ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Οχτώβρη 2015
Σελ. /24
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Με τη δυναμική των συλλαλητηρίων στη μάχη της απεργίας

Χαρακτηριστική εικόνα των συγκεντρώσεων που έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε όλη τη χώρα

ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας και παρά τον άσχημο καιρό, χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν την Πέμπτη στα συλλαλητήρια συνδικάτων και φορέων, που έγιναν με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ. Ο κύκλος των συλλαλητηρίων άνοιξε την Τετάρτη από πόλεις της Θεσσαλίας, συνεχίστηκε προχτές στην πλειοψηφία των νομών όλης της χώρας και θα ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες στις περιοχές όπου οι κινητοποιήσεις αναβλήθηκαν την Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας. Σε κάθε περίπτωση, τα συλλαλητήρια πρόσθεσαν τη δική τους δυναμική στην προετοιμασία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη, για την επιτυχία της οποίας χτυπάνε τώρα όλα τα σφυριά. Ο «Ριζοσπάστης» δίνει σήμερα μια αντιπροσωπευτική εικόνα από τα συλλαλητήρια που έγιναν τις προηγούμενες μέρες σε πόλεις όλης της χώρας.

***

Στη Λάρισα έγινε την Τετάρτη προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και ακολούθησε πορεία στην κεντρική πλατεία, όπου ανάμεσα σε άλλους μίλησε εκπρόσωπος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας. Αντίστοιχα, στη συγκέντρωση στα Τρίκαλα απηύθυνε χαιρετισμό εργαζόμενος από την Επιτροπή Αγώνα στο Εργοστάσιο Γάλακτος «Τρίκκη», ενώ συμμετείχαν εργαζόμενοι του εργοστασίου, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στις ατομικές συμβάσεις. Συγκέντρωση έγινε και στο Βόλο.

ΛΑΡΙΣΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Στην Καρδίτσα, η προχτεσινή συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό εκ μέρους της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και κάλεσμα στο αγροτικό συλλαλητήριο στις 5 Νοέμβρη, αλλά και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη. Στην πλατεία Γεωργίου έγινε το συλλαλητήριο στην Πάτρα, όπου συμμετείχε και ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Πελετίδης. Σε Πύργο και Ναύπακτο έγιναν επίσης συγκεντρώσεις, ενώ στο Αγρίνιο έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας.

Στην Αρτα, το συλλαλητήριο οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο. Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Γιάννενα, όπου ξεχώρισε η μαζική παρουσία των δυνάμεων του ΜΑΣ. Στη Χαλκίδα, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας Βοιωτίας, Γιάννης Τζαβάρας, που έκανε την κεντρική ομιλία, μετέφερε την εμπειρία από τους αγώνες που εκδηλώνονται σε τόπους δουλειάς. Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Αλιβέρι και Ιστιαία.

Στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδας έγινε η συγκέντρωση στη Λαμία, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, ακολούθησε ωστόσο πορεία στους δρόμους της πόλης. Παρά την έντονη βροχόπτωση συλλαλητήριο έγινε και στην Ηγουμενίτσα, όπως και στην Πρέβεζα. Εργαζόμενοι, αγρότες, νεολαία και γυναίκες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Κοζάνης, ενώ συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε Κιλκίς και Αλεξανδρούπολη, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Μαζική εξόρμηση έκαναν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Βέροια.

ΒΟΛΟΣ
ΒΟΛΟΣ
Δεκάδες σωματεία, αγροτικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς καλούσαν και πήραν μέρος στο μαζικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο. Στο συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Στη συγκέντρωση στα Χανιά χαιρετισμό απηύθυνε, μεταξύ άλλων, η γγ του Εργατικού Κέντρου. Συγκέντρωση έγινε και στον Αγιο Νικόλαο.

Τα προβλήματα και οι ελλείψεις στο νοσοκομείο του νησιού, αλλά και οι διεκδικήσεις για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, αναδείχθηκαν στη συγκέντρωση στη Λευκάδα, όπου στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου χαιρέτισε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας. Τα αντιλαϊκά μέτρα καταδίκασαν και οι εργαζόμενοι στην Κέρκυρα, όπου καταγγέλθηκε η απαράδεκτη απόφαση του Εργατικού Κέντρου να μην παραχωρήσει χώρους στο κτίριο για τα δωρεάν μαθήματα αλληλεγγύης.

Συγκέντρωση και διαδήλωση έγινε και στη Σάμο. Στην αίθουσα του παλιού Εργατικού Κέντρου μεταφέρθηκε, λόγω του άσχημου καιρού, η συγκέντρωση στη Μυτιλήνη. Για τον ίδιο λόγο αναβλήθηκαν για σήμερα τα συλλαλητήρια σε Κατερίνη (11 π.μ., κεντρική πλατεία), Νάουσα (7 μ.μ., κεντρική πλατεία) και για την Τρίτη οι συγκεντρώσεις σε Ξάνθη (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Κομοτηνή (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία) και Καβάλα (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία).


ΑΡΤΑ
ΑΡΤΑ

ΑΓΡΙΝΙΟ
ΑΓΡΙΝΙΟ

ΧΑΛΚΙΔΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΚΕΡΚΥΡΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ


Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ