ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2021
Σελ. /28
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δίκαιος αγώνας, μαχητική απάντηση σε κυβέρνηση - εργοδοσία

Το ΚΚΕ επανακαταθέτει στη Βουλή την πρόταση νόμου για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των διανομέων

Οι εργαζόμενοι καταχειροκροτούμενοι περνούν μπροστά από τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό
Οι εργαζόμενοι καταχειροκροτούμενοι περνούν μπροστά από τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό
Με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχθηκαν στη λεωφόρο Ηρακλείου μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στον Περισσό, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, τους εργαζόμενους της εταιρείας «e-food» και τους άλλους διανομείς που πέρασαν με την μοτοπορεία τους, κατευθυνόμενοι προς τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ν. Ηράκλειο.

«Σας ευχαριστούμε!», έλεγαν ξανά και ξανά οι εργαζόμενοι πάνω στα μηχανάκια, που με κορναρίσματα και κάνοντας το σήμα της νίκης ανταποκρίθηκαν ένθερμα, με το Κόμμα να στηρίζει με κάθε τρόπο τον αγώνα τους.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των διανομέων

Σε σχόλιό του μάλιστα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τον αγώνα των διανομέων φαγητού και ποτού:

«Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα των χιλιάδων διανομέων, οι οποίοι με τις σημερινές τους μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα έδωσαν μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Ο αγώνας και τα αιτήματά τους είναι δίκαια, γι' αυτό και το ΚΚΕ επανακαταθέτει στη Βουλή την πρόταση νόμου για τη διασφάλιση των εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων των διανομέων φαγητού και ποτού, την οποία η κυβέρνηση είχε απορρίψει, ψηφίζοντας το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Ο αγώνας των εργαζομένων θα πετάξει στα σκουπίδια τον νόμο - τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ και θα ξηλώσει όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, που από κοινού ψήφισαν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για να ματώνουν τους εργαζόμενους».

ΠΑΜΕ
Να δυναμώσει η στήριξη από τα συνδικάτα στον αγώνα των διανομέων

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργαζομένων της «e-food» εκφράζει το ΠΑΜΕ και καλεί τα συνδικάτα να στηρίξουν την απεργία τους που αποφάσισαν για αύριο, Παρασκευή.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Το ΠΑΜΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην "e-food", τις αγωνιστικές αποφάσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα που βάζουν στο επίκεντρο τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις πλατφόρμες.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή στάση εργασίας και στις κινητοποιήσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας έστειλε μήνυμα απειθαρχίας και σύγκρουσης σε όσους νομίζουν ότι τελείωσαν με τα εργατικά δικαιώματα.

Ο νόμος - έκτρωμα της ΝΔ, ο οποίος άνοιξε τις ορέξεις της εργοδοσίας και απελευθέρωσε τα χέρια της, θα σπάσει στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στον δρόμο.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε κλάδο να εκφράσουν και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εργαζομένων στην "e-food" και στην απεργία που οι ίδιοι σήμερα αποφάσισαν μαζικά, την Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη.

Ο νόμος - έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά!

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της "e-food"!».



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ