ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 24 Γενάρη 2019
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 24 ΓΕΝΑΡΗ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ
  • Στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ., στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας
  • Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου

Συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια με σύνθημα «ΟΧΙ στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, ΟΧΙ στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, ΟΧΙ στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό, ΝΑΙ στη φιλία - αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών» οργανώνουν Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, σήμερα Πέμπτη, 24 Γενάρη.

Συγκεκριμένα:

-- Στην Αθήνα, η ΚΟ Αττικής καλεί στις 6.30 μ.μ., στο πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ). Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

-- Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας στο Αγαλμα Βενιζέλου. Θα μιλήσει ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

-- Στη Λάρισα, την ίδια ώρα, η ΚΟ Θεσσαλίας διοργανώνει πανθεσσαλική συγκέντρωση στην πλατεία ΑΤΑ.

Εκδηλώσεις - συζητήσεις για τη συμφωνία

Σήμερα Πέμπτη, διοργανώνονται επίσης εκδηλώσεις - συζητήσεις ως εξής:

-- Η ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Η συμφωνία των Πρεσπών, ο ρόλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και οι θέσεις του ΚΚΕ», στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Plaza» στη Ρόδο. Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

-- Η ΕΠ Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση για τις πολιτικές εξελίξεις, τη συμφωνία των Πρεσπών και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο δημαρχείο Πτολεμαΐδας, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Αντώνης Τσάκωνας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτ. Μακεδονίας του ΚΚΕ.

-- Εκδήλωση ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ διοργανώνει η ΤΕ Φλώρινας του ΚΚΕ, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα συνελεύσεων του Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Φλώρινας. Θα μιλήσει ο Θανάσης Χαστάς, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Οι εργαζόμενοι να πουν ένα δυνατό «όχι» στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Από τη χτεσινή περιοδεία του Γ. Πρωτούλη στο εργοτάξιο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας
Από τη χτεσινή περιοδεία του Γ. Πρωτούλη στο εργοτάξιο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας
Στο πλαίσιο του μεγάλου ανοίγματος των Οργανώσεων του ΚΚΕ, το εργοτάξιο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, στο κέντρο της Αθήνας (στην οδό Πανεπιστημίου), επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 23/1 κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Συζητώντας με τους εργαζόμενους οικοδόμους, ο Γ. Πρωτούλης τούς κάλεσε να πουν ένα δυνατό «Οχι» στη ΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών και να συμμετάσχουν στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, σήμερα Πέμπτη. Να καταδικάσουν την κυβέρνηση που πρωτοστατεί σε σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι στα Βαλκάνια. Ανέδειξε το πραγματικό περιεχόμενο της συμφωνίας που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εξωραΐσει, τονίζοντας ότι ρίχνει «νερό στο μύλο» των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών, που οι λαοί της περιοχής έχουν πληρώσει ακριβά, με τους πολέμους και τις επεμβάσεις. Αλλωστε, πολλοί από τους οικοδόμους είναι μετανάστες από τις γειτονικές χώρες, διωγμένοι από εκεί λόγω της φτώχειας και της επίθεσης από κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και τα προβλήματα των οικοδόμων, οι αγώνες τους για τις Συλλογικές Συμβάσεις για αυξήσεις στα μεροκάματα, ενάντια στην εντατικοποίηση, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κάλεσε τους εργάτες να στηρίξουν παντού το ΚΚΕ, που είναι στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της πάλης τους, στη σύγκρουση με την εργοδοσία, για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.

ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέχρι τις 30 Γενάρη η Εκθεση με τις μακέτες για τα μνημεία σε Μακρόνησο και Γυάρο

Στην αίθουσα της Παλαιάς Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Στην αίθουσα της Παλαιάς Βιβλιοθήκης της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντη) είναι σε εξέλιξη η Εκθεση όλων των μακετών του καλλιτεχνικού διαγωνισμού, που είχε προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ για τη φιλοτέχνηση μνημείων για τη Μακρόνησο και τη Γυάρο προς τιμήν των 100 χρόνων του Κόμματος.

Στην Εκθεση εκτίθενται συνολικά 20 προτάσεις (μακέτες γλυπτών). Επίσης, εκτίθεται και η μελέτη που έχει κάνει κάθε γλύπτης για το έργο, δηλαδή λεπτομέρειες των έργων 1/1, τοπογραφικά σχέδια, σχέδια τεσσάρων όψεων του μνημείου, καθώς και το σκεπτικό με το οποίο δημιούργησε ο κάθε καλλιτέχνης.

Η Εκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Γενάρη, από τις 12.00 έως τις 20.00.

Πούλμαν για το συλλαλητήριο στην Αθήνα

-- Νέα Μάκρη: 5 μ.μ. από την πλατεία Ν. Μάκρης

-- Ραφήνα: 5.15 μ.μ. από τον ΟΤΕ

-- Λαύριο: 4.30 μ.μ. από το Αγαλμα Μεταλλωρύχου

-- Κερατέα: 4.45 μ.μ. από την κεντρική πλατεία

-- Καλύβια: 4.45 μ.μ. από την κεντρική πλατεία

-- Ολυμπιακό Χωριό: 5.15 μ.μ. από Κακλαμανάκη 21

-- Μενίδι: 5.30 μ.μ. από την πλατεία Καράβου

-- Κόκκινος Μύλος: 5.40 μ.μ. από την τριγωνική πλατεία

-- Ανω Λιόσια: 5.30 μ.μ. από την τριγωνική πλατεία (πίσω από το δημαρχείο)

-- Ζεφύρι: 5.40 μ.μ. από τη στάση του Προαστιακού

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνουν το Τμήμα της ΚΕ για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά και η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, με θέμα «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, για σύγχρονα δικαιώματα». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Φλεβάρη και ώρα 18.30, στο ξενοδοχείο «Novotel» (Μιχαήλ Βόδα 4-6).
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org