ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 24 Γενάρη 2012
Σελ. /40
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Συνεχίζεται και κλιμακώνεται η αλληλεγγύη

Κλιμακώνεται και δυναμώνει η ταξική αλληλεγγύη στον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» στον Ασπρόπυργο, που σήμερα φτάνει τις 86 συνεχόμενες μέρες απεργίας. Οι απεργοί χαλυβουργοί ατσαλωμένοι και ενωμένοι σαν γροθιά συνεχίζουν να δηλώνουν ότι δεν κάνουν πίσω στον αγώνα τους, αν δεν ανακληθούν οι 65 απολύσεις και οι αντεργατικές αξιώσεις της εργοδοσίας. Κρατούν απομονωμένα τα τσιράκια της εργοδοσίας που έχει ξαμολύσει να σπείρουν σύγχυση και διάσπαση και δυναμώνουν από τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη που εκφράζεται από παντού στον αγώνα που δίνουν. Και το Σαββατοκύριακο που πέρασε είδαν στην πύλη του εργοστασίου να συνεχίζει να εκφράζεται αυτή η αλληλεγγύη, με αποκορύφωμα την επίσκεψη στο χώρο εκατοντάδων συνδικαλιστών, εργαζόμενων, σπουδαστών, γυναικών που συμμετείχαν στη μεγάλη σύσκεψη του ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ για την κλιμάκωση της πάλης και του αγώνα.

«Είμαστε όλοι χαλυβουργοί»

«Η συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς κλιμακώνεται και διευρύνεται», τόνισε χαιρετίζοντάς τους ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του σωματείου και συμπλήρωσε: «Ο αγώνας θα διευρυνθεί, θα κλιμακωθεί, καθώς ήδη οι χαλυβουργοί αποφασίσαμε να πάμε σε όλους τους μεγάλους χώρους δουλειάς με πρώτους του κλάδου του μετάλλου για να ανάψουμε τις φωτιές της Χαλυβουργίας παντού. Ολη η Ελλάδα θα μετατραπεί σε Χαλυβουργία».

Στο πλευρό των χαλυβουργών βρέθηκαν όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ -ΜΑΣ - ΟΓΕ
Στο πλευρό των χαλυβουργών βρέθηκαν όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ -ΜΑΣ - ΟΓΕ
Χαιρετίζοντας εκ μέρους της ΕΓ του ΠΑΜΕ ο Θανάσης Ευαγγελάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η απεργία στις 17 Γενάρη αποτέλεσε σταθμό, δυνάμωσε την ταξική αλληλεγγύη απέναντι στον απεργιακό αγώνα των χαλυβουργών. «84 ημέρες απεργίας των χαλυβουργών, 84 βόλια στα σχέδια του κεφαλαίου και της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Ο αγώνας των χαλυβουργών είναι πολύτιμη παρακαταθήκη στο οπλοστάσιο της εργατικής τάξης. Συνεχίζουμε στο δρόμο κόντρα στις δυνάμεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, κόντρα στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ) που μαζί με τους εργοδότες υπονόμευσαν τον απεργιακό αγώνα. Τους απαντάμε, είμαστε όλοι χαλυβουργοί, είμαστε όλοι με τις ταξικές δυνάμεις και συνεχίζουμε. Προετοιμάζουμε από σήμερα καθημερινά σε κάθε εργασιακό χώρο τη νέα απεργιακή μάχη, θα γίνουμε ο εφιάλτης τους. Σε κάθε εργασιακό χώρο δυναμώνουμε την ταξική μας αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών χαλυβουργών, και δυναμώνουμε την παρουσία μας εδώ που χτυπάει η καρδιά της ταξικής πάλης».

Λίγη ώρα νωρίτερα, στο χώρο της χαλυβουργίας σε ένδειξη αλληλεγγύης έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας και ο Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας. Με την παρουσία και του Γιώργου Λαμπράκη εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ, οι εκπρόσωποί τους θεώρησαν υποχρέωση όπως τόνισαν να κόψουν την πίτα μαζί «με τους απεργούς χαλυβουργούς στον τόπο του αγώνα». Το φλουρί, πάντως, όχι τυχαία, έπεσε στο κομμάτι που κόπηκε για τους απεργούς χαλυβουργούς!

Από την έκφραση αλληλεγγύης των οδηγών ΤΑΞΙ
Από την έκφραση αλληλεγγύης των οδηγών ΤΑΞΙ
Τη στήριξη στον αγώνα των χαλυβουργών εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου» και σαν ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης προσφέρουν 500 ευρώ.

Χρήματα και τρόφιμα παρέδωσαν οδηγοί των ταξί

Την έμπρακτη αλληλεγγύη στους απεργούς Χαλυβουργούς εξέφρασαν το περασμένο Σάββατο τα διοικητικά συμβούλια και οι εργαζόμενοι από τα ραδιοταξί Αθήνας, οι οποίοι με αυτοκινητοπομπή από τον κάμπινγκ της λεωφόρου Καβάλας βρέθηκαν στις πύλες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», για να παραδώσουν στους εργαζόμενους οικονομική ενίσχυση και τρόφιμα που συγκέντρωσαν.

Οι πρόεδροι από τα ραδιοταξί, «Πρόοδος», «Γλυφάδα», «Πειραιάς 1», «Κηφισιά», «Νέα Μάκρη», «Κόσμος», «Ενότητα», «Απόλλων», «Παρθενών», και «Ερμής», συναντήθηκαν με τον Γιώργο Σιφωνιό, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» και με μέλη του ΔΣ όπου και παρέδωσαν το ποσό των 3.795 ευρώ που συγκέντρωσαν αλλά και τρόφιμα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

«Αν περάσουν τα μέτρα του Μάνεση αυτό θα σημάνει μέτρα για ολόκληρη την εργατική τάξη», σημείωσαν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι των οδηγών ταξί, συμπληρώνοντας ότι η αλληλεγγύη τους δεν τελειώνει εδώ, αλλά θα συνεχίζουν να ενισχύουν όπως μπορούν τον αγώνα των συναδέλφων τους.

Κάλεσμα από ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

Με κάλεσμά της, η κεντρική διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ), καλεί τους αγωνιστές και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης, όλα τα παραρτήματά της πανελλαδικά να συνεχίσουν να στηρίζουν και να συμπαρίστανται στον αγώνα των ηρωικών χαλυβουργών ηθικά και υλικά, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και με οικονομική στήριξη. Σε συγκέντρωση που έγινε προχτές, από το παράρτημα Νέας Σμύρνης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και την Επιτροπή Ειρήνης Νέας Σμύρνης στα γραφεία τους, εγκρίθηκε ψήφισμα όπου τονίζεται ότι «οι λαϊκές οικογένειες είναι μαζί σας και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να στηρίξουν τον αγώνα σας, όχι μόνο γιατί είναι δίκαιος, αλλά και γιατί αφορά όλη την εργατική τάξη. Χρέος μας, όλη η Ελλάδα να γίνει μια Χαλυβουργία!»


Συναυλία αλληλεγγύης στην Κύπρο

Με πρωτοβουλία της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας και τουρκοκυπριακών συνδικάτων

Ασταμάτητα συνεχίζει να εκφράζεται η αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών από εργατικά συνδικάτα, φορείς και κόμματα από όλο τον κόσμο. Μάλιστα την Παρασκευή 27 Γενάρη διοργανώνεται στην Κύπρο μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης από την Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία και τα Τουρκοκυπριακά Συνδικάτα DEV-IS, KTAMS, KTOS, KTOEOS, BES, μέλη της ΠΣΟ. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει και ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του σωματείου των χαλυβουργών ενώ θα μιλήσουν ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης και ο πρόεδρος της DEV-IS Μεχμέτ Σεγίς. Η συναυλία θα γίνει με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κούλη Θεοδώρου και θα συμμετέχουν η Μαρία Χρίστου και η Παμπίνα Κοντέα. Ολοι οι συντελεστές, τραγουδιστές, μουσικοί, τεχνικοί θα συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Επίσης, στην εκδήλωση θα διατίθενται κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης των απεργών. Κουπόνια ενίσχυσης θα κυκλοφορήσουν και σε τόπους δουλειάς της Κύπρου.

Μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο

Την ίδια στιγμή νέα μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους απεργούς χαλυβουργούς έφτασαν από: Συνδικάτο «La Rioja» της Γενικής Εργατικής Συνομοσπονδίας, Ισπανία, Γραμματεία Εμπορίου της Ομοσπονδίας Υπηρεσιών της Συνομοσπονδίας Γαλικίας, Επαναστατική Κίνηση Δημοσίων Υπαλλήλων Τουρκίας, Επαναστατικό Εργατικό Κίνημα Τουρκίας, Σύλλογος Οικογενειών των Πολιτικών Κρατουμένων, Περιοδικό Ο ΑΓΩΝΑΣ, Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, Λαϊκό Μέτωπο (Τουρκία), Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ταχυδρομεία της Αλακάντ Ισπανίας, Γενική Συνομοσπονδία Ινδίας, Συνδικαλιστική Οργάνωση Ιράν, Συνομοσπονδία Εργατών Τουρκίας DISK, Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Μεξικού, Κομμουνιστικό Κόμμα Πακιστάν. Ψήφισμα έχει παραδώσει αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Σουηδίας.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org