφίσματος καταδίκης του γεγονότος έθεσε και η ΝΑΣ Θεσσαλονίκης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο χτες αλλά απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, που στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα.
«Οχι βραβεία και τιμές σ' όσους διώκουν κομμουνιστές»

Διαδήλωση καταδίκης του αντικομμουνισμού από την ΚΟΑ του ΚΚΕ και την ΚΝΕ, με αφορμή τη βράβευση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τσεχίας από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Από την κινητοποίηση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, διαμαρτυρόμενοι για τη βράβευση του αντικομμουνιστή Προέδρου της Τσεχίας
Από την κινητοποίηση της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, διαμαρτυρόμενοι για τη βράβευση του αντικομμουνιστή Προέδρου της Τσεχίας
Μια διαδήλωση καταδίκης της αντικομμουνιστικής λαίλαπας πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί με πρωτοβουλία των Οργανώσεων της ΚΝΕ και της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ έξω από το Δημαρχείο Αθηνών, όπου σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου απονεμήθηκε το «Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών» στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Βάτσλαβ Κλάους.

Εκατοντάδες νεολαίοι και εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στην Ομόνοια, όπου μιλώντας ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Στην Τσεχία, η κυβέρνηση πήρε απόφαση να απαγορεύσει τη δράση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας. Ξεκίνησαν διαδικασίες για να πάρει μέτρα ενάντια στο ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας. Τα μέτρα που παίρνονται εναντίον των κομμουνιστών δε σταματούν σε αυτούς, αλλά είναι προπομπός για γενικότερα αντιλαϊκά μέτρα. Την ίδια στιγμή στις βαλτικές χώρες, οι συνεργάτες των ναζί αναγνωρίζονται ως "απελευθερωτές" και ως "ήρωες". Αυτά τα μέτρα ανοίγουν το δρόμο στη δικτατορία του κεφαλαίου για πιο σκληρά μέτρα στα Εργασιακά, στην Υγεία και Πρόνοια, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Ασφάλιση».

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι ύψωσαν τα πανό τους, τα οποία γραμμένα στην ελληνική, την αγγλική και την τσέχικη γλώσσα, δήλωναν ξεκάθαρα: «Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει!» και πορεύτηκαν προς την πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Εκεί, κρατώντας κόκκινες σημαίες και πικέτες, υποδέχτηκαν αγωνιστικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τσεχίας, φωνάζοντας σε όλη τη διάρκεια της βράβευσής του, μέχρι που αποχώρησε: «Οχι βραβεία και τιμές σε όσους διώκουν κομμουνιστές», «Αλληλεγγύη στον τσέχικο λαό, κάτω η Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών» και «Κάτω τα χέρια απ' τους κομμουνιστές».


Ο Σπύρος Χαλβατζής με δήλωσή του εξήγησε ότι «η νεολαία, οι εργαζόμενοι της Αθήνας διαδηλώνουν αυτή τη στιγμή ενάντια στον Πρόεδρο της δήθεν Δημοκρατίας της Τσεχίας, γιατί στην Τσεχία η κυβέρνηση απαγόρευσε τη δράση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας και ξεκίνησε μια διαδικασία να πάρει μέτρα εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας». Υπογράμμισε ακόμα ότι «ο αντικομμουνισμός, ο οποίος αναπτύσσεται σήμερα στην ΕΕ, βρίσκει την αντανάκλασή του σε τέτοιες αντικομμουνιστικές αποφάσεις των κρατών - μελών. Κάθε φορά που πάρθηκαν μέτρα ενάντια στους κομμουνιστές, άνοιξαν το δρόμο για γενικότερα αντεργατικά, αντιλαϊκά, αντικοινωνικά μέτρα».

Για να καταλήξει πως «εμείς, όχι μόνο οι κομμουνιστές, αλλά και άλλοι εργαζόμενοι, προοδευτικοί, δημοκρατικοί άνθρωποι, είμαστε σίγουροι ότι θα υψώσουν ένα τείχος αντίστασης σ' αυτές τις αντικομμουνιστικές αποφάσεις και θα κόψουν το χέρι των αντικομμουνιστικών δυνάμεων».

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Αυθαίρετη ποινικοποίηση της δράσης της ΚΕΝ Τσεχίας

Την πολιτική της τσέχικης κυβέρνησης, που έχει τη συγκατάθεση του Συμβουλίου της ΕΕ, κατήγγειλε στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας

Με την πρόφαση ότι το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι αναρμόδιο τόσο για τις διώξεις της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας, από την κυβέρνηση της Τσεχίας, όσο και γενικότερα για τα γενικευμένα φαινόμενα ποινικοποίησης των λαϊκών ελευθεριών στα κράτη - μέλη, αποκαλύπτεται ότι η αντικομμουνιστική εκστρατεία και το χτύπημα εργατικών δικαιωμάτων γίνονται με τη στήριξη της ΕΕ σε αγαστή συνεργασία με τις κυβερνήσεις στα κράτη - μέλη. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι ο αντικομμουνισμός και το χτύπημα των λαϊκών ελευθεριών αποτελούν τις «δύο όψεις του ίδιου νομίσματος» της αντεργατικής -αντιδραστικής πολιτικής της ΕΕ και των άλλων πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Συμβουλίου σε σχετική Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα, στην οποία επισήμαινε τα εξής: «Ο υπουργός Εσωτερικών της Τσεχίας στις 12 Οκτώβρη 2006 προχώρησε αυθαίρετα στο να θέσει εκτός νόμου και να ζητήσει τη διάλυση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας, λόγω της αναφοράς στο καταστατικό αυτής της νεολαιίστικης οργάνωσης ότι αγωνίζεται για την "κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής". Εκτιμά το Συμβούλιο ότι η ενέργεια αυτή της τσέχικης κυβέρνησης έρχεται σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές και ελευθερίες, ποινικοποιεί και απαγορεύει τις οικονομικές και ιδεολογικοπολιτικές θέσεις, την ελεύθερη κυκλοφορία των ιδεών, την απρόσκοπτη δράση των πολιτικών νεολαιίστικων οργανώσεων και κομμάτων; Καταδικάζει τέτοιες ενέργειες και πώς αξιολογεί το γεγονός ότι αυξάνονται τα φαινόμενα περιορισμού της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και λειτουργίας πολιτικών οργανώσεων από την κρατική αυθαιρεσία και καταστολή στα κράτη - μέλη της ΕΕ;».

Το Συμβούλιο στην απάντησή του επισήμανε μεταξύ των άλλων και τα εξής: «Η παρούσα απάντηση, που συντάχθηκε από το κράτος -μέλος που ασκεί την προεδρία και η οποία δε δεσμεύει ούτε το Συμβούλιο ούτε τα κράτη - μέλη (...) Το Συμβούλιο ουδέποτε ασχολήθηκε με αυτό το ζήτημα, διότι δεν εντάσσεται στις αρμοδιότητές του (...)».

Η κυνική αυτή απάντηση του Συμβουλίου έρχεται ουσιαστικά να καλύψει τους πολιτικούς συμμάχους του στην αντικομμουνιστική εκστρατεία. Οι απειλές ενάντια στην ΚΕΝ Τσεχίας, η ανέγερση μνημείων προς τιμήν φασιστών και συνεργατών των ναζί σε μία σειρά πρώην σοσιαλιστικών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, η απόπειρα να μπει ευρωπαϊκή πολιτική σφραγίδα με το αντικομμουνιστικό μνημόνιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, η συγκρότηση επιτροπής που διεξάγει έρευνα για τη νομιμότητα του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας, έχουν βρει σθεναρή λαϊκή αντίσταση σε διεθνή κλίμακα, καθώς αποτελούν απόπειρες παραχάραξης της Ιστορίας και χτύπημα του κομμουνιστικού κινήματος.

Το Συμβούλιο της ΕΕ παρεμβαίνει εκεί που διακυβεύεται το ταξικό συμφέρον της - τα κέρδη του κεφαλαίου -, παρεμβαίνει οικονομικά, ιδεολογικοπολιτικά και στρατιωτικά σε βάρος της εργατικής τάξης, γενικότερα των εργαζομένων, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Είναι φανερό ότι είναι υποκριτική η αναφορά της ΕΕ για την τήρηση «των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Η αναφορά γίνεται μόνο για την προάσπιση του «δικαιώματος» του κεφαλαίου για στυγνότερη εκμετάλλευση των εργαζομένων και τη διαιώνιση του καπιταλιστικού συστήματος, της κυριαρχίας της πλουτοκρατίας.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εκφράζει τη διεθνιστική της αλληλεγγύη στην ΚΕΝ Τσεχίας. Ταυτόχρονα, καλεί την εργατική τάξη, τη νεολαία και γενικότερα τους εργαζόμενους της χώρας μας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους για να σταματήσουν οι διώξεις ενάντια στην ΚΕΝ Τσεχίας, στο ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας και γενικότερα στο εργατικό κίνημα.

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να σταματήσει το «κυνήγι μαγισσών»

Ανοιχτή επιστολή για τις διώξεις των κομμουνιστών στην Τσεχία

Ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Βάστλαβ Κλάους, έστειλε η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη. Του ζητά να ασκήσει την επιρροή του, προκειμένου να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον των κομμουνιστών στη χώρα του. Τονίζει χαρακτηριστικά ότι τούτο το σύγχρονο «κυνήγι μαγισσών» αποτελεί κραυγαλέα και βάναυση καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή από κανένα δημοκράτη.

Συγκεκριμένα στο κείμενο της επιστολής, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» κατ' αρχάς καλωσορίζει τον Τσέχο Πρόεδρο σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός διαπνέεται από φιλικά αισθήματα προς τον τσέχικο λαό, καθώς «σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας πρόσφερε απλόχερη φιλοξενία και βοήθεια στους κατατρεγμένους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας».

Παρακάτω υπενθυμίζει τόσο τους σκληρούς, ηρωικούς αγώνες του ελληνικού λαού για δημοκρατία, ελευθερία, ειρήνη και κοινωνική προκοπή. Οπως και την τεράστια συνεισφορά του τσεχοσλοβάκικου λαού στον αντιφασιστικό αγώνα, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές. «Τα χιλιάδες θύματα της ναζιστικής θηριωδίας και στη χώρα σας, σφράγισαν αυτή τη συνεισφορά. Αναμφισβήτητο διεθνές σύμβολο του αγώνα αυτού αποτελεί σίγουρα ο ηρωικός διακεκριμένος δημοσιογράφος και διανοητής κομμουνιστής πατριώτης Ιούλιος Φούτσιχ», αναφέρει το σχετικό απόσπασμα.

Και συνεχίζει: «Να γιατί κύριε Πρόεδρε, είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι, δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε μπροστά σ' αυτά που συμβαίνουν στη χώρα που προεδρεύετε, όπου προωθείται ένα πνεύμα μισαλλόδοξου ρεβανσισμού, με συγκεκριμένες απαράδεκτες πρακτικές. Τέτοιες πρακτικές είναι, μεταξύ άλλων:

  • Η απαγόρευση λειτουργίας της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας (της νεολαιίστικης οργάνωσης ενός νόμιμου κόμματος με σημαντική επιρροή) στις 12/10/2006, και μάλιστα από κυβέρνηση που είχε παραιτηθεί μια μέρα πριν, με το αιτιολογικό, ότι στο πρόγραμμά της η Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας τάσσεται υπέρ της κοινωνικής ιδιοκτησίας των βασικών μέσων παραγωγής (!),
  • Η διεξαγωγή δικών και γενικά διώξεων κατά των κομμουνιστών, ο νόμος περί "κάθαρσης του Δημοσίου", η απόπειρα απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας και τελικά η συγκρότηση επιτροπής για την προώθηση αυτού του στόχου κλπ».

Συμπληρώνει επ' αυτών: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για κραυγαλέα βάναυση καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή από κανένα δημοκράτη. Να γιατί δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, να σας απονείμει το μετάλλιό του, προκαλώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας».

Και η επιστολή καταλήγει ζητώντας από τον Τσέχο αξιωματούχο να ασκήσει την επιρροή του για να σταματήσει αυτό το «κυνήγι μαγισσών» που εξελίσσεται στη χώρα του, να αρθεί η απαγόρευση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας και όλα τα αντιδημοκρατικά μέτρα που ισχύουν εκεί.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ερώτηση για το εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας, Εθνικής Παιδείας και Εσωτερικών, για τις απαράδεκτες δηλώσεις εκπαιδευτικού την ημέρα γιορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λάρισα, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Αντ. Σκυλλάκος.

«Μιλώντας στον πανηγυρικό γιορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζεται στην Ερώτηση, ο προϊστάμενος του 1ου Γραφείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κατέφυγε στον αντικομμουνισμό, προκαλώντας την αντίδραση των παρευρισκομένων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός, που ήταν μάλιστα ο κεντρικός ομιλητής κατά τον επίσημο εορτασμό στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου, υποστήριξε ότι ο "ελληνικός στρατός αγωνίστηκε στο Γράμμο και στο Βίτσι για ν' αποκατασταθεί η Δημοκρατία".

Οι απαράδεκτες, ανιστόρητες και επικίνδυνες αυτές απόψεις που επί της ουσίας αναπαράγουν τη λογική του "συμμοριτοπολέμου", προκάλεσαν τη δικαιολογημένη αντίδραση των παρευρισκομένων εκπροσώπων αντιστασιακών οργανώσεων και άλλων φορέων της περιοχής».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους υπουργούς, «αν η κυβέρνηση υιοθετεί τέτοιες πρακτικές και απόψεις και αν όχι σε ποια συγκεκριμένα μέτρα θα προβούν, ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες ενέργειες και δηλώσεις στο μέλλον».

Συνέντευξη Τύπου της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης»

Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη», τη Δευτέρα στις 12:30 το μεσημέρι, στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας.

Θέματα: Ο υπουργικός «διάλογος» για τον περιορισμό των συναθροίσεων. Η επικείμενη δίκη (1η Δεκέμβρη 2006 στο Συμβούλιο της Επικρατείας) για τις κάμερες του συστήματος C4i. Οι μηχανισμοί τρομοκράτησης και καταστολής των διαδηλώσεων.

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ SWIFT
Διαπιστώθηκε η παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Ζητείται η άμεση λήψη μέτρων

Παραβίαση των προσωπικών δεδομένων διαπίστωσαν - κάπως καθυστερημένα - οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς η έρευνα που διεξήχθη αναφορικά με τη χρηματοοικονομική εταιρεία SWIFT, η οποία έχει την έδρα της στο Βέλγιο, απέδειξε πως προωθούσε τα δεδομένα των πελατών της στις ΗΠΑ και γι' αυτό το λόγο ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων...

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πάνω από 8.000 παραρτήματα σε περισσότερες από 200 χώρες στον κόσμο και εκτελεί συναλλαγές τρισεκατομμυρίων.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πία Αχρενχιλντ, σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκές αρχές που είναι χρεωμένες με την προστασία των προσωπικών δεδομένων βρήκαν τη SWIFT ένοχη ομόφωνα και δήλωσε ότι η ΕΕ, με ανακοίνωσή της, ζητά από την εταιρεία να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να σταματήσει η διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων των πελατών της στις ΗΠΑ...

Ελεύθερος ο Τζαβέτ Ασλάμ

Ελεύθερος, με την καταβολή χρηματικής εγγύησης 30.000 ευρώ και την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και της υποχρεωτικής εμφάνισής του σε αστυνομικό τμήμα κάθε δύο ημέρες, αφέθηκε χθες, μετά από απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Ελλάδας Τζαβέτ Ασλάμ, του οποίου την έκδοση έχουν ζητήσει οι πακιστανικές αρχές.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του Τζαβέτ Ασλάμ, η διορία των πακιστανικών αρχών να διαβιβάσουν στις ελληνικές αρχές όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την πλήρη αιτιολόγηση του αιτήματος έκδοσης λήγει στις 5 Δεκέμβρη. Σε περίπτωση που δεν έχουν αποσταλεί μέχρι τότε - σύμφωνα με τους συνηγόρους - το αίτημα ατονεί.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ενάντια στην απαγόρευση της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://4ksm.kke.gr/, όπου ήδη εκατοντάδες άνθρωποι έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους σ' αυτήν την απαράδεκτη ενέργεια. Η υπογραφή του καθένα μας αποτελεί μια ακόμα πράξη διεθνιστικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους διωκόμενους νεολαίους Τσέχους κομμουνιστές.
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org