ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Γενάρη 2023
Σελ. /28
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΙΟΠΑΛΑΙΣΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Με τα τρακτέρ στους δρόμους για αναπλήρωση εισοδήματος, μείωση του κόστους παραγωγής
  • Σε δεκάδες χωριά παραμένουν παραταγμένα τα τρακτέρ
  • Στη Θεσσαλία χτυπάει η καρδιά των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, συνεχίζονται οι πολύμορφες δράσεις

ΤΥΡΝΑΒΟΣ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και με οργανωτές τους τοπικούς Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας βγήκαν την Κυριακή με τα τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα στις πλατείες και στους δρόμους, πραγματοποιώντας παράλληλα κι άλλες αγωνιστικές δράσεις.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης μάλιστα να αναχαιτίσει τις κινητοποιήσεις, με δήθεν μέτρα στήριξης που έσπευσε να ανακοινώσει το μεσημέρι της Παρασκευής, απέτυχε, αφού, όπως κατήγγειλαν στην πλειοψηφία τους οι αγρότες, πρόκειται για «ψίχουλα» τα οποία δεν απαντάνε στα τεράστια προβλήματα. Ταυτόχρονα, ακόμα κι αυτά δεν δίνονται ενιαία σε όλους τους αγρότες που πλήττονται, για να καλλιεργείται η λογική τού «διαίρει και βασίλευε».

Με τα τρακτέρ λοιπόν να βρίσκονται παραταγμένα σε δεκάδες χωριά όλης της χώρας και με τις άλλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις να πληθαίνουν, οι βιοπαλαιστές αγρότες έχουν ήδη θορυβήσει την κυβέρνηση. Χωρίς αναμονή και προσπερνώντας το κλίμα μοιρολατρίας, παλεύουν ώστε τις επόμενες μέρες, και με τη συμμετοχή νέων δυνάμεων, να στριμώξουν ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση, προκειμένου να πάρει ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους.

«Πλημμύρισαν» με τρακτέρ οι πλατείες σε Τύρναβο και Αγιά

ΤΥΡΝΑΒΟΣ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Εκατοντάδες αγρότες συμμετείχαν με τα τρακτέρ τους στα συλλαλητήρια που έγιναν την Κυριακή σε Τύρναβο και Αγιά του νομού Λάρισας.

Στον Τύρναβο, έγιναν χαιρετισμοί από εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων, του οινοποιείου, του Παραρτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων, του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Χαιρέτισε ακόμα ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Στέλιος Τσικριτσής, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και γραμματέας της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι διεκδικούν ικανοποιητικά ποσά που να καλύπτουν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες κάθετα τις ποικιλίες ροδάκινων - νεκταρινιών, επιτραπέζιων και οινοποιήσιμων σταφυλιών, αχλαδιών, κερασιών, αμυγδάλων.

Μαχητικό ήταν και το συλλαλητήριο στην Αγιά. Εκεί οι αγρότες εξέφρασαν την αγωνία τους για τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε ό,τι αφορά τη διαφορετική στρεμματική αποζημίωση και αποκλεισμό ποικιλιών μήλων από τα μέτρα αναπλήρωσης εισοδήματος που είχαν ανακοινωθεί πριν από 20 μέρες. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησαν το ποσό των 300 ευρώ να αφορά όλες τις ποικιλίες. Ταυτόχρονα κατήγγειλαν τα ποσά που ανακοινώθηκαν για προϊόντα όπως τα κάστανα και ζήτησαν να υπάρξει επαρκής αναπλήρωση εισοδήματος για όλα τα προϊόντα.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Δεκάδες τρακτέρ βγήκαν και σε άλλα χωριά του νομού Λάρισας, στην επαρχία Φαρσάλων, στον δήμο Κιλελέρ αλλά και στον δήμο Ελασσόνας.

Με αποφασιστικότητα στη μάχη στην Καρδίτσα και την υπόλοιπη Θεσσαλία

Την αποφασιστικότητά τους έδειξαν για μια ακόμα φορά οι αγρότες της Καρδίτσας, που έχουν παρατάξει εκατοντάδες τρακτέρ στις πλατείες δεκάδων χωριών. Μεταξύ των ιδιαίτερων διεκδικήσεών τους ξεχωρίζει αυτό για αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος έως την τιμή του 1 ευρώ ανά κιλό, για το βαμβάκι. Χτες, οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων έδωσαν συνέντευξη Τύπου, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κώστας Τζέλλας χαιρετίζοντας τη μαζική συμμετοχή, να καλεί ταυτόχρονα όσους ακόμα δεν έχουν βγάλει τα τρακτέρ τους στους δρόμους να το πάρουν απόφαση, με σκοπό «να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση. Επιπλέον δίνουμε περιθώριο στην κυβέρνηση με τα τρακτέρ στις πλατείες να δώσει λύση και να μη μας αναγκάσει να κάνουμε το επόμενο βήμα κλιμάκωσης του αγώνα. Εμείς έχουμε τα τρακτέρ στις πλατείες, δεν κλείνουμε δρόμους, αλλά είμαστε αποφασισμένοι αν δεν δοθούν λύσεις να κλιμακώσουμε τον αγώνα».

Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα βγήκαν και οι αγρότες της Μαγνησίας. Πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις σε Ζαγορά και Δράκεια, ενώ τρακτέρ παραμένουν σε Ριζόμυλο και Κανάλια.

ΑΓΙΑ
ΑΓΙΑ
Μαχητική μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα πραγματοποίησαν χτες οι αγρότες των Τρικάλων.

Αγωνιστικός ξεσηκωμός σε όλη την ύπαιθρο

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εκατοντάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και άλλα σημεία της Ημαθίας, της Πέλλας και της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή, σήμαναν αγωνιστικό ξεσηκωμό, απαιτώντας μέτρα για την επιβίωσή τους.

Στην Ημαθία, οι αγρότες παρέταξαν τα τρακτέρ τους στον Κόμβο της Κουλούρας, στη διασταύρωση της Νάουσας και στο Αγγελοχώρι. Σήμερα Τρίτη, στις 9.30 το πρωί, θα πραγματοποιήσουν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια.

Στο πλευρό τους, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους, βρέθηκε το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, αναδεικνύοντας την κοινή απαίτηση εργαζομένων και βιοπαλαιστών αγροτών για «να προστατευτεί εδώ και τώρα η ζωή μας, για να μπορούμε σήμερα να ζούμε με αξιοπρέπεια, να μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των οικογενειών».

Στην Πέλλα, περισσότερα από 600 τρακτέρ βγήκαν την Κυριακή στα χωριά. Σε Αρνισσα, Σκύδρα, Παλαίφυτο, Αρσένι, Καλή, Λουτροχώρι, Αγρα, Νεοχώρι, Δάφνη κ.α. Χτες οι αγρότες με τα τρακτέρ τους Παρέμεναν σε Μεσημέρι, Γυψοχώρι, Γαλατάδες και Αραβησσό.

Την Κυριακή οι αγρότες του Μεσημερίου πραγματοποίησαν τρακτεροπορεία στην Εδεσσα και το απόγευμα μέσα από σύσκεψη αποφάσισαν σε συντονισμό με τους αγρότες από τα υπόλοιπα χωριά να κατευθύνουν τα τρακτέρ τους, τις επόμενες μέρες, σε μεγαλύτερα μπλόκα σε κομβικά σημεία.

ΕΟΡΔΑΙΑ
ΕΟΡΔΑΙΑ
Χτες το βράδυ, μέσα από σύσκεψη στη Σκύδρα, οι αγρότες της Πέλλας θα καθόριζαν τα επόμενα βήματά τους.

Οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν με τα αγροτικά τους μηχανήματα απέναντι από τον Συνεταιρισμό Βασιλικών. Χτες το απόγευμα, μέσα από σύσκεψη, θα καθόριζαν τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα.

Σε Δυτική και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη

Στη Δυτική Μακεδονία, αγρότες βγήκαν με τα τρακτέρ και άλλα οχήματα στις πλατείες σε κάθε νομό της Περιφέρειας, ανταποκρινόμενοι δυναμικά στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων και των αγροτικών συλλόγων της περιοχής.

Εκατοντάδες αγροτοκτηνοτρόφοι με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν στις πλατείες του Μεσόβουνου, Κομνηνών και Μηλοχωρίου στην Εορδαία και σε Μανιάκι, Βεγόρα, Πελαργό, Φαράγγι, Φιλώτα και Αντίγονο στο Αμύνταιο, κινητοποίηση την οποία χαιρέτισε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας.

Παράλληλα, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος σχολιάζει την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφορικά με τις αποζημιώσεις των καλλιεργειών για την περιοχή: «Δεν μας αρκούν τα ψίχουλα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Διεκδικούμε ικανοποιητικά ποσά που θα καλύπτουν την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλες κάθετα τις ποικιλίες ροδάκινων - νεκταρινιών, μήλων, βερίκοκων, σταφυλιών, κερασιών. Να αποζημιωθούν για την κρίση που προκάλεσε ο πόλεμος και να δοθούν τα 72,7 ευρώ/στρ. σε όλους τους αγρότες και στους υπόλοιπους συνεταιρισμένους».

ΗΛΕΙΑ
ΗΛΕΙΑ
Στα Γρεβενά, ο Αγροτικός Σύλλογος Γρεβενών πραγματοποίησε μηχανοκίνητη πορεία με τρακτέρ στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μετά τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, ενώ στη Φλώρινα, ακόμα και με -7 βαθμούς, οι αγρότες πραγματοποίησαν συμβολική κινητοποίηση με τα τρακτέρ τους στον συνοριακό σταθμό της Νίκης. Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στην Πολυκάρπη Καστοριάς από τον Αγροτικό Σύλλογο Μακεδνό.

Τα πρώτα τρακτέρ βγήκαν στις πλατείες των χωριών και στην Ανατολική Μακεδονία και συγκεκριμένα στα χωριά του δήμου Παγγαίου, στην Καβάλα, όπου οι αγρότες διεκδικούν επίσης μεταξύ άλλων να πληρωθούν σε όλα τα χωριά οι αποζημιώσεις αλλά και οι πληρωμές de minimis του 2020 και 2021, να πληρωθούν de minimis στις καλλιέργειες ακτινιδίων, σπαραγγιών, αμύγδαλων και μήλων της Καβάλας.

Στη Θράκη οι αγρότες προετοιμάζονται, καθώς στον Εβρο, μετά τη σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων Βύσσας, Τριγώνου, Ορεστιάδας και Διδυμότειχου, όπου εκφράστηκε η πρόθεση των αγροτών να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα» έχει προγραμματίσει πανέβρια ανοιχτή συνέλευση για την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας, όπου θα αποφασιστούν ο χρόνος και η μορφή των κινητοποιήσεων.

Δυναμικό ξεκίνημα στη Φθιώτιδα

ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ
ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ
Με τα πρώτα μπλόκα να στήνονται στην Αταλάντη, στο Καστρί Μακρακώμης και στην Αμφίκλεια, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της Φθιώτιδας ρίχνονται με τη σειρά τους στη μάχη για την επιβίωσή τους.

Η αρχή έγινε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στην Αταλάντη από τον Αγροτικό Σύλλογο Αταλάντης και στη συνέχεια, την Κυριακή 22 Γενάρη, ακολούθησαν οι συνάδελφοί τους από τη Δυτική Φθιώτιδα και τον Αγροτικό Σύλλογο Μακρακώμης, καθώς και την Αμφίκλεια και τον Αγροτικό Σύλλογο Δυτικής Λοκρίδας.

Την ανάγκη στήριξης των παραγωγών ακτινιδίου εξαιτίας της χαμηλής τιμής του προϊόντος και της εκτίναξης του κόστους παραγωγής αναδεικνύει μεταξύ άλλων ο Αγροτικός Σύλλογος Μακρακώμης, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Παππά, ενώ από την πλευρά τους οι αγρότες της Αταλάντης επαναφέρουν το ζήτημα της καταστροφής από καιρικά φαινόμενα στον ελαιώνα της περιοχής.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο», αναφέρει ο Χρήστος Πάσουλας, γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, τονίζοντας ότι το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί σε τέτοιο βαθμό, που οι περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι αδυνατούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους και να ταΐσουν τα ζώα. Σημειώνει επίσης ότι οι αγωνιστικές διεργασίες συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές της Φθιώτιδας, ενώ καθημερινά ενισχύονται με νέες δυνάμεις τα μπλόκα που έχουν συγκροτηθεί.

Σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

Στους δρόμους βγήκαν και στην Ηλεία βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι την Κυριακή, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στον κόμβο Καράτουλα, στην Αμαλιάδα αλλά και στις Καρούτες, μετά από κάλεσμα της ΟΑΣΗ και Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες, μεταξύ άλλων, διεκδικούν μέτρα αναπλήρωσης του εισοδήματός τους, όπως για τις μεγάλες απώλειες που έχουν απ' τη μη στήριξη της μαύρης κορινθιακής σταφίδας, αλλά και μέτρα μείωσης τους κόστους παραγωγής που έχει φτάσει σε υπέρογκα επίπεδα, όπως και κατώτερες εγγυημένες τιμές.

Αμεσα θα συνεδριάσει ξανά το ΔΣ της ΟΑΣΗ, προκειμένου να προγραμματίσει δράσεις σε Πύργο, Αμαλιάδα και άλλα μέρη του νομού, με βάση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ανά περιοχή οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι.

Κοινός ο αντίπαλος, κοινά τα προβλήματα

Ο αγώνας επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών αφορά άμεσα τον εργαζόμενο λαό, που βλέπει να μένουν αναξιοποίητες οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα για την τροφοδοσία των λαϊκών στρωμάτων με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα η έμπρακτη έκφραση στήριξης του αγώνα, με ανακοινώσεις και επισκέψεις στις πλατείες όπου βρίσκονται τα τρακτέρ. Ηδη την Κυριακή σε αρκετές περιπτώσεις βρέθηκαν στο πλευρό των αγροτών εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και συλλόγων αυτοαπασχολούμενων.

Για παράδειγμα, σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, της περιοχής που βρίσκεται και φέτος στο επίκεντρο των αγροτικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Κι ετούτη τη φορά θα σταθούμε δίπλα στην αγροτιά που δεν το βάζει κάτω, που με περηφάνια συνεχίζει να παλεύει, να διεκδικεί απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων. Την πολιτική που τσακίζει τους μισθούς, το εισόδημα, τα δικαιώματά μας. Που φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση σε χιλιάδες αγρότες και εργαζόμενους. Αυτή η πολιτική που σήμερα εφαρμόζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ και πριν απ' αυτήν από όλες τις προηγούμενες, ανεξαρτήτως κόμματος και "χρώματος", πηγαίνοντας "σόι το βασίλειο" της βαρβαρότητας που ζούμε καθημερινά. Που έχει ως μοναδικό στόχο το πώς θα αυξάνονται τα αμύθητα πλούτη των μονοπωλίων μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση σε βάρος του εργαζόμενου λαού».

«Είναι κοινή μας απαίτηση να προστατευτεί εδώ και τώρα η ζωή μας για να μπορούμε σήμερα να ζούμε με αξιοπρέπεια, να μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας παλικαρίσια», υπογραμμίζει το Εργατικό Κέντρο και προσθέτει: «Αυτή η απαίτηση σημαίνει για όλους εσάς να έχετε κατώτατες εγγυημένες τιμές, για να μείνετε στα χωράφια και να μπορείτε να καλλιεργείτε, να διασφαλίζετε το εισόδημά σας. Για να μπορούμε να τραφούμε όλοι με φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα. Αυτή η απαίτηση σημαίνει για εμάς τους εργαζόμενους ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, με σύγχρονα δικαιώματα που να καλύπτουν σε κάθε περίπτωση το κόστος διαβίωσης. (..) Δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε να ζούμε με ψίχουλα όταν μας κλέβουν το καρβέλι. Η διέξοδος βρίσκεται λοιπόν στον δρόμο του αγώνα. Το μεγάλο μας όπλο είναι ο κοινός, συλλογικός, οργανωμένος και συντονισμένος αγώνας όλου του λαού».

Αντίστοιχα, οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας και Ταμασίου του νομού Καρδίτσας σημειώνουν σε ανακοίνωση τους ότι «οι αγρότισσες, όπως και οι εργαζόμενες, οι αυτοαπασχολούμενες, οι άνεργες γυναίκες, γνωρίζουμε καλά πως για την κατάσταση που βιώνουμε, για την ακρίβεια, την εξαθλίωση, ευθύνεται η πολιτική που ευνοεί τους μεγαλέμπορους, τις μεγάλες επιχειρήσεις τροφίμων».

Τι βγάζει τους αγρότες στους δρόμους

Τα οξυμένα προβλήματα είναι αυτά που «υποκινούν» και βγάζουν τους αγροτοκτηνοτρόφους στον δρόμο του αγώνα. Αλλωστε, οι νέες κινητοποιήσεις αποτελούν συνέχεια του αγώνα που δίνουν εδώ και μήνες για την υπεράσπιση του εισοδήματός τους, που υπέστη βαρύτατο πλήγμα λόγω της μεγάλης κατρακύλας των τιμών όπου διαθέτουν τα περισσότερα αγροτικά προϊόντα τους, της μεγάλης αύξησης του κόστους παραγωγής, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις εξαιτίας των συχνών ζημιών στην παραγωγή από καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα διεκδικούν:

-- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, λόγω απωλειών ξένων αγορών ή λόγω των μεγάλων ζημιών στην παραγωγή από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

-- Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα - εφόδια.

-- Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-- Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Συνεχίζονται οι αγωνιστικές δράσεις

Σήμερα, Τρίτη:

-- Κινητοποίηση με τρακτέρ θα πραγματοποιήσουν στον κόμβο της Γυρτώνης αγρότες του νομού Λάρισας.

-- Ο Αγροτικός Σύλλογος Λιβαδειάς καλεί σε σύσκεψη στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Αύριο, Τετάρτη:

-- Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, στις 11 π.μ., ενώ καλεί τους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες την Κυριακή.

-- Σε σύσκεψη καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η Ενότητα», στις 7 μ.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας.

Την Πέμπτη 26/1 ο ΑΣ Μεσσήνης πραγματοποιεί περιοδείες ενημέρωσης στα χωριά, αλλά και συγκέντρωση με τρακτέρ και οχήματα στον σταθμό του ΟΣΕ, στις 11 π.μ.

Την Παρασκευή 27/1:

-- Σύσκεψη οργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Λίμνης- Μαντουδίου - Αγίας Αννας.

-- Ο ΑΣ Καινούργιου οργανώνει κινητοποίηση με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα - οχήματα, στις 11 π.μ. στην πλατεία του χωριού, δράση που στηρίζει και η Ομοσπονδία.

Την Τρίτη 31 Γενάρη, στην Κέρκυρα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί σε μοτοπορεία, στις 11 π.μ., που θα ξεκινήσει από το Αεροδρόμο και θα καταλήξει στο νοσοκομείο του νησιού.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org