ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2018
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΜΠΑΓΕΡΝ 0-2
Πλήρωσε τις ολιγωρίες της

Δύο στιγμές αμυντικής αδράνειας στοίχισαν χτες στην ΑΕΚ, η οποία για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ γνώρισε την ήττα 2-0 από την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ, την τρίτη της σε ισάριθμους αγώνες.

Η ελληνική ομάδα διατηρεί πλέον μαθηματικές και μόνο ελπίδες συνέχισης της ευρωπαϊκής της πορείας, καθώς παραμένει χωρίς βαθμό ενώ έχει και δύσκολο πρόγραμμα, με δύο εκτός έδρας αγώνες από τους τρεις εναπομείναντες. Αντίθετα η Μπάγερν έφτασε τους 7 βαθμούς και παραμένει το φαβορί για την πρωτιά στον όμιλο.

Στο πρώτο ημίχρονο η Μπάγερν ήταν πιο απειλητική. Είχε συνολικά 9 τελικές και έχασε ευκαιρίες, με κορυφαίες αυτές του Χάμες Ροντρίγκεζ στο 26' και του Ρόμπεν λίγο πριν την ανάπαυλα. Από την πλευρά της η ΑΕΚ είχε πρώτο μέλημα να σταθεί όρθια αμυντικά, ενώ επιθετικά προσπάθησε να απειλήσει κυρίως μέσω του Πόνσε και του Μάνταλου.

Στην επανάληψη ήταν η ΑΕΚ που ξεκίνησε πιο δυναμικά. Ασκώντας πίεση ψηλά, δημιούργησε προβλήματα στην Μπάγερν και έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Κλωναρίδη στο 58'. Το επόμενο πεντάλεπτο όμως ήταν καταστροφικό. Η γερμανική ομάδα, εκμεταλλευόμενη την αδράνεια της άμυνας της «Ενωσης», «χτύπησε» δύο φορές, με τους Μαρτίνεθ (61') και Λεβαντόφσκι (63'), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Πολωνός επιθετικός έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 0-3.

Ο Χάβι Μαρτίνεθ προλαβαίνει τους αμυντικούς της ΑΕΚ και κάνει το 0-1

Copyright 2018 The Associated

Ο Χάβι Μαρτίνεθ προλαβαίνει τους αμυντικούς της ΑΕΚ και κάνει το 0-1
Στα τελευταία 25 λεπτά ο ρυθμός έπεσε, με την Μπάγερν να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και την ΑΕΚ, με κακή ψυχολογία, ανήμπορη να αλλάξει την κατάσταση.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Σιμόες, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (65' Μπογέ), Μάνταλος (75' Αλεφ), Γαλανόπουλος (84' Γκάλο), Πόνσε.

Μπάγερν: Nόιερ, Κίμιχ, Χούμελς, Ζίλε, Ραφίνια, Μαρτίνεθ, Τιάγκο, Χάμες Ροντρίγκεζ (63' Γκορέτσκα), Ρόμπεν, Γκναμπρί (75' Μίλερ), Λεβαντόφσκι (84' Βάγκνερ).

FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Ελληνογερμανικές κόντρες

Ελληνογερμανικές μάχες έχει το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στο Champions League για ΑΕΚ και Προμηθέα, που αν και σε διαφορετικές αποστολές καλούνται να ξεπεράσουν δύσκολα εμπόδια για τους ομίλους τους.

ΑΕΚ: Τεστ με... άρωμα Euroleague

Για τον 3ο όμιλο η ΑΕΚ, ανεβασμένη από τις δύο εκτός έδρας επιτυχίες κόντρα σε Νίμπουργκ την προηγούμενη αγωνιστική και Ρέθυμνο για το πρωτάθλημα, θα υποδεχθεί την Μπάμπεργκ (19.30 Νovasports 2) που ήρθε στη διοργάνωση κουβαλώντας την ...αύρα της παρουσίας της στην Euroleague. Η «Ενωση» επιδιώκει τη δεύτερη επιτυχία της που θα την ανεβάσει περισσότερο βαθμολογικά απέναντι στη γερμανική ομάδα, η οποία δείχνει να μην έχει βρει ρυθμό μέχρι στιγμής, ενώ θα στερηθεί και τον Νίκο Ζήση που είναι τραυματίας.

  • Τα άλλα ματς του ομίλου: Λιετκαμπέλις - Νίμπουργκ (19.00), Αντβέρπ - Χάποελ Ιερουσαλήμ (21.00), Ντιζόν - Φουενλαμπράδα (22.00).
  • Η βαθμολογία: Χάποελ Ιερ. 4, Φουενλαμπράδα 4, Μπάμπεργκ 3, Ντιζόν 3, ΑΕΚ 3, Αντβέρπ 3, Νίμπουργκ 2, Λιετκαμπέλις 2.
Προμηθέας Πάτρας: Για νέα υπέρβαση

Στον 4ο όμιλο ο Προμηθέας Πάτρας, με τον αέρα του αήττητου στη διοργάνωση, θα δοκιμαστεί στη Γερμανία με αντίπαλο την Μπαϊρόιτ (21.00 Novasports 3). Η βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα προσγείωσε απότομα τους Πατρινούς, που σήμερα ψάχνουν μια νέα ευρωπαϊκή επιτυχία προκειμένου να ανέβουν και ψυχολογικά. Από την άλλη οι γηπεδούχοι, μετρώντας δύο ήττες μέχρι στιγμής, δεν έχουν περιθώρια απωλειών.

  • Τα άλλα ματς: Μπεσίκτας - Στράσμπουργκ (19.00), Οστάνδη - Νεπτούνας (21.30), Ολίμπια Λιουμπλιάνας - Βίρτους Μπολόνια (21.30).
  • Η βαθμολογία: Βίρτους Μπολόνια 4, Στράσμπουργκ 4, Προμηθέας 4, Νεπτούνας 3, Μπεσίκτας 3, Ολίμπια 2, Μπαϊρόιτ 2, Οστάνδη 2.
ΒΟΛΕΪ
Αναψαν φωτιές οι «αιώνιοι»

Δεν έφταναν στην ΕΣΑΠ τα προβλήματα του φετινού πρωταθλήματος της Volley League (αποχώρηση Εθνικού Πειραιά, Ηρακλή Χαλκίδας, αναβολή της 1ης αγωνιστικής), ήρθαν και οι «φωτιές» που άναψαν με το «καλημέρα» Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μετά από το μεταξύ τους ντέρμπι για τη 2η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-2, ωστόσο οι «πράσινοι» κατέθεσαν ένσταση για τη φάση που ουσιαστικά άλλαξε την έκβαση του αγώνα στο τάι μπρέικ. Με το σκορ 12-11 υπέρ του Παναθηναϊκού, δόθηκε πόντος στον Ολυμπιακό για άουτ σε επίθεση των «πρασίνων», με αποτέλεσμα το σκορ αντί για 13-11 υπέρ τους - κάτι που θα τους έφερνε πολύ κοντά στη νίκη - να γίνει 12-12. Πρέπει να σημειωθεί ότι το τηλεοπτικό ριπλέι δικαιώνει τον Παναθηναϊκό.

Στον «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων που ακολούθησε, ο Παναθηναϊκός επιτέθηκε σε ΕΣΑΠ και ομοσπονδία και ζήτησε την επανάληψη του 5ου σετ από το σημείο της επίμαχης φάσης και με το σκορ 13-11. Απαντώντας, ο Ολυμπιακός τάχθηκε υπέρ της επανάληψης από εκείνο το σημείο, με το σκορ που ζητάει ο Παναθηναϊκός και μάλιστα σε όποιο μέρος θέλουν οι «πράσινοι». Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός με νέα ανακοίνωση κάλεσε τους αρμοδίους να ικανοποιήσουν την επιθυμία των δυο ομάδων.

Θέση πήρε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ομοσπονδίας βόλεϊ, Βασίλης Αντωνούλης, που με δήλωσή του εξήγησε πως ο κανονισμός δεν προβλέπει επανάληψη του αγώνα για διαιτητικό λάθος.

ΠΑΟΚ: Για το πρώτο βήμα

Το πρώτο βήμα για την παρουσία του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ ανδρών θέλει να κάνει σήμερα ο ΠΑΟΚ, που υποδέχεται στην Πυλαία την BSSK Κωνσταντινούπολης (19.00 - Cosmote Sport 7) στον πρώτο αγώνα για τον 2ο προκριματικό της διοργάνωσης. Οι Θεσσαλονικείς, που «τα χρειάστηκαν» μέχρι να νικήσουν τη νεοφώτιστη ΑΕ Κομοτηνής για το πρωτάθλημα, αλλά χωρίς αγωνιστικά προβλήματα, ευελπιστούν σε ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο απέναντι στην επίσης φιλόδοξη τουρκική ομάδα.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ «Φ. ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ»
Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή

Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, 21 Οκτώβρη, ο ημιμαραθώνιος στη μνήμη του μεγάλου αθλητή Φάνη Τσιμιγκάτου, από το δήμο Πατρέων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πάτρας και την Παναχαϊκή Γυμναστική Ενωση, υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ.

Το σήμα της εκκίνησης του αγώνα 21 χλμ. στην πλατεία Καμινίων δόθηκε από τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκη Πετρόπουλο. Για τον αγώνα 10 χλμ. στο ύψος του Κόκκινου Μύλου το σήμα δόθηκε από την Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, και τον Κώστα Καραγκούνη, μέλος της Αθλητικής Επιτροπής του δήμου. Τέλος, για τον αγώνα 1 χλμ. στο ύψος της πλαζ στην Αγυιά, για παιδιά 8 - 12 ετών και για ΑμεΑ, το σήμα δόθηκε από τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Ο τερματισμός του ημιμαραθωνίου έγινε στην πλαζ, όπου έγιναν και οι απονομές των κυπέλλων και των μεταλλίων.

Ο Κ. Πελετίδης, η Κ. Γεροπαναγιώτη, μέλη της δημοτικής αρχής και εκπρόσωποι των φορέων που συνδιοργάνωσαν και άλλων που στήριξαν τον ημιμαραθώνιο, απένειμαν τα κύπελλα στους τρεις πρώτους σε κάθε αγώνα και αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.

Τέλος, ο δήμαρχος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην οικογένεια του Φάνη Τσιμιγκάτου. Την παρέλαβε η σύζυγος του μεγάλου αθλητή, Ζωή Τσιμιγκάτου, που ήταν παρούσα στην εκδήλωση.

BASKET LEAGUE
Στις 29/10 το Αρης - Ολυμπιακός

Για τη Δευτέρα 29 Οκτώβρη μετατέθηκε ο αγώνας για την 4η αγωνιστική της Basket League μεταξύ Αρη και Ολυμπιακού στο Αλεξάνδρειο, με ώρα έναρξης τις 17.00. Η αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής έγινε κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας Θεσσαλονίκης, καθώς η αναμέτρηση συμπίπτει με τους εορτασμούς για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Το αίτημα έγινε δεκτό χτες παρά τις αντιδράσεις για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει αγώνα για την Ευρωλίγκα στη Μόσχα μόλις τρεις μέρες αργότερα, αλλά και για το γεγονός ότι για την ίδια μέρα έχει μετατεθεί το ποδοσφαιρικό ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στην Τούμπα, κάτι που κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα.

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ντέρμπι σε Παρίσι, Βαρκελώνη και Ντόρτμουντ

Αγώνες μεγάλης σημασίας για τη διαμόρφωση της κορυφής στον 1ο, στον 2ο και στον 3ο όμιλο διεξάγονται απόψε και φυσικά δεσπόζουν στο δεύτερο σκέλος της 3ης αγωνιστικής.

Για τον 1ο όμιλο η Ντόρτμουντ υποδέχεται την Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι δύο ομάδες έχουν ήδη επιβεβαιώσει το ρόλο των φαβορί για την πρόκριση και πλέον μάχονται για την κατάληψη της πρωτιάς.

Για τον 2ο όμιλο η Μπαρτσελόνα, χωρίς τον τραυματία Μέσι, υποδέχεται την Ιντερ. Και οι δύο ομάδες έχουν από δύο νίκες και μοιράζονται την 1η θέση του ομίλου.

Για τον 3ο όμιλο η Παρί Σεν Ζερμέν υποδέχεται τη Νάπολι. Περισσότερο «καίγεται» για τη νίκη η γαλλική ομάδα, που ισοβαθμεί στη 2η θέση με τη Λίβερπουλ, ενώ η πρωτοπόρος Νάπολι βολεύεται και με την ισοπαλία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

1ος όμιλος: Κλαμπ Μπριζ - Μονακό (19.55 - Cosmote Sport 3), Ντόρτμουντ - Ατλέτικο Μαδρίτης (22.00 - Cosmote Sport 3). 2ος όμιλος: Αϊντχόφεν - Τότεναμ (19.55 - Cosmote Sport 2), Μπαρτσελόνα - Ιντερ (22.00 - Cosmote Sport 2). 3ος όμιλος: Παρί - Νάπολι (22.00 - Cosmote Sport 4), Λίβερπουλ - Ερυθρός Αστέρας (22.00 - Cosmote Sport 5). 4ος όμιλος: Λοκομοτίβ Μόσχας - Πόρτο (22.00 - Cosmote Sport 7), Γαλατασαράι - Σάλκε (22.00 - Cosmote Sport 9).

Χάποελ Χολόν - ΠΑΟΚ 72-68

Την τρίτη του ήττα σε ισάριθμους αγώνες στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης γνώρισε χτες ο ΠΑΟΚ, με σκορ 72-68 από τη Χάποελ Χολόν στο Ισραήλ. Η ελληνική ομάδα είχε το προβάδισμα μέχρι και στις αρχές της 4ης περιόδου (18-25 στο 10', 34-42 ημίχρονο, 54-56 στο 30'), στα τελευταία 10 λεπτά όμως σημείωσε μόλις 12 πόντους, με αποτέλεσμα τη νέα ήττα.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ