ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Γενάρη 2019
Σελ. /24
ΜΕΝΙΔΙ
Μαχητική, αγωνιστική, λαϊκή απάντηση η ψήφος στο ΚΚΕ παντού

Στο βήμα ο Κ. Παπασταύρου
Στο βήμα ο Κ. Παπασταύρου
Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νεολαίοι, άνθρωποι του μεροκάματου που συμπορεύονται με το ΚΚΕ σε μικρούς και μεγάλους αγώνες, αλλά και άνθρωποι που προσέγγισαν το Κόμμα το προηγούμενο διάστημα εκτιμώντας τη συνέπειά του, την επιβεβαίωση των θέσεών του από την ίδια τους την πείρα έδωσαν το «παρών» στη μαζική πολιτική συγκέντρωση στο Μενίδι, με σύνθημα: «Κάνε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου».

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ακολούθησαν παρεμβάσεις.

Το ΚΚΕ είναι η δύναμη που εναντιώνεται στην επικίνδυνη ιμπεριαλιστική εμπλοκή

Ο Κ. Παπασταύρου αναφέρθηκε αναλυτικά στις πολιτικές εξελίξεις και τις διεργασίες ανάμεσα στα αστικά κόμματα, με τα παζάρια και τις μεταγραφές, με αφορμή τη συζήτηση για τη συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι «απέναντι σε αυτό το πολιτικό σκηνικό το ΚΚΕ αναδεικνύεται ως η μόνη δύναμη που εναντιώνεται στα αντιλαϊκά σχέδια στήριξης της καπιταλιστικής ανάκαμψης και στην επικίνδυνη ιμπεριαλιστική εμπλοκή, στη μετατροπή της χώρας σε προκεχωρημένο φυλάκιο των σχεδίων ΝΑΤΟ - ΕΕ. Αναδεικνύεται ως ο άλλος πόλος απέναντι από το αστικό πολιτικό σύστημα σε όλες τις εκδοχές και παραλλαγές του.

Υπάρχει λοιπόν άλλη λύση. Αυτό που ζούμε όλα αυτά τα χρόνια δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που αποτελεί μια μεγάλη για το λαό κατάχτηση.

Το ΚΚΕ, που πριν από λίγους μήνες έκλεισε έναν αιώνα ζωής και δράσης και σήμερα διανύει τις πρώτες μέρες του δεύτερου αιώνα της ζωής του, φιλοδοξεί και σήμερα όπως και στο παρελθόν να ανταποκριθεί στα σύγχρονα καθήκοντά του απέναντι στο λαό και την εργατική τάξη.

Να πρωτοστατήσει δηλαδή στον αγώνα, ώστε ο λαός να βρει διέξοδο από τα αδιέξοδα της σημερινής πραγματικότητας, να βγει από το τούνελ των θυσιών δίχως τέλος, άλλοτε για την κρίση άλλοτε για την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου.

Να πρωτοστατήσει στον αγώνα για να ανοίξει μια νέα προοπτική, όπου ο λαός θα απολαμβάνει τους κόπους της δουλειάς του, θα ζει με βάση τον πλούτο που παράγει, με βάση τις δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της παραγωγής, που θα κάνει κουμάντο αυτός στην κοινωνία, θα έχει στα χέρια του την εξουσία».

Ισχυρό ΚΚΕ παντού για δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση παντού

Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, υπογράμμισε: «Εχει σημασία μέσα από αυτές να αναδειχθεί ακόμα πιο ισχυρό το αγωνιστικό ρεύμα, που να εκφράζει τα συμφέροντα των κοινωνικών δυνάμεων που συγκροτούν τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, ένα αγωνιστικό ρεύμα που θα αντιμάχεται με συνέπεια την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Να γίνουν βήματα στη συσπείρωση λαϊκών δυνάμεων, που δεν ανέχονται άλλο την κοροϊδία και την εξαπάτηση, να εκφραστεί πιο δυναμικά η αμφισβήτηση της καπιταλιστικής κυριαρχίας και εξουσίας.

Αυτό είναι δυνατό να γίνει και να εκφραστεί μόνο με ψήφο και με στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ παντού. Με ένα ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ.

Αυτό έχει σημασία. Για να δοθεί από καλύτερες θέσεις η μάχη για την υπεράσπιση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, για νέες κατακτήσεις στο δρόμο για την εργατική εξουσία.

Το ζήτημα αυτό πρέπει να είναι το κύριο κριτήριο με το οποίο θα πρέπει να δοθεί συνολικά η εκλογική μάχη και στις επιμέρους πλευρές της. Δηλαδή, είναι κρίσιμο με αυτό το κριτήριο να επιτύχουμε ενιαία την ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και στις 4 εκλογικές μάχες. Ισχυρό ΚΚΕ παντού για δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση παντού...».

Οπως είπε, «σήμερα υπάρχει το υλικό, υπάρχει η βάση να γονιμοποιηθεί δημιουργικά ο προβληματισμός ενός κόσμου που μπορεί να έκανε διάφορες πολιτικές επιλογές στο παρελθόν, να παρασύρθηκε από τις ψεύτικες ελπίδες που είχε δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να θεωρούσε ότι μπορεί να υπάρξει κυβερνητική φιλολαϊκή διέξοδος, είχε πιστέψει σε ανερχόμενους δημάρχους και πολιτευτές, αλλά που τώρα παρακολουθεί το ΚΚΕ και την πολιτική του, τις θέσεις του, έχει συναντηθεί μαζί του σε αγώνες, διεκδικήσεις, κινητοποιήσεις (...)

Κινητοποίηση όλων των δυνάμεων

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους αυτούς, κάλεσμα συμπόρευσης και συσπείρωσης με το ΚΚΕ, έχουμε τη δυνατότητα να απευθυνόμαστε καθαρά και ανοιχτά. Γιατί όλοι ξέρουν ότι το ΚΚΕ δεν θα προδώσει την ψήφο και τη στήριξη κανενός. Οι θέσεις μας είναι σταθερές και ξεκάθαρες. Δεν θα γίνουν αντικείμενο συναλλαγής ούτε σε κοινοβουλευτικές ούτε σε δημοτικές και περιφερειακές πλειοψηφίες, δεν θα δώσει άλλοθι στήριξης στην αντεργατική πολιτική ούτε στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ο χρόνος που απομένει δεν είναι πολύς, χρειάζεται κινητοποίηση όλων των δυνάμεων για να δώσουμε με επιτυχία τις μάχες του 2019. Να μην αφήσουμε κανέναν έξω, να απευθυνθούμε, να φτάσουμε το κάλεσμα συσπείρωσης με το ΚΚΕ σε όσο περισσότερους μπορούμε, σε όσο περισσότερες λαϊκές, εργατικές οικογένειες, σε όσο περισσότερες γειτονιές και χώρους δουλειάς.

Το μήνυμα ισχυρό ΚΚΕ παντού, για ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση παντού, για να δοθεί ώθηση στην αντεπίθεση, είναι χρέος όλων να διαδοθεί όσο πιο πλατιά».

Β. ΤΟΠΑΛΛΙΑΝΙΔΗΣ
Γυρίστε την πλάτη στην κυβερνητική πολιτική και τους διαχειριστές της

Ο Βασίλης Τοπαλλιανίδης, υποψήφιος δήμαρχος Μενιδίου, ανέδειξε τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Διοίκηση που εντάθηκαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τη θεσμοθέτηση του «Κλεισθένη», που προσαρμόζει ακόμα περισσότερο δήμους και Περιφέρειες στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζοντας τις λαϊκές ανάγκες. Οπως είπε μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση βρίσκει στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης «πρόθυμους διαχειριστές, κατά τ' άλλα "ανεξάρτητους". Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι καλούμε το λαό να γυρίσει την πλάτη σε αυτή την πολιτική, στηρίζοντας παντού το ΚΚΕ. Η ενίσχυση του Κόμματος είναι η μόνη μαχητική αγωνιστική απάντηση του λαού μας, για την υπεράσπιση των συμφερόντων του. Καλούμε το λαό να γυρίσει την πλάτη στον ωμό ή ραφιναρισμένο αντικομμουνισμό, να τσακίσει τα φασιστοειδή, τα τσιράκια του συστήματος και όσους τους φιλοξενούν στα δήθεν ακομμάτιστα ψηφοδέλτιά τους».

Δήλωση στήριξης του ΚΚΕ από τον Π. Παπουτσή

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε επιστολή στήριξης του ΚΚΕ από τον Παναγιώτη Παπουτσή, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Κατοίκων Λαθέας και πρώην υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στη δήλωση αναφέρεται:

«Ναι, στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήμουν υποψήφιος με τον συνδυασμό που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ντρέπομαι πολύ γι' αυτό, δεδομένου του ότι όλοι είμαστε επιρρεπείς σε σφάλματα.

Ο μόνος λόγος που παίρνω το λόγο για ελάχιστα λεπτά, είναι για να υπενθυμίσω, να υπενθυμίσω σε όλους μας, ότι οι άνθρωποι του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" δεν κατεβαίνουν υποψήφιοι επειδή υπολογίζουν σε προσωπικά οφέλη.

Δεν βάζουν υποψηφιότητα για να εκλεγούν, ώστε να μπορέσουν να χώσουν το παιδί τους, τον συγγενή τους, τον κουμπάρο τους, τον γείτονά τους σε μια θεσούλα για να έχουν αποκούμπι τον δημόσιο κορβανά.

Δεν προσπαθούν να εκλεγούν για να έχουν πρόσβαση σε έτοιμο χρήμα, κρυφό ή φανερό.

Δεν προσπαθούν να εκλεγούν για να βοηθήσουν την οποιαδήποτε κυβέρνηση να περνάει με ευκολία την πολιτική της σε τοπικό επίπεδο.

Δεν είναι τα παπαγαλάκια των εκάστοτε κυβερνητικών ή συγκυβερνούντων κομμάτων - και αυτά τα περί ακομμάτιστων εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι φρεσκοκομμένο σανό.

Οι άνθρωποι του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι εκεί για να προσφέρουν, και μόνο γι' αυτό. Να προσφέρουν και να αγωνιστούν για τις σύγχρονες ανάγκες και για το όμορφο αύριο όλων των ανθρώπων.

Εύχομαι υγεία και καλή δύναμη για αγώνες στους υποψήφιους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και σε όλους τους συναγωνιστές που μαζί θα δώσουμε τη μάχη για την υπερψήφιση του ΚΚΕ παντού».

ΑΘΗΝΑ
Εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η παρουσίαση των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων στο δήμο Αθηναίων και των υποψήφιων συμβούλων του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα γίνει την Τρίτη 29 Γενάρη 2019, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) στις 6.30 μ.μ.

Παρεμβάσεις θα κάνουν οι:

  • Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Γιάννης Πρωτούλης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org