ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 25 Οχτώβρη 2020
Σελ. /40
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το δίκιο νίκησε! Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των μαθητών!

Η Οργάνωση απευθύνεται με ανακοίνωσή της προς τον κάθε μαθητή και την κάθε μαθήτρια

«Το δίκιο νίκησε! Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των μαθητών!», δηλώνει η ΚΝΕ με τετρασέλιδη ανακοίνωσή της, που απευθύνεται στους μαθητές και διακινείται στα σχολεία.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση σημειώνει:

«Η ΚΝΕ απευθύνεται στον κάθε μαθητή, στην κάθε μαθήτρια... Απευθύνεται σε σένα!

Κλείνουμε έναν μήνα από το άνοιγμα των σχολείων. Οι μαθητές σε όλη τη χώρα είναι σε αναβρασμό. Ο καθένας από εσάς συμμετέχει με τον τρόπο του στον αγώνα. Βγαίνετε στους δρόμους, στις μαθητικές πορείες, είστε στα κάγκελα και τα προαύλια στην κατάληψη, στις Γενικές Συνελεύσεις των σχολείων, σε συναντήσεις με άλλα σχολεία. Αλλά, είστε μαζί και στην τάξη, στο μάθημα, στο φροντιστήριο, στη βόλτα.

Εσύ και οι συμμαθητές σου...

Δίνετε έναν αγώνα ΔΙΚΑΙΟ, γιατί τα αιτήματά σας είναι δίκαια. Κάνατε και όποιον δεν ήθελε ή δεν τον συνέφερε, να το παραδεχτεί! Το 2020, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, το σύνθημά σας "Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία - Δώστε λεφτά για την Παιδεία" εξέφρασε το δίκιο σας. Ακούστηκε παντού.

Δίνετε έναν αγώνα ΑΝΑΓΚΑΙΟ, γιατί είναι αναγκαίο τα σχολεία να είναι ασφαλή. Είναι αναγκαίο τα σχολεία να εξοπλιστούν άμεσα με καθηγητές, προσωπικό καθαριότητας, να απολυμαίνονται. Είναι αυτονόητη ανάγκη, για να νικήσει η ζωή, η μόρφωση και το μέλλον, να παρθούν εδώ και τώρα τα μέτρα που απαιτείτε στα σχολεία σας.

Δίνετε έναν αγώνα ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ, γιατί "σπάσατε" τη σιωπή. Η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και κάθε κυβέρνηση όταν ετοιμάζεται να χτυπήσει κι άλλο τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, θέλει να καλύψει τα πάντα με ένα πέπλο σιωπής. Να μην αντιδρά κανείς, να μην αμφισβητεί κανείς την πολιτική της. Να αποδέχεται ο καθένας πως ό,τι ζει είναι η μοναδική πραγματικότητα που μπορεί να υπάρξει. Οι αγώνες σας γέμισαν με ελπίδα ανθρώπους κάθε ηλικίας με ανησυχίες και προβληματισμούς, τους έδωσαν δύναμη και κουράγιο.


Δίνετε έναν αγώνα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ, κόντρα στη συκοφαντία και την τρομοκρατία που δέχεστε. Επιστρατεύτηκαν εισαγγελείς, διευθυντές Εκπαίδευσης, τοπικοί παράγοντες, ορισμένοι δημοσιογράφοι. Παραποιήθηκαν τα αιτήματά σας. Η κυβέρνηση επέλεξε να σας απειλήσει, να σας εκβιάσει, σας υποδέχτηκε με ΜΑΤ τη μέρα που υποτίθεται πως σας περίμενε για διάλογο. Το πώς θα επιλέξετε να συνεχίσετε είναι στο χέρι σας. Αλλωστε, οι τρόποι για να διεκδικεί κανείς τα δικαιώματά του είναι πολλοί.

Το σίγουρο είναι πως καθένας από εσάς είναι ήδη νικητής!

Η ΚΝΕ ήταν, είναι και θα είναι μαζί σου, μαζί με τους μαθητές. Κάθε μέρα, μέσα κι έξω από χιλιάδες σχολεία της χώρας. Τα μέλη της ΚΝΕ που είναι μαθητές πρωτοστατούν σε αυτόν τον αγώνα. Δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στα σχολεία τους.

Το ίδιο και ένα σημαντικό τμήμα εκπαιδευτικών, γονιών, συνολικά του λαού. Αυτοί βρίσκονται δίπλα σου στις κινητοποιήσεις, έχουν βγάλει ανακοινώσεις στήριξης, βοηθούν ακόμα και πρακτικά τον αγώνα των μαθητών, γιατί είναι και δικός τους αγώνας η υγεία και η μόρφωση της νεολαίας.

Δεν είσαι μόνος σου! Είμαστε χιλιάδες. Είμαστε οι πολλοί. Εχουμε τη δύναμη!

"Ολα πάνε λάθος;", "Γιατί δεν μπορώ να ανασάνω;", "Τι φταίει;", "Μήπως έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις;", "Μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα;"...


Η ΚΝΕ έχει πολλά να πει σε σένα που έχεις τόσα ερωτήματα, προβληματισμούς, συναισθήματα.

Λέμε καθαρά πως: Η ανάγκη που έχεις για καλύτερη μόρφωση, ζωή και μέλλον δεν είναι ουτοπία! Τα όνειρά σου είναι ο πραγματικός ρεαλισμός!

Κοίτα την αλήθεια κατάματα! Σκέψου έξω από τα όρια που μας επιβάλλουν!

Ο σημερινός κόσμος κουβαλάει πάνω του ό,τι πιο ξεπερασμένο και παλιό υπάρχει. Η ύπαρξή του βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι πολλοί βασανίζονται από φτώχεια και ανεργία, ενώ κάποιοι λίγοι ζουν μέσα στη χλιδή. Οι πολλοί και οι ανάγκες τους θεωρούνται κόστος. Το μέλλον των νέων είναι αβέβαιο, το άγχος και η ανασφάλεια κανόνας. Το σχολείο συνεχώς χειρότερο, πιο εξοντωτικό, πιο απωθητικό, προσφέρει όλο και λιγότερη γνώση.

Εχεις επιλογές. Μαζί δημιουργούμε τους όρους για να κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας!

Μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς. Σε έναν κόσμο που μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός!

Οι τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν στον 21ο αιώνα πρέπει να απελευθερωθούν. Πρέπει να φύγει από τη μέση το κυνήγι του κέρδους των λίγων, για να μπει στο επίκεντρο ο άνθρωπος και οι ανάγκες του, για να μπει φραγμός στους πολέμους, στην προσφυγιά, στον φασισμό, στον ρατσισμό. Για να γίνει πράξη το σχολείο που αξίζει στους μαθητές! Ενα σύγχρονο, δημιουργικό σχολείο, που μορφώνει ολόπλευρα.

Οργανώσου στην ΚΝΕ!

Δυνάμωσε αποφασιστικά την ΚΝΕ. Τώρα είναι η ώρα να κάνεις το βήμα, χωρίς κανέναν άλλο δισταγμό, εσύ και χιλιάδες άλλοι μαθητές που δίνετε τη μάχη στο πλευρό της.

Τώρα είναι ώρα δράσης, όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες των καιρών. Γιατί το να κάνεις το βήμα να οργανωθείς στην ΚΝΕ είναι μια ακόμα ήττα για το σάπιο σύστημά τους, σημαίνει πως απέτυχαν να σε βάλουν στο χέρι.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, η ΚΝΕ, είναι η Οργάνωση νεολαίας του ΚΚΕ. Είμαστε επαναστατική Οργάνωση εθελοντών, που παλεύουμε για τον πιο όμορφο, τον πιο δίκαιο, τον πιο ανθρώπινο και σπουδαίο στόχο: Την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και την οικοδόμηση της κοινωνίας της πραγματικής ελευθερίας, της ζωής με δικαιώματα, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Κάθε νέος και νέα που "φλογίζεται" από ανώτερες αξίες και ιδανικά, όπως η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη, η πάλη για το δίκιο, η ειρήνη και η φιλία των λαών, που αγανακτεί με την εκμετάλλευση, την αδικία, τον ρατσισμό, τον φασισμό, έχει θέση στην ΚΝΕ.

Με τη δύναμη που μας δίνει ο κοινός αγώνας για το δίκιο, η επαναστατική θεωρία και η ηρωική Ιστορία του λαού μας, ανοίγουμε τον δρόμο για έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων...

Είμαστε μαζί σου! Είσαι ένας από εμάς!

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ!

Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ